Ahojte, je tu dala mamička čo prešla rozchodom a mali s partnerom dom v hypoteke?čoraz častejšie sa nad tým zamýšľam, sme spolu 10 rokov ale posledné roky je to hrôza.....vôbec neviem ako by to bolo rozchode ....
@cleo17 všetko na polovicu, plusy aj mínusy. Ak si jeden z vás bude chcieť nehnuteľnosť nechať, tak bude musieť vyplatiť partnera, úver bude platiť on. Dá sa to previezť na jedného z vás. Samozrejme vyplatí menej o polovicu úveru. Alebo dáte dom ohodnotiť, vyplatí polovicu a obaja budete ďalej splácať úver. Možnosti sú, no Narovinu. Rozvod bol prechádzka ružovou záhradou oproti Bsm. Držím palce
@cleo17 ste manzelia alebo nie? A dalsia vec je: na kupnej zmluve ste zapisany oboja rovnakym dielom alebo nie ? To je vslmi vela otazok ,ak ste aj v uverovej zmluve musite medzi sebou spravit kupno predajnu zmluvu ze on si napr odkupuje vasu cast domu,kde Vas vyplati len zo zaplatenej sumy a ta ide v pomere ako mate dom a on prevezme na seba vsetky zavezky ako je uver a pod.S tou zmluvou pridete do banky ,kde poziadate o prevedenie celeho uveru nanho, banka Vas vyjme a nasledne poziadate aj uverovy register aby Vas z tade vymazali ,niekedy to eobia automaticky a niekedy nie .
@marianinka manželia nie sme,kúpna aj hypo zmluva je na oboch.som ako rucitel a spoluvlastnik.
Určite by som sa poradila s pravnikom, toto nie je sranda
@cleo17 no najlepsie ako pise pani poradit sa s pravnikom, ja som si tym nedavno presla ,takze vism co to obnasa ale mne vsetko.pisal pravnik, tak iato lupnopredajne zmluvy nie je sranda ,taktiez dohoda o predaji zsriadenia ,kto si co odkupi vswtko sa v 1 rade musite dohodnut s partnerom , a potom nasledne to riesit s pravnikom aby nachytsal papiere , obehat banku ,prepis vsetko , kataster , no vela vela tojo
@cleo17 no buď sa dohodnúť na finančnom vyrovnaní - čiže ten kto si bude chcieť nechať dom vyplatí toho druhého a bude pokračovať v hypotéke(v banke sa prerobí zmluva o hypo - prepísaním len na jedného majiteľa) - čiže druhému sa vyplatí koľko do toho vložil a ten prvý bude pokračovať v splácaní hypotéky a ostane mu dom alebo predať niekomu inému s tým že by vám obom vyplatil čo ste do toho vrazili a pokračoval by v hypotéke(opäť v banke prerobiť hypotekárnu zmluvu)....ale ho predať , vyplatiť hypotéku a rozdiel si rozdeliť....Ak chcete dom obaja, čiže finančne sa vyrovnať a jeden z vás by pokračoval v splácaní a nebudete sa vedieť dohodnúť - tak jedine súdnou cestou kde sa dokazuje kto koľko do domu vložil
ja som vela preplatila pri deleni majetku, nechcel ma vyplatit zo spolocnych uverov,ani z majetku...tak som ho musela "motivovat" a kupit od neho byt ja, a rozdelit hypoteky,a ako super uzasna byvala manzelka som mu ponukla viac, aby ho nepredal cudziemu tak bol spokojny. inak by predal cudziemu, vyplatili by sa hypoteky a ja by som ostala s holou ritou, aj napriek tomu, ze som ju 10rokov platila..manzel druhu platil.
@edita88 ???
My sme kupovali byt novostavbu ale našťastie pri rozchode posledná zmluva už bola iba na neho tým pádom mňa banka z toho úplne vynechala.. Stálo to ale 200e.