Ako by ste reagovali na to keby vam vás ex manžel s jeho rodinou vyčítali ich pomoc? Že koľko mi oni pomáhali, že aj peniaze požičali, aj jedlo dali a manžel že ma všade vozil kde trebalo že som ho len využívala. Skoro mi odpálilo dekel. Ako na to reagovať ? Ďakujem...
Dôvod výčitiek?
@lienka.7 rozviedla som sa snim kvôli jeho žiarlivosti, zlému správaniu ku mne, a aj kvôli jeho matke ktorá sa vždy do všetkého starala a on jej dával vždy za pravdu.
Držala si im pištoľ pri hlave aby si z nich vytrieskala pomoc? Ak nie, tak sa tým nezaoberaj. Samozrejme ti nebudú "vyhadzovať na oči" co si pre neho, nich urobila ty, keď ste sa rozišli.
@viestta ide o to že ja som pomoc vzdy odmietala či finančnú či jedlo, lebo som ju uz trochu poznala a presne toho som sa bála že mi to raz bude vyčítať. Lenže mne tupomoc vnutila či som chcela či nie a teraz ja som tá NEVDACNICA. Ako na to reagovať ? Mám povedať že ja som tupomoc ani nechcela ?
Nereagovať žiadni, ignorovať... U niekoho zaberie hneď iný pochopí neskôr... Kým som ex oponoval, vysvetľovala, obhajovala sa. Bolo to len pri liatie oleja do ohňa... Potom som sa naučila neriešiť, a aj keď to aj po pár rokoch vo mne vrie keď ešte niečo podobné napíše, ale po prajem mu pekný deň a igmorujem
Asi je úplne jedno čo povieš. Aj tak ostaneš pre nich tá "zlá"
Nekomunikovat...maju svoju pravdu
@viestta a ešte ma ohovára bývala svokra mojej kolegyni, že mi nemá pomáhať lebo jej urobím to isté. Že prijmem pomoc a potom sa nanu vyserem .. ale akože wtf . Zato že som to "urobila" svokre tak musím aj iným? A tu pomoc myslela takú lebo kolegyňa ma vezie do práce ale ja jej VZDY dávam peniaze za cestu. Alebo mi raz pomohla keď som prerabala. Akože ja sa mám báť teraz si nechať od niekoho pomôcť? A pritom ja od nikoho pomoc áno nepýtam, sami sa núkajú a aj keď odmietnem tak len kyvnu rukou a aj tak to urobia
Nijak. Ignoruj také výčitky a otázky. Ty svoju pravdu aj tak neobhajis, tak na čo plytvať časom a energiou. A keď im nebudeš protirečít, tak nebudú mať dôvod svoje útoky stupnovat.
Asi by som nereagovala nijako. Je to ex, nemusis sa s nim vybavovat, pripadne len strucne riesit to najnutnejsie. A s jeho mamou sa teda uz vobec nemusis o nicom bavit. Je to bezne, ze ludia si na konci vztahu zacnu vycitat rozne veci, co kto pre koho spravil, nespravil, atd. Asi sa aj nevedia zmierit s tym, ze si ho poslala k vode. Nechala by som ich tak, komunikaciu znizila na minimum, kolegyni by som povedala, nech mi ex ani jeho matku nespomina vobec. Zariad sa tak, aby si od nich mala pokoj a bude ti lepsie.
Myslím ze ten, kto ta pozna aka si, neda na reci "ohrdnutej" exsvokry.
A nechapem naco s ex komunikujes, obzvlášť s jeho rodinou? Nezdviham, zablokujem, ignorujem, atď.
@lienka.7 lebo sme z jedného mesta a ja som sa tu prisťahovala s mužom, žijem tu ešte len rok a nemala som tu nikoho len jeho a jeho rodinu. Verila som im. Akurat kolegyňu tu mám a dve susedy ktoré má dobré poznajú. Ostatní nevedia nič také k mne lebo sa bojím už hovoriť o mojom súkromí. A keďže sme v rovnakom meste, kde oni žijú odmalička a ja ešte len rok tak nemám okolo seba toľko ľudí ako oni. A ociernuju ma pred ľuďmi. A ja sa už nevládzem brániť a vysvetľovať a vkuse myslieť na minulosť a pytvat ju len aby som dokazovala ľuďom pravdu.
Ach ale Ved ty nemusis nikomu nic dokazovat. Tvoj zivot a preco si sa rozviedla je len tvoja osobna vec .
Autorka po prve preco niekomu nieco vysvetlujes a obhajuješ sa? Ony nazor nezmenia. Po druhe: opísala si nam svoju verziu, nepozname tvoju ex svokru ani kolegynu, ktora ta vozi do prace. Mozno nieco ony na oplátku žiadali od teba a ty si pekne vychcana a nepomohla si, len druhych využívať. Takze ja beriem tvoje vyjadrenia takto.
veď o svojom súkromí nehovor, na čo potrebuješ o ňom rozprávať? S ex komunikuj len v súvislosti s deťmi, ak máte spoločné, s jeho rodinou vôbec. A sorry, ako sa dajú niekomu vnútiť peniaze? Ak si ich vrátila, nemáš čo riešiť
@natalienka12 Nemyslím že to bolo tak ako píšeš, že ona im nechcela pomôcť. Poznám takých “nezištnych” ľudí. Vnucujú sa ti a všetko si zapisujú. Potom musíš opätovať inak ťa ohovoria. Nie sú zlí len oni inak vnímajú tú pomoc. Chcú si ťa ňou zaviazať. Ako v mafiánskej rodine. Každý musí pomáhať. A autorka je možno vychovaná k väčšiemu individualizmu. Rodina je jediná spoločenská jednotka, kde môže a mal by fungovať komunizmus. Jeden maká a druhý sa vezie. Mamka a detičky neskôr to detičky mamke vrátia keď bude stará. Ale z lásky a nie preto, že musia. Alebo preto, že musia niečo vrátiť.
A potrebujes sa obhajovat? Potrebujes im nieco hovorit? Ved si vtedy byvala s tvojim ex, nie? Ked pomohli s jedlom, tak ho jedol aj on, nie? Ved si varila aj ty jemu, upratovala spolocne priestory atd? Tieto okolnosti poznas len ty co ste ako mali...
Ale ja osobne by som sa s nimi nedohadovala, aj tak hladaju len zamienku na konflikt. No tak budes medzi ludmi za vyuzivacnu a zlu, ked si ex najde novu znamost, na teba sa zabudne...
Podľa toho, co píšeš, že si sa tam prisťahovala za mužom a žiješ tam len rok, tipujem, že rozvod bude čerstvá záležitosť. Na ich reci nijako nereaguj, je to čerstvé a myslím si, že ich to prestane baviť a čím viac budeš voči tomu ľahostajná, tak tým skôr ich to prejde. A keď ti bude kolegyňa alebo niekto iný hovoriť, aké reci o tebe vedu, tak len sucho poznamenaj, že toto je dôvod, prečo si sa rozviedla a vysvetľovať viac nikomu nič nemusíš.
Ako sa dá na to reagovať? Zisťovať, komu všetkému to porozprávali a potom obehať tých ľudí a vysvetľovať? Blbosť. Ak vysvetliť, tak tej kolegyni, čo ťa vozí a inak ignorovať. Správať sa normálne, byť sama sebou a ak nie si taký človek, ako o tebe hovoria, okolie to spozná. Aspoň ti to prefiltruje priateľov na skutočných a neúprimných
a čo čakáš, že verejne priznajú, že ich syn+matka boli príčinou rozvodu? jasné, že sa potebujú obhájiť a hodiť to na teba... a že ťa muž vozil? tak snáď ste boli manželia, nerobil to pre cudzieho, tiež si pre neho robila x vecí
nádych-výdych a nevysvetľuj, za pomoc od cudzích zaplať aj keby nechceli, alebo urob protislužbu a do budúcna to bude OK
Prvýkrát by som im poskytla obšírny prehľad toho, čo som ja urobila pre nich a ako mi oni ubližovali počas manželstva. A viac by som nereagovala, nanajvýš by som pohrozila podaním trestného oznámenia pokiaľ s tým ohováraním neprestanú.
Laxne by som odpovedala nieco v style -dakujem, ved sme boli rodina, rodina si pomaha... to je vas pohlad na danu situaciu... ano, vy to tak mozete vnimat - a dalej sa v tom nevrtala... Cim viac oponujes, tym viac ich to bude bavit 🤦🏼
Tak im posli dakovny list. Co ine? Asi na to cakaju.
Alebo pre nich daj vyrobit medailu "Za vsetku pomoc co ste mi kedy dali". Alebo ich daj vypisat do miestnych novin, ako su gratulacie. Tak daj podakovanie.
Alebo objednaj bilboard s napisom 'Mily XY s celou rodinou...zo srdca dakujem za vsetku pomoc..."
Ani to nerieš. Úplne to ignoruj. Problém nebol, že ste si ako rodina pomáhali, problém by bol keby ste si nepomahali. Takže ich výčitky sú úplne scestné. Vôbec sa netráp a ignoruj ich 👏🏻
Podotýkam pomoc som nikdy nežiadala... Dali mi ju sami od seba a teraz vyčítajú čo všetko urobili pre mňa aj iným ľuďom hovoria že čo všetko muž pre mňa robil ..