Ahojte, chcem vas poprosit o radu, ako sa mam branit viac-menej obtazovaniu zo strany jedneho muza. Ja viem, je to asi trapne, kedze som uz dospela zena, mam rodinu, manzela, ale priznam sa, ze ked so mnou niekto zacne flirtovat alebo je velmi pritulny, tak neviem ako mam reagovat. Vtedy stuhnem a neviem ako sa mam vysporiadat s tou situaciou. Ide o to, ze si robim vodicak a mam starsieho instruktora, ktoremu sa evidentne pacim. Lichoti mi, aj ked som mu medzi recou povedala, ze moju priatelskost si muzi vysvetluju tak ako nemaju, ale aj tak ma zo srandy pozyva na kavu, alebo ma chytil akoze zo srandy za koleno, alebo ustipol do lica. Ja nemam zaujem s nim nic mat a zial vyzera to tak, ze az do skusok budem jazdit s nim. Ale o to nejde. Ako slusne, bez emocii odpalkovat chlapa, aby dal pokoj? Ja si mysli, ze on je skor pes, ktory steka ale nehryzie a tie jeho reci a liskanie su len silacke reci. Ale je mi neprijemne, ze teraz to neviem vhodne zastavit. Co by ste robili vy na mojom mieste? vdaka
zmenila instruktora..
skôr by ti malo lichotiť, že si tak žiaduca a žiadaná 😉
@velkacica prosím?to jej má lichotiť obchytkávanie od starého capa?
@kvetinka4 to sa pýtaš vážne? prebodni ho pohľadom a povedz,že ešte raz sa ťa dotkne alebo hodí nemiestnu poznámku a ideš sa sťažovať...dnes ťa chytí za koleno,zajtra za prsia,pozajtra....toto stopnúť okamžite na začiatku,chlapík skúša pokade mu dovolíš zájsť....
@kvetinka4 no tak toto asi nebude až také jednoduché, ako píšu predomnou... predpokladám, že zmeniť inštruktora sa ti nedá a šoferák utorbiť potrebuješ, takže rozhodne by som ho neprebodávala pohľadom ani mu napriamo nehovorila, že mi je to nepríjemné (zatiaľ).
moja rada - skús nebudúce, keď sa to stane niečo v zmysle "juj to bolo moje kolienko a patrí len manželovi" alebo niečo podobne "vtipné", prípadne pridaj, že by manžel nebol rád, keby si mi mu o tom dnes povedala "a nechcem, aby Vám z toho vznikli nepríjemnosti" a pridaj nežný úsmev 😎 netreba byť hneď ostrá, drsná, vulgárna.... ženy majú dar empatie, nežnosti a presviedčania (alebo teda manipulovania 😉 ) a mám pocit, ako keby ich mnohé zabúdali používať 😅
ak sa mu páčiš, možno neprestane skúšať ťa zbaliť, ale obchytkávanie by si jednoznačne mala zastaviť, ak je ti to nepríjemné. ja som jedného kolegu v práci otrávila postupne - vždy keď niečo skúšal, tak som hovorila o mojich plánoch s manželom na dnes, na zajtra, na víkend, chválila som manžela, hovorila som o ňom.... a zabralo 😀 asi mu to liezlo na nervy 😉 síce doteraz keď ma stretne, tak sa mu rozžiari tvár úsmevom, ale skončíme max. pri pozdrave a nejakej trápnej fréze o počasí, o chystajúcom rokovaní atď.
@kvetinka4 vies,povacsine su instruktori taki...nevravim,ze vsetci
stretavaju mnozstvo ludi a zeny su v aute mozno zahriakutejsie a tak citia nejaku speci sancu na utesovanie a aj hranice casto zena,kt.sa boji nejako " nie su" atke ako v beznom zivote
vooooobec by som tak vazne nebrala,ze sa mu pacis 😀 😀 mozno by si bola prekvapena,kolke sa mu "pacia" tak ako ty 😉 😀 ..teraz bez urazky....nevravim,ze musis byt skareda 😉
je na tebe,co a ako mu das najavo...niektorym muzom podobneho "nehryziaceho" typu staci niekokokrat akoby zo srandy povedat,ze si stastne vydata...a ver,ze daju pokoj 😉
a ohrad sa priamo umerne sposobu akym ta obtazuje=ak je to naozaj neunosne a velmi neprijemene=co mne by asi to kolienko viackrat vadilo,tak sa pekne a razne ohrad 😉
ale zrejme asi nie je aaaaaz taky nehryziaci typ,lebo co mam kolegov,tak ti,kt. "nekusu" ostavaju iba pri silnych reciach...aj ked niekedy zachadzaju za hranicu.....ale ti,co sa snazia o opatovny fyzicky kontakt by si dali a radi daju "povedat" a cakaju kedy povies ano aj inym veciam....takze tych vacsinou staci uviest na spravnu mieru hned na zaciatku a mas po probleme 😉
muz musi vediet,co si k zene smie a nesmie dovolit,resp.dovoli si iba to,co mu zena dovoli
Ja keď sa dostanem do takejto situácie tak spomeniem manžela a deti, v rôznych kontextoch a väčšinou sa stiahnú. Mám skúsenosti, že oni začnú pokiaľ nevedia že si vydatá, potom keď im spomenieš rodinu dajú (väčšinouň pokoj.
@kvetinka4 A nejde ti vymenit instruktora? Ak nie, na zaciatok by som to riesila ako pise @zuzanka.zuzu - spomenut manzela medzi recou, to vacsinou staci, aby sa uvedomili. Ak to nezaberie, slusne a narovinu oznamit, ze ak sa nenahneva, ze ty nie si tento typ zeny a si vydata, nechces aby to sposobilo nejake nedorozumenie medzi vami, ze si s nim velmi dobre rozumies a bla bla bla, ved vies. Diplomaticky povedat "uz sa na nechytaj". Ak ani to nezaberie, tak oficialna konzultacia s jeho nadriadenym.
Ono sa to mozno kedysi tak bralo, ze ved instruktor jasne, ze obchytkava zeny v aute, ale doba je trosinku ina a zena si nemusi nechat nieco, co jej je ocividne neprijemne. Je rozdiel flirtovat a flirtovat, existuje stupen, za ktory sa jednoducho nejde a plne chapem autorku, ked jej je take spravanie neprijemne. Nehovoriac o tom, ze pan instruktor vystupuje z pozicie sily.
Ja sa v praci casto stretavam s muzmi, niektori su studeni ako psi cumak, niektori lichotnici, ale vzdy sa da to diplomaticky odmietnut. A ak by sa nedalo, vtedy musi nastupit menej diplomaticky sposob. Nehovorim, ze poslat na neho manzela s bejzbolkou, ale uz nemame 19. storocie ze by si zena musela nechat hladkat koleno kedykolvek si muz zmysli 🙂
@kvetinka4 a ako sa obliekať na tie jazdy? Treba myslieť na to ešte doma a teda obliecť sa asi konzervatívne. Nechcem kritizovať ženy, ale niektoré sa na verejnosť vedia tak obliecť, že to priam kričí z nich, hladkaj sa po kolienkach. Vídavam to často, že ženy si tam oblečú nohavice z ktorých trčí zadok, výstrih z ktorého idú prsia vyskočiť. Ked si dáš hrubšie nohavice a hrubý rolák, tak to muža určite tak nerajcuje ako minisukienka, opäťky a tričko na ramienka.
@bosoriak
@namornicka
@terezka1947
@zuzanka.zuzu
@janinah
@velkacica
@xsenova dakujem za rady. Ved mi sa stale bavime o nasich rodinach (on je zenaty a ma male dieta), stale spominam manzela aky je uzasny atd. Asi to bola aj moja chyba, lebo ja som priatelstky clovek, ja sa s ludmi rada rozpravam a zaujimam sa o nich- teda o ich zivot atd. On vie dobre, ze nemam o take veci zaujem (ani pekny nie je, ani vtipny ani sarmantny, tak neviem preco si mysli, ze by mohol byt moj typ). A to chytenie za koleno sa napr. stalo, ked som jazdila- prekvapilo ma to a ani som nezareagovala, lebo som vsetko sledovala a nestihala som 😒 Inak s tymto som mala vzdy problem- napr ma takto obtazoval stary ucitel na doucovani na primacky a to som uz mala 18 rokov- ja som si potom nadavala, ze aka som bola sprosta, ze som sa neohradila. Asi mam pomyleny pocit, ze to je take otcovske 😅 a az neskoro, ked si chlapy myslia, ze sa mi to vlastne paci, tak si uvedomim, ze ma obtazuju.
Ale nechce sa mi verit, ze by toho bol schopny, ved ma krasnu manzelku a male dietatko, ale lichotil mi, tak som rychlo nahodila temu, ze kde spoznal manzelku a zrazu mi vravi, vsak aj ty si taky typ ako ona, to mam tazke... 😲 Vtedy som mu vysvetlila, ze chlapi si moju priatelskost vyjadruju zle. chvilu nic a potom zase len v ruzovom.
Akoze som zena a samozrejme, ze po par detoch a rutine to cloveku polichoti, ale ja mam super manzela, ktory ma pochvali vzdy ked moze a celkovo sa nestazujem. S tym chlapom ma to unavuje, tak som premyslala, ze nabuduce ked budem s nim jazdit, tak jednoducho ho odignorujem a ked bude vyzvedat, tak ho zrusim, ze tentoraz sa budem sustredit iba na cestu a nebudem na neho reagovat.
A musim si do buducnosti dat pozor, aby som nebola taka vrela a priatelska. MAnzel mi sice vravi, ze sa malo usmievam, ale ked sa zacnem, tak mam u chlapov problemy 😉 Pokojne ma ale opravte, ak sa mylim
@jahodka8 he he, ze minisukna 😀 Ja ako prva som zabalena do teplych bund a ciapok- som taka jedna velka zmrzlina. Nie, som oblecena normalne- ved je uz zima- tenisky, tepla bunda, sveter, vystrih ani nenosim- skor take sportove veci.
Ale by ma zaujimalo, ze co je vlastne este spolocensky v norme tieto lichotky myslim a co uz nie?
Mne sa to stávalo, keď som bola mladšia, teda myslím, keď som bola v nejakom väčšom kolektíve (trieda, partia na vonku, intrák atď.), teraz som síce mladá, ale už som v práci, kde sme menší kolektív a mám už manžela, ktorý je aj môj najlepší kamarát a teda chodím väčšinou všade s ním, nakoľko máme spoločných kamarátov. Ale presne ako píšeš, tiež som taká všeobecne priateľská v kolektíve, usmievavá, vtipná, niekedy aj drzá a neviem asi to mužom lichotí a väčšinou si to vysvetlili zle. Problém bol v tom a teraz mi je z toho už smiešno, že stále som musela riešiť to, že si ma na bok od ostatných zavolal nejaký chlapec, ktorého som brala akože za fakt dobrého kamaráta, ale nič viac a on sa ma roztraseným hlasom pýtal, či by sme spolu nechodili 😅 to sa mi stalo fakt veľakrát a bolo mi nepríjemne ich odpálkovať a práve tí, ktorí sa mi páčili, to nikdy neurobili do čerta 😅 a potom po určitej dobe, keď ja som už bola niekde ďalej vo svojom živote, sa mi priznali v nejakej debate, "ale ja som bol taký zaľúbený do teba vtedy alebo tak si sa mi strašne páčila" ..čiže na mňa si trúfali stále len pre mňa neatraktívni chlapi a pre mňa atraktívni, síce boli zo mňa hotoví si netrúfli...chvalabohu môj manžel je konečne výnimka 🙂
@kvetinka4 Hm neni to lahka situacia a urcite sa preto zena nezacne obliekat ako jeptiska....co vam uz preskakuje zesnke ked napisete ,ze aby sa neobliekala vyzyvavo? Toto si jeden instr.dovolit nemoze aj kebyze tam sedi v gatkach ,to kde sme? V dzungli alebo zvierata?
Ako pise kočka vyssie normane mu povedz medzi recou ze ti nie je prijemne aby sa ta chytal ,ankolko si vydata.
@kvetinka4 chlapi si dovolia, koľko im dovolíš. Nepamätám si také, aby ma cudzí chlap uštipol do líca?! To čo je? A to som podľa okolia, aj podľa zrkadla dosť atraktívna žena a nestalo sa mi také ani keď som mala 20 a bola na zožranie. Neviem prečo by si mala spomínať manžela a neviem, prečo by si sa s ním mala vôbec baviť o niečom inom ako o jazde. Ak je od prírody vlezlý, pomôže len úplny odstup a vôbec nekomunikovať o osobných veciach. Nemusíš byť ku každému priateľská a už vôbec nie k chlapom, ktorí sa nevedia chovať. Ak máš problém s týmito typmi, tak je to preto, že vnímajú signály, ktoré vysielaš možno aj úplne podvedome. Tento istý chlap by si nedovolil ku všetkým atraktívnym ženám to isté, čo si dovolí k tebe, to si môžeš byť na betón istá. Ani k tým, čo sa usmievajú. Veľká časť našej komunikácie je neverbálna. Neviem posúdiť, čo robíš nesprávne a prečo muži na teba takto reagujú, ale na tvojom mieste by som sa na to snažila prísť, lebo sa na teba vudú lepiť tie najhoršie indivíduá a to asi nechceš. Spoločensky vhodné sú lichôtky, alebo flirt medzi ľuďmi, ktorí sa dôverne poznajú a flirtom sa bavia, majú nadhľad a vedia, čo si k sebe môžu dovoliť. Lichôtky a obchytkávanie od cudzieho chlapa sú vlezlé a absolútne neprípustné pri výkone profesie. Predstav si, že by to začal robiť gynekológ!
@zuzanka.zuzu ak bude zo seba robiť husičku, tak ho tým len podporí. To si snáď naozaj nemyslíš, že by neurobila vodičák len preto, že by inštruktorovi dala jasne najavo odkiaľ pokiaľ. Autoškola je platená služba a ona je klient. Keby chcela, kľudne môže inštruktora aj zmeniť, môže sa sťažovať vedeniu, môže podať aj oficálnu sťažnosť a môže podnikúť x rôznych krokov, ale namiesto toho sa má priblblo usmievať a bláboliť čosi o maželovi? To je presne ten typ obete, ku ktorej si dovolí každý čo chce. Výborná rada 😉
@alaguema mas pravdu, uz si ho nebudem vsimat. zbytocne som si narobila problemy. to stipanie do licka bude aj tym, ze vyzeram velmi mlado (nemalujem sa, nemam vrasky viditelne, takze ked som bez deti tak mi hadaju ze som násťka). musim si davat pozor na to, o com sa budem s kym bavit. ja v dobrom som zacala o detoch, ved aj on ich ma a uz to islo... kazdopadne vdaka za postrehy, aspon viem, ze nie som divna, ak mi take veci vadia a ze to je uz z jeho strany nad ramec.
@alaguema len by som to chcela vyriesit po dobrom, aby som sa vedela sustredit na vodicak a nie riesit nejake neprijemnosti. keby sa dalo, tak ho zmenim, ale ide o to, ze skusky mam za nedlho a akurat on ma vzdy volno, ked ja mozem ist jazdit. dalsi instruktor je normalny- ved teraz som si ho dala, aj ked som si mohla vybrat medzi nim a tym mladsim. dalsie jazdy vsak absolvujem zase s "lichotnikom". Chyba bola, ze na zaciatku sme si potykali a rozpravala som sa s nim ako so starym znamym (ja som taka naivka a v kazdom vidim len to dobre).
@kvetinka4 a co takto jednoduche, priame, pokojne, vyrovnane ale zaroven rozhodne magicke slovko: NIE
to funguje vzdy 🙂 ....teda na normalnych chlapov 🙂 tym debilom ani NIE nic nepovie...ale to je ina kapitola, tym sa treba vyhybat 🙂
@katarinamarkova 😀 asi to bude najlepsie. to som este neskusala 😅
mne sa toto stalo vaic krat, neviem preco si niektori ludia interpretuju to,ze som mila tak,ze chcu nieco viac. Takze to riesim vzdy tak,ze ked to zajde za hranicu,kde je to v pohode, tak poviem dotycnemu,ze je mi luto,som zadana a nepotrebujem mat problemy a ak ste si nieco nespravne vysvetlili,tak ma to mrzi. A tiez poviem,ze to nebude takouto cestou urcite pokracovat. bud sa bude spravat ten clovek zase normalne,alebo dovi dopo. Ale stava sa mi to tak par krat za rok zistujem, hlavne nejaki starsi si to blbo interpretuju....
@kvetinka4 možno by sa dalo, že ked ťa nabudúce bude pozývať na kávu, tak povedz, že si už spomínala manželovi, akého máš inštruktora, ktorý ťa pozýva na kávu (a tak ...) a že ti manžel povedal, že ak by ťa znovu pozýval, že by sa rád pridal a videl, koho učí jeho manželku. A môžeš povedať, že manžel je niekedy na teba háklivý a žiarlivý. A teda, či, ak na tom trvá, po budúcej jazde môže prísť aj manžel, či také dačo konkrétne ...
- a tiež som som už zistila, že to tykanie v istých situáciách-vzťahoch nie je výhra.
@kvetinka4 To tykanie absolútne nechápem. To si potykáš s každým, s kým prídeš do kontaktu? Veď je to úplne cudzia osoba a tykanie je výzva k zblíženiu. Neviem kto z vás dvoch to navrhol, ale ak si to bola ty, tak ten chlap si robí nádeje úplne odôvodnene. Jasnejší signál ľahkej koristi asi ani neexistuje, potom už len tie úplne priame.
povedať mu rázne, že si to nepraješ !!!!!
Jednoducho sa k nemu chovaj chladne, velmi formalne a ak ta chyti za koleno napriklad, tak mu normalne povedz ze toto si nezelas aby sa opakovalo. Tvrdo, jasne a bez emocii, nie bojazlivo a nejasne. Nemozes byt "priatelska" ako to ty nazyvas, lebo to povzbudzuje starych somarov.
Poznám jednu co si myslí ze je priateľská,podľa mňa je vyzyvava. Čo vysiela s,to prijimas
@kvetinka4 nereagovat na jeho letme dotyky ci pozyvanie na kavu. Inac mi napadlo jendo meno, akonahle som si precitala instruktor z autoskoly. Ehm...mam podobnu skusenost. No pozyvanie na kavicku nebolo, za to ruka pod pulovrom ano. Dristy ako aka som horuca snad ani netreba blizsie rozvadzat...nereagovala som a somara to preslo, kedze sa nikam nesmerovalo. Proste total ignor. Alebo zmena instruktora.
@kvetinka4 mozes povedat "nedotykajte sa ma prosim, nie je mi to prijemne" a pokracuj dalej akoby sa nic nestalo.