Ako riešiť problém so svokrom, ktorý ma neznáša?

henikat
17. okt 2019

Ahojte....
Prosim ,potrebujem nazor ,radu,niečo.....uz som zufala....
Ak by som mala pisat všetko,rovno môžem pisat telenovelu,viem,kazdy ma nejake problémy no ja si so svojimi uz neviem radu.Som vidata 17 rokov,mame 4 rocne dieta ,zijem u svokrovcov a so svokrom mam velmi zly vztah.Sme samostatna domacnost v dvojgeneracnom dome no aj tak je to doslova hrozne.Svokor sa kumne vzdy spraval ako k ostatnej.....Vadi mu ze niesom z bohatej rodiny,co v podstate nieje ani on....no ako sa nam narodil drobec,doslova ma psychicky trizni.Priamo pred malym mi vulgarne nadava,vyhraza sa ze ma udrie ak mu oponujem a kopec dalsieho.....Ak som to povedala manzelovi alebo svokre,svokor vsetko poprel a zomna urobil doslova idiota.Robi si naroky na maleho akoby sa nic nedialo a ja už neviem ako sa k tomu postaviť.

veronikaszabova
17. okt 2019

@henikat odstahovat sa.

henikat
autor
17. okt 2019

@veronikaszabova
Ano najlepsie riesenie,no sme pred dokoncenim domu co potrva este dufam ze nie viac ako do buduceho roka.Len smola v tom,ze dom staviame vedla v susedstve....

veronikaszabova
17. okt 2019

@henikat a preco si suhlasila so stavbou domu v susedstve?

henikat
autor
17. okt 2019

@veronikaszabova
Financne moznosti,manžel....uvedomujem si ze za to si mozem sama pretoze sa stale necham riadit kazdym,no uz mam toho dosť a netusim ako to konecne zastavit....

veronikaszabova
17. okt 2019

@henikat musis byt razna.
Urcite by som nestavala v susedstve svokrovcov, keby som s nimi mala taky vztah...
Treba sa porozpravat s muzom, povedat mu, ako sa citis

deti95060810
17. okt 2019

to nevadí že v susedstve...tiež som postavila dom vedľa ...Však svokra nepustíš dnu, odbavíš medzi dvermi. popr. neotvoríš že nepočuješ...Určite lepšie ako bývať s ním pod jednou strechou...
svokor je už dôchodca? to sa už takým stáva...😉

henikat
autor
17. okt 2019

Vaham ci povedat razne svokre aby konecne prestala prehliadat to co sa tu deje a jednoducho si trvat na tom,aby sa prestala stale vyjadrovat v zmysle ze ,,ved podte k nam s malym,, a tak podobne,ved dobre vie ze tam s malym nepojdem a vie aj prečo,len sa mlcky tvari ze o nicom nevie....

korunka1
17. okt 2019

A prečo si necháš skákať po hlave? Veď sa mu postav, oponuj mu. Nahraj si rozhovor,pusti mužovi.

henikat
autor
17. okt 2019

@deti95060810 ano je na dôchodku posledny rok ale on je voci kazdemu takyto ,cely zivot len problem je ten ze namne sa mam dojem doslova ukaja,svagrina ma 36 vzivote nikde nerobila sedi furt doma a svokra nanu neda dopustit,a mam dojem ze on si namne ventiluje nervy....

deti95060810
17. okt 2019

@henikat švagriná ešte nerobila? no tá sa musí doma nudiť ...😉
skús aj ty jeho poslať do zadku že nech neotravuje a potom zatĺkaj ako aj on...uvidíš čo to spraví...však čo dom sa už stavia...

henikat
autor
17. okt 2019

@korunka1 nahravky som skúšala,manzel mi verí,len on je ....ani neviem aky....proste tu je to tak ze aj ked sa ozval tak vzdy sa vsetko otocilo este viac proti nam a bolo vsetko len horsie,manzel si ma prosto nezastane ze ,,buchnem si po stole,, ale len ,, preco si jej nadaval? A stary hned nato,, nepravda,to ona bla bla bla ....no a moj ticho.....

henikat
autor
17. okt 2019

@deti95060810 nie.....ma 36, nema manzela,kamaratov,ona je taka sama so sebou spokojna,potrebuje noekoho len pokial moze vyuzit,potom uz odkopne a svokra sa v nej vidi,dotuje kolko vladze.....vsak ešte aj svokra radsej ,,obchadza,, svoje jedine vnuca lena aby svagrina nemala vyhrady......

sapetka
17. okt 2019

Nahraj si to potajme na mobil ak bude opat taka situacia😊

nikpa
17. okt 2019

@henikat neviem ako presne v susedstve to myslíš, je to na jednom pozemku? Alebo sa dajú domy oddeliť plotom? Ak áno, urobila by som vysoký plot s bránkou na zámok a dovidenia. No a svokor keď si ešte raz na teba otvory ústa tak mu povedz že ho máš nahratého a pôjdeš na neho podať trestné oznámenie. Keď mu už nevadí, že tým ubližuje tebe tak aspoň na toho vnuka by mohol pozerať, veď pre neho je to stres keď vidí že niekto sa takto baví s jeho mamou. A neboj sa ich, práve preto že si ukázala strach si dovoľujú.

korunka1
17. okt 2019

@henikat muž by mal byť ráznejší, keď ti verí tak má robiť poriadky on, je to jeho otec. Pre teba platí.. aký požič, taký vráť....alebo sa vôbec nebaviť z tým človekom alebo sa mu nepoddať. To by videl, ventilovať si na mne svoje mindráky.

henikat
autor
17. okt 2019

Najnovsie.....pred dvoma tyzdnami som mu musela spristupnit časť ,,nasho,,bytu koli tomu aby si mohol prepojit mestsku vodu z nasho domu do svojho,lebo vsak este tam nebyvame,zbytocne vodu platime a neuzivame,,no a ked som ho slusne poziadala aby mi z miestmosti kde robil vodu a bolo tam spinavo,nesiel do obyvacky a nevlacil na koberec tak zacal pomne vrieskat ze co ja chcem,ked ho naserem,zastavi vodu a mam ist chlipat z vedra na dvor a ze aka som sprosta a zijem tu na lizing a mam stastie ze som zena lebo.inak by mi jednu ....no a to vsetko pred mojim 4 rocnym synom.No a vcera bola svokra na chvilku u nas tak ze mame sa ist s malym pozriet na rybky co dedo nachytal male a par nechal vo vedre aby drobec videl.....mala som sto chuti jej povedat ako namna nadaval posledne.....

henikat
autor
17. okt 2019

@sapetka uz mam par nahravok no niesu uplne a priame tazke je to vystihnut v spravnu chvilku ale budem sa o to musiet viac snazit

lula313
17. okt 2019

@henikat veď si ho nahraj na mobil, ako ti nadáva a povedz, že keď to nebolo poslednykrat, ukážes to mužovi, svokre a už v zivote vnuka neuvidi..

henikat
autor
17. okt 2019

@korunka1 presne takto sa snazim s nim jednat aj ja ako pises len niekedy uz pochybujem ci robim spravne je mi to niekedy dost neprijemne predsa len je to otec manzela a dedko mojho synka.....

henikat
autor
17. okt 2019

@nikpa vedla ich domu bola zahrada a teraz sme tam postavili.....ano mam strach ,aj ked sa snazim nedat to najavo,vzdy sa cela trasiem aj hlas sa mi trasie z neho......

korunka1
17. okt 2019

Má také jednanie aj pri svojej žene?/svokre/
Ak áno, povedz jej to, veriť ti bude, pozná si muža. Či mu niečo povie a pomôže to? Bojí sa ho?

renab
17. okt 2019

@henikat tak na toto by som janervy nemala. Manzelovi by som povedala, ze ak si to s otcom nevyriesi, beriem dieta a odchadzam. A bud pojde s nami, alebo nech si ostane...

henikat
autor
17. okt 2019

@korunka1 ma podobne jednanie aj so svojou zenou no ona nanho hned namrzga ,povadia sa .....

henikat
autor
17. okt 2019

@renab urobila som to jeho odpoved bola....ta chod,a rovno mozem jeb.... aj budovanie aj vsetko.....niekedy ho nechapem ze nevie poriadne otvorit usta.....vsetko mlcky znasa lebo podla neho je zbytocne nieco vraviet

korunka1
17. okt 2019

@henikat tak jej to povedz, ale pochybujem, že sa niečo zmení. Obrniť sa a vracať údery, čo iné

renab
17. okt 2019

@henikat tak ja by som sla, minimalne kym by nebol dostavany dom.
Inak pri takejto odpovedi by som bola na pozore, aby to nebolo tak, ze casom zacne kopirovat spravanie svojho otca.

henikat
autor
17. okt 2019

@korunka1 mam dojem ze tu momentalne asi ine sa nedá,len som potrebovala pocut ako by reagoval niekto iny na mojom mieste lebo niekedy sa uz citim akoby som ja bola ta zla ,nevdacna a .....

henikat
autor
17. okt 2019

@renab ani nesranduj....stale mu vravim nech sa neopovazi byt ako jeho otec....

henikat
autor
17. okt 2019

@henikat a sla by som hned ako vravis,minimalne kym by sa dostaval dom ale problem je kam a zaco....keby ze mam zaco uz tu davno niesom....

renab
17. okt 2019

@henikat nemozes ist k rodicom? Aspon na ten cas stavby?