Ako sa naučiť veriť vlastnej intuícii?

7. jan 2023

Pekný deň prajem,
hovorí sa, že ženská intuícia je zvláštny úkaz. Väčšinou neklame a veci, sa nezdajú, ale sú fakt. Áno, aj ja ju mám a nahlodáva ma. Lenže ja ju neposlúchnem. Neposlúchnem rozum, ale srdce.A väčšinou si niektorých ľudí vyfarbím lepších, ako v skutočnosti sú. A ešte sa bojím, že náhodou niekomu ukrivdím a budem za zlú. A doplatila som na to, aj 2X v partnerskom vzťahu a 1X bohožiaľ aj v rodinnom ( sesternice, čo vymýšlali z pozemkom).
Ako mm byť menej mäkká ? A rozmýšľať viac pragmaticky a intuitívne ?

katkine_terapie
7. jan 2023

Intuicia nie je rozum. Intuicia je nieco, co citis npr. nieco ti na tom cloveku nesedi, nevies co, ale nieco ti vadi. Nemusis vediet rozumovo vyhodnotit co to je, co je presne ta vec, ktora nie je na tom cloveku pre teba vyhovujuca, iba to zober na vedomie a daj si pozor. Ak si das pozor, tak npr. takemuto cloveku nebudes davat zbytocne informacie o tebe, nedas mu strazit dieta, nepozicias peniaze...Intuicia ti hovori "drz si odstup", "bacha, preveruj info", "never vsetkemu, co ti tento clovek hovori" atd.

larazivago
7. jan 2023

Však to je skvelé, že ju máš! Proste ju jednoducho využi vo svoj prospech.

penelope11
7. jan 2023

Tiez som kedysi svoju intuiciu ignorovala, neprikladala som jej vaznost. Ale po niekolkych takych sklamaniach, kedy som to ignorovala som zacala jej verit a teda urobila som dobre.

sidicek
7. jan 2023

Intuícia je podvedome vyhodnocovanie rôznych informácií ,ktoré z človeka vnímaš, ak sa ti tie informácie bijú /napr.jeho slova a reč tela si odporujú /tak to mozog vyhodnocuje ako Red flag aj keď ty nemusíš presne vedieť definovať prečo. Preto nie je rozumné tieto pocity- intuiciu- ignorovať .