Ako sa pozeráte na ľudí, ktorí sa rozhodnú byť sami?

2. aug 2020

Ostat sam, sama, bez partnera, ci uz na zaciatku dospelosti, alebo po tom co odrastu deti. Ci po rozvode, alebo po ovdoveni. Ma to aj vyhody ale aj nevyhody. Ako sa ale pozerate na takych ludi? Su cudaci? Maju osamote tazsi alebo lahsi zivot?
Mam na mysli skor take typy, ktore udrziavaju socialne kontakty v akejkolvek miere, ci chodia von s priatelmi, alebo kolegami, alebo semtam sa navstivia s rodinou.
Mozno takych poznate osobne - Vasa mama? Teta? Vas syn?
Su neprisposobivy? Je pre takeho cloveka lepsie ked radsej zije sam?

sunny8
2. aug 2020

Su to normálni ľudia 🙂 aj keď sme stvorení v dvojiciach a každý niekde má svojho partnera veľa ľudí sa rozhodne ostať sám/sama - má podstatne menej starosti ako s partnerom. Nepoznám nikoho kto tak chcel ostať na trvalo.. dočasne je to krásne riešenie kým sa človek spamätá z rozchodu alebo kým si užije slobodu dosýta

ckocka
2. aug 2020

Majú rozny život tak ako aj ludia čo žijú v partnerstve či manželstve.

dskjhfdlkdjhl
2. aug 2020

Tak snad je na kazdom, aby sa rozhodol, ako bude zit, okolie do toho nic. Samozrejme, vzdy sa najdu ludia, co na kazdom nieco najdu, ale tak dospely clovek by mal zit nie podla toho, co od neho ocakava okolie, ale tak, ako je jemu dobre.

jaass
2. aug 2020

Pozerám sa na takých ľudí tak, že je to ich voľba. Každý dostal právo na život a je na každom človeku ako sa rozhodne žiť. Hlavne nech je každý spokojný, šťastný, nech neubližuje druhému..... 🙂

janickacrazy
2. aug 2020

ano, poznám takých ľudí, je to ich vec, ale čo pozorujem, tak nevyzerajú zrovna nejak šťastne, jedna tajne popíja a večne sa sťažuje, druhá stále číta knihy aj vonku a začala sa dosť strániť ľudí, no vybrali si dobrovoľne a žijú tak už dlhé roky

lenuliatko84
2. aug 2020

Nikto nechce byt sam,myslim ze sami sebe hovoria ze byt sam je dobre a naucia sa s tym len zit.nie je nad to sa k niekomu kto vas lubi pritulit

columbine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diewcatqoo
2. aug 2020

Mne osobne je jedno, ci niekto niekoho ma. Ak sa dobrovolne rozhodne byt sam a je takto stastny, nech je. Rovnako mi je jedno, ci sa niekto rozhodne nemat deti. Ak mu to takto vyhovuje, nech ich nema. Taktiez mi je jedno, ci ma zena muza alebo zenu, resp. ci ma muz zenu alebo muza. Ak je dotycny clovek stastny a vyrovnany, je mi jedno, koho ma/nema doma.

lenja123
2. aug 2020

Poznám niekoľko kategórií takýchto ľudí
1. Mladí ľudia cca do 30r., ktorí si užívajú slobodu, cestovanie, svoje koníčky
2. Rozvedené (zväčša ženy), ktoré buď ostali zatrpknuté voči všetkým mužom, alebo sú konečne voľné a chcú si to konečne užiť a neviazať sa
3. Starších ľudí, ktorí ostali z rôznych príčim sami, ale už majú radi svoj pokoj, kľud, zaužívané zvyky a nechcú sa už prispôsobovať v novom vzťahu
4. Rôzni čudáci, ktorí majú svoj svet, svoje "úchylky", ťažkí introverti až sociopati...
A ako sa na nich pozerám? To je prípad od prípadu, určite ich nehádžem všetkých do jedného vreca, že: ten je sám/sama, tak je ...
Popravde, niekedy im závidím 😀

kristiii
2. aug 2020

Tak ja ti nenapíšem, ako sa na takých ľudí pozerám, ale priamo ako clovek, ktorému takéto rozhodnutie momentálne vyhovuje

janulka1802
2. aug 2020

mala som obdobie v živote po rozvode keď som žila sama a bola som veľmi spokojná šťastná ale popravde chýbal mi muž trvalo by som sama byť nechcela ale vždy lepšie sama ako a nejakým blbcom pozerám sa na takýchto ľudí úplne normálne je to každého voľba rešpektujem neodsudzujem v žiadnom prípade

kristiii
2. aug 2020

Mala som priateľa, čo má okaslal, manžela, v ktorom som sa sklamala, pár neškodných známostí.. výsledok? Najlepšie je mi samej so synom..teraz..posledných pár rokov to tak cítim, netvrdím, že to tak bude vždy, ale pravdou je, že vzťahy so sebou prinášajú problémy a samota pokoj (ak je človek sám so sebou ok). A ten človek to niekedy veľmi potrebuje, aby bol šťastný

halienka
2. aug 2020

tak sú extroverti a introverti, trochu ma štve, že ľudia považujú extrovertov za normálnych a introvertov za nejakých čudákov. Pritom taký introvert je šťastný keď je sám, vystačí si, dopraje si len pár kontaktov, ktoré mu stačia a je v pohode. Extrovert ak náhodou ostane sám tak doslova trpí a obháňa všetkých priateľov a známych, lebo nie je schopný ostať pol dňa sám. Takže na ľudí, ktorí sa sami rozhodli byť sami hľadím úplne rovnocenne, oni sú tak šťastní, presne tak isto ako extroverti neustále v spoločnosti ľudí. Je to v poriadku. Každý nech si zariadi ako mu je dobre a ako mu vyhovuje.

elysa
2. aug 2020

Ako sa na takých ľudí pozerám? Mne je to šuma fuk kto sa ako rozhodne žiť. Ich život, ich voľba, mne je to jedno.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ndrag
2. aug 2020

Normalny ludia. Skor za tych nenormalnych povazujam ludi, co sa rozhodnu za kazdu cenu ostat s niekym, len aby nemuseli byt sami. Alebo tych, co su chorobne zavisly na inom cloveku. A ze je ich pomaly viac ako tych samotarov 😉. Radsej by som bola sama ako mat taky zivot.

kristiii
2. aug 2020

@ndrag presne takto to vidím aj ja. Nechápem prečo sa ľudia pri niekom trápia, len preto, že sa boja byť sami. A to nemyslím rozísť sa s niekým pri bežnej hádke, ale ľudí čo sa nechajú týrať, trápiť, a často nielen seba ale aj svoje deti.

hopsadobrandejsa
2. aug 2020

Hovori sa, ze nase vlastne rozhodnutia nas robia tym kym sme dnes alebo kym budeme v buducnosti.

Ludia su spolocenske tvory a len malokto sa rozhodne, ze naozaj chce byt sam a tak mu to aj vyhovuje....az na par vynimiek.

V sucasnej dobe velmi rapidne rastie pocet domacnosti ludi ktori su slobodni. Toto robi hlavne vrasky spolocnosti nielen z pohladu zachovania rodu a rastu populacie, ale hlavne ekonomikam pretoze niekto musi robit aj na dochodky buducich generacii.

Tlak ci uz rodiny alebo spolocnosti aby sa ludia brali a zakladali rodiny ma ako spolocenske, tak aj ekonomicke dovody.

Vo vseobecnosti samotu horsie znasaju extroverti. Introverti to maju viacmenej v krvi takze zatial co extrovert svoju energiu nabija socializovanim sa, introvert naopak potrebuje pokoj a klud.

Dnes si najst partnera na cely zivot nie je ako ist do obchodu a vybrat si tricko ktore bude clovek nosit cely zivot s vedomim, ze nedostane nohy a neutecie mu. Netvrdim, ze chcem zostat cely zivot sam, ale pocitam s tym, ze aj tato moznost existuje.

Dnesna doba realne vztahom nepraje tak ako predoslym generaciam. Mat niekoho s kym mozes v noci zaspavat je urcite super vec, ale kazda minca ma dve strany. Vztahu sa nebranim, ale ako slobodny clovek si mozem robit naozaj co sa mi len zachce.

Rodina ma chce namocit do priatelky a deti, kamarati s rodinami mi dookola ropzravaju, ze uz chcu konecne aj mna vidiet "doj*****ho" v praci, nespavat v noci, umyvat osrate kachlicky po detoch v kupelni a nemat cas si poriadne vrznut pretoze ma deti sleduju cez klucovu dierku....

Ono to vsetko znie lakavo, ale niet sa kam ponahlat a zavesit si len tak hocikoho na krk len aby som bol clenom klubu stastnych rodiniek.

Vacsina ludi by boli radi ak by niekoho mali, ale zivotne okolnosti ci vlastne rozhodnutia ich doviedli k zivotu slobodnych a zrejme im to tak vyhovuje. Ja som osobne nazoru aby ludia robili to co ich robi stasntymi. Ak pre nich rodina ci partnersky vztah nie je to prave orechove, to je uplne v poriadku.

Zivot mame vsetci len jeden takze moja osobna rada je, aby vsetci zili taky zivot, aby nemuseli pisat o svojich problemoch na MK 😉

tripetta
3. aug 2020

Pre mňa sú skôr čudáci tí, ktorí stoj čo stoj musia mať partnera, len aby nevybočovali z davu. Lebo sa to patrí, lebo je to údel človeka nebyť sám a množiť sa a bla bla bla... Toto sú pre mňa nepochopiteľné bytosti.😅
Ale, každý nech si žije ako chce. Môj život je iba môj, nikto iný ho za mňa neodžije a neodtrpí. Takže nikto iný nemá právo mi do toho kecať a sa mi do môjho života akokoľvek montovať. Stačí ako odpoveď?

danica2711
3. aug 2020

Zas anonymná "anketová" otázka? To píše stále jedna alebo je vás tu viac takých exotov?
A odpoveď na otázku: pozerám sa na nich ako na ĽUDÍ. Každý má právo žiť svoj život tak ako sám chce. Ostatných (na čele s tebou) do toho nič nie je.

autor
3. aug 2020

Dakujem. Mam pocit ze sa ozvali ludia, ktori su k tomu tolerantni a ti, ktorim vadi, ze su to ludia vybocujuci z tabulky, ako tu bolo spomenute, sa do tejto temy ani nezapojili. Pretoze ozaj, v realite aj ja mam castokrat pocit, ze takito ludia su za cudakov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
3. aug 2020

@viestta vieš čo ani ja sa nestretávam s tým, že by ma niekto odsudzoval alebo pokladal za divnú, preto že som sama, ale je pravda, že s nepochopením áno. Hlavne zo strany chlapov, ktorí majú záujem. Nevedia pochopiť, prečo nechcem. Veď som predsa sama s dieťaťom, tak by som asi podľa nich mala byť happy z každého prejaveného záujmu 🤦. A odpoveď, že je mi proste samej dobre a nemám momentálne záujem o žiadny vzťah, neberú ako nie. Ale inak zadaní ľudia, ktorí majú vo vzťahoch rôzne problémy, mi často hovoria, že ako ti je dobre 😆

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriema
3. aug 2020

Pozerám sa na nich úplne normálne, poznám takych ľudí sú úplne super. Nemajú toľko stresu v živote nemá ich kto rozčuľovať.

kristiii
3. aug 2020

@viestta šak píšem že hlavne zo strany chlapov, ale žiaľ nie takých, ktorým ide iba o sex a ktorí sa po slovách nemám záujem poberú o dom ďalej. Takí sú najmenší problém

tripetta
3. aug 2020

@danica2711 Ty si tiež len neznámy anonym, však máš vymyslený nick a nie svoje reálne meno, tak čo kotkodákaš. 😅

vilma7
3. aug 2020

Normálne, mama sama, sesternica žije v dome sama, teta žije v dome sama, bratranec žije v dome sám, sú úplne v pohode.

autor
3. aug 2020

@danica2711 Tebe este mozno na dovysvetlenie. Ja neviem, ako ine podobne "anketove" otazky, je mozne ze sem chodia "novinarky" na taketo temy. Ale sama za seba poviem, ze je niekedy lepsie naformulovat problem takto anketovo, pretoze predpokladam aj objektivnejsiu odpoved. Kebyze svoj problem naformulujem stylom ( a teraz si vymyslam), "moja mama sa rozhodla byt sama a nam to zasahuje do zivota, lebo vzdy ked nieco potrebuje riesit, vola nam detom", tak uz su v tom emocie, a je uplne bezne na MK ze sa okamzite osocuje, zhadzuje, moralizuje a pod.

danica2711
3. aug 2020

@tripetta kotkodákajú možno tvoje spolusediace na bidielku, ja nie - na rozdiel od tvojho nicku je Danica moje skutočné meno