Ako pritiahnem muža na svoju stranu?

3michaela23
17. nov 2020

Ahojte,chcem sa opytat,ci je vobec mozne a ak ano tak ako pritiahnut muza na svoju stranu,kedze muzi su velmi zaťaženi na svoje mamičky.

0silvia0
17. nov 2020

@3michaela23 mamickara si radsej nepritahuj, skus najst menej komplikovany exemplar

alojzova
17. nov 2020
3michaela23
autor
17. nov 2020

@0silvia0 mamickar nemamickar,ja som zena a zastanem sivtiez svoju mamu,ale ide o to ako ho k svojej zene pritiahnut

thoughtfulweirdo
17. nov 2020

No nijako. Pokial nedozrel do bodu, kde sa prirodzene presunie k vlastnej rodine, nikto iny to neovplyvni. Milovat svojich rodicov a zastat sa ich, ked treba, to je samozrejmost, ale v urcitom bode dospievania pride aj ciastocne odputanie a osamostatnenie a nemyslim si, ze sa ten proces da nejako urychlit. Niektori do neho zial nedozreju nikdy.

jana_eyre_2
17. nov 2020

Nie každý muž je zaťažený na svoju mamu.. môj napr.vobec nie je, až mi je to niekedy ľúto a dufam, že moje deti mi budú volať radšej ako on volá svojej mame (kde ho väčšinou nútim aby sa jej ozval)

ak však tvoj je, nemyslím že nejaké snaženie sa niekam ho pretiahnuť pomôže.. možno by pomohlo nesnažiť sa bojovať o nejaké prvenstvo, pretože si myslím že to nie je súťaž.. neviem..

0silvia0
17. nov 2020

@3michaela23 ja by som nepritahovala, pokial on nie je zrely na zivot s partnerkou, nechala by som ho mamicke.

3michaela23
autor
17. nov 2020

@jana_eyre_2
@thoughtfulweirdo tak ono je to tak,ze je tazka doba a viete ake je tazke najst financie na osamostatnenie sa.Musime byvat aj s jeho matkou,pricom nemame vlastny vchod. Ako to tak sledujem ta ,,svokra,,nema muza nikoho uz iba brata a ten ma svoju rodinu a potom uz len syna (mojho muza).takze s nim si prezila dost veci a aj ich stale prezivaju,kedze moj chlap je jediny v dome a v dome treba furt nieco riesit opravovat a tak.chodi na tyzdnovky ,keby bol chcel byt kazdy den s nou tak si mohol predsa zohnat pracu aj tu kde byva,ved je to velke mesto a roboty kopec. Ked mu vsak poviem,ze cem aby sme byvali bez nej,povie mi,ze kvoli nedostatku peniazov to nie je mozne.no trapilo ma to velmi,ze to nemozem zmenit az to prerastlo k mojim obrannym mechanizmom,v domacnosti som sa tvarila ako keby tam ani nebola,,maleho som jej nechcela dat na ruky,,na co sa ta stara zenska rozsfňukala aj pred synačikom a ja som mohla vyzerat zasa jak debil za to,ze som daco vobec chcela. Ano mame dieta nemozem si odist ako slobodna.a preco by som aj mala ked ho lubim .no len pisem az by vas napadlo,mi poradit,ze mam odist.. mozno aj trosku žiarlim na jeho matku,ze sa o svojho muza musim delit s nou ..no este,ze je taka,,svokra,,ze sa mi nemiesa do nicoho a ani mi nic zle nevravi ..len mi vadi nakolko aj zaslobodna som bola naucena zit si sama a kazda osoba navyse mi sposobuje nervy,ani intraky som nemala rada,viete mat dajake spolubyvajuce juuj....
A aj ziarlim kvoli tomu,ze on ma matku pri sebe a ja tu svoju mat nemozem kedze byva daleko...

jana_eyre_2
17. nov 2020

@3michaela23 a keby si bola na jej mieste ako by si si to predstavovala?

3michaela23
autor
17. nov 2020

@jana_eyre_2 nerozumiem,ako to myslis?

thoughtfulweirdo
17. nov 2020

@3michaela23 Tazko radit, ja by som si nerobila babo, kym nie je samostatne byvanie. Teraz naozaj nie je moc realne odstahovanie, ked ty si tipujem na materskej alebo rodicovskej a ak sa partnerovych prijmov dotkla korona kriza. Podla mna je byvanie jedna z hlavnych veci, na ktorych sa ma par zhodnut pred zalozenim vlastnej rodiny. Aj byvanie s rodicmi je moznost, ked s tym vsetci suhlasia, ale ked ty u svokry byvat nechces a on ano, kompromis je asi nerealny. Zrejme mu je v rodnom dome pohodlne, o vela veci sa stara mamica ako odjakziva a vyhovuje mu to tak. Momentalne ti asi zostava len vydrzat a chystat partnera na to, ze sa chces osamostatnit co najskor a hladat sposoby, ako to dosiahnut.

3michaela23
autor
17. nov 2020

@thoughtfulweirdo tak ja sa osamostatnit nemusim.ide len o to,ze abybtrosku viac pocuval mna,nez ju no

777januska777
17. nov 2020

Byvate u svokry a on chodi na tyzdnovky? No podla mna su najvacsi problem tyzdnovky, lebo cely tyzden je prec a ked pride, maka okolo domu, ty si ho skoro vobec neuziješ. Ja by som chlapa asi skusila presvedcit na to nech si najde normalnu robotu pri vas, aby nechodil na tyzdnovky a tym padom by sa mozno vyriesi problem aj u vas, lebo on by mal cas aj na teba a aj na robotu okolo domu.

jana_eyre_2
17. nov 2020

@3michaela23 len zhrniem - bývať osamote - zatiaľ nemôžete osamostatniť (alebo môžete ale tvoj muž nechce?) Tvoja svokra sa do teba nestará, nic zle nevravi, malého jej nechceš dať na ruky, tváris sa že tam nejde.. žiarlis na ňu lebo tvoja mama je ďaleko, ale každá osoba navyse ti spôsobuje nervy aj bezdôvodne.. ako by si chcela dopadnúť ty, keď tvoje dieťa vyrastie a pomôžeš mu s prechodným bývaním? Bolo by v pohode ak by sa v spoločnom bývaní k tebe staval partner tvojho dieťaťa rovnako ako ty sa stavias k svokre?

thoughtfulweirdo
17. nov 2020

@3michaela23 Pocuval v com?

anbe12345
17. nov 2020

@3michaela23 pre neho by si mala prvorada byt ty. Ja by som si osobne nevedela predstavit byt s mojim terajsim priatelom ak by som necitila ze som pre neho prioritou. A je jedno ako velmi by som ho milovala.

0silvia0
17. nov 2020

@3michaela23 takze ty sa osamostatnit nemusis, ale ta stara zenska ti vadi. Pocuj mlada dama, ta stara zenska (predpokladam, ze ziadna babka to nebude) je vo svojom dome, ty si u nej zabyvana, ani vnuca jej nedas, lebo na nu ziarlis. A zamyslela si sa niekedy, ako sa musi citit ona? Syn jej dovlecie nevestu, ktora sa tvari, ze tam nie je, vnuca si nemoze popestovat, prepac, ja by som z takej nevesty nadsena nebola, verim, ze ani ty.

nenne27
18. nov 2020

Moja mamina ma uz svoje roky, je naozaj stara zena.sme traja surodenci.byvala doteraz sama, ale jej zdravotny stav to nedovoluje. Sestra ju zobrala byvat k sebe lebo mala najlepsie moznosti.Mamina chodieva aj k nam niekolko krat do roka, "na dovolenku".som nesmierne vdacna svagrovi, ze akceptuje, ze moja mama moze u nich byvat, lebo urcite to ovplyvnuje ich sukromie a komfort, aj ked mamka je velmi dobra povaha, inteligentna a nepletie sa im do zivota, ale aj tak kompromisy musia byt.
Moja svokra je mladsia, samostatna, sebestacna a zije sama.tak ako moja mama, aj ona k nam chodieva vzdy na minimalne tyzden. Lezie mi na nervy, stale sa vypytuje kam ides, co robis, co si jedla, kedy si jedla, co mas oblecene, neni ti zima, pozera do komory, co tam mame a ako, vsetko kontroluje, preveruje a je neskutocne unavna.ale nie je zla, ma nas rada a proste je taka povaha.ked je u nas, je to zaberak pre mna, deti ale aj pre muza😁 ale proste si poviem, ze je to mama mojho muza a vydrzim.a keby sa jej nieco stalo, musime sa o nu postarat.do ustavu by som ju nikdy nedala. Je to obeta.o tom je laska, o tom je rodina.raz budes v jej pozicii ty.

raszuz
18. nov 2020

@jana_eyre_2 moj muž síce voláva svojej mame každý deň, lebo má už bližšie k 90 ako 80, ale nemám to rada, zakaždým sa chytia, začne ona doslova vrešťať (aj za normálnych okolností je ukričana, škreklavá), on si nedá a už to ide.... minule mu hovorím, že si budú susedia myslieť, že hučí na nás ....

danica2711
18. nov 2020

na to, aby si u nej bývala, pretože na viac nemáte, ti je dobrá, ani sa vám do ničoho nestará a vlastne je úplne "nezávadná" - ale hovoríš o nej ako o "tej starej ženskej"?! Prečo si jej vlastne nechcela dať dieťa na ruky? Dúfam len, že môj syn mi nedovedie domov takéto niečo, aj keď spoločné bývanie nehrozí...

lujza123
18. nov 2020

@3michaela23 chceš od neho nemožné (vybrať si medzi tebou a mamou) a on od teba chce taktiež nemožné (núti ta žiť s jeho mamou aj keď vie ze absolútne niesi vhodny typ na spolubyvanie s kýmkoľvek)

Ja som bývala celé roky v zdielanych bytoch, niesom konfliktna a bolo to celkom fajn, ale poviem ti byť sama celé týždne na materskej zavretá s nejakou cudziou pani dochodkynou to by som naozaj nedala.

Najhoršie je zatvárať oči sama pred sebou, myslím ze sama dobre vieš ze chlap sa matke chrbtom neotoci a ze situácia bude horšia a horšia. Čím dlhšie budeš v sebe dusiť nespokojnosť tým väčšie je riziko že jedného dňa vybuchnes. A vzťahy v rodine sa môžu jednou hladkou pokaziť na dlhé roky, čo je škoda lebo keď je svokra celkom fajn tak by boli vzťahy ideálne keby mate každý svoje bývanie.

Vy sa nepohnete kým si tuto otázku nevyriesite medzi sebou. Možnosti mate milión, od predaja domu a kúpy 2 menších bytov pre vás a pre svokru, prerabky súčasného domu na 2 samostatné bytové jednotky alebo rok, dva v podnájme kým nepôjdeš ty do prace.

asia83
18. nov 2020

@3michaela23 Varte lepšie ako jeho mamička, ak sa to dá a hlavne ju nikdy neohovárajte, hlavne nie pred ním. Iba pekne o nej.

3michaela23
autor
18. nov 2020

@lujza123 zhrn to prosim

3michaela23
autor
18. nov 2020

@asia83 a co mi to pomoze?ked raz nesu peniaze na byvanie hmm
A on nie je bytovy typ,ze by v byte byval

asia83
18. nov 2020

@3michaela23 Ach. Máte pravdu, vám to nepomôže. Vám nič nepomôže. Urobte normálnym ľuďom láskavosť a nepýtajte o pomoc, keď nemáte na to, aby ste pochopili odpovede. Ďakujem.

mondolina
18. nov 2020

@3michaela23
Zbal si svoje caky paky, dieťa pod pazuchu a odporúčaj sa.
Postaraj sa so svojím mužom o strechu nad hlavou a nebudeš robiť dusno.

andreja13
18. nov 2020

@3michaela23 no ale tak potom to bohuzial nemas ako vyriesit. bud sa uskromnit a skusit byt alebo proste vydrzat

0silvia0
18. nov 2020

@3michaela23 ked nie su peniaze, tak musis trcat u svokry. Mala si si hladat chlapa s vlastnym domom/bytom (ked vlastny nemas) , ved si predsa musela vediet, ze ako pises, kazda osoba navyse ti sposobuje nervy. Vedela si, ze nie si empaticky a prisposobivy clovek, takze kedze nemas vlastne byvanie, nic ine ti nezostava... vela stastia

janickacrazy
18. nov 2020

@3michaela23 môžeš ísť na pár dní, týždňov k svojej mame, keď si doma, určite ti to len prospeje, no a bytovú otázku ste mali riešiť skôr, keď on nechce ísť do bytu, tak chce aspoň stavať dom? Alebo mu vyhovuje, že býva u matky a nemusí nič riešiť?

3michaela23
autor
18. nov 2020

@janickacrazy byva u matky v novom dome ,ktory sam staval

janickacrazy
18. nov 2020

@3michaela23 uf, tak to potom budeš mať ťažké, on odtiaľ nepôjde, tak jedine, žeby ste si samostatný vchod urobili, aby bolo sukromie