Rozvedeny sme rok nezijeme spolu 4 riky.
Dve deti. Starsi cerstvo dospely. Mladší skolkar.
Dokym nestretol terajsiu frajerku nase vztahy boli napriek rozchodu normalne, bezne sme komunikovali aj ohladom deti, riesili problemy.
Od kedy ma ju, uplne zmenil komunikaciu, z jeho reci na zaciatku ich vztahu som pochopila ze na mna ziarli, nema prečo nemam uz ziadny zaujem o bývalého..
Komunikacia uplne klesla na nulu, a ked je, je arogantna povysenecka s rozkazmi prikazmi, pravdepodobne vzdy stoji pri nom a vsetko sleduje. Aj pocas manželstva takto on so mnou komunikoval ale po rozchode kus zmenil pristup asi cakal ze sa vratim.
Ako ja nemam chut furt riesit kto z koho, nechcem sa hadat, mne je on okradnuty, ona este viacej, chcem len normalne vzťahy bez vrieskania, bez povysovania, bez nadávok.
Ja s nim musim komunikovat kvoli detom a to ako ze aby rozpraval normalne nepomaha, stale to je ze mu mam vyhoviet vo vsetkom. Styk s detmi nemame urceny, sudca tak urcil. Vie mi niekto poradit co s nim.robit ale ze ist na sud je posledna moznost.
Vrchol dneska je ze som sa dozvedela ze synovi dal fajčiť travu. Ako darcek k narodeninam. Samozrejme dali si obaja. Ako este to rozdychavam. Bo som v takom.soku. dozvedela som sa to zo zdroja ktory nemozem povedat. Exmanzel nefajcil travu ked bol so mnou ale syn jeho frajerky ma travu bezne doma.
To je toto normalne? Ja ani spať nebudem, bo toto vsetko neviem predychat.
Dat 18 rocnemu travu, to je teda frajerina, by som mu asi papulu preplesla tomu ex. Jasne, ze si chlapec da, ved mladi su zvedavi a ked to ma este odobrene otcom, kto by si nedal 🤦♀️ Spravanie totalne nevyzreteho jedinca.
Bohuzial, ja si myslim, ze v takomto pripade nepomoze nic. Nijako nezmenis jeho spravanie, mozes sa mu vyhrozit sudom, ze to das na sud, ale aj tak si myslim, ze to nezaberie. Ze to bude realne jedina cesta a mimo sudom stanovene terminy by som s nim nemala ziadny kontakt.
Ja s takymito chlapmi nemam ziadne zlutovanie, poznam takych exov od kamosiek a teda za mna ake pozic, take vrat.
Urcite by som na sude povedala o tej trave. Ved nemusis uviest zdroj.
Autorka v tomto pripade by som cez sud riesila upravu styku. Nenatahovala by som sa s takymito ludmi. A ako pise @petricka22 tu travu by som spomenula, takto sa otcovia nemaju spravat. Si predstav ze chalanisko bude z frajeriny rozpravat spoluziakom o tom, ze mu foter zaobstaral travu... Dost blbe. A syn ma s otcom dobry vztah?
@0silvia0 starsi syn nema dobre vztahy. Momentalne starsi zacina skusat vsetko lebo uz aj cigy boli a alkohol, tak jasne ze vyskusa aj travu od otca. Starsi momentálne nevie co so sebou a posledné mesiace ho stale riesim. Otec ma o neho minimalne zaujem, nezavola mu ani ako sa mas, nezaujima ho ani jeho skola, proste nic, su mesiace aj bez kontaktu. Preto som aj prekvapena ze sa s nim stretol ale asi chcel darceky. Tiez zo strany syna vychcanost.
Ale ich otec to je taky narcis, dost zahladeny do seba, riesi hlavne seba aby bol za dobrého. Dost mu zalezi ako vyzera navonok pred ludmi. Takze aj preto syna ohuril travou, cigaretami a alkohol. Aby vyzeral ze aky je cool otec.
Ja sa pred synom netvarim ze nikdy som nic v jeho veku nevystrojila ale urcite z pozicie matky neschvalujem nic aj ked ma 18. Ma za sebou velmi vela vaznych zdravotnych problemov, z ktorych sa vystrabil a toto nebudem schvalovat.
Mladsi otca ma rad, rad tam chodi, bo otecko mu vsetko dovoli. Darceky mu kupuje.
@0silvia0 s otcom nepohnem
Aj ked mu nieco poviem, uz len z principu ze to vravim ja, tak je to zle, aj keby som mala pravdu.
A teraz duplom kedze maly syn nieco povie napr. Minule ze ja som povedala ze sa nikdy nechcem stretnut s jeho frajerkou. Ako uplna malichernost. Co taku vec som ani nepovedala a je mi to jedno uplne, ale uz telefonat co si ja dovolujem k jeho frajerke, samozrejme ona mu stoji pri zadku. Takych telefonátov uz bolo niekoľko. S takym obsahom. Som nevedela ci som sa do.skoly vrátila ci kde som vlastne a co vlastne riesim.
Ako na jednej strane aj tu zenu chapem, bo moj ex jej vysypal celu svoju minulost s neverami, milenkami, prostitútkami a vsetkych bolo dost a ona je starsia ako ex aj tie kilecka ma dost, tak ma strach ze aj jej sa to stane ale popravde preco si vybija zlost na mne?
V klude by som mu oznamila, ze zakazdym, ked so mnou nebude komunikovat slusne, mu jednoducho zlozim telefon a to by som aj dodrzala. By sa naucil alebo sa moze takto rozpravat doma so svojou.
Komunikovať výhradne cez sms. Nie si povinná stále dvíhať hovory. Syn keď príde od otca,robiť mu testy na thc z mocu. Keď bude niekedy pozit,hneď k dr na odbery a môžeš riešiť uradne.
@korylan syn uz ma 18 rokov. Vykasle sa mi na testy a odide. Teraz u neho zacalo obdobie ze vsetko skúša.
Ja uz som zúfalá z neho, bo prakticky som na neho sama, kedze otec nema fakticky ziadny zaujem.
On mi aj tak arogantne vypisuje to je jedno. Ked tam nie je syn, snažím sa ignorovať, ale nepomoze mi to, proste to sa u neho potom stupňuje. Ked tam je syn, musim komunikovat.
Narcis a zakomplexovana zena je zla kombinacia. Este ked si otec obcas supne travu, no koniec...
Toto sa neskonci tak skoro a cim ty budes viac nad vecou, ich to bude o to viac drazdit. Musis vydrzat a komunikovat radsej cez maily, cez sms ked ti uz vkladaju do ust to, co si nepovedala. Tam si lahko overis kto co kedy povedal. Bud rada, ze tam starsi nechce chodit, este ho pokazia...
Joj a pikoska
Co dostal syn darcek od otca ?
Pakel cigariet.
No nemiluj takeho otca.
Cigy a tráva
Úžasný otec
Tvoj ex sa nezmeni. Treba sa s tym naucit fungovat.
@0silvia0 to máš pravdu.
Len mna to psychicky vycerpava tieto boje.
Jasne ze ta to vycerpava. Len ono to funguje tak, ze pokial ukazes exovi svoju slabost, bude si trufat ti stale robit naprieky. Musis byt pevna v komunikacii s nim. Jednat vecne, strucne. Ak zacne zachadzat do sprostosti, osocovania atd., ukoncit komunikaciu. Ak pise blbosti, napis mu vratme sa k podstate problemu atd.
Tvoj starsi ma 18, kriticky vek, musis pocitat aj s tym, ze to chvilu lahke nebude. Jasne ze skusa, takmer vsetci skusaju. Toto obdobie prejde, budes riesit zasa nieco ine. Tie decka maju teraz zameskane 2 leta, co sa pomaly nic nekonalo, neorganizovalo kvoli korone. Tiez mam 18 rocnu a 21 rocneho. Ten 21 rocny je uz vybureny, uz sa sprava ako stary foter. Tiez bol nevybureny, skusal atd.
@0silvia0
Dakujem za radu.
Tazke to je. Este vydrzat dokym maly vyrastie.
Syna dufam, sice videl takeho otca s nerestami ale vidi aj ako dopadol.
A kolko rokov ma mladsi syn? Neboj, deti si urobia nazor o otcovi aj same. Mozno ho budu mat ako priklad ako raz nedopadnut.
@0silvia0 maly este škôlkar.
Este dlho to bude.
Ale lákať ich bude vsetko, lebo podla starsieho syna mam ja nudny život. Trava, alkohol a cigy su zaujímavejšie v jeho veku ako vylety, tury, bicykel alebo behanie.
Tak od 18rocneho nemozes ocakavat ze bude nadseny z rodinnych tur, vyletov. Moje deti s nami od 15tich nikam nechodia. Na to maju frajerky a kamosov.
@0silvia0 toto viem
Pytam sa ho, vsade volam odmieta.
Tak chodim s malym.
Ja len na margo toho ze mam podla neho nudny zivot. Ale neriesim to, no musi este vyzriet do dospelosti aby videl veci inak.
Vies co vsetko porozpraval moj syn od 15-18 rokov? 10x zmenil nazor na vsetko, teraz ma 21 rokov a zas je vsetko inak... ja to beriem ako formovanie osobnosti.
Syn je cerstvo dospely…Uplne ta chapem…Trapi ta to…Nie je to spravne..Nikto ho vsak nenutil aby si tu travu vzal,ci???? On ju mohol odmietnut a povedat otcovi,ze nech sa strci do riti s takym darcekom…Zjavne to chcel vyskusat..Takze problem nie je v ex ale v synovi…Ano komunikacia s muzom,ktory si najde frndu sa meni…Viem si to zivo predstavit🤣…Tu pomoze len usmev a komunikovat s nim ako s dementom pomaly a vklude…Aj ked bude vytoceny do vyvrtky…Urcit si pravidla…NAPR.Povedat mu to co si povedala tu…Ze si nezelas aby s tebou komunikoval povysenecky,aby vrieskal,ze nemas o neho zaujem(ze ta jeho nemusi ziarlit).Ze ho upozornujes,ze pokial Vasa komunikacia naberie rozmer povysovania sa nad tebou,pokial bude vrieskat,tak skonci vasa komunikacia a zacne vtedy ked bude vklude…Inak vypadne z tvojho bytu alebo ty odides z kaviarne alebo….A spravit to…