Ako sa mám zabezpečiť pred rozvodom?

uditt
11. feb 2009

Ahojte, citala som si viacero tem, tykajucich sa rozvodu,ale stale mi nie je jasne...
si aj preto, ze som v strese a strasne nestastna...
Podla vsetkeho sa budeme rozvadzat (ak sa to tak da povedat, na vine je manzel,dala som mu druhu sancu, ale pokaslal to ani nie po mesiaci...)

Mame babatko, 1,5rocneho chlapca. Manzel ho uplne miluje a tvari sa, ze nam da vsetko, aby sme mohli normalne zit. Ja som na RD stale a neviem, ako sa vratim spat do roboty (je to tam neiste a maly ma zdravotne problemy a ani do jasli by ho nevzali a popravde by som ho tam radsej nedavala, aspon nie na cely den)

Manzel sa asi dnes-zajtra odstahuje. A ja neviem, co bude.
Kym este nepodame ziadost o rozvod, mozem nieco robit? Co ak si on urobi dlhy alebo urobi nieco, so by spadlo na ans oboch ako na manzelov? Da sa tomu zabranit?
V niektorej diskusii sa pisalo, ze aj ked dvaja nie su rozvedeni, da sa ziadat to vyzivne, prip. na dieta i na seba.
Momentalne ma manzel dobry prijem, ale za chvilu konci a bojim sa, co bude potom. Ak sa bude rozbiehat na vlastnom (ma take plany), tak nebude mat prijem, nie? Alebo ak bude na min. mzde..., budem mat narok na vyzivne?

Teraz vychadzame akoze OK, teda nebojujeme, ale skusenosti hovoria, ze to sa vie rychlo otocit. Ak by si hned niekoho nasiel, myslim, ze sa mu aj priority vedia rychle zmenit...

Prepacte za pridlhy a nesurody prispevok,ale stale som este vyklepana a roztraena a ani rozmyslat poriadne neviem. Prosim o radu.

Aha a este daco. Ak manzel nepoda navrh na rozvod, ale budem musiet ja, tak prihliada sa nejak na to, kto to podava? Lebo ked podam ja, vyzeram, ze ja som ta zla, co sa chce rozviest, ale ked je muz podvodnik? Alebo ked by sa tvaril, ze on nas miluje a rozvadzat sa nechce? Ma to vplyv na vyzivne pri rozvode,prip. ine podmienky a doednania?
Dakujem,

jaduska
11. feb 2009

uditt, určite si daj čím skôr žiadosť o výživné. Ak sa bojíš, že manžel narobí dlhy - treba zrušiť bezpodielové spoluvlastníctvo manželov -ak manžel začína podnikať, tak by to malo byť bez problémov. Ale tým pádom stratíš nárok na všetko, čo zarobí po zrušení BSM. Inak sa tieto všetky záležitosti riešia spolu s rozvodom, ale ty s takýmto radikálnym riešením ešte asi chceš počkať....
K tvojej poslednej otázke - to, kto podá návrh na rozvod určite nemá vplyv na výšku výživného a ostatné záležitosti....