Ako rozumne začať vzťah?

vojak528
20. jún 2021

Ahojte idem si po radu ako zmysluplne začať vzťah, a ísť k ďalšiemu kroku.

Nemám problem, povedať žene že sa my páči, že my je sympatická
ale ja potrebujem spoznať viac človeka, a tiež by som potreboval
aby žena my obetovala aspoň náklonnosť a city lebo inak nemá premna význam
začať vzťah.
Napríklad ja potrebujem citi od ženy, jej náklonnosť a to že ma ma rada.

A otázka či je rozumne, povedať žene že sa my páči, ale že nechcem ísť priamo do vzťahu, že chcem ju viac spoznať a potrebujem určite odpovede.

Príde my hlúpe, ísť do vzťahu len to že my je sympaticky ale nepoznám ju.

Nechcem aby to vyzeralo tak, že ju chcem len využiť a že ju nasťahujem.
Kde je ta správna hranica aby som ju neranil a by si nemyslela že chcem
byť kamoš s výhodami.

Viem že partneri sa spoznávajú celú dobu ale mne príde rozumne nejaké
obdobie takto začať vzťah inak povedané skúšobná doba.
A samozrejme je najlepšie sa o tom porozprávať s danou osobou, ako to vníma ale
chcel som vedieť váš názor.

kkovacovak
20. jún 2021

@vojak528 a ty si myslíš že keď žene povieš že sa ti páči alebo je ti sympatická tak ti hneď skočí okolo krku a bude plánovať svadbu? Na čo jej máš vôbec potrebu niečo také hovoriť. To sú prázdne slová. Dôležité je ako sa chováš. Niakam ju pozvi, trávte spolu nejaký čas, nauč sa gramatiku (to tiež mnohé ženy odpudzuje) a postupne sa to možno vyvinie do nejakého vzťahu ak to bude vzájomné. Na čo robiť toľko omáčok okolo toho

petamich
20. jún 2021

hlavne to s tou skusobnou dobou na nu vytiahni! zaruka uspechu 🤷‍♀️

ty si asi davno nerandil - nie ono to v dospelosti nefunguje tak, ze pozries jej smerom a ste vo vztahu, je uplne normalne, ze ludia sa spoznavaju a nikto sa hned k nikomu nestahuje (jedine ze by chcel) - ved normalne zacnete randit = vecera, kino, divadlo, bowling, kupanie na kupalisku atd. neskor mozno spolocny vikend niekde, pripadne ju pozves k sebe, ona teba....a ked zistite, ze si vyhovujete tak aj bez nastrocneho "chces so mnou chodit" zistite, ze ste vo vztahu alebo si to poviete ak to tak potrebujes a nemusis okolo toho robit dramu a splietat zbytocne reci - keby ti sympaticka nebola tak ju nezavolas von a uz vobec nie 2-3x a ak by si jej ty nebol sympaticky, tak nejde

a uprimne ak by na prvom druhom rande na mna niekto vytiahol - si mi sympaticka ale nechcem este vztah, chcem skusobnu dobu resp. spoznat ta ehm 🙈 na co? ved to je snad prirodzena sucast procesu spoznavania sa - skor by ma tento preslov odradil, ze mi uz davas najavo vopred, ze mozno z toho nic nebude - a to nam snad je obom jasne - ved ani ty nemusis zaujat ju

bloger
20. jún 2021

@vojak528 nemusíš jej nič hovoriť ona to vycíti z tvojho správania sa k nej, ak uvidíš že by možno aj mala záujem tak ju skús pozvať niekam správaj sa ako gentleman otvor jej napríklad dvere snaž sa k nej byť milý to miluje každá žena

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka1008
20. jún 2021

@vojak528 musi preskocit iskra. Vzajomne sympatie su dolezite.

asia83
20. jún 2021

@vojak528 Toto, si myslím, chce každý normálny človek. Tiež, keď mi manžel zavolal (predtým som ho jedenkrát videla), že by sa so mnou rád stretol, som nechcela. Hneď sa stretnúť s vtedy pre mňa cudzím človekom, nie. Navrhla som mu, že si budeme písať cez sociálnu sieť. Tak mu jeho sestra založila účet a písali sme si. Po dvoch týždňoch som sa s ním už stretnúť chcela ja, lebo sme si veľmi rozumeli. Určite sa treba najprv spoznať, než prídu vyznania či intímnosti.

terezka1947
20. jún 2021

@vojak528 ja tu budem so svojim nazorom v mensine,ale nevadi.
Na spoznavanie mas obdobie "chodenia",ci najprv stretavania. Ci uz vylety,kava,turistika,atd.
Kto chce spoznat,spozna aj takto druheho.
Nejako nesuhlasim s terajsim trendom-nepozname sa este poriadne,boli sme spolu 3x v kine. Ale uz byvame spolu...a uvidime.
Co uvidime?
A xo ked nic neuvidime?kedy je ten cas odstahovat sa?ze to nefunguje?
Mne osobne by sa nepacil muz,kt.by takto riesil vztah.
Niekedy ludia,spolu nebyvali a mali krasne manzelstva. Kedy a kde sa spoznali?
Mnoho ludi v mojom okoli spolu nebyvalo,no a su spolu v manzelstve uz par rokov. A stastni.
Do skutocneho vztahu sa ide s tym,ze to s tym xlovekom chcem mysliet vazne.....
Teraz sa yplne preskakuje etapa....len tak sa sttetavat.
Tazko aj z nefunkcneho vztahu vycyvat,ked nas zvazuje hypoteka,uz sme spolu dlho....taaaa dajak hadam raz aj svadba. Aaa ta uz sme si na seba zvykli,ta co uz.

orta
20. jún 2021

@terezka1947 s tymto suhlasim, to ze s niekym chodis este neznamena, ze si ho musis aj vziat a ostat s nim do konca zivota, pocas toho obdobia zistis velmi vela 🙂

marseillefan
20. jún 2021

Ty si asi ešte nikdy nemal frajerku, že?

kitycat
20. jún 2021

@vojak528 ved to co opusujes sa vola randenie... Rozdiel medzi ra denim/vztahom a my/mi ta neucili? 🙄

andreatytler
20. jún 2021

@vojak528 Toto mi pride take ze chces vsetky vyhody, ktore zo vtahu vyplyvaju ako pravidelny sex a spolocnost ked potrebujes, ale nechces sa viazat a chces mat moznost randit s inymi zenami... lebo ved nie si vo vztahu z touto zenou. Az potom ked tuto zenu spoznas od hlavy az po paty a zistis ze ona je ta prava pre teba, tak sa vzdas ostanych frajeriek.
Toto mozes mat, ak sa na tom takto dohodnes s partnerkou. Vacsina ludi vyzaduje monogamiu uz aj vo faze randenia ale najdu sa aj ini.

janetinka27
21. jún 2021

@vojak528 budes sa s nou stretavat pri roznych prilezitostiach, kde zistitite, ci vam je spolu dobre, ci si rozumiete, ci mate podobne hodnoty. neskor v nejakych vaznejsich situaciach opat zistite, ako ten druhy reaguje, ako preziva stresove situacie, ci je spolahlivy, aky ma charakter. tieto veci je dobre vediet este predtym, ako zacnete spolu zit.
vela ludi zacne spolu zit uz na zaciatku vztahu a moze im to vyjst. ale myslim, ze je urcite lepsie sa najprv spoznat a az potom zacat spolu byvat. pretoze, ako tu uz bolo spomenute, ked uz si niekoho k sebe nastahujes, zivot sa zabehne do urcitych kolaji a zivot uz len tak ubieha, pritrafia sa mozno deti. ale nemusi to byt vobec clovek, na ktoreho sa mozes spolahnut a mozno tomu vztahu budu chybat grady.

my sme s manzelom zacali spolu byvat az po svadbe. ked sme uz vedeli, ze je to vazne, ze chceme byt spolu, chceme spolu zit a nebyvame spolu iba z pohodlnosti a kvoli teplej veceri a teplej posteli.

kiwi3
21. jún 2021

fuh, ja som nedokazala kvoli tym hroznym chybam vnimat obsah.