Ako riešiť manželov alkoholizmus?

16. dec 2023

Manžel je alkoholik, keď si vypije, má myšlienky na smrť, vypisuje mi správy, že odchádza, že už sa teší "tam", celkovo má také depresívne nálady a myšlienky. Úprimne, už som unavená a už takto ďalej žiť nevládzem. Vždy sľúbi, že to bude riešiť, ale zostane to len pri tých sľuboch. Včera zas vypil celú vodku s energeťákom, prišla som domov a bol úplne mimo. Ráno mal ísť do práce, nešiel. Začína sa mi hnusiť, neznášam ho. Deti nemáme.

viera27
16. dec 2023

Rozvod

avonladyba
16. dec 2023

Nerozumiem otázke.

tamitamitami
16. dec 2023

Buď pôjde hneď na liečenie alebo odíď.
Pomoc mu môžeš poskytnúť iba vtedy keď on sám bude chcieť (nájsť doktora, vybaviť liečenie, oboznámiť ostatných nech mu alkohol neponúkajú).
Ak ale on nechce tak ty sa pri ňom budeš len trápiť a zničí aj teba.
Takže za mňa ultimátum buď to hneď v pondelok začnete spolu riešiť alebo zbalíš kufre a odchádzaš.

autor
16. dec 2023

@tamitamitami Asi si začnem hľadať spolubývanie. Takto to ďalej nejde, už ma unavuje a nevládzem. Ničí ma.

mk22
16. dec 2023

Tvoja situácia je o to ľahšia, že nemáte deti.
Môžes byt nápomocná, stat pri nom.. Ale, v prvom rade musí chcieť svoj problém riešiť on. Sľuby si môže strčiť.. Postáv ho pred hotovú vec, bud sa vzchopi alebo odídeš, zachranis seba. Piť sa rozhodol on, ty máš svoj život vo svojich rukách.. Chceš deti? Vieš si predstaviť ze tieto jeho opijase vidia aj vaše deti?

danielahamar
16. dec 2023

Keď chceš trpieť, trp. Čo nato napísať. Vždy sú iba 2možnosti a inak moja otázka znie, prečo pije?

sante81
16. dec 2023

Riešiť? Rozvodom. Ďakuj
niekomu tam hore že si bezdetná

martul
16. dec 2023

Úplne jednoduché riešenie. Rozvod a nech sa stará o seba. Ak máte spoločný majetok ten sa rozdelí a viac ťa to nemusí zaujímať. Ty nie si jeho matka aby si sa oňho starala a dospelý už je, sľuby boli nič z toho, takto žiť určite nechceš celý život.

isis234
16. dec 2023

Ak pondelok ( o 2 dni ) nepôjde lekárovi a začne sa liečiť, odíď od neho. Ak by si mala možnosť ísť rodine na pár dní. Možno by sa zbadal a vstupil si do seba.
Je to jeho pevná vôľa žiť plnohodnotný život. Inak to nemá význam.Zničil by ťa. To mu nedovoľ.

autor
16. dec 2023

@danielahamar Neviem prečo pije. Stále sa len ľutuje, je nezodpovedný, stála som pri ňom a podporovala ho, keď riešil svoje dlhy, ale už nevládzem.

autor
16. dec 2023

@sante81 To je jediné šťastie, že deti nemáme.

autor
16. dec 2023

@martul Nechcem takto žiť. Bývame s zahraničí, v prenájme. Ja na Slovensku mám svoj byt, ten je v prenájme, ale nebudem sa vracať na Slovensko. Tu nemám kam ísť, asi si začnem hľadať spolubývanie.

mikadooo
16. dec 2023

Povedať že keď sa nepôjde liečiť, tak od neho odídem. Dať mu týždeň. Potom odísť. Ak je mu závislosť prednejšia ako ty, nemá zmysel si pri ňom ničiť život. A hlavne sa nedaj citovo vydierať jeho psími očami. Proste jasná podmienka a následne dôsledok. Držím ti palce. Aj jemu. Ale hlavne on musí chcieť niečo zmeniť a zabojovať.

autor
16. dec 2023

Ja som v práci a on doma a pije. Je mi už z neho zle. Má chodiť do práce a splácať insolvenciu, ktorú má vďaka svojej nezodpovednosti, ale asi mu je to jedno. Je druhýkrát ženatý, ale aj toto manželstvo asi skončí. A samozrejme, ja budem tá zlá.

autor
16. dec 2023

Denne vypije 5 plechoviek piva, včera celú vodku. V noci ma budil čo škrípal zubami, tak som teraz v práci super unavená. Ešte mi ani nepísal, neviem čo s ním je.

tykat
16. dec 2023

@avonladyba napodobne... aka je otazka? Skor ja mam otazku, preco si s nim? Odpoved bude asi v style
- lubim ho
- verim ze sa zmeni
- nechcem byt sama...

autor
16. dec 2023

@tykat Nechcela som to vzdať bez boja. Ale nenechám sa ničiť. Je to troska.

danielahamar
16. dec 2023

Tak sa zbaľ, alebo jeho a vyriešené.

autor
16. dec 2023

Vám sa to ľahko povie, zbaľ sa. Ja nemám teraz mám ísť, takže nemôžem len tak tresnúť dvermi a čau. Najskôr musím mať kam ísť.

tykat
16. dec 2023

Skoda ze je to manzel (ake dlhy este narobi kym sa rozvediete?), cim skor by som riesila rozvod. Malo by to ist rychlo kedze nemate deti a asi ani spolocny majetok.

koniarova
16. dec 2023

Tak rozmýšľaj,kam ísť. Nič iné sa robiť nedá. Jeho z bytu nedostaneš.

tehotna40
16. dec 2023

Zober to z kratšej cesty kým nemáte deti, potom to bude oveľa ťažšie.

h2
16. dec 2023

Nemáte deti, čiže jediné, čo ti stačí vyriešiť, je to, kam pôjdeš. A keď to vyriešiš, tak choď.

vahcaac
16. dec 2023

Juuuj, toto riešiť a nemať deti, tak sa zbalím a dovidenia. Reálne na tejto situácii neni čo riešiť. Odid skôr, ako tie deti mat budete, potom to bude problém.

vahcaac
16. dec 2023

A to že nemáš kam ísť ? No ja ti neviem, predpokladám, že si mladá, to nemôže byť až taký problém si niečo nájsť a keď nato nemáš, tak začni riešiť napríklad zahraničie. Alebo si hľadať inú prácu. Ale mala by si niečo robiť, aby si neostala závislá od alkoholika, ktorý už teraz neplní svoje povinnosti.

autor
16. dec 2023

@vahcaac Nie som od neho závislá, ak by si čítala, tak by si vedela, že žijeme v zahraničí v prenájme. Na Slovensko sa vracať nechcem, mám tú dobrú prácu.

autor
16. dec 2023

Peniaze mám, nie som než koruny, ale že nemám kam ísť je myslené tak, že tu v zahraničí sme sami dvaja, nemám tu nikoho, ani rodinu.

macekovam
16. dec 2023

preco to robi? aky je dovod ze pije?

macekovam
16. dec 2023

lutuje sa ako? podla mna ten dovod bude vaznejsi.. niekde v detstve

autor
16. dec 2023

@macekovam V detstve bol v detskom domove, potom si ho adoptovali, ale nie je z nimi v kontakte. Bol drogovo závislý kedysi, zničilo mu to manželstvo, prišiel o dcéru. So mnou je vraj šťastný ako nikdy. Neviem čo robiť. Od rána mi ani neodpísal, neviem čo s ním je.