Ako sa chovať k rodine, ktorá ma za chrbátom ohovára?

28. jan 2022

Akoby ste sa správali k rodine po tom keď ste počuli poza chrbát ohováranie..?áno ide o svokru a svokra a familiu manželovu.

dievcacitajucelist
28. jan 2022

Nijako...aj keby si ich konfrontovala myslíš, že majú toľko charakteru, aby sa priznali a oľutovali to? 🤔

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
28. jan 2022

Nestretávala by som sa

7lenka11
28. jan 2022

toto sa inak deje v mnohých rodinách.. mám pocit, že svokrovcovi často nedokážu prijať nového človeka v rodine alebo po čase im začne na ňom niečo vadiť alebo na jeho rodine.. na tvojom mieste by som sa správala diplomaticky - odbila by som si povinné návštevy, odpovedala na povinné otázky, príležitostne sa zaujímala, ako sa majú, ale žiadne blízke, kamarátske vzťahy, žiadny prehnaný záujem, žiadne spoločné dovolenky, zdôverovačky.. vzťah by som udržiavala len kvôli deťom (vnúčatám), aby mali starých rodičov a nepoznačilo to ich detstvo..

pribinak
28. jan 2022

Obmedzila by som kontakt na nevyhnutne minimum. Na povinných stretnutiach by som sa nenechala vyprovokovať do žiadneho konfliktu

Ale oznámila by som mužovi, že čo sa deje, nech je plne v obraze

benit
28. jan 2022

Ja som takto skocila do ohovarania svokrinej sestre s ich mamou. Odvtedy odstup. Vsetko slusne, ale len o pocasi. Muz to zhodnotil, ze vies ake su, ony by neprezili, keby volakoho neprebrali.

denkatn
28. jan 2022

aj keby si bola neviem aka, pre syna nebudes dost dobra, zmier sa s tym, cim skor ti to nebude vadit, tym lepsie, nie si ich dcera, nepoznaju ta, nedovol aby ta to zranovalo

puticka7
28. jan 2022

Nuz, niekedy je lepsie kaslat na to a ignorovat a nekomunikovat.

zmrzlinka2021
28. jan 2022

presne ako píše @viestta - čiže byť dáma, mať ich na háku, držať si na stretnutiach od nich odstup - nie ingorovať ich, ale slusne reagovat, citovo sa neangazovat, milo sa usmievat, asertivne komunikovat.
Zial, su to rodicia tvojho manzela, nie cudzi ludia a preto neda sa uplne na nich vybodnut. Ale vies si nastavit zdrave a dobre hranice.

dskjhfdlkdjhl
28. jan 2022

Ber to tak, ze ludia, ktori ta poznaju, tak sa nedaju oklamat ich klamstvom a ti, ktori ta nepoznaju, ti ti mozu byt ukradnuti. Svokru a cely jej klan by som brala ako znamych, s ktorymi sa obcas musim stretnut a na takej urovni by som s nou zdielala sukromne veci.

makova333
28. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl nie vzdy to tak musi byt. Su ludia, ktori ju sice poznaju, ale su lahko ovplyvnitelni/manipulovatelni a daju sa lahko stiahnut na opacnu stranu, aj ked "ohovaraneho" poznaju a vedia, ze pravda o nom je ina.
Autorka: Mas dve moznosti, obmedzit kontakt na nevyhnutnu mieru a pri stretnuti rozpravat len "o pocasi" alebo kontakt uplne prerusit. Ani jedna z tychto moznosti to nezaruci, ze ta muzova rodina nebude ohovarat. Tak sa rozhodni, ktora moznost je pre teba prijatelnejsia, lebo kazdy to mame inak.

dskjhfdlkdjhl
28. jan 2022

@makova333 a stoja taki ludia za priatelstvo? Ja osobne takto lahko ovplyvnitelnych ludi rada nemam, nebojim sa im to priamo povedat a na ich nazore mi ani nezalezi. Ale tak jasne, kazdy clovek je iny, niekto proste potrebuje vediet, ako ho vnima siroke okolie.

jana_eyre_2
28. jan 2022

Chovala by som sa ako doteraz, ale mala by som obrovský odstup.. zažila som, vzťah k tomu človeku to z mojej strany riadne nastrbilo, ale on asi dodnes ani netuší že viem čo o mne rozširoval.. kašlem na to, keď majú druhí potrebu má riešiť nech riešia, ja neklesnem na ich úroveň.. vždy sa snažím každého rešpektovať, ale stať si za tým čo si myslím že je pravda, keď ma s mojou povahou problém tak to ja nevyriešim..

makova333
28. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl Reagovala som len na to, ze aj ti co ju poznaju mozu uverit ohovarackam. A veru tak, takych ludi netreba mat pri sebe 🙂. Ja som bez milosti takych odstrihla od seba 😀 (rodina-nerodina) Ale, ako hovoris, kazdy je iny...

autor
28. jan 2022

A ešte taká otázka..: zaťažovať s tým manžela alebo to dusiť v sebe

cimage
28. jan 2022

S manzelom by si to mala prebrat, ze ta to tazi a zranuje. Ja by som sa vyhybala rodine, nie som za vyumelkovane zbytocne navstevy. Cas sa da stravit aj prijemnejsie, nie len si to tam odsediet/odtrpiet, lebo sa to patri. Nech si rodina mysli co chce.

makova333
28. jan 2022

Autorka: Ako zatazovat? Vy sa doma nerozpravate o problemoch? O tom co ta trapi? Normalne, Jozko pocula som toto a toto, nepaci sa mi to, co si ty o tom myslis? A dusit v sebe? Urcite nie, za to ti fakt muzova rodina nestoji.

hederamonstera
28. jan 2022

Ked robim to alebo som aka som, s cim som ja spokojna, tak mi je uplne u riti, co si kto hovori.
Skor by ma to potesilo, ze som pre nich taka zaujimava a musia ma riesit😉
Popracuj na svojom sebavedomi

autor
28. jan 2022

@hederamonstera presne ,akoby ma skúšali koľko vydržím

autor
28. jan 2022

@cimage ten povie že si namyšlam a neviem čo ..

mamina0078
28. jan 2022

Ja by som to vyriešila osobne hneď keď by som to počula, keď majú nejaký problem tak nech ho normálne prediskutujú a nie za chrbtom... Určite by som sa neskrývala a netvárila, že o ničom neviem

diana999
28. jan 2022

Ja by som. K nim nechodila.. Ak by to nebolo nutné, a tiež by som im dala najavo ze ich nemusím..

tykat
28. jan 2022

A ty odkial vies ze ta ohovaraju?

lusinda1989
28. jan 2022

Ja som mal tento problém so svokrom. Pred mnohými rokmi aj so svokrou. Zacnem teda svokrou keďže to bolo skôr. Založili sme si ako mladý rodinu ja som mala 23 manžel 27 mali sme spoločne bývanie a svokra ma ohovarala ešte pred tým. Ohovarala ma kade chodila nebola som pre jej syna dosť dobrá a ničila som mu život lebo on si ma budovať kariéru a nie zakladať rodinu. Do toho som teda otehotnela s prvou po roku skúšania (keď sme jej to oznámili povedala len sucho robte si ako chcete) keď sa mala narodila prišla do pôrodnice a rozplakala sa (no herečka najväčšia) ohováranie pokračovalo až mi to jedného dňa už nedalo a na nejakej príležitostnej oslave u známej som na ňu už vybehla že si teda vyprosil aby ma ohovarala a rozprávala o mne za mojim chrbtom klamstvá na moju osobu že keď sa nepolepsi neuvidí ani mna ani moju dcéru. Rok trvalo kým sa to medzi nami ako tak utriasli pochopila že ja sa manipulovať nedám a že moja rodina bude zit po mojom a ona to musí rešpektovať. Po tomto roku sa vzťahy medzi nami zlepšili veľmi. Prišli sme si na notu a bolo to fajn. Potom svokra umrela a odťal nám svokor.

Po smrti svokry sme sa mu snažili zivot( svokrovi) ako sa dalo uľahčiť. Varili sme mu, vybavili sme pohreb atd atd. Naučili ako sa používa pracka vyberala SIM svokre veci do truhly a podobne…. Svokor začal o mne rozprávať aká som ja že nevarim atd atd atd dozvedela som sa to manželovi som samozrejme povedala čo sa deje ten ho s tým konfrontoval s tým že keď som mala problém vtedy ešte s jeho mamou tak som sa s ňou aj rok nebavila žeby si mal vstúpiť do svedomia a nerozprávať o mne niečo čo neni pravda. Svokor len odvykol že on rok vydrží. Stále sa k nám chodí najesť kedze on si navarit nevie chodí len keď som neni väčšinou doma akonáhle prídem domov tak sa zdekuje. Odpovedám mu na otázky, pozdravím ale to je všetko. Vie že to posral ale neospravedlní sa ani za živí svet ja som pre neho panička a môj manžel jeho syn( hnusak) tak sa o nás vyjadroval pred spoločnými známymi. Teraz nosí k nám domov kvety a zisťuje od manžela či som si ich všimla. Hovorim všimla ale ak majú byt pre mna tak mi ich treba dať do ruky so slovami prepáč správal som sa ako debil. To sa ešte nestalo tak cakam ako toto dopadne už to teba okolo roka tiež 😂

Sorry som sa rozpísala