Môj synček má 4 mesiace a hneď po vianociach sa chceme presťahovať do vlastného domčeka. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Do vlastného domu chodievame s malým tak 3x týždenne na 2-3 hodinky. Sťahovanie bude zo dňa na deň - zoberieme postielku a ide sa. Bojím sa, aby malý z toho nemal stres, keď je naučený na svoje prostredie. Ďakujem.
My sme sa sťahovali tak ako plánujete Vy, Tiež sme bývali u mojich rodičov, do domu som s dcérkou chodievala tak 5x týždenne tiež na 3 - 4 hodiny. Mala 3 mesiace keď sme sa sťahovali. Tiež som sa toho bála, ako to bude zvládať, ale bez problémov, zvykla si rýchlejšie ako ja 🙂 . Asi bábätku je dobre tam, kde je jeho mama a kde je jeho mama spokojná, takže hlavne pokoj.
A aby to nebol taký veľký šok pre ňu, tak som po presťahovaní chodila každý deň k našim na prechádzku bývame v tej istej dedine.
Držím palce 🙂
Malý sa veľmi ľahko prispôsobí - niekedy máme z mnoho vecí väčšie stresy my ako deti. My sme sa sťahovali do "svojho" minulý rok 15. 12. (takže včera sme mali vlastne výročie) a vtedy mal malý 6,5 mesiaca. Je pravda, že sme na domčeku boli spolu denno denne, ale tiež sme zbalili postieľku, veci a išlo sa..... ani som nepostrehla, že by malý vnímal zmenu - bol jednoducho doma 🙂 takže netreba si z toho robiť hlavu 🙂 maličký to zvládne. A ešte sme mali takú výhodu - malému sme zariadili izbičku na hranie a tam mal steny pekne vyzdobené obrázkami a tak keď sme sa presťahovali (aj keď v tej izbičke nespinkáva dodnes), tak vždy sme išli tam a tie zvieratká na stenách poznával a bol kľudný 🙂
my sa takto tiez stahujeme 15.1 tiez zo dna na den rano pojde dcerka do jasli (8mes. takmer) a vecer uz spime v novom....tiez ma to napadlo ze ako to bude ci si zvykne ale mozno to nebude take hrozne ked bude mat kvazi tu istu izbicku...
Ak je dom po rekonštrukcii, hoci len nová maľovka, prípadne podlaha, koberec, nejaký kus nábytku, dala by som pozor aj na to, či je dobre vyvetrané od všetkých možných výparov. Inak by som nevidela problém, u tak malého dieťatka bude dôležitá vaša prítomnosť, teda hlavne tvoja, dobre známa postieľka a pár hračiek 🙂
Ahoj, my sme sa stahovali s detmi v lete z UK na SR, -deti sa mi tam narodili a my sme tam zili 8 rokov-deti maju 5 a 3 roky. Skor sme byvali u starkych cca 4 mesiace, ale ponorkova choroba a potom sme sa prestahovali do nasho noveho domu, co sme postavili. Cize deti presli viacerymi stahovaniami, 5 rocna dcera uplne v pohode, velmi rychlo sa zadaptovala, ale maly 3 rocny syn , to bol opacny pripad. Hoci hned ked sme prisli ku starkym bolo dobre, aj ked sme sa prestahovali do domu, pekne buval, ... Ale potom som sa rozpravala s psychologickou, lebo jeho spravanie po navrate na SR nebolo zvladnutelne, tak mi povedala ze to z toho stahovania, dala mi dalsie 2 mesiace na jeho zadaptovanie sa v novom dome a potom sa uvidi. Teraz presli 2 mesiace a jeho spravanie sa zmenilo, uz nie je taky zlostny, vybusny a nezvladnutelny ako predtym. Takze teraz vidim co take stahovanie moze urobit s dietatom. Vela stastia 🙂 🙂 🙂
neboj bude to ako ked si prechadzala z porodnice domov tiez sa par dni adaptoval a bolo ok
no ja za svoju skúsenosť, sťahovali sme sa s malým keď mal 5 mesiacov a bola to hrúza, celý prvý týždeň sa správal ako keby bol na návšteva a stále čakal kedy pôjdeme domov, nechcel spať, nechcel byť sán v izbe, no potom tak po týždni si pomaly začal zvykať, ale napríklad teraz sme sa sťahovali zo zahraničia s deťmi mali 4 roky,3 roky a malá dva mesiace a zobrali to v pohode aj malá
Moj syn 2r 3 mes ked sme sa prestahovali do domceku max 2 tyzd vybiehal v noci z izbicky s placom , nevedel kde je , nova uz velkacka postielka. zvykol si uz je vsetko v poriadku.stahovali sme sa na konci augusta a uz si to ani nepamatam🙂
tak dieta do 2 - 3 rokov toto neriesi, doma je tam, kde su jeho rodicia. Takze ziaden stres mat z toho nebude, ak z toho nebude mat stres jeho mamina 😉
ahoj myslim ze takto maly z toho stres mat nebude, v tomto veku je pre neho najdolezitejsie ze tam bude mat rodicov. my sme sa stahovali ked mal starsi 1 rok, a uplne v pohode.
Myslím, že väčší stres budeš mať ty ako malý 🙂 Neboj, drobec bude v pohode 🙂
@ewusha01 ahoj my sme s malou do roka chodili aj po hoteloch, prva noc bola trochu nervoznejsia ale druha v pohode. ked je s vami a vy ste v pohode, vsetko bude v pohode 🙂 skus mu aj hovorit kde ste a co sa deje.
Aky stres? Ved 4 mesacne dieta ledva vidi............ Myslim, ze teraz pises o Tvojom strese.... vsak ano? 😉
reagujem na príspevok zakladateľky, odpovede som nečítala,
moja vlastná skúsenosť: dcéra chodila od narodenia spávať sama do svojej postieľky, keď mala okolo roka, pekne sme si zakývali, zavrela som dvere a spala. keď mala rok a 3 mesiace, presťahovali sme sa. odvtedy odmietala do tej postieľky čo i len vojsť, nieto ešte spať a sama. akoby stratila akýsi pocit bezpečia, ktorý dovtedy mala. ale to už bola väčšia a vnímala okolité prostredie. myslím si, že 4 mesačné bábatko to ešte tak nevníma, hlavné je, aby bolo v tvojej blízkosti.
My sme sa stahovali zo zahranicia na sr ked mala dcera 5 mesiacov a to sme este necele dva tyzdne najprv byvali u nasich a potom sme isli k nam a nemyslim si, ze vobec pocitila nejaku zmenu, dolezite je zachovat rezim aky ma
my sme sa stahovali pred 2 mesiacmi,mala to dost dobre znasala,po tyzdni sa nas spytala ze kedy ideme domov,ale konecne si uz zvykla. 🙂
My sme sa sťahovali keď pred troma mesiacmi keď naša malá mala 2 mesiace.. čo sa týka jej zvykania si.. ona to možno ani nepostrehla.. mala svoju postieľku, svoje hračky, večerné kúpanie i masírovanie... ale horšie to bolo so mnou a s manželom pretože mesiac sme spávali na zemi a všetko sme mali v krabiciach.. proste nehorázny bordel a chaos.. hrôza.. čakali sme totiž na nábytok.. nehovoriac o tom že sme si dva mesiace varili na jednoplatničke.. fúúú ale teraz je už pohodička, no bolo to ťažké.. ja si myslím že 4-mesačné bábo si nebude zvykať nejako ťažko.. len nech má pri sebe veci ktoré už dobre pozná.. 😀 a všetko bude OK neboj.. 😀
neboj sa. sťahovala som sa s troma deťmi a zvládli to v pohode. oni sú doma tam, kde je mama a otec. vytvoríš domáce prostredie, obľúbená hračka, plyšák a dieťatko ani nebude vedieť. a hlavne ešte je veľmi maličký aby si to nejak extra uvedomoval. má síce "svoje prostredie", ale toto si myslím nebude problém. 🙂
Neboj. Babo si zvykne lepsie ako vy dospeli 🙂. My sme sa stahovali 4x. Prvykrat nas prestahoval sam MM s 1,5rocnou dcerkou, ja som bola s druhou v porodnici. Druhykrat sme sa stahovali o mesiac, potom znova o dalsi mesiac a poslednykrat o pol roka. Ako stahovania mam dost na 100rokov 🙂 ale deti zvladali vsetko uplne v poriadku.
deti su doma tam, kde sa citia doma aj ich rodicia, ak sa tesite na stahovanie, na svoje vlastne byvanie, tak nie je sa coho obavat 🙂
my sme sa stahovali cez dve staty ked mala mala cez rok a jediny kto to zvladal dobre bola ona.4 mesacny nema paru kde je a co je a prisposobi sa za den dva.
My sme sa sťahovali, keď mal syn necelé 4 mesiace. Predtým tam nikdy nebol, lebo sme prerábali a bolo tam špinavo. Mali sme málo vecí, tak sme to zvládli za 1 deň. Synovi to bolo fuk. Zas spal vo svojej postielke a fakt, že máme inú kuchyňu a o izbu naviac ho neinteresoval. Jeho "mliekareň" ostala nezmenená, tak čo by do toho kecal 🙂
neboj deti sa ľahko prispôsobujú