Ahojte nadvazujem na otazku v teme ako prestat mat vycitky pre druhych ludi? Ide skratka o to ze ja si casto vycitam napr to ze moja mama mala tazky zivot aj pre zle rozhodnutia aj ine okolnosti a ci som nemohla spravit viac preto aby sa to napravilo to uz sice nezmenim ale aj aktualne mavam vycitky. Vela x som jej navrhla nejake riesenia alebo chcela pouct od nej aby som jej to v zivote ulahcila ale k nicomu to neviedlo. Takto sa to uz taha par rokov mne to zasahuje do zivota aj sukromneho neviem byt tak v pohode. Zacala som na tom pracovat snazim sa nepripustat si tak vsetko co sa jej dialo a deje aj ked je smutna ale casto mavam vycitky napr ked ideme niekam ze ja si uzivam a ona nemoze a proste mam z toho akoby vycitky. Ale nemam pre jej situaciu zial riesenie momentalne. Trosku sa mi podarilo v niecom zlepsit aby som to stale nemala v hlave ale nie je to aj tak idealne. Mozno ak by ste mali nejake tipy rady v com mozem zapracovat. Take rady ze kasli na to vyhod z hlavy mi nezaberali stale sa mi tie myslienky vracali. :/
@roja01 ved toto ja si myslim to iste kedze si tym sama prechadzam a cim som starsia tym ma to akosi viac skrie a chcem na tom popravovat lebo sa citim niekedy ako keby som bola priviazana na retaz a neviem sa od toho oslobodit
Skús knihu Sprievodca pre vysoko citlivých ľudí alebo niečo podobné, aby si sa naučila nenechať sa prevalcovavat problémami druhých
@podmostom knihy mozem takze to by som skusit teda mohla snad mi to nieco da na dalsi krok vpred dakujem 🙂
@zuzudrnda dakujem pekne 🙂
Ja si myslim, ze ludia a najma velmi blizky, by nemali jeden na druheho prenasat svoje "neriesitelne" problemy. V dospelosti je kazdy sam za seba zodpovedny. Mozu si vypytat radu, ale pracovat na sebe musi kazdy sam. A kolko deti zatazuje svojich rodicov a naopak rodicia svoje deti zivotnymi problemami a len tak sa navzajom trapia.