Prosím poradte mi ako sa mám naučiť žiť sám.
Na zaklade jednej vety chces radu? Ziadne podrobnosti?
V akom zmysle sam? Osamostatnil si sa od rodicov? Pripadne po rozvode? Sam v novom meste? Tych sam je tak vela...ale skor sa asi citis osamely...tak?
@0silvia0 to že som po rozvode a nedarí sa mi vybudovať vzťah.
@danieli aj sa cítim aj som sám. Je to ťažké keď nemáš osobu pri sebe
@cocolino234 mam psíka.
@elizabet173 len neviem čo a ako robiť nech som s tým ok.
a chces byť sám? Alebo ťa momentálne k tomu okolnosti donútili?
@elizabet173 nechcem byť sám len sa mi nedarí v hľadaní.
tak nezakladaj tému s názvom ako sa mám naučiť žiť sám, ale s názvom - neviem, ako v terajšej situácii nájsť partnerku, to by som urobila ako prvý krok. Zoznamka? Viem, je to riziko, ale môže to vyjsť
@danieli podvedeny a rozvedený sám žijúci ale nešťastie sa na mna lepí
@elizabet173 muž na zoznamke nemá šancu.
ale tak treba mysliet pozitivne a aspon si dat inzerat na zoznamky, ak nechcete byt sam....v tejto dobe sa asi velmi stretavat neda.....ale mozete si dopisovat, telefonovat atd.....
Daj si na zoznamke, ze si army vojak, to dnes leti a zaujme.
preco by muz na zoznamke nemal sancu? Skus znovaobnovit priatelstva, ak sa bude dat, zavolaj kamosa von a skus tu zoznamku. Hlavne nebud taky negativny a lutostivy, to nie je velmi pritazlive...
prečo si to myslíš? Keby muži nemali šancu, tak by zoznamky zrušili nemyslíš? Ako je potom možné, že aj tu na MK je kopa žien, ktoré pomocou zoznamky našli svojho životného partnera?
@liljana si zabila 🙂 🙂
Možno na nový vzťah ešte nie si po rozvode úplne pripravený.... Vnútorne, podvedome.... Zo zúfalých nešťastných ľudí tie ich pocity neraz cítiť, čo nemusí na druhého pôsobiť dvakrát príjemne. Naučiť sa byť šťastný sám so sebou. Nájdi si záujmy, skúšaj nové veci.... Na potenciálnu partnerku určite urobí väčší dojem, keď ju budeš ohurovať rozprávaním napríklad o nejakom výlete, ako o tom, že si sám a lepí sa ti smola na päty.
Tak momentalne ked su vsetci zalezeni doma je to strasne narocne... ale do buducna - su skupiny na spolocnu turistiku, su skupiny na spolocny sport, su psickarske skupiny...skus ist touto cestou...cas na taketo veci maju v drvivej vacsine nezadani ludia, my s detmi nestihame... v praci je to vzdy blbe, hlavne, keby to nevyslo a inam sa teraz aj tak nedostanes...
@elizabet173 zoznamky nikdy nezrusia, aj ked by neviem ako nefungovali, je to predaj nadeje. A najlepsi biznis je s emociou a nadejou. Treba si uvedomit fakt, ze na akejkolvek zoznamke je extremny nepomer muzov a zien. Nie je to vobec o schopnostiach toho konkretneho muza, ale iba o nahode. Ano, isty typ muzov si aj tam uzije vela prijemnej pozornosti a aj realnych zazitkov, no ti io nemaju zapotreby kedze su prirodzene vyhladavany zenami v beznom zivote. Zoznamku maju iba sko egobooster a rozsirenie moznosti. @autor v tomto psych rozpolozeni necakaj nic ine ako neuspech, cynicke ale nebud sracka, ludia prichadzaju a odchadzaju. Dobre bude 😁
Však povedz nám dačo o sebe...koľko máš rokov fotka poteší( keď sa zapáčiš tak ti určite daká kočka napíše a tiež pošle svoju foto) odkiaľ si ....veľa slobodných mamičiek je tu aj v rozvodom konaní....a tiež túžia po láske a nechcú byť samé....
Ja si dovolim skopirovat co som napisala do ineho fora : urcite by moje dnesne ja povedalo mojmu minulemu ja ( a teda aj tebe 😁) ze uzivaj si teraz svoju samotu kedy si mozes robit co chces a kedy chces 😁 (akoze su to prkotiny ale ja som napr vecer cvicila, v noci upratovala a varila co teraz uz nemozem lebo drahy by ma zabil a budila by som ho 😁 , ja mam rada zazate on zase vsade zhasina, ja si rada vecer urobim pukance on frfle lebo mu to smrdi tak to nerobim 😁.. atd proste kompromisy.. su to take drobnosti ktore si teraz neuvedomujes ale raz ti budu chybat🤣)
... skus si uzit teraz samotu, ze sa nemusis nikomu prisposobovat, hladaj veci, aktivity, konicky, svoje male stereotypy ktore ta bavia a chces robit. Zostan sam! Nesil to! Teraz musis znova najst sam seba, naucit sa zit len sam so sebou. Definovat a uvedomit si svoju hodnotu. Pracuj na sebe... Ak to budes silit mozes vhupsnut do neperspektivneho vztahu ktory bude len naplastou a to vacsinou nekonci dobre.
V prvom rade nato, aby si sa posunul ďalej musíš byť otvorený vzťahu, púšťať sa do vzťahu a urputne ho hľadania s tým, len aby som nebol sám a v hlave beží kontrolka co ak má aj ona podvedie nieje dobre, lebo podvedomie funguje tak, že vystrašil i tie, ktoré by záujem mali.
Skus pouvažovať o tom, ako si naplnis čas činnosťami, pri ktorých si zdvihnes svoje sebavedomie tak, že si budeš istý, že ak sa nájde žena, budeš si vedomý svojich kvalít a svoje myšlienky nebudeš centralizovat na tému vernosti, lebo je možné, že si sa tejto téme venoval v diskusiách s opačným pohlavím viac. Je dôležité, aby dôvodom hľadania a nachádza ia polovičky nebola iba idea nebyť sám. Lebo sa môže stať že budeš potenciálne známe sledovať na každom kroku viac, ako je pre vzťah dobre. Zaujímať sa o to, kde bola a s kým je ôk, pokiaľ to nieje denne témou dňa a v hlave sa nesustredis nato, ako jej skontrolovať mobil, maily a ako zistiť ci v práci na obed nechodí s nejakým kolegom.....
@taskataska veď ja to nespochybňujem, presne toto som písala pred časom v inej téme. Ako vieš, že už nie je vo fáze - som sám dlho, je mi smutno, potrebujem partnera?
Keď budeš aj naďalej taký ufňukaný, sám aj ostaneš, to mi ver. Najprv sa spamätaj z toho, že ti žena zahla a opustila ťa. Následne porozmýšľaj, keď už budeš psychicky "čistý", čo od života vlastne chceš, akú ženu, aké má mať vlastnosti, prednosti, atď. A potom hľadaj. Hoci aj na zoznamkách, no a čo?
Len pozor na to fňukanie... Silné ženy to nemajú rady. Ak sa nepochlapíš, tak ak si aj nájdeš nejakú "poriadnu", že bude sebestačná, nezávislá a sebavedomá, tak ak sa budeš pri každej príležitosti ľutovať, opustí ťa opäť.. alebo nezmeň svoje správanie a nájdi si puťku domácu.
ak tvrdis, ze na zoznamke nemas sancu, asi hladas nespravny typ zien. Kriticky zhodnot, co vies zene ponuknut a co ocakavas od zeny. Hladaj si seberovnu zenu. Plus suhlasim s názorom, aby si sa dal najprv psychicky do poriadku a az potom hladal.
asi to chce čas, človek, ktorý zúfalo niekoho hľadá, to zo seba vyžaruje a ostatní to cítia. Vtedy ľahko narazí na niekoho, kto je pre vzťah absolútne nepoužiteľný. Ten, kto je s tým, že je sám vysporiadaný, vyžaruje spokojnosť a pohodu, iných priťahuje. Tiež som bola nejaký čas sama. Ja som si to ale užívala, mohla som si sama o všetkom rozhodovať, nikto mi do ničoho nekecal, konečne som mala priestor na to, čo som vždy chcela vyskúšať - prácu z úplne iného súdka, ako to, čo som študovala. Chodila som do jazykovej školy a brala život tak, že ak má prísť vzťah, tak príde. A prišiel. Priznávam, že som to mala oveľa ľahšie, keď sa dalo hocikde chodiť a ja nie som typ. že sedím za pecou. Ale ty máš práve teraz priestor a čas si uvedomiť, akú partnerku rozhodne nie a aká by bola fajn. Verím, že o pár týždňov budeš mať možností niekoho spoznať viac
žiť sám je rozhodnutie. Ak by si s tým bol stotožnený, tak nezakladáš túto tému. Ale ak nie si, rob niečo preto, aby si to zmenil.