Ako presvedčiť mamu, aby mi kúpila psa?

nataliadaisy
15. feb 2022

Ahojte mám 13 rokov a bývame na dome moja mama mi nechce kúpiť psa lebo chce mať peknú záhradku a skalky s kvetmi a boji sa toho že jej to tam pošlape a tatino, brat a ja by sme chceli psíka ale ona si myslí že nebudem mať na neho čas a že ma to po chvíli prestane baviť s ním chodiť na prechádzky atď. ale mňa by to veľmi bavilo, mám aj babku a ona má tiež psíka a hrám sa s ním cvičím ho a vie rôzne povely. Ja už som si začala aj šporit a povedala som jej že by ma bavilo sa o neho starať. Máme aj zakrslého králičká, učím ho skákať cez prekážky a chodím s ním na dvor čítala som že králik a pes môžu byť kamaráti. Vedeli by ste mi poradiť ?

dadulamamula
15. feb 2022

Rešpektuj maminu, mne by sa tiež nepáčilo, keby mi psík behal a všade kakal... Máš kralička, hraj sa s ním, pomáhaj mamke doma s domácimi prácami.

sari24
15. feb 2022

@nataliadaisy ahoj 🙂 radiť sa veľmi nedá, to sa musíš porozprávať s tvojou mamkou, prípadne si sadnite ako rodina ak aj otec a brat by psíka chceli. Daj mamke argumenty, ktoré si napísala sem, ale ak nebude súhlasiť , tak je potrebné to rešpektovať. Dôvody dala rozumné. Ak má záhradu o ktoru sa stará, tak sa boji čo by spôsobil pes.

mamina1419
15. feb 2022

@nataliadaisy nech ju skúsi presvedčiť tato, keď aj on chce psa. Toto bol aj u nás problém, kôli skalkam ankvetom nechcela mama psa. Nakoniec môj otec zakročil a pes skrátka bol, starala som sa on celých 15 rokov. Potom som ho musela dať utratiť. A skalky zničené nemala naučila som ho chodiť kakať na jedno miesto a bol pokoj.

tenerifka
15. feb 2022

@nataliadaisy ja tvoju maminu chapem, tiez sme kupili dcerke psika, ked mala 13 rokov, a nakoniec sme sa starali my, teraz uz je dcera na VS a stale sa starame my, ja k tomu velky vztah nemam a dost ma to otravuje, ale tak pes za to nemoze.
Na tvojom mieste by som si sadla s rodicmi, a jasne sa pred nimi zaviazala, ze sa budes navzdy o psa starat, a tvoj otec sa zaviaze, ze ti pomoze, aby pes neznicil kvetiny, necikal kade tade a mama s nim nebude mat absolutne ziadne starosti

sissy27
15. feb 2022

@nataliadaisy máš králička, máš psa u babky a máš 13 rokov - o dva roky budeš na strednej škole, potom možno výška, zahraničie, práca, priateľ a pes ostane mame na krku. To nie je len učiť ho poslúchať na povely, to je aj veterinárna starostlivosť, ktorá nie je lacná, to sú aj výdavky na krmivo, hygiena, upratovanie po ňom. Mama vie, prečo nechce psa a má pravdu. A zrejme dosť dobre pozná svoje aj manžela. U nás tiež mama splnila otcovi sen, kúpila mu psa, ja som mala 13 rokov - môžeš hádať, koľkokrát ho bol otec venčiť, a ja v 19 som bola jednou nohou preč, v 23 som sa definitívne odsťahovala a pes sa dožil 17 rokov…
O pár rokov budeš dospelá, potom sa odsťahuješ a môžeš si aj stádo slonov kúpiť - bude to len a len tvoja starosť a zodpovednosť.

asia83
15. feb 2022

@nataliadaisy Tlieskam tvojej mame. Ani ja by som dcére psa nedovolila. Žiadne zviera. Rešpektuj mamu. Keď budeš bývať sama, môžeš si psa zaobstarať.

mandymoore123
15. feb 2022

@nataliadaisy ahoj,a keby si skúsila na začiatok venčiť psíky v miestnom útulku?

0silvia0
15. feb 2022

@nataliadaisy pekny a dvor so skalkami a pes naozaj nejdu dokopy. Bud jedno alebo druhe. My mame psa a sliape kade tade, naucit sa neda. Tiez chceli psa muz s dcerou a vencim aj ja a nebavi ma to.

travelllerka
15. feb 2022

Vieš, kde budeš za 10rokov? Kde budeš bývať, čo budeš robiť? Budeš mať 23r a pes, ktorého by ste teraz kúpili, bude stále živy a bude sa musieť o neho niekto starať. A možno bude ešte aj za 15r živý. Mamka psa nechce, vysnívala si zrejme záhradku, ktorú má rada. Ty si svoj sen po psíkovi môžeš splniť keď vyrasties.

h2
15. feb 2022

@nataliadaisy Ty si sem už písala, však? No, keď vtedy nepomohlo, tak sa obávam, že ani teraz z toho nič nebude. 😟
Venuj sa zatiaľ babkinmu psíkovi, svojho si kúpiš, keď budeš dospelá.

katb1992
15. feb 2022

@nataliadaisy u nás sa dá z útulku zobrať psík na "dočasku " teda na nejaký čas kým mu nájdu domov býva v nejakej rodine a nie v útulku. Spolužiačky na VŠ si tak vzali psíkov pár krát na byt. Útulok poskytne nejaké veci pre psíka aby ste nemuseli kupovať. Takto by ste zistili či vám pes v dome nebude robiť zlobu, samozrejme každý pes je iný ale aspoň by ste sa mali od čoho odpichnúť. Držím palce 😀 inak moja mama ma záhradku, trávnik aj skalku a kvety a Cane Corso psa k tomu. Je to v pohode

ericka_l
15. feb 2022

Vie prečo ti ho nechce dovoliť, treba rešpektovať, čo rodič povie, keď budeš staršia tak to pochopíš a možno aj budeš rada, že ti to nedovolila 🙂

78787878
15. feb 2022

@nataliadaisy Ja mam dceru 15 rocnu. Vzdy chcela vlastneho psa, slubila som jej, ze ked bude starsia a bude schopna sa onho starat aj uplne sama, tak nemam problem. Ked mala zhruba 13 a konecne nastal ten cas, kedy som sa tesila, ze psika kupujeme. A dcera zrazu zistila, ze ma tolko inych zaujmov, ze psa nechce, lebo by ju obmedzoval. Vyriesilo sa to samo, priznam sa, ze ma prekvapila. Chvilu pockaj aj Ty. A potom uvidis.

janulik2008
15. feb 2022

U nás otec nechcel psa, tak sme psa doniesli a bolo ale to neodporúčam len tak to bolo u nás 🙂

nataliadaisy
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nataliadaisy
autor
15. feb 2022

@mamina1419 A ako ste ho to naučili?

nataliadaisy
autor
15. feb 2022

Ďakujem vám psíka budem mať na budúci rok 👍😁🐶

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
15. feb 2022

@nataliadaisy ako sa ti podarilo mamu presvedčiť?

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz