Ako sa po rozvode rieši spoločná hypotéka?

cleo17
17. aug 2019

Ahojte, je tu dala mamička čo prešla rozchodom a mali s partnerom dom v hypoteke?čoraz častejšie sa nad tým zamýšľam, sme spolu 10 rokov ale posledné roky je to hrôza.....vôbec neviem ako by to bolo rozchode ....

luci74
17. aug 2019

My sme kupovali byt novostavbu ale našťastie pri rozchode posledná zmluva už bola iba na neho tým pádom mňa banka z toho úplne vynechala.. Stálo to ale 200e.

cleo17
autor
17. aug 2019

@luci74 my sme kupovali spolu 5 rokov dozadu ako bývame tu....

darci17
17. aug 2019

@cleo17 všetko na polovicu, plusy aj mínusy. Ak si jeden z vás bude chcieť nehnuteľnosť nechať, tak bude musieť vyplatiť partnera, úver bude platiť on. Dá sa to previezť na jedného z vás. Samozrejme vyplatí menej o polovicu úveru. Alebo dáte dom ohodnotiť, vyplatí polovicu a obaja budete ďalej splácať úver. Možnosti sú, no Narovinu. Rozvod bol prechádzka ružovou záhradou oproti Bsm. Držím palce

cleo17
autor
17. aug 2019

@darci17 takže dom kúpený ním,prepojený mnou a mojimi rodicmi. Kúpna cena 50tis a prerabka ďalších 50€. Toho sa bojím. Čo bude. Ja by som si nemohla dovolit splácať hypo ,čiže jedine predaj a prísť o všetko čo som do toho dala.

marianinka
17. aug 2019

@cleo17 ste manzelia alebo nie? A dalsia vec je: na kupnej zmluve ste zapisany oboja rovnakym dielom alebo nie ? To je vslmi vela otazok ,ak ste aj v uverovej zmluve musite medzi sebou spravit kupno predajnu zmluvu ze on si napr odkupuje vasu cast domu,kde Vas vyplati len zo zaplatenej sumy a ta ide v pomere ako mate dom a on prevezme na seba vsetky zavezky ako je uver a pod.S tou zmluvou pridete do banky ,kde poziadate o prevedenie celeho uveru nanho, banka Vas vyjme a nasledne poziadate aj uverovy register aby Vas z tade vymazali ,niekedy to eobia automaticky a niekedy nie .

cleo17
autor
17. aug 2019

@marianinka manželia nie sme,kúpna aj hypo zmluva je na oboch.som ako rucitel a spoluvlastnik.

pribinak
17. aug 2019

Určite by som sa poradila s pravnikom, toto nie je sranda

marianinka
17. aug 2019

@cleo17 no najlepsie ako pise pani poradit sa s pravnikom, ja som si tym nedavno presla ,takze vism co to obnasa ale mne vsetko.pisal pravnik, tak iato lupnopredajne zmluvy nie je sranda ,taktiez dohoda o predaji zsriadenia ,kto si co odkupi vswtko sa v 1 rade musite dohodnut s partnerom , a potom nasledne to riesit s pravnikom aby nachytsal papiere , obehat banku ,prepis vsetko , kataster , no vela vela tojo

mirro
17. aug 2019

@cleo17 tak ked si dostala ty darom nejaké finančne prostriedky,tak o to viac by si mala. Ak rodičia obdarovali vas oboch,tak smola.

mogaa
18. aug 2019

@cleo17 no buď sa dohodnúť na finančnom vyrovnaní - čiže ten kto si bude chcieť nechať dom vyplatí toho druhého a bude pokračovať v hypotéke(v banke sa prerobí zmluva o hypo - prepísaním len na jedného majiteľa) - čiže druhému sa vyplatí koľko do toho vložil a ten prvý bude pokračovať v splácaní hypotéky a ostane mu dom alebo predať niekomu inému s tým že by vám obom vyplatil čo ste do toho vrazili a pokračoval by v hypotéke(opäť v banke prerobiť hypotekárnu zmluvu)....ale ho predať , vyplatiť hypotéku a rozdiel si rozdeliť....Ak chcete dom obaja, čiže finančne sa vyrovnať a jeden z vás by pokračoval v splácaní a nebudete sa vedieť dohodnúť - tak jedine súdnou cestou kde sa dokazuje kto koľko do domu vložil

edita88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamada
19. aug 2019

ja som vela preplatila pri deleni majetku, nechcel ma vyplatit zo spolocnych uverov,ani z majetku...tak som ho musela "motivovat" a kupit od neho byt ja, a rozdelit hypoteky,a ako super uzasna byvala manzelka som mu ponukla viac, aby ho nepredal cudziemu tak bol spokojny. inak by predal cudziemu, vyplatili by sa hypoteky a ja by som ostala s holou ritou, aj napriek tomu, ze som ju 10rokov platila..manzel druhu platil.

marianinka
19. aug 2019

@edita88 ???