Ako sa prestať báť, že o bábo opäť prídeme?

23. mar 2023

Ahojte dievčatá. Máme za sebou s mužom pomerne dlhú cestu, kým sme sa dopracovali k tehotenstvu. Pred 4 mesiacmi sme si prešli prvým tehotenstvom, ktoré skončilo ako biochemické. Teraz sa mi podarilo otehotnieť prirodzene. Som v 5tt. Bola som už aj na prvej kontrole u gynekológa, o týždeň idem na ďalšiu. Neviem sa ale zbaviť každodenného strachu, že o bábo prídeme. Myslím na to takmer stále. Pri každom jednom kŕči, tlaku, prudšom pohybe sa bojím, že sa deje niečo zlé. Dokonca aj keď je pol hodinu kľud, tak už sa bojím, prečo sa nič nedeje. Je mi z toho smutno a neviem sa nijak odreagovať. Snažím sa zamestnať, ale väčšinu dňa mi je zle a pri akejkoľvek činnosti začnem mať po chvíli kŕče a musím si ísť ľahnúť. Ako sa zbaviť toho večného strachu? 😭😭

riamia91
23. mar 2023

Ahoj... to ta nepoteším... o to dieťa sa budeš báť už navždy... teraz máš strach z potratu, neskôr z predčasného pôrodu, potom zo samotného pôrodu a po narodení stále stále stále... každá chorôbka, očkovanie, úraz atď. Takže sa daj do kľudu. Rozumiem, že je to iná situácia skrz toho, čím ste si prešli, ale čo sa stane neovplyvníš... daj si dobrý čaj, prečítaj knihu, zapni telku, iď sa prejsť. Proste zamestnaj hlavu a ver, že dobre bude. Držím prsty.

wewuliatko174
23. mar 2023

Nedá sa toho zbaviť ...úplne nikdy ..závisí len od Teba aby ťa strach neovládol ..hlavne kľud nastaviť myseľ...druhé bábo sa nám podarilo následne potrat 8 tyžden,následne aj kyret..3 roky..neskutočne dlhé roky sme sa snažili o bábo..keď sa to podarilo..neverila som
.a keď som uverila bála som sa stále..na začiatku problémy ešte väčší strach..úplne ťa chápem...dlho to nebola pohoda ako v prvom tehotenstve...teraz pozerám na skoro ročný slečnu...tak som šťastná že je to že všetko dobré dopadlo..ale mať dve detičky..strachu sa nedá zbaviť..

gabika0825
23. mar 2023

Treba si najprv uvedomiť že keď sa budeš takto stresovat a stále budeš v kŕči tak si škodíš. Mala by si byt v maximálnej psychickej pohode a tesit sa z tehotenstva. Čo ma byt to bude, treba veriť že vsetko dopadne dobre a presvedčiť sa o tom. Keď tak vyhľadať psychológa.

autor
23. mar 2023

@gabika0825 všetko si to samozrejme uvedomujem. Ale žiaľ, nefunguje to tak, že si poviem, že sa nebudem stresovať a prejde to samo. Preto som sem písala, aby som zistila, čo robili iné baby, ktoré si niečím podobným prechádzali a dostali sa z toho. 🙂

rk123
23. mar 2023

neprestanes sa bat nikdy, ja som prisla o babo, potom sme 2 roky cakali kym som vobec otehotnela a cele tehotenstvo som chodila na kontroly so stiahnutym zadkom. myslela som si ze ked porodim bude to konecne ok, ale nie je .. uz sa budes bat proste cely zivot o vlastne dieta 😀

terry658
23. mar 2023

Viac než polku tehotenstva som preležala, zo strachu, že sa niečo stane. Po pôrode som sa bála nonstop. Časom som sa naučila prijať to, že v živote sa dejú aj zlé veci a že ľudia umierajú, či deti alebo starí. Teraz čakám tretie a veru koľkokrát mi to prešlo hlavou ale vždy som to odohnala s tým, že to ovplyvniť neviem a som vďačná, že je to teraz tu dobré a relatívne bez problémov.

bucko555
23. mar 2023

Potratila som dva krát v priebehu jedného roka , (umelé oplodnenie) na tretí pokus som už išla tak že čo bude bude nič s tým nenarobím nejak som prestala stresovať a všetko dobre dopadlo mám doma skoro 7 ročnú slečnu.....ale strach je vždy teraz sa zase človek bojí aby sa jej nič nestalo, aby bola zdravá a už to bude tak do konca života

floki1994
23. mar 2023

Nuz autorka s tym strachom sa uz musis naucit zit...viem o com hovorim, my sme o prve prisli v 19tt a teraz cakame znovu a strach ma kazdy den..musis si povedat ze robis maximum pre to aby bolo babatko v poriadku a dobre to dopadlo...su veci, ktore nemame vo svojich rukach. Drzim palce 🙂

autor
24. mar 2023

@floki1994 ak sa smiem spýtať, čo sa stalo, že si potratila v tak vysokom týždni?

floki1994
24. mar 2023

Jednoducho prestalo bit srdiecko...casto sa to bohuzial stava

babulkomale
24. mar 2023

Kazdy den som sa sustredila na dobre - nekrvacam, nic ma neboli, vsetko je ok, idem von, idem sa najest, vonku je krasne, ideme na vylet, kupim si kvety do domu, jejej akcia na rifle pre syna, na babatkovske vecicky...mam super manzela, proste uvedomovala som si ze zivot je krasny, nechcem si ho kazit strachom a chcem si uzit kazdy den. A ze ak sa nieco stane, tak strachom tomu nezabranim ( samozrejme opatrna treba byt ale nie ustrasena). A ze moje babo si zasluzi aby citilo, ze sa nan velmi tesime a ze je milovane od prvej bunky. A nakoniec to dobre dopadlo 😍

butterfly333
26. mar 2023

Prišla si raz o dieta? Mne dr povedal že to sa žiaľ stáva treba sa s tým vyrovnať a nemyslieť na to tešiť sa na to druhe a myslieť len pozitívne. Tiež som to zažila 1x no keď som prišla potom o babo aj druhy krat aj tretí krst a v 13tt a štvrtý krst v 22tt tak to asi asi nevieš predstaviť ďalšie tehu som sa neskutočne bála aj keď už mám dve deti no celkovo som prišla o dieťa 7x. Ten strach bude stále aj keď sa narodí no máš ešte dlhú cestu pred sebou určite bud v kľude nestresuj sa zbytočne bábätku to nerobí dobre ver že všetko dobré dopadne držím palčeky nech všetko dobre dopadne.