baby ako reagujete na nevyziadane rady blizkeho okolia? mam na mysli take tie rady ze neberte si dieta na ruky lebo si zvykne, nechajte vyplakat, nosic je blbost a nezdravy a pod. lenze ked si robim po svojom, stalo sa presne to, to pred cim ma varovali- decko je prilis kontaktne, stale na prsniku, spi len v nosici, cele noci sa koji…. mam na mysli ze oni fakt maju pravdu az na to ze ja sa s tym nestoroznujem.
lenze potom tie pohrdave pohlady ze to mam preto teraz cele zle, lebo vsetko robim cele zle a oni minto hovorili. viete co myslim. ako toto ustojite? dakujem
A naco sa im stazujes? Nestazuj sa im a nebudu vediet, ze ,,mali pravdu,,.
Ano deti sa velmi rychlo ucia na dudlanie prs aj ked nejedia a moze to trvat aj niekolko rokov a moze dieta dostavat aj zachvat zurivosti ked mu ho nedas alebo ho nechces zobrat na ruky.
A hlavne zalezi na veku dietata.Male babo je kontaktne a potrebuje ta.
Ludi ignoruj.Oni by mali hlavne vediet, ze je to tvoje dieta.Tiez mam na to svoj nazor ak niekto okolo deti beha pri zaknucani, ale nemam za potrebu kamaratkam hovorit co maju robit.
Nech si kazdy robi co chce a ty ich nepocuvaj.
mas dve usi ci
vypocujem pritakam , urobim si po svojom
@littlebubble absolutne sa im nestazujem ale ked sme spolu vidia co a ako a strasna potreba to komentovat. nerozumiem tomu, ja nemam potrebu nikomu hovorit svoj nazor kym sa ma neopyta. som z toho dost vykolajena popravde:(
@slecnayersinia Ak je to nejaka blizka rodina tak im to kludne povedz, ze ti ich poznamky nerobia dobre.Musis sa ozvat inak ti pokoj nedaju.
Mne este nikdy nenapadlo kamaratkam nieco hovorit.
@slecnayersinia a čo ti vadí? Radiť nechceš, ideš si svoje tak aj výsledky sú tvoje.
Veď si nechaj poradiť ak nevieš čo a ako. A ak to vieš, tak sa nestazuj, že výsledok je zlý.
@slecnayersinia nenapadlo ťa, že ti chcú pomôcť???
@slecnayersinia je to dieťa, vysledok nikdy nemože byt zlý. Keď začne chodiť, bude to zasa iné. Syn sa veľmi dlho nosil, aj keď sme nemali nosič. Koli ekzemom sa budil od 6 mesiacov a spal s nami. Kontaktný je doteraz a bol od malička. Stačilo ho pohladkať po hlave a spal. Žiadny prístup nie je zlý! Nechať vyplakať je "jednoduchšie" ako uspať na rukách. Tlačiť kočík, je jednoduchšie ako nosiť na rukách atď. Vybrala si si trošku únavnejšiu cestu, ale rozhodne nie zlú.
@slecnayersinia ja si odjakživa dieťa vychovávam podľa seba a manžela, aj druhé budeme vychovávať my. Nie naši rodičia, ani tetka z druhého kolena čo má odrodenych 5.
Jasné, že sa vždy nájde nejaká múdra riť, čo vie všetko najlepšie, s tým sa ale zmier. Vždy bude niekto, pre koho nebudeš nič len "otrokom dieťaťa a jeho režimu" a budú ťa bombardovať radami ako "čo ho nevycapeš, v puberte ti bude skákať po hlave, byť to moje decko už mu letí pár výchovných"...
Ja sa len pousmejem a poviem niečo ako "no však bude mne skákať, nie vám", koniec debaty. Hlavne nevešaj takým ľuďom na nos ak sa ti niečo nepodarí alebo ak ti niečo nevyjde ako si čakala. Popasuj sa s tým ako normálna osoba čo sa učí na svojich chybách a rozmýšľa vlastnou hlavou a choď ďalej. Nikto učený z neba nespadol a brať rady cudzích ľudí za sväté mi pripadá byť hlúpe. Treba si skúsiť, naučiť sa, poučiť sa. Hlavne v takýchto blbostiach, na ktorých ani nestojí svet.
Tvoj zivot tvoja vychova jednym uchom dnu druhym von a hotovo.
Vzdy som vsetky rady a nazory vypocula.a som zane dokonca vdacna.
niektore mi pomohli a zbytok som zabudla.hotovo🤷🏼♀️😂
@slecnayersinia Neriešim. Jedným uchom dnu, druhým von. Treba sa to naučiť, nech vám nezáleží na názoroch druhých. Aj tak si budú o vás myslieť svoje, môžete byť akákoľvek milá. Stále si urobím po svojom.
@slecnayersinia "mne/nam to takto vyhovuje"
joj tak na toto zvyknem byt alergicka a niekedy ozaj az neprijemna, kedysi som to presla mlcanim, ze proste som neriesila, ale uz velakrat som zareagovala stylom, ze a pytala som sa na tvoj nazor? a bolo vybavene ;)
@slecnayersinia vacsina z nas sa uci na svojich chybach. netrap sa tym,ze "mali pravdu". mohlo to byt aj inak, dopredu nikto nevie,ake bude babo. ich predpovede mozno vysli, pri inom dietati by nevysli. ked nevies, co im povedat, mozes povedat, ze kazdy ma take,ake si urobi a zivot ide dalej
@elizabet173 veď práve.... autorka sa rozhodla rady neakceptovat a teraz jej vadí že dotyční mali pravdu a výsledok je aký je ..... Keď rady nechcem tak ich neberiem ak chcem tak vypočujem ak chcem tak sa nimi riadim.
Ale odsudzovať niekoho že mi chcel poradiť a teraz došlo na jeho slová......? Tak sklopim uši a spýtam sa ako ďalej keď ma očividne viac skúseností.
Ale nie tvrdohlavo sa fucat že ja si radiť nedám aj keď mali pravdu nemajú čo zazerat.....🤔
Milá Yersinia🙂 ...pekne meno,ale ta baktéria vie narobiť šarapatu 😂 prepáč musela som.
K veci...joooj co sa ja napocvala od susediek, tety,svokry..nenos v nosiči,odpalis si kríže (maly nezaspal v kociari od 4.mesiacov,a mohla som aj rafiky na kolieskach zodrať) v nosiči od začiatku do 10 minút spal... dojčenie obmedzuje, na noc daj grisku🤨🤨ta isto...
A ano na ruky ,. Moj ma teraz 11 mesiacov a v momente ked ma zbadá, zaradí do 4-ky a smykom ku mne,ked chcem vezmem hi,potulim,vyboskavam,ukazem na co robim,a spolu si sademe naspäť na zem,tam sa trochu pohram a ked zas odije preč,idem robiť svoje dalej,toto sa opakuje 30x ale tak jeho to prejde ..robil to aj starší syn,a ked už vedel chodiť, oprdel moje ruky😉😉😉
My sme doma vcelku otvorení ľudia,a nemám problém povedat jasne,a ked uz treba aj "ščipľavo" mame,ocovi,sestre,tete,...kto rype,schyta...svokre poviem tak diplomaticky😜...muza? Ten je radšej ticho😂😂
@slecnayersinia tak staršia generácia rada poucuje mladých, kedysi sa všetko robilo inak ako teraz, moja mama a svokra sa nešli potrhať za mojimi deťmi, takže zase toľko neradili, občas dačo samozrejme, ale ja som im hneď povedala svoje, no ale zase moje deti neboli celú noc na prsníku, ako kojila som na požiadanie, čiže keď sa v noci 2-krat zobudili, ale osobne tiež nechápem mamičky, ktoré majú dieťa celú noc na prsníku, veď nie som cumel, no ale každá nech si robí podľa seba
Ja mám slušne podané rady rada, aj keď som sa nepýtala. Ale teda ako hovorím, tie slušne a hlavne RAZ povedané. Keby do mňa niekto hučal to isté dokola, asi by som mu to vysvetlila už ráznejšie. Keď mi niekto slušne navrhne, čo a ako by on robil, tak sa usmejem, pokývam hlavou a podľa typu rady buď okamžite púšťam z hlavy, alebo si zapamätám a vyskúšam. Nevidím dôvod sa nejako viac tým zapodievať, vysvetľovať, odôvodňovať a neviem čo. Radu vypočujem a robím si ďalej podľa vlastného uváženia.
@slecnayersinia tvoje dieťa - tvoja výchova ty si to žiješ nie oni, pozri sa na nich pohŕdavo ty a stoj si za svojim..