Ako sa prestať trápiť a mať výčitky?

17. jan 2022

Ahojte nadvazujem na otazku v teme ako prestat mat vycitky pre druhych ludi? Ide skratka o to ze ja si casto vycitam napr to ze moja mama mala tazky zivot aj pre zle rozhodnutia aj ine okolnosti a ci som nemohla spravit viac preto aby sa to napravilo to uz sice nezmenim ale aj aktualne mavam vycitky. Vela x som jej navrhla nejake riesenia alebo chcela pouct od nej aby som jej to v zivote ulahcila ale k nicomu to neviedlo. Takto sa to uz taha par rokov mne to zasahuje do zivota aj sukromneho neviem byt tak v pohode. Zacala som na tom pracovat snazim sa nepripustat si tak vsetko co sa jej dialo a deje aj ked je smutna ale casto mavam vycitky napr ked ideme niekam ze ja si uzivam a ona nemoze a proste mam z toho akoby vycitky. Ale nemam pre jej situaciu zial riesenie momentalne. Trosku sa mi podarilo v niecom zlepsit aby som to stale nemala v hlave ale nie je to aj tak idealne. Mozno ak by ste mali nejake tipy rady v com mozem zapracovat. Take rady ze kasli na to vyhod z hlavy mi nezaberali stale sa mi tie myslienky vracali. :/

roja01
17. jan 2022

Ja si myslim, ze ludia a najma velmi blizky, by nemali jeden na druheho prenasat svoje "neriesitelne" problemy. V dospelosti je kazdy sam za seba zodpovedny. Mozu si vypytat radu, ale pracovat na sebe musi kazdy sam. A kolko deti zatazuje svojich rodicov a naopak rodicia svoje deti zivotnymi problemami a len tak sa navzajom trapia.

autor
17. jan 2022

@roja01 ved toto ja si myslim to iste kedze si tym sama prechadzam a cim som starsia tym ma to akosi viac skrie a chcem na tom popravovat lebo sa citim niekedy ako keby som bola priviazana na retaz a neviem sa od toho oslobodit

podmostom
17. jan 2022

Skús knihu Sprievodca pre vysoko citlivých ľudí alebo niečo podobné, aby si sa naučila nenechať sa prevalcovavat problémami druhých

autor
17. jan 2022

@podmostom knihy mozem takze to by som skusit teda mohla snad mi to nieco da na dalsi krok vpred dakujem 🙂

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. jan 2022

@zuzudrnda dakujem pekne 🙂