Ako "prinútiť" priateľa, aby chcel mať dieťa?

miriam621
10. mar 2014

Ahojte dievčatá, v prvom rade vás chcem upozorniť, že si s touto témou nerobím srandu ani nič podobné, nový nick som si založila aby ma nikto nespoznal, kedže som tu už velmi dlho 🙂 A teraz k mojmu problému: s priatelom sme spolu 4 a pol roka, z toho necele 2 roky spolu bývame. Každý pravdaže chodíme do práce, máme stálu prácu( on ideálnu od pondelka do piatka od 7:00 do 15:30, ja robím aj ranna, poobedna + víkendy).Niesom najstaršia, mnohé z vás by povedali, že som ešte moc mladá a mám si užívať život a pod. keci na ktoré som zvyknutá od priatela. Mám 21 rokov a už minimálne rok mám neskutočnú túžbu po bábätku, ale tak hroznú, že sa mi o nom stále sníva, ked si predstavím aké by to mohlo byť tak sa aj rozplačem..Jednoducho som z toho hotová. No môj priatel, stým pravdaže nesúhlasí, aj ked mu ťahá na 30tku (má 29) a má všetko čo by si mohol priať. Ked sa o tom chcem rozprávať, tak on absolútne nereaguje, jediné čo z neho dostanem je to že on po bábätku netúži a chce mať ešte pokoj... táto odpoved u nás znamená vždy min. 2 dni tichú domácnosť 😀 Ďakujem vám velmi pekne, ak mi aspon trochu poradíte, čo platilo na vašich mužov a pod. 🙂 Hlavne nechcem rady tipu, že sa mám s ním rozísť 😖 Ešte raz ďakujem 🙂

fopka
10. mar 2014

nič nasilu nie je dobré... aj keď by si ho zlomila, neskôr sa ti to môže "vypomstiť" absolútnym nezáujmom ako o teba, tak i o to "vynútené" dieťa. Eufória z bábätka, ak oň nemá záujem, môže trvať niekoľko dní... potom pominie. On si bude žiť naďalej svoj pokojný život, ktorý ešte chce... a na tvojom mieste by som si tiež ešte užívala...ešte si naozaj veľmi mladá 😉...

luba28
10. mar 2014

@miriam621 nemozes ho nutit,..to sa neda,...ale mozno by pomohlo,keby ste isli k niekomu na navstevu kto ma male baby,...ci by ho to nechytilo,...

miriam621
autor
10. mar 2014

@fopka ja nechcem mať dieťa v 34 rokoch.. chcem s ním máť minimálne taký úžasný vzťah ako mám s mojou maminou, ktorá ma mala v 19tich 🙂 a ja si myslím, že pokial sa vie niekto postarať o dieťa - má vlastné bývanie, prácu, peniaze atd. tak je jedno, že má 21.

@luba28 má dvojročnú neter, ktorú neskutočne zbožňuje, ale bohužial nič ☹

elina25
10. mar 2014

21-rokov ja by som riešila kde na dovolenku 😀 Už ako je malé dieťatko ťažko 😉 No ale pozri On sa ešte necíti ešte trošku daj tomu čas,možno príde on k Tebe s tým že chce dieťatko,lebo keby teba niekto do niečoho nútil tak tiež na truc neurobíš 😉 😉 😉

lalinko2010
10. mar 2014

@miriam621 ahoj, jednu vec ti poradím, aj keď so mnou nebudeš súhlasiť, odíď od neho, keby mal okolo 20rokov tak poviem že nedozrel, ale 29 ročný chlap je zrelý, ale on nie, tak ako "môj" manžel a to má 38rokov, doteraz neni zmierený s tým že je otec.
Takže odíď od neho, čaká na teba niekto lepší, ja som túto radu neposlúchla! Tak mi treba, ale mám úžasného syna.
Chlapa nikdy nenúť mať dieťa, a ak ho aj donútiš, ešte to neznamená že sa s tým zmieri, musíte chcieť obaja!

hallie
10. mar 2014

To, ze tuzis, je normalne, v tomto veku sa hodinky mozu prvykrat roztikat, telo je totiz najlepsie pripravene. Ale prinutit ho neprinutis nijako. Mozes si to vydrankat, vyplakat, nejakym uskokom zariadit - ale na 99% sa v jeho postoji nic nezmeni a este aj budes mat stale na tanieri, ze "on to decko nechcel". A to ta bude boliet viac, rovnako ako tvoje dietatko, ktore citi, ci je milovane alebo nie. Jeho slova - ze chce mat este pokoj - hovoria jasne: dieta je prenho prekazka. Mozes to teda v sebe tlmit co najviac a cakat, kedy sa to zmeni, alebo polozit sebe i jemu otazku, ci sa to vobec niekedy zmeni... ☹

luba28
10. mar 2014

@miriam621 ale take male babo myslim do roka,... 🙂 a dat mu ho na ruky trosku podrzat atd,...on este neni pripraveny zrejme,neciti sa na to,...

acrobaleno
10. mar 2014

Trošku sebecké, nemyslíš? Ja chcem a chcem a chcem. Veď vysaď antikoncepciu, prepichni mu kondómy a uvidíš, ako si rýchlo zbalí saky paky a ty môžeš budovať perfektný vzťah sama so svojím deckom. Moja mama ma mala v 28 a myslím si, že tiež máme super vzťah.

miriam621
autor
10. mar 2014

@elina25 preto som to prinutiť dala do uvodzoviek... ja ho nechcem nútiť, ja ho chcem nejako doťuknutúť k tomu... ja neriešim žiadne vysadenie antikoncepcie ani nič podobné, tolko rozumu našťastie stále mám 😉

acrobaleno
10. mar 2014

Ale bola by som veľmi zvedavá na odpovede, ak by to bolo obrátené. Ak by nejaký chlap chcel "prinútiť" priateľku, pretože ona ešte nechce.

stano4000
10. mar 2014

ved to urob normalne ako vela bab - vysad antikoncepciu a povedz ze je to okej a dieta pride ...

paci sa mi ako chces priviest dieta na kludneho prostredia plneho lasky a porozumenia...

somjankad
10. mar 2014

@miriam621 ono to pride samo-ja som rozvedena z manzelstva mam dve deti-priatel deti nema,ale moje miluje akoby boli jeho ... ked sme sa rok dozadu bavili o babu, nechcel ani pocut... ze uz deti mame-terau nastal zlom a on o nicom nerozprava,len,ze chce babo... nic neide na silu-ono to pride samo -chce to len cas

celasapremenim
10. mar 2014

@acrobaleno by ho utlkli na kasu 🙂)))

luba28
10. mar 2014

@stano4000 poznam jednu a ma strasny zivot,....stale vyhadzovane na oci a klamanie vo vztahu nepodporujem ani ja,...

celasapremenim
10. mar 2014

@miriam621 inak to by si mala tak urobit, ze nakoniec to vyznie ako jeho napad a ty si "nebudes ista, ci to chces" 🙂 techniky nepoznam, ale uplne urcite sa to da 🙂 skus pohladat na nete
ale iba ak ste zdravy vztah 🙂

jahodka8
10. mar 2014

@miriam621 Ty užívaš antikoncepciu alebo on si dáva pozor? Ako ste na tom finančne - podľa tvojho popisu tuším že dobre? No si ešte dosť mladá, to má pravdu partner. Si si istá, že on nemá žiadne deti?

miriam621
autor
10. mar 2014

@stanu4000 a @acrobaleno vy si prosím vás čítajte aj moje príspevky a pozorne... už som tu písala že ja neriešim žiadne vysádzanie antikoncepcie a podobné kraviny... Ja chcem vedieť ako ho mám k tomu motivovať alebo proste niečo také! A pýtam sa tých, ktorí to zažili, nie nejakých zatrpknutých ludí, ktorí si vylievajú zlosť na modrom koníku 😉

stano4000
10. mar 2014

@luba28 ja to poviem, tak mam znameho, ktoreho jeho uz manzelka, uplne vmanipulovala do vztahu a do dietata takymto sposobom, povedala ze berie antinkoncepciu a nebrala a voila - dieta na svete... ocinko najstastnejsi clovek, totalne mimo realitu, mimo svojej vole, mimo rozhodovania o svojom zivote... aj take su niektore modrokonickarky

kveta
10. mar 2014

@miriam621 No. Byt Tebou tak zacnem uvazovat, ci to so mnou priatel mysli vazne alebo ma len mladu kocku na sex bez zavazkov. Lebo ak to druhe, tak o par rokov mozes zistit, ze priatel Ta prave vymenil za inu, s ktorou uz planuje aj svadbu. Takych pribehov je vela. Ste spolu vyse styroch rokov takze uz mas myslim si pravo postavit otazku Svadbu alebo rozchod. A budes v obraze.

miriam621
autor
10. mar 2014

@jahodka8 právaže u nás je ochrana nulová, praktizujeme prerušovanú súlož... Ved ja viem, že som mladá, ale to neznamená že nemožem mať alebo chcieť dieťa, ako mi tu vela ludí poukazuje 🙂 Finančne sme na tom velmi dobre, takže tam by absolutne žiadny problém nebol... on nemá naozaj žiadne deti, to by som dala ruku do ohna 🙂

acrobaleno
10. mar 2014

@miriam621 Kto si vylieva zatrpknutosť? Prvý príspevok som čítala, a naozaj mám ten dojem, že je to sebecké. Toto nie je kúpa auta, ale dieťa, tu sa nedá motivovať, tlačiť, plakať..keď chce, chce, keď nechce, nechce. Poznám veľa párov, kde chlapovi trvalo dlho zmieriť sa s tým, že na naliehanie "nútenie" partnerky si spravili decko.

danjelca
10. mar 2014

@miriam621 počkaj ešte dva ročky to prebehne rýchlo on bude mat po 30tke a ked aj jeho kamaráti začnú mat deti hned to bude inak brať🙂))

diusik
10. mar 2014

@miriam621 minule bola v telke diskusia na tuto temu a jeden psycholog tam povedal,ze ked muz nechce dieta so zenou,tak ju pravdepodobne nemiluje natolko kolko treba 😒 podla mna natom nieco bude.keby ta mal za "svoju zenu zivota" mozno by to boli ine...

hallie
10. mar 2014

@stano4000 mam takeho kamosa. Ma podozrenie, ze to baba nasila, ale ked pocul prvykrat na uzv srdiecko, roztopil sa. Babatko chce, ale ten vztah nefunguje. Cele tehotenstvo hadky, masaker, ona ho uz teraz vydiera, ze dieta neuvidi... Takze on aa aj nastartoval k otcovskym citom, ale to, co bolo vzdy zle, sa aj tak prejavuje ☹

miriam621
autor
10. mar 2014

@kveta toto sme riešili tiež... vraj na svadbu nie sú peniaze ( ja mu stále hovorím že normálna svadba sa dá urobiť do 5000€, to len on potrebuje milionársku svadbu)... Ja už fakt neviem čo si mám myslieť, ked počúvam od kamarátok, že oni sú s priatelmi max. rok a už su zasnubené, vydaté, majú deti, tak ja si pripadám ako úplny trkvas.. že to koho mám doma 😒

eliska31
10. mar 2014

@acrobaleno vtom pripade by to bol najvacsi hajzel na svete, manipulator a neviem co...ja som take zazila. Tiez ma chcel k tomu prinutit. Vraj mam uz svoj vek, a zakaze mi antikoncepciu a take bla-bla...skoda slov....
Prinutit sa nikto neda, ci uz zena/muz. Motivovat sa da, ze castejsie vidiet babatka, podrzat na rukach a take..vyberat vecicky na dietatko...ale prinutit nie...to ma svoj cas a co ma prist to pride 🙂
Teraz mam priatela s ktorym si viem predstavit babatko, a ked pride miminko ako to my vravime, tak pride a budeme sa tesit 🙂

tiumen
10. mar 2014

aj ja som už teraz môjho manžela donútila k bábätku a teraz by malého nedal za nič na svete 😉 malý bude mať 3mesiace, ja mám 20 a drahý 32 😀 . nikdy som nebrala hak takže sme používali kondomy a ked som chcela bábo a on nie,nasrala som sa prepichla kondomy (pred ním) a povedala že bud alebo 😀 bud sa začneme snažiť o bábo alebo budeš bez sexu 😀 a to sme sa začali snažiť o bábo po 4,5ročnom vzťahu.. a ako bolo písané vyššie, áno dieťa je také "obmedzenie" ale nieje to až také strašné..ked niekto chce dieťa tak s tým predsa musí rátať že to už nikdy nebude ako pred tým 😅 no nie ? a ešťe je otázne, kedy sa vám bábo zadarí, kedže na prvý šup a ani druhý nemusí, my sme sa snažili takmer rok a pol 😒

horana
10. mar 2014

Par rokov mate obaja este cas, budujte si vztah, cestujte, "uzivajte", bude to z dlhodobeho hladiska lepsie nez ked ho do toho teraz dotlacis....Ja som na mojho po rokoch chodenia odkedy uz som citila biol. hodiny ako hrom, musela "cakat" este 5 rokov kym sa na to nezacal citit aj on a nemal to naozaj v sebe usporiadane tak ze naozaj chcel, potom sme sa dalsie 2 snazili kym to vyslo (tesne pred mojou 30 tkou). Nelutujem, len tie spolocne prezite chvile pred detmi nam pomohli prekonat niektore krizy, ktore vzisli po narodeni deti a suvisiace s mnohymi obmedzeniami. Mali sme z coho ceprat zaloznu energiu, prave z toho vztahu predtym, kedy sme to rozvijali len vo dvojici a stavali pevnejsie zaklady.
Ked uz potom chcel , vedela som ze je to naozaj a zo spolocnej tuzby.

A mam prave viac prikladov v okoli kedy muzi boli takto donuteni, spociatku sa aj tesili, ale nakoniec ani v jendom pripade neustali tie prve roky...ono tam tie krizy skor ci neskor dolahnu asi na kazdeho, a ked to nie je v skrytu duse uplne ze rodinny typ ktory sa v tom nasiel, mozu byt problemy..

jahodka8
10. mar 2014

@miriam621 tak asi chce, aby si si ešte užila mladosť. Ved keby chcel dieťa, tak si nedáva pozor, nie? Ja myslím, že postupom času bude chcieť aj on. No ja som mala v 19-ke priateľa, ktorého som veľmi ľúbila a chcela som s ním dieťa hned, ale on tiež povedal, že som ešte mladá. Ani on sa na to necítil.

lubena00
10. mar 2014

ale ved ona ho nenuti ,chce ho k tomu nejako motivovat aby to chcel sam od seba,podla man je to normalne ze chce baba v 21tke dieta,ja som mala malu v 19 tich a vobec to nelutujerm a dnes mam 28,a nelutujem ani jeden jediny den ze by som ju mala skoro alebo nieco podobne jednoducho tiez som v 19tich zatuzila po babatku,a dnes mame stastne manzelstvo. 🙂