Ako riešiť problémy so susedou?

2. jan 2021

Ahojte. Bývam v podnájme so psíkom. Suseda pod nami bola zo začiatku milá, rada sa porozprávala ale čo robí posledné dni je extrém. Najskôr ma obvinila z toho, že ráno o 7 bolo odo mňa z bytu počuť pravidelné búchanie na stenu 😁 bývam sama, zdôrazňujem.
2. O 11 v noci som išla potichu so psom a 2 kamarátmi von, odprevadit ich a vyvenčiť psa. Išli sme potichu po schodoch nakoľko už bolo neskoro, suseda vyletela z dverí s krikom a urazkami, že sa máme ísť zabávať do mesta a mne stihla povedať, že som piča. 🤣
3. Pes keď sa škrabe, búcha labkou do podlahy. Ráno o 4 to urobil tiež samozrejme som ho upozornila nech prestane ale pani suseda už zdola buchala.... Neviem čo robiť, som z nej na prášky. Je to taka stara opustená baba, zvedavá musí mať o všetkom prehľad. Majiteľke sa sťažuje, že chodím vonku o 11 v noci (bol víkend) a pritom chodím do práce 😁 Viem že je mimo, je zvedavá, to je na knihu čo ona navyvádzala... Akurát neviem ako s ňou mam riešiť nejakú konfrontáciu. Nechcem ju poslať niekam, skôr inteligentne uzemnit ale nič mi nenapadá.
Minule mi pes skrabal na dvere v spálni, chápem to ju určite vyrušilo, to beriem ale hneď som ho tíšila a ona mi do 2 sekúnd už klope na dvere..... Pritom pes ani nešteka, nerobí hluk ako ostatné psíky v bytovke, výkaly po ňom zbieram.... Poraďte

natalienka12
2. jan 2021

Odsťahuj sa

valkyrka79
2. jan 2021

A co zkusit jí “ukázat “že se nedáš...Nejdříve bych jí seřvala, že jestli mě bude šikanovat, tak to dám na město...Prostě že to budu řešit...Samozřejmě bych jí řekla, že psa si budu šéfovat ale že není v mých silách ho ohlídat úplně bez hluku...To se prostě uhlídat nedá...

ukulela
2. jan 2021

Kúp koberec a ak ide pes leží. Aby tlmil hluk. A set ja ňu.

nenne27
2. jan 2021

Ani neviem kde zacat, my sme mali take problemy so spodnym susedom, ze je to na knihu.roky nam robil presne toto iste za kazdy prejav zivota nam trieskal a spinavo nadaval, udaval nas, vybuchoval na dvere, ze sme hlucni aj ked sme neboli doma.nikto nam nepomohol, policajti krcili plecami, ze mu dohovorili.raz nas ale vazne nasral, trieskal na dvere, ked sme len prisli domov a polozili tasky na zem, zavolali sme policajtov a odvliekli ho na noc do CPZ. Ale uz tam nebyvame, nie kvoli tomuto ale urcite aj to prispelo k stahovaniu.jedine co ma mrzi je ze sa mu to nevratilo nijako...moje temne JA stale tuzi po pomste🙈🙈🙈 poradit ti neviem, lebo po mojich skusenostiach viem, ze taketo veci policajtov ani urady nezaujimaju,otravuje ich to.mozno by som skusila pozriet si domovy poriadok alebo ako sa to vola.mali by ste ho tam niekde mat vyvesenybv bytovke.dokladne ho prestuduj a mozno nieco na nu najdes, je tam nieco take ako obmedzovanie uzivania bytu.mozes ju este udat na okresny urad, ze robi naschvaly, obtazuje ta.ale velke sance tomu nedavam....potom je tu este moznost, ze za nou pride svalnaty pan a pekne ju poprosi aby ta neobtazovala.ale s tymto opatrne, moze sa to otocit proti tebe...nevies aka je a kto to je.( pre tie ktore sa tu teraz ohradia ze ti odporucam sa vyhrazat hned upozornujem, ze myslim citlivo dohovorit😉 lebo ked ti roky niekto bez tvojho pricinenia robi zo zivota peklo a NIKTO ti s tym nepomoze...) a presne ako radi valkyrka urcite jej ukaz ze sa nedas, ustupcivost a strach takymto psychopatom iba dava moznost aby utocili viac a viac.

iritka
2. jan 2021

odporuc jej byvanie v rodinnom dome, v byte musi s urcitymi zvukmi a ruchmi pocitat kazdy. nech je rada ze nad nou nebyva rodina s 3 detmi ktore behaju a buchaju s hrackami.

amelia000
2. jan 2021

Ua by som to najprv skusila milo..pozvala ju na kavu a kolac a snazila sa s nou porozpravat, pripadne este ju pozvala na prechadzku so psom. Ak by to nahodou nezabralo tak by som ju tiez potom poslala velmi hlboko.

malapepka
2. jan 2021

Poradit ani velmi neviem, ale byvanie v panelaku mam za sebou. Tam s roznymi zvukmi treba pocitat. Keby namiesto teba bola rodina s detmi, to by ine zvuky pocula, den ak noc. Taky pes tazko moze narobit hluk, ktory by porusoval domovy poriadok.
Co by som urobila ja: ked by na mna najblizsie vyletela, uplne s kludom by som jej povedala, ze nic zle nerobim, spravam sa podla domoveho poriadku. Ze naopak, jej spravanie obtazuje mna a budem sa na nu stazovat. Staznost by som dala pisomne domovnikovi aj majitelke bytu. Nech vedia, ze ty nerobis nic zle.

noami12
2. jan 2021

Ahoj mala som kedysi podobne skúsenosti so susudu, ale ta bola ako doslova naozaj psychicky narušená, bývala ale nad nami, vadilo jej fajcenie na balkóne 😂 potom klopala že jej smrdí od cigariet WC, pritom u nás si nikdy nikdo nedovolil zapáliť vo vnútri, iba na balkóne. Potom mňa zjazdila ze o 12 v noci počúvala som pesničky, pritom doma nikdo nebol, boli sme vtedy akurát sestru viesť na letisko, tak som fakt nechápala co po mne ona chce... Nakoniec som sa dozvedela ze sused jej vykopol co býval zasa nad ňou dvere, už od nervu, lebo ona ze mala stále s niekym problém, tak už som si to prestala všímať brala som to s rezervu a ignorovala ju a prestala sama.
Co sa týka tvojho havinka, pokiaľ nesteka a nerobí hluk tak nerieš, je to živý tvor a ze sa poskrabe? No a čo.. Polícia to riešiť určite nebude, ešte aj k tomu počas dňa, keď není nočný kľud 😊 ju to prestane baviť.
Moji rodičia majú vedľa seba susedov aj nad sebou hlucnych, vedľa nich ráno pravidelne 6:45 začne zavyjat pes a celé doobedie, hore zase susedia sa stále hádajú, dupu ako kone... A co s tým spravíme? Nič.. Ignorujem to, pokiaľ to není cez nočný kľud 😊

tncka
2. jan 2021

To moze byt rada ze byva pod tebou🤣 a riesi len skrabanie psa. Ja bezne periem a susim pradlo po 22,umyvam riad po veceri lebo skor nestiham,spratavam hrnce a pohare a ked sa mi este nechce spat tak este pustim aj vysavac nech mi povysava a umyje🤣🤣🤣a rano si len uvarim kavicku k ranajkam a mam cistucko🤣 Keby byvala tu tak ju uz asi klepne a aj ked by mala pravdu,poslala by som ju do teplych krajin

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
2. jan 2021

nepomôžeš si, sú proste takíto ľudia... buď si ju prestaneš všímať a nebudeš otvárať dvere, komunikovať s ňou alebo si nájdeš iné bývanie
moje temné ja mi radí - kúp si bežecký pás a pravidelne ráno o 6tej cvič 🙂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
2. jan 2021

poslať do riti a buchnúť dvermi.... asi len to na susedku bude platiť, lebo slušné slovo ide evidentne mimo nej...
Inak čím viac jej budeš ustupovať tým to bude horšie...😉

marca12
2. jan 2021

Mala som taku susedu stara ucitelka a to co nam ona robila je nieco podobne ako tvoja. My sme v noci spali a ona nam prisla trieskat na dvere,ze buchame a milion dalsich vymyslov. Museli sme sa odstahovat s takym chorym clovekom nepohnes. Skusali sme po dobrom,milo aj raznejsie uz ku koncu. no katastrofa. Neustale spehovala,nechavala nezmyselne odkazy vo vchode,vymyslala si....

lucka_ke
2. jan 2021

nie je to priamo náš sused, ale máme podobné niečo v bloku, starý asi 80ročný pán, hluchý ako poleno (nepočuje zvonček) sa nonstop sťažuje na suseda nad sebou, že v noci rozťahujú posteľ, o tretej ráno sa údajne hrajú s pingpongovou loptičkou (všetci spia) a podobne, na schôdzi vždy veľkú časť počúvame len jeho, už bol na miestnom úrade, na polícii, na každej schôdzi to rieši, pritom daný sused tvrdí, že si vymýšľa... fakt neviem čo týmto starým ľuďom tak vadí

dadka_bb
2. jan 2021

Nemas nejaku kamošku s 2-3 detmi? Nech dojde ku vam sa pohrat. Trošku pobuchat s hrackami, ponahanat. A susedke povedz ze je to buduca najomnicka 😂 namiesto teba

nistika
2. jan 2021

tiez sme mali milú susedu, teda ešte ju tále máme, ale už ju to nebaví. zakaždým som sa len usmiala a povedala ano ano spravim vybavim a nic som nepravila. bola stale agresivnejsia a jedneho dna ju to prestalo bavit. naco sa hadat, daj jej za pravdu a sprav si po svojom, nenechaj sa buzerovat.

hopsadobrandejsa
2. jan 2021

Ja takychto susedov sice nemam, ale aj tak som rad, ze idem byvat do domu pretoze tiez mame v spolocenstve ludi ktori druhym resp. spolocenstvu ako takemu zneprijemnuju zivot. Mali sme dokonca mladu rodinku ktori boli super. Hold, tiez odisli kvoli tomuto.

Co sa tyka tvojej susedy, od 6-22 nie je nocny klud cize ti moze tak akurat vyliezt....Povedz jej nech skusi prestat behat s poharikom po stenach a mozno bude mat vacsi pokoj na dusi.

mogaa
2. jan 2021

Ono pokiaľ si v prenájme tak smola, hľadaj druhý prenájom.....pokiaľ je byt tvoj, susedku uzemni že nočný klud je od 6:00-22:00....pokiaľ sa jej zdá že robíš hluk nech kludne dá zmerať hladinu hluku alebo zavolá políciu.....Ale ako hovorí, ak si vprenjme, ťaháš za kratší koniec, lebo toľk sa bude sťažovať majiteľke bytu až ti vypovie nájom

marlent
2. jan 2021

Na kamosa volala suseda policajtov lebo jeho pes packal po byte na podlahu...bol to york 🙄

hopsadobrandejsa
2. jan 2021

@mogaa Inak toto vobec nemusi byt nahoda. "Dobroprajnych" ludi je na Slovensku neurekom. Mozno stara baba zavidi, ze ma majitelka extra prijem vdaka prenajmu bytu tak robi vlny.

Takych pripadov uz bolo habadej, vobec by som sa nedivil ak by tomu bolo tak. Ja si myslim, ze u nas by si susedka tiez viac dovolila do najomnika nez do niekoho z vlastnikov.

hopsadobrandejsa
2. jan 2021

@marlent To su uz chori ludia. U nas je pes plnohodnotny clen rodiny. Keby ku mne nabehla suseda, ze ma problemy s nasim psom tak by som jej rovno dal na vyber......bud labky mojho psa alebo by som si zaobstaral drevaky ako papuce na doma.

Mozno by jej to trocha zregulovalo kapustu v hlave.

yasmeena
2. jan 2021

@tncka tvoji susedia su urcite radi...takze nie len ta suseda je chora...ten vysavac by si si vedela aj pred ranajkami zapnut...pre toto sa stalo z byvania v panelaku peklo,vsak"nech ju aj klepne"...😠ale aspon sa bavis....

hennyinnsbruck
2. jan 2021

Ah ťažká situácia. Môj príbeh.

Na starom byte bola spoločná záhrada. Nik tam nechodil len ja a suseda 60+
Plus moji psi PO TOM co som s nimi bola normálne vonku aby sa vyprazdnili.cele leto ako som bola tehotná sme tam sedavali, potom sa mala narodila tak aj budúce leto.. Deka a tak..nič sme neničili, ani psi, nikoho neotravovali.

Domovnik staré frustrovane prasa (sorry) furt do mňa rypal že moji psi tam seru.
Stále som mu vysvetlovala nikdy by som nenechala psov kadit do spoločnej záhrady. Oni dokonca ani do kvetov nechodili nič... Proste cudzí ľudia tam tiež chodili večer so psami keďže to nebolo 100%oplotene alebo mačky ale nie.. Moji psi to boli v jeho očiach

Až raz mi preplo... Koli tomu ze som šla domov, mala mi spala v kočíku jaaze sadnem zatiaľ na lavicku, nech pospi. Psi na voditkach unavený z prechádzky.
Zas sa domna pustil.

To uz mi nervy praskli a ja som naňho tak navrieskala že sused vedľa kosačku vypol a nacuval a mala sa mi zobudila.

A odvtedy dal pokoj.....

Ako ja neviem keď to nejde po dobrom občas to ide po zlom. .....

Držím palce nech to poriešiš

simca06022011
2. jan 2021

jednym uchom dnu a druhym von.. psovi kup koberce, a moze sa skrabat kolko chce, to nie je nieco co moze pocut tak, ze ju to zobudi o 4 rano... Ak bude obtazovat, kludne jej povedz nech si nevymysla a viac nech ta neobtazuje. Moj chlap to urobil raz, tresol pritom susede v polke jej vety tresol dvere pred nosom ked prisla dalsi krat (ani ju nenechal dopovedat, prisla sa stazovat ze MY nechavame otvoreny vytah, co iste nie... plus ani to nemala ako vediet, pretoze byvala uplne na inom poschodi). Viac neprisla. Casom sa zacala aj vyskierat a "zdarvit" s milym ksichtom..ignorovali sme ju, viac nevybuchovala.
Takyto susedia sa najdu vsade, je otazne ako sa majitel bytu k tomu postavi, mozno by som nahodila s nim diskusii, keby sa mu nahodou stazovala suseda. Ze chodi ti vybuchovat, trieska do steny nadranom atd, pritom sa nic nedeje u vas, lebo spis :D atd... ak by sa to hrotilo, mozno by som sa odstahovala, ale fakt, toto sa najde vsade. My sme si napr. u otca v byte nemohli v kuchyni ani sadnut... casom sme davali koberec aj pod stol, lebo suseda okamzite nie ze klopala, ona vrieskala na cely dom, ze "skripeme stolickami", aj ak to bol iba "tuk", lebo jednak boli podlepene a vedeli sme ze bude cirkus, dvihali sa a tak posuvali :D PRoste fakt, na nervy ludia su vsade, ak neznesu bezny ruch v panelaku, nech sa stahuju ony... ine je stekot, diskoteky v byte, nasa suseda mala deti, ktore behali v kolieskovych korculiach po byte... to su problemy a nie to ze niekto ide von po schodoch, alebo pes si dovoli prejst po byte (ak psik velmi klepe o podlahu, je mozne ze ma prilis dlhe pazuriky... )

lucinka1988
2. jan 2021

To akoby si hovorila o mojej bývalej kolegyni- tá ale mala psychické problémy a som si takmer istá( aspoň podľa tvojho popisu), že táto ich má tiež. Tam žiaľ nepomôže nič, len sa vyhýbať kontaktu, aj keď verím, že keďže ide o susedu, je to veľmi ťažké..

zuzanka.zuzu
2. jan 2021

kks banda neohľaduplných psíčkarov stanovuje diagnózy susedom, ktorých obťažuje ten váš čokel "plnohodnotný člen rodiny" v BYTE... daň za psa do bytu by mala byť aspoň od 100e na mesiac, koľko by bolo zrazu menej členov rodiny 😀

sandri
2. jan 2021

Ked narazis na takehoto "mileho" suseda, je uplne jedno, ci mas psa alebo deti, vzdy si nieco najde. Ja som sa nastahovala do bytu, ktory bol dlhe roky prazdny (majitel zomrel a dlho sa tahalo dedicske konanie). Najprv sa suseda podo mnou stazovala, ze prilis dupem (vsade boli koberce). Potom jej vadilo, ze chodim v noci na zachod, vraj ju vyrusuje splachovanie! Ignorovala som ju a jej vylevy dostatocne dlho a dockala som sa - byt pod nou sa prenajal, prisli tam 2 studenti - vecne zurky, hluk, vysedavanie a klebetenie na balkone. A zrazu som bola ja ta najlepsia a najtichsia suseda 🤣🤣🤣 Opacny pripad sme mali so susedom odvedla (boli sme 4 byty na poschodi). Volali sme ho estebak. Na vsetko sa stazoval, kazdeho obvinoval, dokonca aj domoveho dovernika. My sme s nim vsak problem nemali, ale len do momentu, kym sme si nezobrali domov psa. Odvtedy vzdy ked nas stretol, nam nadaval, ze pes zavyja a je hlucny. Najlepsie bolo, ked sa prisiel stazovat na zavyjanie a nas pes nebol doma 😁 nic nepomahalo, az raz sa nam zacal vyhrazat, ze nam ho otravi. To sa muz nastval, schmatol suseda pod krk, navrieskal na neho, ze nech to skusi a uvidi... A odvtedy bol pokoj. Na takychto ludi sa po dobrom neda.

siasis
2. jan 2021

Poslat do prdele 😅 ale inym stylom 😅 ked sa jej nepqci nech sa odstahuje ak je jesine komu tvoj ,,bordel,, vadi 😅😅a povedala by som jej nech si konecne najde chlapa a neriesi pikoviny 😅

yasmeena
2. jan 2021

@zuzanka.zuzu prepac,ale ja mam velky problem so susedou pod nami a jej nezvladnutymi sopliakmi,ktory kazducky den cele hodiny do noci skacu,dupu vyvadzaju,hraju v byte hokejbal..do noci....ti ludski clenovia jej rodiny ma privadzaju k sialenstvu...ale niekto sa furt odbavuje len na psoch...