Ako sa chovať, keď sa moje narodininy neoslavujú?

16. jún 2022

Ahojte. Dnes mám narodeniny a ako každý rok tak aj tento som ich strávila sama.. mám rodinu muža deti..i tak som bola sama ako niekedy za slobodna. S mužom sme spolu 4 roky. Ani jeden rok sa nesnažil urobiť mi tie narodeniny niečím pekné. Ja viem možno sú to malichernosti ale.. proste dnes prišiel zagratuloval mi a podal mi dezert a lacné víno do 10€. Zobral sa a išiel preč riešiť si iné veci..napr pomôcť susedom bolo súrne treba. Prišiel domov o 20:00. To už som bola úplne sklesnuta sklamaná smutná. Príde to len mne smutné? Že každý rok to je takto..nikdy nič viac.. ako by som ani nič neznamenala. Ani posedieť ani osláviť.. a to on má narodeniny presne o týždeň. Planovala som piecť mu tortu prichystať oslavu. Ale asi kašlem nato veď moje narodeniny sa neoslavuju ani jeden rok...ani raz.... Čo si o tom myslíte? Ako sa zachovať?

simca06022011
16. jún 2022

a povedala si mu nieco na toto? ze sa ti to nepaci? Prichystala si napr. posedenie a tak niekedy? zavolala niekoho?

aurorastone
16. jún 2022

Aj si mu to povedala ze ta to trápi? Chlapom treba na rovinu, možno bol doteraz v tom ze ti to takto nevadí

autor
16. jún 2022

@simca06022011 áno riešila som to veľa krát.. že vie kedy mám narodeniny celý rok nedozvie sa to len v ten deň. Áno prišla moja mama a stará mama.. ale on nič. Každý rok nič

autor
16. jún 2022

@aurorastone áno riešila som to sním on to veľmi dobre vie že má to trápi. Veď to aj vidí na mne preto je zatvorený v izbe od 9 ako malý zaspal ani nevyjde do sprchy..

autor
16. jún 2022

Ale zas tento rok som mu nato už nepovedala nič. Už nevládzem je mi smutno z toho

xena0
16. jún 2022

Hmm ..tak pokiaľ to vie a nič nemení tak by som na jeho narodeniny kúpila mi len čokoládu dala pusu a neriešila tiež, veď jeho narodeniny niesu o nič dôležitejšie ako tvoje

aurorastone
16. jún 2022

No zvláštne chovanie bohvie preco sa tak správa

simca06022011
16. jún 2022

no tak ked je takyto ignorant, ty buduci tyzden mu nechaj odkaz na stole vsetko najlepsie a chod niekam von... a ignoruj. Rovnako meniny a vianoce..

autor
16. jún 2022

@xena0 tak rozmýšľam.. že spravím to isté nebudem sa snažiť viac ako on

elizabet173
16. jún 2022

myslím, že toto bude najmenší problém vo vašom vzťahu, Ani náhodou by som mu nepiekla tortu, kúpila by som mu tiež fľašu vína a dezert a odišla sa baviť na celý večer. Možno mu svitne, ak nie, treba aby ste sa porozprávali

autor
16. jún 2022

@aurorastone asi mu na mne moc nezáleží..

lejusinka
16. jún 2022

Aj moj je taky. Nepreziva vobec davanie si darcekov ci uz na narodeniny alebo vianoce 🤷🏻‍♀️ Meniny ani neuznava za sviatok 😂 zo zaciatku mi to bolo luto, potom som pochopila ako to vidi on a neriesim to nejak. Lubime sa kazdy den, vazime si jeden druheho stale cize nemam potrebu aby ma obslakoval v jeden den. A na sviatok si objednam darcek podla toho co chcem a on nerype ze kolko to stalo 😅

autor
16. jún 2022

@simca06022011 asi áno.. aj tento krát som asi zbytočne čakala že strávi tento deň so mnou.. mohla som ísť oslavovať niekde inde ja krava

autor
16. jún 2022

@lejusinka tak keby to mám takto ako ty ani ja neriešim..ale on mi nedáva nejakú extra pozornosť ani po celý rok tak človek čaká aspoň na tie narodeniny..

autor
16. jún 2022

@elizabet173 on to vie tam je zbytočný rozhovor už. Vie že milujem sviatky a oslavy.. ale to Vianoce aj Silvester je to isté.. bez neho

slniecko_12
16. jún 2022

Ja si myslím, že nie každý chlap je zaťažený na oslavy. Je od neho pekné, že si na teba spomenul. Môj tiež nikdy nenavrhol nejakú oslavu alebo posedenie. To väčšinou organizujú ženy, v tomto prípade ja a on sa rád pridá. Niekedy treba byť iniciatívnejší a rovno navrhnúť a povedať, čo by si chcela, lebo niektorým chlapom to nedojte. To je môj názor.

slniecko_12
16. jún 2022

A podľa toho, čo píšeš, tak medzi vami nie je úplne všetko v poriadku ani cez bežné dni, tak narodeniny sú preňho už asi len formalita a nejaká povinnosť.

autor
16. jún 2022

@slniecko_12 to nie je v tom.. ja od neho nevyžadujem aby si chystal oslavu. Ja som od neho chcela aby si mnou posedel pripil si a venoval mi malú časť dňa. Tu nejde o oslavu. Tu ide o neho a jeho záujem

autor
16. jún 2022

*mi chystal oslavu

slniecko_12
16. jún 2022

tak si asi potom treba vydiskutovať ako to medzi vami vlastne je, lebo keď mám niekoho rada/rád, tak sa snažím tomu druhému venovať svoju pozornosť a čas

kitycat
16. jún 2022

Jaj toto sebalutovanie. Narodeniny, sama, nepovsimnuta. Mohla si ist inde? Mohla.

Za 4 roky sa nehecol. Vlastne ano, zagratuluje, da to kolac a vino. Prisla mama a stara mama. Takze?

On tieto sviatky neuznava, vidis to uz 4 roky, Vianoce a Novy rok to iste. Hadam, ze predtym bool taky istý... Tak to uz prijmi.

Preco to nezorganizujes ty? Nepovies, ze by si chcela ist na narodeniny do tej restauracie, ze spravis rezervaciu.. Alebo budes o rok zase cakat na zazrak? Alebo s detmi do cukrarne lebo mama ma narodeniny? Ci ocakavas, ze deti na tondojdu same? Ked mama ticho ocakava a tatka to neberie..

Dost sebalutosti. Mas narodku. Kup si darcek a vsetko najlepsie 💖🎉

PS: na tie jeho narodky mu daj to vino, coko, alebo mu upec tortu. Ale nie preto, ze aby sa hanbil, ze ta zas odfajcil ale lebo chces. Kazdy je nejaky. Z nejkeho dovodu ste sa vzali

diamond007
16. jún 2022

Každý oslavuje inak, asi nemali v rodine tradíciu.
Čo si chcela viac? Šak si ho mala zavolať po gratulácií aby ste si šli posedieť a dať kávičku napríklad.

evaachesa
16. jún 2022

Tento problém s narodeninami mi príde len ako taká malá kvapka v mori...zjavne vám to vo vzťahu už dlhšie neklape, či? O týždeň mu vráť to čo si od neho dostala. Riešila by som ale váš vzťah celkovo.😐

pinkgirl
16. jún 2022

Vieš chlapi majú v tomto úplne iné vnímanie. Navyše ak si priniesol z domu to, že narodeniny sú deň ako každý iný deň, nič špeciálne... tak žiaľ, nepohnes s ním veľmi. Nie každý chlap je v živote akčný ako hrdinovia z filmov, že ženu v ten deň niekam vezmú - večera, priatelia. Navrhujem v záujme zachovania rovnováhy, aby si rezervovala cez víkend miesto v reštaurácii - tam si dáte spolu obed/večeru alebo len pivo/vino/pizzu. Povedz mu, že takto chceš naraz osláviť narodeniny vás oboch. To že pôjdete spolu von mu oznám ako hotovú vec.
Nebuď smutná🍀 želám ti krásne narodeniny🌹😊

yasmeena
16. jún 2022

bud nema peniaze a hanbi sa zato...alebo je to chlap akych su tisice...ten moj tiez vela nechape 😂,nepomohlo ani vysvetlovanie 😂 ale inak je super 😍...vystizne to napisala kitycat..a ked mate inak dobry a pekny vztah,tak sa s tymto zmier...alebo sa rovno pytaj /ale formuluj otazku jednoducho a priamo😂/...

dzt
16. jún 2022

O týždeň, na jeho narodeniny, mu pekne vráť tu fľašu a dezert čo si od neho dostala 😅 a máš pokoj 🙈

autor
16. jún 2022

Baby to vôbec nie je v tom, že nie je taký typ. Keď mal ex, tak sa snažil. Síce ho odmietala a dokonca viem aj že sa s nim rozišla pred jej narodeninami, a on sa dotrepal jej vyklopavat na dvere s kyticou ruží a s darčekom nad ktorým dlho premýšľal. Proste sa snazil. Lebo ju miloval. Preto mne toto vŕta v hlave. Pri mne sa nesnaží, nevadí mu že ma sklame, nevadí mu že tu sedim sama. Nevadí mu ani ak má stratí?
Ja poznam priebeh jeho bývalého vzťahu, preto ma to tak mrzí. Vidím rozdiely... A nie neľutujem sa, len sa bojím že možno ma nemiluje. Nemá rád. Neviem.. viem, že nie je taký ignorant k sviatkom, ani nie je typ ktorý to neuznáva. Len proste nesviatkuje pri mne radšej je pred domom so susedom. Narodeniny meniny detto. Zagratuluje a sed si sama ...

0silvia0
16. jún 2022

Je nam to vsetkym luto, ale my do hlavy tvojho muza nevidime. Moze tam byt cokolvek. Mozno ex bola ta zena, pri ktorej sa vedel snazit, pri tebe to nevie. Preco je to tak vie len on. Urcite ti nevyjavi analyzu jeho myslienok a nepomoze ani rozhovor.
Cize sa musis zariadit podla seba. Ja osobne by som mu dala len taku narodeninovu pozornost, aku dava on tebe, nic viac. Ty sa buduci sviatok zariad, chod oslavit bez neho, nemaj ocakavania.

autor
16. jún 2022

@0silvia0 ďakujem za názor už nebudem veru čakať ani sa na neho naivne tešiť

elizabet173
17. jún 2022

práve preto, že očakávaš, že ten deň strávi s tebou, dúfaš v pekný večer, tak on na to kašle. Veď si naplánuj wellness, choď bez neho, iba mu oznám, že keďže vždy odignoruje tvoje narodeniny, tak si sa rozhodla, že ich stráviš bez neho. Nehovor mu to arogantne, s úsmevom, nepovedz kde a s kým ideš a neber mu mobil. Jeho narodeniny úplne vypusti, akoby ani neboli, daj mu dezert, kávu a večer choď do kina. Ale toto nie je teda spolužitie dvoch ľudí, ktorým záleží jednému na druhom ☹ no vynútiť sa to nedá