Ako s ním ďalej?

26. jan 2021

Ahojte baby
Stala sa taka vec... S jedným kamarátom, opačného pohlavia 😬 som ostala po chránenom styku tehotná. Preberali sme to veľakrát, raz sme prišli k jednému záveru, raz k druhému, nevedeli sme z tej situácie vykorčuľovať. Odkedy sa dozvedel, že som tehotná tak trávil so mnou čas, chodil so mnou k lekárovi, pýtal sa či niečo nepotrebujem, či je všetko v poriadku. Ale stále sme nevedeli, čo máme robiť. Nie sme pubertiaci, obaja máme prácu, nebývame u rodičov a aj tak nás tá novinka vydesila. Musím ale priznať, že mňa menej.
Ale.... Osud? Rozhodol za nás. Malé som potratila, podstúpila som kyret. On so mnou chodil ešte po lekároch, trávi so mnou čas, vraj bude stále pri mne a neopustí ma, že ma má veľmi rád a veľmi ho mrzí, čo mi urobil a dúfa že mu to raz odpustím.
Ale samozrejme.... Ja som sa stihla zaľúbiť. On to aj vie, ale stavia sa k tomu tak neutrálne, že uvidíme čo bude časom, dajme si čas nech to preboli a podobne. Sme v kontakte stále, snaží sa nech mi je lepšie, nech sa toľko netrápim. Vyjdu z neho také slová, že má rád môj smiech, keď som šťastná, že už ma nechce vidieť takú uplakanú a tak.... On teraz dieťa alebo rodinu nechcel, má veľa svojich povinností kvôli práci, často a veľa cestuje, vraj by nemal toľko času na dieťa koľko by chcel.
A ja sa teraz pýtam vás, dámy.... Má zmysel čakať? Mám čakať? Nemám to radšej utnúť a zabudnúť? 😥 Nechcem sa trápiť a uvažovať nad niečím, čo nikdy nemusí prísť.... Ako ľudia sme si veľmi sadli, viem, že sa máme radi ale je tam to ale....

moonlight1210
26. jan 2021

vztahy, ktore vzniknu na zaklade nejakej vynutenej dlhodobejsej spoluprace (akejkolvek), pri ktorej sa dvaja snazia byt k sebe ohladuplni a ustretovi, su vzdy zvlastne.
mozu vyustit do lasky a mozu vyprchat, ked okolnosti pominu.

u teba to vyustilo do lasky, u neho skor do naklonnosti, ale nie lasky.
nejake puto sa tam vytvorilo (Asi aj kvoli vedomiu, ze bude otec, ty matka jeho dietata, atd). no nie dostatocne. zalubeny muz sa chova inak. chce s tou zenou byt, hlada sposoby.

nechala by som to tak a dala sancu inemu.

a tiez si uvedom, preco vlastne mas pocit zalubenia - lebo okolo teba ohladuplne behal. keby na teba kaslal, nedojde k tomu.
ibaze na to behanie okolo teba mal aj nejaky dovod a nebola si nim cisto iba ty a tvoja existencia.
takze aj tvoje zalubenie vzniklo na mylnom zaklade a mozes dojst trpkeho sklamania. leboto nebolo o tebe. bolo to prednostne o citlivom rieseni spolocneho problemu, ze si tehotna.

autor
26. jan 2021

@moonlight1210 takže mám odmietnuť keď mi povie, že chce za mnou prísť?

moonlight1210
26. jan 2021

nie. len si prestan robit nadeje a zivit ich v sebe.

alebo teda zakaz, ak mas pocit, ze jeho pritomnost len udrziava tvoj pocit zalubenosti, ktory ti ublizuje (ak ti ublizuje. casom ale bude, ak ostane nenaplneny.).

baccio
26. jan 2021

Tak podľa toho čo píšeš je to zodpovedný chlap len ma buď strach alebo len je rovnako na vážkach ako Ty.Ja by som to na tvojom mieste nijak nesilila. Prežila si ťažkú vec no s oporou po boku.Ak sa máte navzájom radi... aj on teba..tak si nemyslím že ťa nechá len tak ísť. Len aj on potrebuje čas .Možno sa na dieťa necítil..no to neznamená že ho jeho odchod nezranil. Hlavne ak sa správal takto pekne. Neviem koľko máte rokov ale nehadž flintu do žita .

autor
26. jan 2021

@moonlight1210 to nie je tak celkom pravda, ja som k nemu niečo cítila už dávno predtým. Nech sme sa povedzme dva týždne, mesiac nebavili, nakoniec sa vždy aspoň ozval ako sa mam...

autor
26. jan 2021

@baccio ja 23, on 26... Máme, áno. Snaží sa prísť keď môže, privádza ma na iné myšlienky, spoločný program a tak... Preto som takto na vazkach, neviem co si myslieť. Skúsila som mu menej odpisovať, že možno keď uvidím ze sa neozýva budem mat jasnejšie, ale pripomínal sa mi sám.

baccio
26. jan 2021

Tak to znamená že mu chýbaš ak sa Ti sám pripomína. Určite ho mrzí že si prišla o bábo a ako vravím zasiahlo to aj jeho. Neviem si nejako predstaviť aby sa chlap ktorý by kategoricky nechcel deti s nejakou ženou sa takto správal. To nejde dokopy. Vy ste len ten váš vzťah začali z opačného konca. Treba to skúsiť z toho správneho a hlavne nenahlit sa hneď chcieť všetko .Ak stebou chce tráviť čas a ty tiež tak ho spolu trávte. Ty sa nemáš kam ponáhľať a hľadať si hneď náhradu to by ani nebolo dobré....liečiť sklamanie takým spôsobom. Užívaj si jeho pozornosť, spoločný čas, daj tomu priestor a ono sa to vykryštalizuje....buď po pár mesiacoch pochopíš že to naozaj nieje ten pravý alebo naopak. Ale ja si fakt myslím ale len z toho čo si písala že takto sa necháva muž ktorému na žene nezáleží o niečo viac ako kamarátovi.

fiafia
26. jan 2021

Podľa mňa mu na tebe záleží. Keby nie nesprava sa takto. Toto nieje záujem o kamarátku. Podľa mňa si to len nevie priznať. Ešte by som to nesilila.

puertorico
26. jan 2021

Treba mu dať čas, on asi ani sám nevie čo chce.. Ja si myslím že by s tebou chcel byť, len je ešte mladý a chce niečo prežiť, vidieť kus sveta, chce sa zabávať.. To by sa dalo aj s tebou, ale možno sa bojí že znovu otehotnieš a potom by musel byť doma pri dieťati.
Zaľúbila si sa preto, lebo okolo teba behal, mal záujem.. Myslím že by ste mohli ostať kamaráti a on sa časom do teba zaľúbi, veď na dovolenku môžete ísť tiež spolu, len vy dvaja. Určite nebuď smutná, skorej bojuj o jeho priazeň, ale nevtieraj sa lebo ho odplašíš. Určite bude dobre neboj sa, držím ti palce

autor
26. jan 2021

@baccio
@fiafia
Ďakujem baby🙂 Dám mu teda priestor ukázať sa a možno teda sama zistím či to má zmysel alebo nie. Ja viem, že mu nie som ľahostajná... V ten večer ako som potratila sme spolu plakali ako malé deti a zdôveril sa mi, že je to tak vždy, keď si na to spomenie. 😞 Stále mi opakuje, že dúfa, že mu raz odpustím...

autor
26. jan 2021

@puertorico ďakujem 🙂 ja mu sama nepíšem, nenavrhujem program. Skôr keď sa spýta tak mu poviem áno, ale ja nie som iniciátor. Už boli aj také veci že kedy budeme spoločne niečo variť a mám vymyslieť čo budeme večer robiť... Neviem.

teleskop
26. jan 2021

z toho co si popisala on uz davno zalubeny je, netreba slova..stacia ciny, tie ti dal take ake nedavaju miliony zenatych muzov...

autor
26. jan 2021

@teleskop myslíš?

charlottha
26. jan 2021

podla mna je to tiez jasne, keby nebol, nechoval by sa k tebe tak ako si to popisala, mozno osud chcel, aby ste si nieco spolu este presli, pokial si zalozite rodinu

lenkakravcova
26. jan 2021

Niektorí muži sa neprejavujú slovne, a ani takými gestami ako darčeky a podobne. Proste len prídu za ženou, keď im chýba. Prídu, keď to potrebuje.
Niektorí sa boja slovných prejavov, "je to skoro", aj keď sa takto správajú. 😀 Prečo? Netuším. Možno sa obávajú toho, že nakoniec to čo majú stratia, alebo že sa to zmení, a takto to nechávajú akoby nedopovedané visieť, ale k danej žene sa stále vrátia. Ženy sa vedia vyjadriť slovami "zaľúbila som sa do teba" pomerne rýchlo, mužm to trvá - aj roky.

Keď ťa pozve von, alebo príde za tebou, tak si užívajte čas spolu. Viem, že teraz sú obmedzené možnosti, ale tak nejaký program - vychádzka, či zájsť si na zákusok a zjesť ho niekde spolu v parku pri rozhovore, sa vždy dá. 🙂 Skús dať tomu šancu a uvidíš čo sa z toho vyvinie.

annamarin
26. jan 2021

Fuuu tak takéhoto by som na tvojom mieste nenechala len tak ísť. 😄 Teraz aj tak je karantena. Zažila si sklamanie. Nie je dôvod ho púšťať k vode a hľadať nového. Kľudne si ho aspoň teraz uži. Aj keby to nemalo byť navždy. Veď obaja spolu chcete tráviť čas. Podľa mňa ťa má veľmi rád, keď sa takto správa. A ešte keď sa ozýva sám, aj keď ty jemu nie. Na tom niečo bude.🥰

deti95060810
26. jan 2021

nie neodmietaj ho, len si prestaň namýšľať a snívať o vzťahu s ním.... Ber ho zatiaľ ako kamaráta a uvidíš ako sa to ďálej bude vyvíjať... Samozrejme ak sa ti do cesty pritrafí iný chlap, tak s kľudom angličana mu to oznám. však nič mu nesľubuješ....

teleskop
26. jan 2021

z toho co si popisala viem, a ked tu citam aki su chlapi so zavazkami ktore slubili tak pozeraj na jeho ciny a nie sluby, ja osobne mam 15 r chlapa ktory nie je moc na tie pokeci, "milujem ta navzdy" a sme spolu a pod. za ten cas ma nikdy npodviedol, nesklamala a neurazil vo vyssej miere a hlavne nenechal v stichu,,, vo vasom veku este myslim, ze chlap chce "akoze slobodu" ale je do teba ak pises pravdu co pises 🙂 uzivaj si krasu lasky, nie je jej vela..

danielinaa
26. jan 2021

Ja si myslim ze keby sa vam to babenko narodilo, nakoniec by ste boli spolu. A urcite to oboch ranilo jeho strata.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
26. jan 2021

Podla mňa zaľúbený nie je, len slušný človek. Je ešte mladý na deti a tá situácia ho zaskočila. Ja by som to nechala tak, ono sa to časom nejak vykristalizuje samo, ale veľké nádeje by som tomu nedávala.

autor
26. jan 2021

@annamarin ja ho nechcem nechať len tak ísť, to naozaj nie. Sedí mi ako človek, osobnosť... Nechcem to len tak vzdať.
@lenkakravcova stretávame sa u mňa doma zatiaľ. 🙂
@charlottha áno možno bolo treba nejaký impulz... Aj keď nie zrovna takýto.

lija22
26. jan 2021

fiha to je ako z filmu. Ale presli ste obrovskou skuskou a zachoval sa podla mna na jednotku. co mu dava velke plus

autor
27. jan 2021

@lija22 Ja som sa najmä bála toho, že ma obviní z toho že určite to nie je jeho, alebo že z neho chcem vytiahnuť peniaze. Asi pozerám veľa filmov alebo čo 🤷‍♀️ Ale nikdy z jeho úst nič také nevyšlo, nemal o tom najmenšie pochybnosti. Veď ani nemal prečo 😬 Veľakrát sme sa o takýchto veciach (čo sa týka jednorazoviek) otvorene bavili a ja som mu povedala, že to nie je to, čo vyhľadávam. Je to zaujímavé, celý ten náš príbeh, lebo nech sa stalo čokoľvek, alebo som sa naň nahnevala, vždy mi aspoň napísal nech sa naň nehnevám, že ma má rád.... A práve v momente kedy mi nebolo jasné, či idem správnym smerom (bolo tu pár mužov ktorí ma zaujali) sa stalo toto a ostatní sa vyselektovali sami. Proste mi zmizli z cesty a ostal iba on...

1didiana1
27. jan 2021

neviem, ja by som si asi nerobila zbytocne nejake nadeje, uzivala by som si, co mam teraz a casom sa uvidi, podla mna nema zmysel sa nad tym pozastavovat, pitvat to a pod 🙂

zuzanka.zuzu
27. jan 2021

😲😲😲 baby takto podľa vás vyzerá zaľúbenosť? čooožeee??? môj sa išiel potrhať, aby bol so mnou čo i len na 15 minút...... tento je milý. a to je milé. ale to je asi tak všetko.
akonáhle sa zaľúbi (a autorka bude ešte stále v jeho živote) tak rozdiely uvidí aj sama.