Ako riešiť zlý vzťah s otcovou partnerkou?

23. dec 2019

Prosim, je tu niekto v podobnej situacii? Rodicia sa rozviedli ked som uz bola dospela a samostatna, dovody nepoznam. Po nejakom case si otec nasiel priatelku, s ktorou uz cca 2 roky aj zije, zoznamil ma s nou, asi 3x sme sa stretli na navsteve. Ide ale o to, ze ta osoba mi je nesympaticka, navstevu len pretrpim s ohromnou pretvarkou (kvoli otcovi), ale s tou pani si nemam ani co povedat, ani nie sme nejak na rovnakej vlne, je velmi dominantna, ze je to az drze. Mne sa za ten cas narodili dve deti a kedze jej dospela dcera deti este nema, tak strasne sa natiska do mojej rodiny. Mne je to ale neprijemne. Neviem ale ako a ci to povedat otcovi, on bez nej nikam nejde, ani na oslavu ani ku mne na kavu. Ja by som ho rada videla castejsie aj kvoli vnucatkam, ale bez priatelky...ak ste boli nektora v takejto situacii, co ste robili? Ako ste to riesili? Otec mi chyba :(

andy57
23. dec 2019

Skus sa o tom porozpravat s otcom osamote

eliska13
23. dec 2019

Povedať to otcovi, ale ak budeš chcieť na návštevu iba otca, jeho priateľka môže zostať dotknuta.Ja by som vyskúšala jednu spoločnú návštevu a potom sa zariadis.

pavucikvet
23. dec 2019

ak s nou uz 2 roky zije v jednej domacnosti mala by si ju respektovat. Uz len to, ze ju volas "ta pani" nie je dobre. Kazdy je nejaky a pokiaľ ti nejakym spôsobom neubližuje, tak by si sa mohla posnažiť. Ako by si sa tvárila, keby ti otec povedal, že tvoj muž mu nesedí a chce sa s tebou stretávať bez neho?

pavucikvet
23. dec 2019

je zvlastne, že nepoznáš dôvody rozvodu svojich rodičov, zvlášť ak si už bola dospelá. Vy sa doma spolu nerozprávate?

lianika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lillala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. dec 2019

@lianika ze si mu vysvetlila a aj pochopil? ja si viem predstavit, ze mu to moze prist luto, lenze naozaj som si s nou nesadla. este sme sa ani nepoznali osobne a ona ma do telefonu oslovila zlaticko ... deti ju poriadne nepoznaju, ale na tych 3 navstevach, co som absolvovala, ich vkuse chcela bozkavat a dcere to bolo uplne neprijemne, az sa rozplakala, ale ona to nerespektovala, este sa zdula, ze co je dcera taka...

@pavucikvet

autor
23. dec 2019

@pavucikvet prepac, mas s tym skusenost ci nie? a co tebe pride zvlastne, mne pride ako v poriadku. respektujem, ze rodicia to so mnou nerozoberali, bola som uz davno z domu, rozisli sa da sa povedat v dobrom a nie som typ, co taha z ludi take veci

eliska13
23. dec 2019

Tak to je čudné aj mne hoci si bola dospelá, že rodičia nepovedali aspoň nieco.Mozno si z rodiny, kde sa nejak city či slová zadržiavali a teraz prišla zoviálna pani, ktorej je všade vela a je príliš kontaktná.Kvoli otcovi by som ju strpela, ale dala tej pani hranice.

autor
23. dec 2019

@eliska13 nieco povedali, ale to podla mna nie je skutocny dovod. z mojho pohladu uz laska vyprchala, nemali spolu nic spolocne. neviem, je to nejak dolezite v tejto teme? a nejde o to, ze jej je prilis

sueevelynka
24. dec 2019

Tak povedz otcovi aj jeho partnerke narovinu čo ti vadí. No nezabudni na jednu vec, že aj tvoj otec má právo na šťastie. A tvoje pocity budú na druhom mieste, a ty to budeš musieť rešpektovať a prispôsobiť sa a urobiť kompromisi.

lija22
24. dec 2019

ale ta poznamka, ze nevies preco sa rodicia rozisli vobec nie je od veci, Mozno to aj suvisi, nevies odkomunikovat ani preco sa rozisli ( co mne pride sokujuce, ja by som rozhodne trvala na tom vediet co je vo veci) a ani otcovi normalne asertivne povedat. tak skus takou cestou, ze fajn ze ma frajerku ale predsa je pre teba nova a musis si viac zvykat, a potrebujes cas a nech chodi sam.

miadi
25. dec 2019

Ak je to že Ta nazvala “zlatičko” a bozkavala tvoje deti to najhorsie čim sa zatial previnila.. tak je tvoja zaujatost a averzia prehnana. Mozno by si neprijala žiadnu otcovu priatelku. Skus ju respektovat ak robi tvojho otca stastneho a on sa bez nej nikam nepohne bolo by to dost odveci ho požiadat aby k vam chodil bez nej. Na zaklade tychto tvojich dovodou. Jemu tiez nemusi byt uplne sympaticky tvoj muž/partner a nepovie ti to aby Ta nezranil akceptuje tvoju volbu.

marca12
25. dec 2019

To je ako keby ti otec povedal,prid,ale bez muza. Urcite by som sa s otcom porozpravala a najdete spolu riesenie. Niektori ludia nam sadnu, ini nie,ale to neznamena,ze su zli. Pre otcove stastie si skus najst k nej cestu. Nemusite byt kamosky,ale respektovat ju mozes. Viem,ze sa mi to lahko hovori,ked nie som v takej situacii,ale ja sa snazim s kazdym kto mi nesadne vyjst aspon tak, aby som prezila jeho navstevu 😀 ale urcite by som otcovi povedala,ze s nim chcem byt castejsie, ale osamote a mozno by som to aj jeho priatelke nejako taktne vysvetlila,aby nevznikli nedorozumenia a zbytocne napatie. Ja mam nieco podobne so svokrou. Svokra chce byt osamote so synom a vycitila som,ze nie vzdy som vitana,tak chodieva priatel aj sam k rodicom. Doprajem im ten cas. Tato pani by tiez mohla mat trosku nadhladu,ale ak sa pred nou tvaris milo,tak ona si chuda mysli,ze zapadla,je vitana.