Ako sa čo najrýchlešie vysporiadať s ukončeným vzťahom?

mumin37
24. feb 2015

Realita: som viac rokov ženatý, deti, vzťah s priateľkou (áno, viem, nesprávne) po určitej dobe a viacerých pokusoch skončil definitívne s tým, že je tehotná s jej mužom. Aj keď som ju ľúbil. Samozrejme, viem, že už nie je cesty späť, ale to mi nepomáha. Pritom som si to zavinil sám. Nepodstatné.
Vzťah s mojou ženou je za ten čas zničený (odchod, návrat, ubližovanie, hádky, plač), žena samozrejme vie o tom, čo sa stalo aj keď nie o všetkom. Za ten čas sa city a priority úplne zmenili, a nie je jednoduché, resp. je nemožné dostať sa do predchádzajúceho stavu aspoň relatívne fungujúceho manželstva. Kvôli deťom.
Prosím vás, žiadne morálne preslovy, to si kompletne obstarám sám vo svojom vnútri, a to dostatočne. Život prináša rôzne situácie, toto je jedna z nich, nikto to neplánoval, holt sa to stalo.
Ide mi výhradne o to, ako sa s tým čo najrýchlejšie vysporiadať, ako prestať myslieť na to čo mohlo byť a čo je správne a nesprávne, koho človek ľúbi/neľúbi a zas žiť aspoň znesiteľne s nadhľadom tak ako predtým. Doma. Ešte raz vás prosím, žiadne posudzovanie, iba odpovede na zadanú otázku. Pochybujem, že to pomôže, ale po rozhovore s psychológom, so ženou, a viacnásobnom prežutí v sebe, aj tak vôbec neviem kudy kam, tak skúšam aj pitominy, t.j. otázku na tomto fóre.
Cieľ je jasný a nevyhnutný, vnútorný návrat k žene a rodine. Iba. Ako to dosiahnuť? Nič iné ma nezaujíma, nesúvisiace komenty pls nepíšte.
Ďakujem.

vika35
24. feb 2015

tak si spomen preco si sa do nej zamiloval a skuste akoby opat randit. alebo http://www.eccentricclub.cz/2015/02/chcete-se-z... 😀

natalym
24. feb 2015

Skloniť hlavu, požiadať o odpustenie, navrhnúť riešenia a dúfať, že Ťa manželka ľúbi a je ústretová.
A Ty sa chceš naozaj vrátiť, alebo je to pre Teba len najlepšie rozumné riešenie?

danieli
24. feb 2015

to sa neda neposudzovat, stalo sa...ty si kde bol? samo sa? snaz sa, nelutuj sa a bojuj o to, na com ti az teraz zalezi o svoju zenu...

mariamayi
24. feb 2015

Otázne je, či by si to chcel, aj keby priatelka neostala tehotna ....alebo je to v momentalnej situacii "z nudze cnost" ako sa hovori..

ivetkab.
24. feb 2015

A čo ak by sa priateľka chcela dať s Tebou dokopy? Ako by si reagoval v tej chvíli? Ktorú ženu by si si vybral? Skús si tak narýchlo odpovedať a možno budeš sám prekvapený. V každom prípade, ak by si sa rozhodol pre manželku, začni od začiatku. Neviem ako to vníma ona, ale Ty začni tak, akoby ste sa teraz spoznali. Určite sa Ti nevrhne okolo krku. U Teba teraz bude musieť zapracovať trpezlivosť a hlavne uznanie si viny a dávky sebaponíženia. Držím Ti palce, ak si naozaj dostal rozum a našiel si hodnoty v rodine. Ak si presvedčený že toto je priorita, tak buď vytrvalý a pripomeň svojej manželke, čo bolo na Tebe dobré a prečo sa do Teba zamilovala. Samozrejme jej to nehovor, ale opäť čiň ... 😉

hanka_april
24. feb 2015

no je tazko reagovat v otazke, skor si mal zalozit diskusiu....lebo napr. ako vies, ze dieta je jeho a nie tvoje? preco napriklad trvas na navrate k manzelke a rodine, ked ti na nich nezalezi? deti nie su hlupe a vedia, citia, ze medzi rodicmi to nie je v poriadku a byt spolu len kvoli detom je uz podla mna prezitok, kedze to detom viac skodi ako pomaha....mozno by si mal zostat sam a spamatat sa, utriedit si zivot a neponizovat este zenu svojim silenym navratom......ktovie ci ona o to este vobec stoji 😝 😝 😝 to je dalsia otazka....

guinevre
24. feb 2015

Ty sa nechces k nej vratit preto, ze ju lubis, ty si to nepovedal, skor ti je luto, ze ti to s druhou zenou nevyslo... K zene sa chces vratit preto, ze mate deti, a bojis sa zmeny, bojis sa to zacinat odznova, bojis sa, ze si budes vycitat, ze si prisiel o rodinu a pod. Tie obavy su uplne normalne, ale myslim si, ze to nie je az tak strasne. Treba si v hlave vysvetlit, ze nema vyznam byt s niekym koho nelubis, a dat sancu niecomu novemu. Dokonca, dat aj sancu tvojej manzelke, aby mala pri sebe niekoho kto ju naozaj lubi. Byt na jej mieste, uz by som ta naspat nechcela, mohli by sme mat vyborny priatelsky vztah, ale manzelia ee.

sante81
24. feb 2015

Čas, čas, čas... Ten rok čo ta čaka ti nezavidim, ale vraj len 1manželstvo z 10 dokaže ustat neveru, držim ti palce a važ si to čo si mal doma

miskaz
24. feb 2015

Omg.. milenka ma nechce, tak uz mi je dobra aj manzelka..na jej mieste by som ti s tou dilemou rychlo pomohla a riesenie by bolo hned. Sorry, nepoznam podrobnosti ale toto mi pride strasne vypocitave.. po par rokoch najdes inu priatelku a opat znicis manzelke zivot ci ako?

sissy27
24. feb 2015

základná otázka - tvoja manželka chce, aby si sa vrátil a aby ste sa pokúsili fungovať znova?
úprimne, na tvojom mieste nehľadám cestu späť k manželke... pre nikoho to dobré nebude, pre deti najmenej... buď chlap, nes si následky za svoje správanie, zbaľ sa, odsťahuj sa, nechaj (zatiaľ ešte) manželke jej vlastný priestor, dobrým otcom môžeš byť aj tak... venuj sa deťom... ak ich budeš brať na výlet, pozvi aj manželku, ale ak to máš robiť nasilu "lebo sa to patrí" tak to nerob...