Ako riešiť túto problémovú rodinnú situáciu?

viktoria12
16. apr 2014

ahojte poradte ako to riešit , byvali sme u svokry a svokra 6 rokov ale bolo to peklo konecne sme sami . ale je tu problem a to ten ze svokra chce vidiet deti a deti tam zo zaciatku v pohode boli , ale zacalo sa peklo a to take ze stale ked pridu deti pyta sa co ako je u nas doma kto k nam chodi co robime a tak , a k tomu hucka moju starsiu dceru aby ma nepocuvala , a jasne som urcila pravidla ze ziadne sladkosti pred obedom , lebo potom nechcu nic papat, stale to porusila svokra s priatelom som sa hadala ze tam nebudu deti vobec chodiť,ale on nie ze su to aj jeho deti .no a dnes sa stalo to ze tiez tam zobral deti a jasne som povedala ze ziadne sladkosti pred obedom ,prisli domov a pytala som sa starsej že ci nepapali sladkosti a ona jasne povedala ze nie , tak som im nabrala obed no ani jedna nezjedla , bolo to divne ze ked nepapali sladkosti tak nejedia tak som sa pytala tak nenapadne ze co robili tam a potom to z nej vyslo ze tam mali zmrzlinu v tomto pocasi a cokoladu , takze moja dcera mi dnes klamala , tak som sa jej pytala ze prečo ma klamala a ona na to povedala ze babka jej povedala ze ja nemusim všetko vediet a že ma nemusi pocuvat ked tam niesom ,no viete ake mam nervi ,poradte co robit , stale sa svokra miesa do toho ako vychovavam deti

drobcek26l
16. apr 2014

Povedz manželovi, že buď bude svokra rešpektovať vaše pravidlá, alebo tam deti chodiť nebudú a ak pôjdu, choď s nimi, nepúšťaj ich tam samotné

viktoria12
autor
16. apr 2014

@drobcek26l vieš kolko sme sa kvoli tomu hadali a ja tam nepojdem lebo nemozem .nezelaju si to

drobcek26l
16. apr 2014

@viktoria12 To nemyslíš vážne, tak tvoje deti sú im dobré a ty nie. A tvoj manžel čo na to? Keď si ťa nevie zastať, ber deti súd ti ich pridelí a zdrhaj od neho preč, alebo skús mu tým aspoň pohroziť.

adusiq5
16. apr 2014

Povedz jej na rozum, či sa bude hnevať , nech to zoberie akokoľvek, sú to tvoje deti. Opýtaj sa jej či aj do jej výchovy deti sa niekto miešal!!?

viktoria12
autor
16. apr 2014

ja som jej uz povedala svoje ja som proti tomu aby deti videla a nie este aby boli tam , ale nijako to neviem zakazat polovicke , hadam sa snim ako pes ,,

viktoria12
autor
16. apr 2014

my niesme manzelia, a mozem robit co chcem neviem mu zakazat aby tam bral deti ,

ivett1
16. apr 2014

@viktoria12 no, asi ti neporadím, moja svokra robí to isté...teda dáva našim deťom sladkosti ...len naše deti sú vychované tak, že mi to pekne vždy nahlásia😀 ... aj môj muž jej vždy povie, aby im nedávala sladkosti...len ona v rámci svojej pohostinnosti má niečo v zásobe😉 a to im ponúkne ...
PS: a to že ti malá klamala..ani sa nedivím...kto by odolal zmrzke...deti nevnímajú, že sa ochladilo, keď pred týždňom už zmrzlinu mali... a keďže vie, ako veľmi ťa to vie nahnevať, tak ti malá nepovedala pravdu, lebo nechcela, aby si kričala a rozčuľovala sa... toto robia sem-tam aj tí moji...jednoducho mi niečo zataja, len aby som im nedohovárala ... takže kľud, prestň si to všímaj a použi rovnaké zbrane ako svokra...hovor deťom, aká je tá ich babka...že už je stará a asi jej už tak dobre nefunguje rozum, lebo im dala zmrzlinu a mohli ochorieť a museli jesť lieky a ležať v posteli a nemohli by sa HRAŤ...toto najviac na deti zaberá....nie zákazy a hnev, ale príklad...😉
a svokru si nevšímaj ... niektorí ľudia si myslia, že pojedli všetku múdrosť sveta... 😖

lilysk
16. apr 2014

@viktoria12 Upec krasnu tortu -naockuj ju gutalaxom a posli svokre na zmierenie ako darcek 🙂))))))))))))))))
Ja ta uplne chapem -by ma urvalo ....nieco podobne som riesila ja so svokrou a potom starsiu dceru nevideli 3 roky a to ,ze som tehu s 2 ani netusili 🙂))
Poznam to velmi dobre ☹

euka210
16. apr 2014

je to fakt blbe, ked ani priatel Ta v tom nepodpori, moj mm razne povedal svokrovcom ze sladke pred obedom nie, alebo dnes nie, lebo nezjedol ranajky, lebo aj u nas mu davaju, najme svokor akedze byvame s nimi, tak kazdy den sladke mi uz vadi. Bud nech priatel na to dozrie, aby nedostali sladke, alebo sa s nim o tom vazne pozhovaraj, ze sa Ti to nepaci...on si mysli ze je to pravne aby deti jedli sladke miesto obeda? A nemozu tam ist v inom case, poobede napr.? ALe najlepsie by naozaj bolo keby tam nechodili.

mima4
17. apr 2014

@viktoria12
kedze nie ste manzelia, nemas ani svokru 😉 tesis sa? 🙂
Povedz priatelovi co sa ti nepaci a preco sa ti nepaci, nedavaj jasne prikazy ale komunikuj s nim o tom. Ono ak nemate jednotu v takychto zakladnych veciach, je to dost zle, pretoze bojovat s partnerom v tomto je nemyslitelne... hlavne spolu komunikujte. Rozhodli ste sa mat deti, chce to niest urcitu zodpovednost.

sisaha
17. apr 2014

@viktoria12 oni si nezelaju aby si tam chodila? prosim? A ze peries zasrate slipy ich synovi im nevadi? joj, ale ma zdvihlo teraz zo stoličky

oktoberka
17. apr 2014

@viktoria12 no...myslim,ze naj problem je u tvojho partnera....mam by stat pri svojej rodine-resp.mohol by svadbou dat najavo svojej mamicke,ze uz je dospely a svoju rodinu uz ma a ze ma v nej aj urcite pravidla,kt.vytvoril so svojou zenou 😠
ale prepac,ak som bola prilis osobna a priama....no moj nazor je,ze uz svadbou by dal svojej mamicke dost najavo co a ako 😖
ty uz toho vela nenarobis-sama....pokial podpora z jeho strany nebude....a donekonecna sa hadat a diskutovat na tuto temu je zbytocne,ak ku zmene nedochadza

sisaha
17. apr 2014

@viktoria12 s priatelom si sadni a porozpravaj sa s nim.. Ako by sa mu pacilo, keby tvoji rodicia huckali vase deti, ze ho nemaju pocuvat? preco sa ta nezastane pred rodicmi? preco dopusti, aby oni na teba nadavali a ohovarali ta? "svokre" by som pekne (bez deti) povedala, ze este raz sa bude opakovat take, ze bude deti stvat proti tebe a nahovarat ich na klamstvo, tak sa zariadis inak a deti neuvidia. Tymto im robi totiz medvediu sluzbu. Ak partner nepochopi a nema zaujem riesit, asi by som tiez zaujala stanovisko. A na navstevy by som tam chodila.. ak by vyjadrili nazor ze nie, tak spolu s detmi mu tam zabal aj pradlo co mu ma matka oprat a ozehlit..

jana_eyre
17. apr 2014

niekedy, ked citam tieto pribehy, mam pocit, ze niektori muzi su snad hluchi a minimalne nerozmyslaju.., alebo co.. v prvom rade by sa mal za teba postavit tvoj partner a mali by ste mat aspon z casti spolocny nazor na vychovu.. svokru ty asi tazko zmenis, nieco musi urobit on.. riesila by som to tak, ako pise sisaha.. inak mojho otca mama bola tiez taka, ze sa snazila nas trocha huckat proti nasej mame.. jedine co z toho vzislo, bolo, ze babku sme nemali radi.. a nepomohli ani sladkosti :D

hejdita
17. apr 2014

ahoj 🙂 naco sa rozculovat nad tym co robili nase babicky nasim mamam 🙂 mysim ze to budeme robit aj my tak ako nase mami robia nasim detom ci uz z nasej alebo muzovej strany 🙂 a ked im babicka vie dat sladkost tak nech im vie dat aj obedu 🙂 alebo aj deti trocha poucit ze nedostanu obedu az neskor .... my sme boli take iste deti sladkost sme neodmietli 😀 a klamali sme rodicom ze sme nemali ... kazdy aspon raz v tomto rodicom zaklamal 🙂 a nenahovarajme si ze nie 🙂

takze nehaldajte chybu na muzoch 🙂 a hrozit im rozvodom koli sladkosti? to je chore 😀 aspon podla mna 🙂 ked to neni kazdy den pred kazdym jedlom .... a viem o com hovorim ... deti to vylietaju a ked budu mat hlad tak si povedia 🙂 pekny den 😉

aliza
17. apr 2014

@hejdita nuz, mas pravdu, kvoli sladkosti netreba robit cirkus, ale tu je velkym problemom to, ze ona k svokrovcom nemoze, nechcu ju tam, iba jej deti a ze svokra hucka deti proti nej, hovori im, aby matku nepocuvali a pod. Toto by som rozhodne netolerovala...aj keby ziadne sladkosti detom nedavala

angua27
17. apr 2014

@viktoria12 ja by som sa na Tvojom mieste s mužom nehádala. zavolala by som svokru na kávu, alebo by som sa k nej pozvala sama na jednu - bez muža a detí. a v kľude a s rozvahou by som jej povedala, že ak bude moje deti huckať proti mne, tak k nej nebudú chodiť. žiaden krik, žiadne vyhrážky, jasne určiť hranice. nie je to jednoduché, ale podľa mňa ona prekročila hranice. a prečo riešiť niečo cez tretiu osobu (Tvojho muža, jej syna), keď problém máte vy dve. 😉

maminuska
17. apr 2014

@viktoria12 myslím že si zbytočne komplikuješ život 🙂.
Neviem ako často su deti u rodičov tvojho partnera , ale asi určite nie každý deň a ani každý druhý . Ja si ako dieta pamätám na svoju babku , tiež nám dávala sladkosti a aj sme mali svoje tajomstvá , žmurkali sme na seba ....tiež mi vravela nehovor to mame... 😀.
Na tvojom mieste by som sa nad tým povzniesla, nehádala sa s partnerom a obed dala jednoducho neskôr. Čo sa týka toho chodenia tam , že ta tam nechcu , no tak nechcú.. zrejme ste si nesadli, nehrotila by som to , žiadne zákazy partnerovi aby tam deti nevodil alebo aby tam on nechodil, na tvojom mieste by som využila ten čas pre seba ked nemám doma muža a deti 🙂.

jamabe
17. apr 2014

Prečo svokra deťom už aj nedá obed, keď sú tam? Však nech si to vyskúša, najprv ich nakŕmiť sladkosťami a potom do nich pchať polievku a druhé... Povedz partnerovi, nech si kľudne k babke idú, ale nech tam aj pekne ostanú na obed a prídu až poobede. Máš veget.
Čo sa týka toho "nehovor to mame" tak pokiaľ ide len o tú zmrzlinu, nerobila by som z toho tragédiu... Zbytočne sa nerváčiš a dcéra si nabudúce fakt dá pozor a nič ti nepovie...
Kľud a rozvahu. Ani ja so svokrou sa nemusíme, ja som vyhlásila, že tam už v živote nepôjdem a ani ju tu nechcem, ale ak tam muž bude chcieť s malou ísť, nech ide, brániť mu nebudem, hoci verím, že pekného slova na mňa nepovie. 😝
Ešte skúsenosť z detstva: moja stará mama (otcova mama) nemala rada moju mamu a vždy ju predo mnou ohovárala. Výsledok? Nemala som tú starú mamu rada, chodila som tam len z donútenia a neverila som jej pol slova... 😉

tykat
17. apr 2014

@viktoria12 ...jemine 😀 ... Tak ich tam posli poobede alebo nech obeduju u svokry...vase boje medzi tebou a svokrou akurat tak naucia deti klamat.

h2
18. apr 2014

@viktoria12 Tiež ma hneď napadlo to, čo aj @jamabe , že by tam deti mohli zostať na obed. Nemyslím si, že svokra dáva deťom sladkosti, aby Ťa naštvala a urobila Ti napriek, ale keď k nej idú na pár hodín, lebo predpokladám, že raňajkujú doma a na obed už majú byť zase doma, tak im proste chce niečo dať, ako ich babka, lebo to je normálne a to babky robia. Prečo to radšej neurobiť tak, že deti pôjdu k babke až po obede? To ich už ona môže čakať s upečeným koláčom. 😉
A dcéra že Ti zatajila zmrzlinu, no jasné, keď vie, že z toho bude cirkus. 😒