Ahojte , som tu už dlho a kvoli tomu som si zmenila nick - aby ma známy nespoznali 🙂
S manželom som žila 8 rokov , už krátko po svadbe si zacal dovolovat.. najprv urazky , potom milenka...odpustila som .. o pra mesiacov zase to iste .. narodila sa nam dieta a potom to šlo už celkom dole vodou ... este zo zaciatku javil ako taky záujem , ale potom stále menej a menej a urazok na moju adresu pribudalo... Je to typ cloveka , ktory je bez chýb a za vsetko moze ten druhy ... pri otazke preco sa ku mne takto chova mi odpovedal nech sa nad sebou zamyslim... nikto nie je bez chyb ale fakt som si nebola vedoma ze robim nieco zle ... varila , prala starala sa onho aj o babo , este aj v sexe som som prikivla jeho praktikam aj ked som to neneznásala , len aby bol spokojny ... ale pomalicky sa to vo mne zbieralo a povedala som dost .. vtedy chcel hrubu ciaru z a vsetkym a na 3 mesiace sa vsetko zmenilo .. bol mily , pozorny ...a potom bum zase sa vratil do starych kolaji a keby toho nebolo malo prisla som na to ze ma podvadza ... to bola posledna kvapka , vyhodila som ho ... zije u nej ... a teraz moj problem - ja neviem ako sa mám k nemu spravat , neviem byt svina , stale som bola hlupe dobracisko ktore kazdy vyuzil..aj ked si poviem ze budem zla , nevydrzi mi to , mila zase nechcem byt aby si nezacal namyslat ... Jedno viem že ho uz v nasom zivote nechcem , ale neviem ako sa spravat. Stretavam ho a vidavam aj jeho milenku . Baby co ste po niečom takom poradte mi ako a ako sa vyrovnat s tym že mi tak ublizoval.
Vsetko chce cas...ja som sa so svojim ex tiez spociatku nevedela bavit,ale teraz je uz vsetko ok...ibaze moj bol iba suknickar...no myslim,ze pre zaciatok staci ak mu pozdravis a dohovoris sa na nevyhnutnych veciach a urcite si drz odstup 😉
zarad neutral, komunikuj s nim slusne pokial on nerobi problem. ak ich stretnes s milenkou vypni hrud hlavu hore a usmev na tvari. v hlave si mysli svoje. Nestoji zato sa trapit a uz vobec nie strapnovat nejakymi scenami
@hanka_april ked mu davam dieta , odovzdavam postu ... teoreticky sa vidime kazdy den . Vieš mne je ho na jednu stranu luto , biznis mu ide dole vodou , ta je ho milenka je jedno hlupucke , zdeprimovane teliatko a na druhu stranu ho neznasam , za to vsetko , za tie klamstva ponizovanie a okradanie rodiny .. ked si spomeniem na to ako som okolo neho skakala a by mu bola fajn a aby si oddychol , ved chodil do prace a ja som bola na materskej a on ma medzitým podvadzal , prisiel domov a vynadal mi .. problem je v tom ze sa akosi nevyznam sama v sebe , citim velku krivdu a neviem ako sa jej zbavit a neviem pochopit preco ?
@ruzenin a preco by si mala byt zla??? preco si povies, ze budes a " potom to nevydrzis"? toto nerob, nesnaz sa o nieco , co necitis, lebo pojdes sama proti sebe a to je to najhorsie, co mozes robit...
Neviem, preco by si mala byt na neho zla... co ta k tomu vedie, ze po rozvode maju byt ludia na seba ako psi? Nechapem..
tiez som rozvedena a nikdy ma nenapadlo, aj ked tiez odisiel kvoli inej, aby som bola zla, alebo aby som nedajboze ho vydierala dietatom, alebo nieco ine... ano, prehnane emocie tam boli prvy rok dva, hnev vo mne tiez bol, aj sklamanie, ale byt zla? naco? komu by to pomohlo?? Mne urcite nie a hlavne, CO DAVAS, TO AJ DOSTAVAS:..
Cim skor zacnes pracovať na tom, aby bol vas vztah po rozvode normalny, tym skor mozes zacat novy zivot bez toho, aby ta otravoval ten stary, to mi ver...
Nemusis byt k nemu vyslovene mila, bud uplne normalna, ako ku komukolvek inemu, taka ako to ty citis.. ak citis byt v tej chvili mila, tak bud , ale ak nie, tak nie.... nikdy nechod proti sebe, pocuvaj svoj vnutorny hlas a nie rozum a svoje EGO.
ked sa bavite o dietati a pred dietatom, je na mieste komunikovať pekne. nech dieta nevidi vzor rozhadanych manzelov, nech si neberie do zivota, ze takto sa ma komunikovat, ale nech vidi, ze problemy sa daju riesit..
Milenka, ano, to boli, poznam to, ked ju vidis a jatri ti ranu, ale vies co? TO PREJDE.. ked zacnes byt spokojna so svojim zivotom, tak ta prestane trapit ten jeho, to mi ver...
Sama si zhodnotila , ze zivot s nim UZ NIE, takze neries jeho milenku uz, neries, co robi, kde chodi, ci sa usmieva, alebo nie, ci ho niekde stretnes s nou... proste maj svoj zivot, svoje zaujmy, svoje kamošky.... ZI .
A ze ti ublizoval? odpust mu.... on vo vyske svojho bytia kde sa nachadza nevie, co robi, nevie to inak...
a ty si si ho vybrala este predtym , ako si sa narodila... tvoja duša mala pravdepodobne s nim dohodu, ze toto mas prezit aby si to spracovala, vyrovnala sa s tym a posunula sa dalej, silnejsia... zocelena....
ak to nedokazes a budes a rypat v minulosti, tak sa nikam nepohnes a zopakujes vyber partnera aj v dalsom vztahu, alebo tak....
Vies preco sa hovori, koho pan Boh miluje, toho s krizom navstevuje?
Nie , ze by som bola az taka veriaca, ale toto je mudra veta.. Lebo to, co musime prekonat v nasom zivote, prijat a spracovat, nas posuva dalej a ten hore to dobre vie, ci ho volame Boh, alebo svetelna bytost,alebo len vyssia energia, proste TO nieco v co kazdy v podstate nejakym sposobom veri .. to dobre vie, co nam zadalo, ake ulohy a nasa dusa tiez vie, preco ich ma prezit,aby sa posunula vyssie a zbavila sa svojej karmy, balastu a trapenia....
Drzim palce
@vika35 scény mu nerobim a už vobec nie jej , aj ked je pravda že sa ma ona boji ako cert kriza 🙂 ved ju vypinam , len je to tazke niekedy ... ked si predstavim ako ona na mna kydala pred nim a to ma vobec nepoznala... nesla na nanho zenskými zbranami ale tym ze ma odciernovala ...
@ruzenin kasli na to, co si ona mysli, fakt, casom to bude lepsie. teraz je to cerstve...
ak si nebudete robit prieky, tak budete moct obaja zit novy zivot a spokojne...
nech si kyda kolko chce, kto ta pozna, vie kde je pravda a ostatní ti mozu byt ukradnutí.. Ver sama sebe a neries ohovaranie. aj ked to zaboli.. ona to bohuzial mozno inak nevie.... je to slaboch, ktory aby sa citil HORE potrebuje druhych dostat DOLE... chapes??? nedaj sa stiahnut.
@ruzenin boji sa ta, lebo vidi, ze si vyrovnana, mozes na nich tak kukat zvrchu podla toho, co si popisala, fakt na polutovanie.....
@katrin21 Chovam sa k nemu normalne , len prave to ze neviem ci by som tak mala . On vedel byt riadne hovado ak som ja niečo urobila zle . Pri malej sa chova slusne , to som mu vysvetlila hned na zaciatku , ze si nezelam aby bol pri nej sprosti ku mne. Vieš ja ked som ho po odhaleni vyhodila tak mi nevedel prist ani na meno , o malu sa nezaujimal , neprispieval mi nic . Rozvedený este nie sme .
@ruzenin ty sa k nemu už nepotrebuješ správať nijako... na odovzdanie pošty si vyhraď jeden alebo dva týždni, nemusíš mu každý deň odovzdať čerstvú zásielku, prípadne mu to šupni do novej schránky aj bez osobného kontaktu... čo sa týka dieťaťa, tam by som proste odovzdala dieťa so základnými informáciami a rovnako si ho vyzdvihla...
prečo by si ho mala ľutovať, že mu nejde firma, že si narazil nejakú jednoduchú slečnu? veď to bola jeho voľba, môžeš mu akurát tak pogratulovať, že sa mu splnilo všetko čo chcel... nevidím tam dôvod na ľútosť alebo súcit 🙂
neviem či ste aj rozvedení alebo nie, ak nie, tak celkom určite by som ten proces urýchlila, vyriešila výživné, bsm a konečne začala nový život... lebo síce pekné, že žije inde, ale očividne si ho zo svojho života tak úplne nevymazala a stále je s vami, stále sa podriaďuješ jemu... načase to skončiť naozaj, nemyslíš? 🙂
@ruzenin pocuvaj, nezalezi, co robil on...
poznas, : Kto do teba kamenom, ty donho chlebom" ? TAk presne v duchu tohoto hesla sa rozpustaju krivdy, karmy .. uplne važne... Nevadi, co robil on, prijmu to , neries to....
Ty si zachovaj svoju dostojnost a spravaj sa tak, ako to budes citit... ak budes milsia, ako mozno ine zeny by boli, nevadi.... je to o tebe. A mozno mu tym otvoris oci a bude uz pre neho neskoro sice, ale dostane facku, ktoru potreboval, lekciu, ze opustil zenu, ktora je a bola velkorysa a strtatil ju pre svoju hlupost a hrubost..
Ostatne si budete riesit sudne, ak to inak nepojde, ale v sukromi neries svoje spravanie privelmi, lebo teraz to robis... Spravaj sa ako je to tebe PRIRODZENE ...
@ruzenin Pozri, nikto nie je bez chyb, a asi nie si ani ty, kedze si mu odpustala milenky a neviem co, a potom vsetkom este si s takym urobim aj dieta... Mozno bol on zly, a mozno ste proste neboli kompatibilny, ako co to vacsinou byva. Mozno s niekym inym bude lepsi, a ty s niekym inym budes stastna. Preco vobec rozmyslas co si on bude ysliet ak sa budes nanho mila?? Nech si mysli co chce, kvoli vasmu dietatu je lepsie aby ste si jeden druhemu dali pokoj a neboli na seba zli. Dalsia vec "nechcem ho viac v nasom zivote" - mozes ho nechciet len vo SVOJOM zivote, ale stale je to otec tvojho dietata a tvoje dieta ma pravo aj na tu "druhu polovicu svojho zivota" ktoru ma so svojim otcom, tak ako co ma svoj zivot aj s tebou, jeho matkou. A posledna vec, predpokladam, ze tvoj muz uz nema milenku, ale frajerku/priatelku/partnerku atd. Milenku ma ten co niekoho podvadza.
@sissy27 BSM uz mam zrusene a teraz som podala na vyzivne .. ved to ze nevymazala , neviem sa totiz dajak zmierit s tym ako sa ku mne spraval , stale nechapem prečo , za co a ako vedel byt taky zly , ako sa vedel tak sebecky zachovat k dcere ked na nu nic neprispieval , nic jej nekupil a prve mesiace ani onu nejavyl zaujem .. neviem ako sa vyrovnat s tou krivdou , vies ? S tym ze aka som bola hlupana a nechala na seba kydat , urazat .. na to ako som mu dovolila podupat moje sebavedomie... a vies co je este take ze super ? Podla svokrovcov som ja ta zla , lebo som ho vyhodila - kazdy sa mi otocil chrbtom ako keby ja som podvazdala a okradala rodinu ... nik mne ani malej z jeho strany nepomoze .. a pritom ked ich stretnem vonku tak sa idu chovat ako jedna velka rodina
@ruzenin a pocit krivdy je to , coho sa musis zbavit...
aj ja som bola ako ty, dobra, starostliva, nech si on kupi, mne netreba, ja som na MD... ha ha.. mala nemala ani 2r , ked odisiel.. a som tu... 🙂
Krivda? nespravodlivost? co to vlastne je? nieco co nam vnutil system, ze toto by sa nemalo a nam sa to stalo a preto to citime...
Kasli na to, prijmi to, ze sa to stalo a viacej to neries v sebe... Co je spravodlive, kto to vie posudit? MOzno mal prist do tvojho zivota, aby si prave nejake veci pochopila, ze mas viacej mysliet na seba, mozno si potrebovala tuto lekciu , PODAKUJ za nu vnutorne, uplne vazne.. lebo teraz uz budes vediet, ze v prvom rade mas samu seba, svoju dceru, ktoru vdaka nemu mas 🙂 a ostatne pride samo
@ruzenin odpoved je jednoducha, ale aj boli - asi ta az tak nelubil :( A este ze si sa ako hovoris nechala urazat, na seba kydat, dovolila si mu "podupat sebavedomie". Nieco na tom bude ked sa ti vsetci otcili chrbtom, bola si sekera? Neviem, mozem len hadat. Kazdopadne ste neboli dobra konbinacia, a mozes byt rada, ze teraz mas sancu zit svoj zivot krajsie a nemat nervy kvoli chlapovi s ktorym nemas (stastnu) buducnost.
@guinevre to mas pravdu , stale to bude otec mojej dcery ... a mas pravdu aj v tom ze ano mala som s nim dieta a vedela som aky je .. len co ti poviem .. bola som hlupa naivka ktora si myslela že sa niečo zmeni a ktora sa dostala do takeho stadia ze uz verila tomu ze naozaj ja som ta zla a za kazdym jeho chovanie ospravedlnoval tym , ze ma toho vela v praci , ze ma jednoducho zly den .. ja mu nebranim vidiet sa z malou a ani to robit nebudem , potrebuje otca a muzsky vzor ... vies ale najhorsie na tom je ze on sa na super ocka chova len ked niekto je pri nom ...
@ruzenin ani svokrovcov neries.. ja som dlho nevedela predychat, ked mi svokra zabila , ze ona bude stastna , ked jej syn bude stastny / cakala som od nej, ze mu dohovori, ze ma 2r dieta, nech ma rozum, ale nie, vidis /..
ale nezijeme so svokrovcami, zijeme s partnerom... toho sme is zobrali, nech si oni hovoria co chcu, aj ked nam to niekedy ublizi, tak zase nam to ublizi len vtedy, ak sama o sebe pochybujes a zahralo ti to vtedy na citlivu strunu..... AKo mne vtedy.. akoze on bol so mnou nestastny???? cooo??
Ako mohol? ved som robila vsetko, modre z neba by som mu dala..
ale casom pochopis, ze to je jedno.... nezalezi na tom, zalezi len na tom, kto si ty, co ty vies a co je PRAVDA PRAVDUCA . ktoru poznas len ty.
@ruzenin a teraz koľko rokov ešte chceš stratiť tým, že budeš rozmýšľať nad niečím, čo nezmeníš a nevyriešiš? 🙂 jemu pogratuluj k splneným snom a sebe pogratuluj, že to trvalo len tých 8 rokov a nie 18 ... môžeš sa zvysoka vykašľať na to, čo si o tebe myslí jeho rodina, oni ti chlieb do úst nedávajú... hlavu hore a vykroč vpred, lebo stratíš ďalších pár rokov úplne zbytočne...
a este : nieco musi skoncit, aby prislo nieco ine, lepsie...
ale ci to je skoncene, to nie je len rozchod, to je to, ako to ty spracujes v sebe, skoncene je to vtedy, ked ti uz nicim nedokaze ublizit ( ublizi nam len niekto, na koho nazore nam zalezi) , ked uz sa len pousmejes nad jeho urazkami, ked citis k nemu len vyrovnanost a " lasku" , nemyslim milenecku, ale proste ze necitis nenavis a neprajes mu nic zle, ani mu nic uz nevycitas... na tomto mas cas pracovať, kym pride iny vztah. aby TEN UZ BOL LEPSI 🙂
@ruzenin Hmm, myslim si, ze si taketo veci domyslas, prave preto, lebo stale k nemu citis mozno tu nenavist, ze to nevyslo, tak on asi musi byt zly otec, a mas potrebu hladat u neho chyby. Nie vsetci chlapi sa hned najdu perfekntne v ulohe rodica, a chce to niekedy cas. A veci robia inak ako my zeny, ale to neznamena, ze je to pre dieta zle. Aj tak vela deti sa radi blaznia s otcom, aj ked ich otec nevie najlepsie obliect a umyt, alebo im na priklad uvarit obed 🙂 Nechaj to tak, a nechaj mu kludne najst sa aj v ulohe rodica. Ked s dcerou bude travit cas, medzi nimi sa vytvori pekne puto, a bude to vsetko ok. Ty a on uz okrem toho nemate nic spolocne. Len prosim ta, nebran tomu z nejakeho strachu, ze o dceru prides, lebo pre tvoju dceru budes vzdy najdolezitejsia osoba na svete, ako co su nase matky, predpokladam je to tak u kazdeho kto mal milujucu matku. Keby jej ublizoval, to je ina vec...
@guinevre prave ze som sekera nebola , a mozno aj to bola chyba ... stale som to brala tak ze nerob to co by sa nepacilo tebe a stale ospravedlnovala toho druheho , ze mozno to tak nemyslel atd... vies otocili sa mi chrbtom svokrovci ... jeho mama mi povedala ze aj iny podvazdaju a zeny s nimi ziju a ja som jeho synacka vyhodila.. jeho matka je nazoru ze zena ma pocuvat , podvolit sa odpustat a pri tom v ich rodine je ona ta co nosi nohavice🙂
na všetko treba čas, kľudne ho nenáviď ak máš tu potrebu. Načo siliť niečo na čo ešte psychicky nemáš, aj duša potrebuje svoj čas na uzdravenie. Mne to trvalo 7 rokov , keď som prestala neneznášať svojho exa, dnes k nemu nepociťujem nič. Také vzduchoprázdno . On je ešte aj dnes schopný mi vypisovať do emailu alebo sms kraviny , dnes to so mnou už ani nepohne, prečítam a zmažem . Tiež by som mohla že sa s deťmi nestýka, neberie ich nikam , ale tak čo , však jeho život a jeho zodpovednosť. Nikdy by som nebola verila že človek môže vo vzťahu k druhému aj necítit.
Nerozumiem prečo si sa ešte nerozviedla???? Deliť majetok,žiadať výživné bez rozvodu mi nedáva ziadny zmysel....apropo, stále ti na nom záleží,inak by si taketo banality neriesila a žila spokojne bez trtka dávno rozvedená.
@guinevre práve ze ja mu nebránim byt z malou , on o nu zo zaciatku nejavil zaujem , kym som mu nevysvetlila ze roky utekaju a mala vyrastie a nebude mat zaujem ona onho ... ja chcem aby moja mala poznala otca , aby zazila to co ja ked ma moj ocko vyhadzoval do vzduchu , nosil mi oblubene lizanky domov , braval ma do lesa ... to vsetko pre nu chcem ... nebranim mu v tom a ani nebudem.. len ma niekedy zaboli , ze ked si zacal s tou druhou a ja som to este nevedela , tak odelil kasu , nekupoval domov absolutne nic ale sebe chlast ano ... ked zo zaciatku neprispel ani korunou na malinku a nic nekupil ... to trosku boli a pritom sa dusoval ze by pre nu aj zomrel ... ano viem otcovia su iný ako maminky ...len to zaboli trosku , moj ocko za nas dal vsetko
@katarinapekna kvoli tomu ze je na dom uvalena hypoteka a zatial ju plati on , ja keby som chcela dom pre seba tak ju musim platit + ho vyplatit a nemam z coho .
Presne ako piše @katarinapekna čo ho furt riešiš? Vybral si ako chce ziť tak nech si tak zije - ty máš s ním stále nejaku ,,pupočnu šnuru,, (okrem dieťaťa) a nie ze ,,bola som hlupa a naivna,, to stale aj si. Lebo zena poučená takouto skusenostou absolutne nerieši ,,ako sa ma spravať,,. Ty ho lutuješ lebo biznis mu nejde lebo jeho radodajka je taka aka je...načo to riešiš? zeby si ho ešte stale milovala? Od lasky je len krok k nenavisti a plati to aj naopak..
@ruzenin ako??? 😅 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ruzenin mne sa paci, ze v sebe nedrzis nenavist, oberala by ta o energiu....asi by som sa spravala flegmaticky, ze sm v pohode, uz ma nezaujima ani natolko, aby som ho nenavidela.....mozno by si mohla napisat viac v akych situaciach sa stretavate? davas mu dieta? spolocna partia?