Ako riešiť problémy s matkou?

petrap1983
3. sep 2020

Mám dlhodobý problém s matkou. Už počas môjho detstva si rada vypila a zároveň sa na mne ventilovala
A to iba preto lebo otec mal a má svoj svet, neraz ju ponizoval a podobne. Vždy bola presvedčená že mi môže linkovat život, psychické zle niesla, keď som začala s manželom chodiť, že moja pozornosť nie je už iba na ňu sústredená, všetko čo sa sa týkalo a týka mňa chcela a chce vedieť, neuvedomuje si, že mám svoj vlastný život. Počas môjho detstva ma castovala nadávkami a pokračuje tým aj teraz keď som už 11 rokov šťastne vydatá a momentálne čakáme druhého syna. S pitím pokračuje doteraz, nemá hanbu ani pred mojím sn synom ani manželom. Nadáva nám hnusne, každý druhý deň má vypité, uvažovala som aj nad psychiateickyme liečením alebo protialkoholické. Pred staršími sestrami sa pretvaruje, ale aj ich som konfrontovaná s tým akú majú matku, len majú tiež svoje rodiny a našťastie nebývajú s ňou ako ja. Ja s ňou bývam iba preto aby sa na ecitila sama, aj keď s ocom žijú v jednej domácnosti. Dom je napísaný iba na mňa, čo bol ich návrh. Potrebujem sa poradiť, lebo to sa nedá už vydržať,o to viac že som tehotná a mám rizikové tehotenstvo a syna budú musieť operovať po pôrode. Ďakujem má za radu

lussinka7492
3. sep 2020

Ja by som sa pozrela po novom byvani bude to len horsie a horsie

stanulienkat
3. sep 2020

Ked vies aka je,naco s nou byvas a este si do toho prostredia urobis 2 deti. Co z nich vyrastie? Nechapem takychto ludi. Prerusila by som s nou vsetky kontakty.

petrap1983
autor
3. sep 2020

Bývanie máme poriesene, bývame v dome, do ktorého sme dali aj dosť peňazí, aby sme si ho prerobili podľa seba. Môj manžel je našťastie flegmatik, ja nie. Mama má už 77r , veľmi chcela aby sme tu ostali bývať

lussinka7492
3. sep 2020

@petrap1983 tak potom si urobila chybu velku ked si investovala do domu a aj ho zobrala napriek tomu ze si vedela ze beries dom s podnajomnikmi o ktorych si vedela aky su nech to je kto chce...moze mat kolko chce rokov ale musi sa chovat normalne...ja by som sa vykaslala na dom a na vrazene peniaze a radsej detom urobila pekne detstvo bez nadavok a alkoholu...

petrap1983
autor
3. sep 2020

Celé roky som na a ňu aj napriek jej správaniu brala ohľad, aj sestre sa to už prestáva páčiť, keďže jej zvykne volať ked si vypije

lussinka7492
3. sep 2020

@petrap1983 tak ja by som na nu ohlad urcite nebrala..rodina nerodina alkohol nadavky by som netolerovala...ja sa sestre necudujem ze jej to vadi mne by to vadilo tiez...ak chces napis mi spravu mozme pokecat

petrap1983
autor
3. sep 2020

Zamedzila som jej styk so synom, ja s ňou už prestávam komunikovať, zablokovala som jej moje číslo aby sa mi nemohla dovolať, my bývame na poschodí a oni na prízemí

lussinka7492
3. sep 2020

@petrap1983 tak pokial si slubila im ze tam mozu byvat dozivotne tak sa odstahovat...alebo pri najblizsom vedsom komflikte ked bude opita zavolat policiu a vyhodit pripadne este skusit uplne ignorovat ale podla mna to nepomoze...ja by som na tvojom mieste poriesila niake novy byvanie nakolko si neviem predstavit tam vychovavat dve deti v takom prostreedi

petrap1983
autor
3. sep 2020

@lussinka7492 zablokovala som jej moje číslo aby sa mi nemohla dovolať, oni sú na prízemí a my na poschodí. Teraz keď som tehotná mám mať kľud lebo mám rizikové tehotenstvo a malého budú musieť po pôrode operovať

janinah
3. sep 2020

Poznala si ju od detstva.navo si sa ulakomila na dom? Uz len vydrzat.lebo bude len horsie...

petrap1983
autor
3. sep 2020

Mne nikdy nešlo o dom! Lebo sme si hneď po svadbe kúpili pozemok s tým že si dáme postaviť dom a na to navrhli aby sme tam s nimi ostali bývať nakoľko je to dvojgeneračný RD a ja som súhlasila iba pod podmienkami, ktoré som dala a zároveň som na ňu z ľudského hľadiska brala ohľad

oli18
3. sep 2020

@petrap1983 si v nezavideniahodnej situacii. Ak cokolvek podniknes, maj na pamati, ze ak ti rodicia darovali dom, mozu ho pytat spat. A ty si don uz investovala vlastne prostriedky. Ak by aj k tomu doslo, nesuhlas s tym dobrovolne a nech rodicia na sude dokazu, ze sa voci nim zle spravas . Lebo casto sa stava, ze ak si darca zmysli, ze dar chce spat, obdarovany mu ho radsej dobrovolne vrati, lebo nechce chodit po sudoch. A prave sud ma na veci objektivny pohlad. Drz sa 😉

petrap1983
autor
3. sep 2020

Medzičasom som dom prepísala na syna, aby bol zabezpečený, ak by sa mi niečo stalo

oli18
3. sep 2020

@petrap1983 Syn je malolety, tak ci tak si ty jeho pravny zastupca.

petrap1983
autor
3. sep 2020

Áno som, ale mám to tak osetrené dodatkom, že dom nemôže mu nik zobrať

marca12
3. sep 2020

@petrap1983 keby sa ti nieco stalo ? To muz ostane na holickach?

petrap1983
autor
3. sep 2020

Nie! Má doživotné právo dožitia a užívania

petrap1983
autor
3. sep 2020

Nie som tu od toho aby som diskutovala len o dome, hlavné gro je vyššie uvedený problém

puklica13
3. sep 2020

@petrap1983 a prepis na syna bol na sude?

petrap1983
autor
3. sep 2020

Jednoznačne iba na súde, mám všetko mám súdom podložené

vilma7
3. sep 2020

Ťažko poradiť keď odísť nechcete a vydržať sa to nedá.
Mamu na psychiatriu alebo protialkoholické nedokopeš, kým ona nebude chcieť. A problém nie je len s alkoholom, ale zrejme aj povahou. Pije zrejme celý život, čakať že sa zmení v 77r.je ozaj nemožné.
Ak chcete pokoj, poberte sa kade ľahšie.

phylozofkamama
3. sep 2020

@stanulienkat netreba hneď byť negatívny na človeka, nikdy neviete aké môžu byť úmysly a vysvetlenia danej situácie.

martina1201
3. sep 2020

@petrap1983 ahoj, skús mame keď bude triezva povedať, že jej dávaš ultimátum. Ak sa do 2 mesiacov neprihlasi na liečenie protialkoholické tak sa odstahujete preč od nich a prerusite všetky kontakty s nimi. Máš staršie dieťa, ktoré ti môže jej správanie kopírovať a môže si myslieť, že takéto správanie je správne..... Ty potrebuješ kľud a nie nervy na jej spravanie. Divím sa, že ti takéto ultimátum nedal tvoj muž keď sa k tebe takto hnusne správa aj pred ním a nadáva ti alebo aj im. Toto by som si určite nenechala lubit.....

petrap1983
autor
3. sep 2020

Moj muž je tichej povahy, berie to tak, že keď sa vyspí, bude v pohode. Synovi to vadí, odmieta ju rovnako ako aj mne to vadí. X krát som jej rázne povedala svoje stanovisko ak neprestane, rovnako aj sestra, ktorá k nám už nechce často chodiť a zakázala jej volať, keď je takto. Ja by som jej vedela povedať do duše, len teraz sa nesmiem rozčuľovať

andreatytler
4. sep 2020

Asi pred mesiacom tu bola velmi podobna tema. Zena s muzom zacali zit s otcom alkoholikom aby nebol sam. Otec prepisal dom na deti a oni dali peniaze do rekonstrukcie. Po par rokoch bolo spoluzitie neunosne.

Tu je jedinna rada: Chod prec. Zabudni na dom a co ste do toho dali. Nechaj mamu nech zije sama alebo s otcom a ty si najdi s rodinou nove byvanie. Zariad si kontakt s mamou tak aby to bolo unosne. Raz za rok alebo raz za mesiac... ale pre svoje vlastne zdravie a zdravie svojich deti musis z toho domu odist. To prostredie je otrava.
Neries mamin alkoholizmus. Nic neporiesis, neda sa to. Ona sama musi chciet.
Povedz jej ze ju lubis a ze chces aby prestala pit a aby sa isla liecit a ze ak pojde tak ju vsemozne podporis a pomozes jej. A to je vsetko.
Moja mam bola alkoholicka. Vobec nie ako tvoja ze bola zla a agresivna, len bola viac a viac ospala a otupena ako sa blizil vecer. Napriek tomu ma to trapilo a snazila som sa to zmenit. Po rokoch som z toho bola na nervy, zacal som mat psychicke problemy a myslienky na samovrazdu.

sidicek
6. sep 2020

@petrap1983 toto musí byť vymyslené, ved kto normálny zostane bývať u rodičov kde mama pije a celý život mi nadáva a otec ponižuje, navyše keď ma pozemok a môže si postaviť samostatné bývanie. Chúďata deti, krásne detstvo ste im pripravili.

petrap1983
autor
6. sep 2020

sidicek, možno ty si vymyslel, ale nie realita - prostredie, v ktorom žijem. Možno žiješ v rozprávke, ktorá má pekný záver a treba sa vžiť do reality!!!

sidicek
6. sep 2020

@petrap1983 mali ste odísť hneď ako sa dalo. Ved ste mali pozemok, tak čo vás ťahalo bývať pri takýchto rodičoch?

ledgerka
6. sep 2020

Ja to vidim na 2 moznosti. Odist prec alebo cakat kym sa mama prepije na druhy svet. V 77 rokoch nemas ziadnu sancu na nej nieco zmenit. Ona sa k zmene uz tiez nebude mat a takto si dozije. To je realita ktoru ked prijmes, bude sa ti zit lahsie.

mondolina
6. sep 2020

77 ročná žena nepôjde na liečenie. Tu sa nedá nič poradiť.