Ako prežiť ťažké životné obdobie?

10. feb 2022

Mám veľmi zlé obdobie, smola sa mi lepí na päty, čokoľvek čoho sa dotknem sa pokazí, dokoca aj ľudia v mojom živote sa mi začali vyhýbať, lebo im prinášam smolu. Nedarí sa mi v súkromí ani práci, som bez peňazí a zdravotne najhoršie za posledné roky. Nemám sa komu ani zdôveriť, zostala som úplne sama na všetko a najradšej by som sa niekde skrčila do kúta a od rána do večera plakala. Mám pocit, že som na plnej čiare zlyhala a nikdy už nebudem šťastná. Čo Vám pomohlo prekonať takéto časy? Zlepší sa to vôbec niekedy alebo to mám jednoducho vzdať a ukončiť? Za kúsok šťastia a jednu dobrú maličkosť by som teraz obetovala všetko.

barbora0308
10. feb 2022

Vsetko je to iba v hlave a o tom ako sa rozhodnes veci prijat a nasledne zmenit k lepsiemu. Vsetko sa da, len treba chciet. Zial zivot je svina, je uz iba na tebe, ako sa dokazes s tazkymi casmi popasovat, ak je to vsak uz mimo tvojich sil, tak idealne vyhladaj odbornu pomoc a spolu sa urcite dopracujete k rozumnemu rieseniu. Treba naozaj iba chciet a nehladat vyhovorky, nikdy nie je neskoro len treba zacat na sebe pracovat. Prajem vela stastia 🍀!

janetinka27
10. feb 2022

moze tam byt aj depresia.

kim2028
10. feb 2022

Jednoducho urobiť hrubú čiaru za tým, čo sa stalo a urobiť si nový začiatok. Niekedy treba začať aj od znova a učiť sa znovu žiť. Viem o čom píšem. Mal som ťažký úraz, ale musel som sa naučiť znova chodiť. Schytalo to síce aj duševné zdravie. Mám schizofréniu a vraj vyliečiť sa to nedá, ale nie som na tom až tak zle ako iní. Aj keď za to všetko vďačím liekom. Je tam veľká snaha a chuť napredovať, hoci tomu ľudia v okolí neveria... Viem, že dokážem toho dosť v rámci svojich schopností a možností... Prajem ti len tie správne rozhodnutia v živote...

bloger
10. feb 2022

To je nezmysel, že by si ľudom prinášala smolu. Prežívaš len nejaké ťažké obdobie. Je dobré, že si sa aspoň tu trošku zdôverila. Neboj sa vyhľadať pomoc. Cítime s tebou nie si v tom sama. Všetko dobré prajem. Ak budeš potrebovať tak napíš.

autor
10. feb 2022

Ono sa to začalo, keď ma opustil dlhoročný partner, lebo sa nám nedarilo dieťatko, vyhodil ma z bytu a teraz bývam sama v podnájme, prepustili ma z práce a žijem z úspor, každý deň posielam životopisy na všetky ponuky rad radom, väčšinou sa ani neozvú alebo nie som vhodný kandidát, lebo mám málo praxe alebo veľa praxe, som málo kvalifikovaná alebo prekvalifikovaná, ani do potravín ma nevzali. Zavolali ma na jeden pohovor za 6 mesiacov a dnes mi prišiel mail, že mi želajú veľa šťastia a vybrali si iného uchádzača. Upratujem raz do týždňa jednej pani dom a vypĺňam dotazníky, nič lepšie som nenašla. Najradšej by som odišla do zahraničia a začala znovu, ale zdravotne som na tom zle a bojím sa v takomto stave odísť, vypadávajú mi chumáče vlasov a schudla som 11kg. Nemám žiadne kamarátky, rodina sa odo mňa dištancuje, lebo vraj prenášam svoje nešťastie aj na nich a chcú v živote iba pozitívnych úspešných ľudí.

54tinka54
10. feb 2022

V prvom rade treba zmeniť pohľad na svet a v každej maličkosti hľadať nejaké pozitívum.. raz si hore, raz dole, máš len zlé obdobie, neboj sa, zasvieti aj slniečko určite 🙂
Tým mám to ukončiť.. pomýšľaš na samovraždu či ako to mám chápať? Ak je to tak a tieto myšlienky by sa ťa držali, zájdi za psychológom, spoločne nájdete cestu ako z tej negativity von. Držím palce.

marca12
10. feb 2022

Potrebovala by si aspon malu barlicku vdaka ktorej by si zmenila pohlad na svet. Neopustaj sa a zacni byt pozitivna a privetiva. Musi existovat nieco,co ta volakedy bavilo a robilo ti radost. Po malych krocikoch sa dostanes naspat do zivota. posielaj zovotopisy do vsetkych firiem na okoli aj takych,ktore nikoho momentalne nehladaju. Usmievaj sa,nebud zachmurena,pocuvaj hudbu,pozeraj filmy aj to ti vela da,rozhlad a nadhlad.

babulkomale
10. feb 2022

Zajdi do hospicu, skus dobrovolnicit, ked len citat klientom, vypocut...precitaj si knihy Viktora Frankla...neexistuje aby ti to nepomohlo. Tebe nepomoze silit sa do pozitivna, ty musis vidiet ludi ktori su na tom ovela horsie a ako pise Viktor Frankl: Napriek vsetkemu, zit je uzasne...A nepytaj sa, co mozem dostat od zivota, ale co mozem zivotu ponuknut ja?
Potrebujes vidiet dno aby si sa od neho odrazila. A potom pride ten pocit ako kracas oproti slnku a si vnutorne spokojna a vtedy ocenis zivot a jeho krasu.
Prajem ti vela stastia na tvojej ceste 🤍

milivanilka
10. feb 2022

Toto je depresia. Treba čo najskôr navštíviť psychiatra, samé sa to ťažko dá do poriadku ak ťa nemá kto podržať... S pozitívnym myslením sa začne dariť. Ver mi, viem o čom hovorím

janne318
10. feb 2022

@babulkomale môžem sa opýtať na tie knihy? Pozrela som na Google - je ich dosť od tohto autora. Majú nejakú chronológiu? Čosi ako "diel 1, diel 2", atď? Alebo sú každá samostatným dielom? Ktorú/é by si odporúčala?

karolinakr
11. feb 2022

Prečo žiješ z úspor? Nedali ti na úrade práce podporu na 6 mesiacov? Kamoška i kamoš tiež tak boli 6 mesiacov a potom si našli dobré práce. Keď si myslíš,že nosia len smolu modlí sa nech ťa Boh požehnal.A otazka je,keď to všetko ukončia,budeš sa mať lepšie či horšie? Cesta do raja je vydláždená nasledovaní Krista a nie samovraždou ..A tam už budeš naveky,kdežto tu sme dočasné !!

karolinakr
11. feb 2022

Na úrade práce sa spýtaj na sociálnu dávku v núdzi,príspevok na podnikanie atď aké sú možnosti a psychológ a lieky na depresiu možno pomôžu...

babulkomale
12. feb 2022

@janne318 poradie si presne nepamatam, skus pozriet podla rokov povodneho vydania ak chces citat po poradi. Ale ono to nie je roman ale filozofia tak mozno nezalezi uplne na poradi.

janne318
12. feb 2022

@babulkomale ďakujem.