ahojte maminky nemaminky..som rozvedená čertvá maminka..máme spolu s priateľom 18mes.chlapčiatko..som šťastná, no napriek tomu stále ma prenasleduje minulosť ..časy keď som bola vydatá.dozvedela som sa akurát že môj Ex čaká tiež s priateľkou malé a akosi ma to vzalo.nerozišli sme sa ani v zlom ani v dobrom,proste nejak nám to nešlo tak sme to ukončili,ale s odstupom času uvažujem,či to bolo správne..viem že ľúbim moju rodinku, ale...neviem ako sa mám toho zbaviť nemyslieť nato ako mohlo byť,či by bolo dobre a pod..
čo bolo bolo, treba myslieť na prítomnosť a budúcnosť 🙂
Bohuslav Martinú povedal jednu veľmi múdru vetu: Minulost se mění podle přítomnosti. Změní-li se přítomnost, změní se i náš názor na minulost.
Zamysli sa, či v tvojom terajšom vzťahu nie je niečo, čo ťa vnútorne zožiera, nejaká veľmi hlboko skrytá nespokojnosť s terajším životom, so súčastným partnerom..... a núti ťa vytvárať si ilúzie o predchádzajúcom vzťahu. Niečo, čo živý tvoje predstavy o tom, ako to mohlo byť, keby.... 🤐
@1laura22 ani by som nepovedala že mám nejakú nespokojnosť s terajším partnerom..je veľmi milý zlatý nielen partner ale hlavne otecko..neviem prečo ma to trápi,pozastavuje ma tá minulosť čo keby..ja viem že každý má svoj život,ale nemôžem sa tomu ubrániť..nechápem prečo ma to tak vzalo ☹
@milansisa Žiaľ, prísť na to, v čom je problém, nie je jednoduché. Treba sa pozrieť pravde do očí. Či už to bude v spolupráci s terapeutom, s blízkym človekom, alebo len tak sama v sebe, čo je fakt ťažké. Môže to byť aj nejaký problém z exvzťahu, s ktorým ste sa ešte nevysporiadali. Faktom je, že vzťahy sa nedajú ukončiť jednoduchým rezom. Ich uzatváranie je proces, ktorý máva niekoľko fáz, a počas nich sa rôzne mení aj vzťah k expartnerovi. Síce s ním už dávno nežijete, ale vnútorne ste sa nerozišli, preto s ním stále v hlave niečo riešite. Iba čas nestačí. Treba porozumieť tomu, ako a do akej miery je Váš život ešte stále spätý s expartnerom, pochopiť, prečo to tak je, na čo ho v živote ešte potrebujete. Iba pochopením týchto vecí dokážete preťať všetky putá, ktoré vás pri ňom držia.
Asi ti rozumiem. Kedysi ste boli manželia, brali ste sa z lásky,bol tvojím najbližším človekom, plánovali ste deti, budúcnosť... a teraz to jeho dieťa znamená, že sa od teba úplne odpútal, ale ty asi nie od neho. Už sa to nedá zmeniť, ty si mu tiež dala najavo svojou rodinkou, že ideš ďalej a on robí to isté. Jediné riešenie je neriešiť, nemyslieť, nespomínať. Čas pomôže. 🙂 @milansisa
chapem ta,ved ten clovek bol kedysi stredobodom tvojho zivota.aj mna by sa to dotklo.co ti poradim.sama vidis ako sa veci zmenili.mysli do buducna a na pritomnost.nema zmysel riesit tv ex,ten ma svoj zivot zial
@titulka presne si to vystihla, boli sme 9 rokov spolu preto sa mi vracajú tie spomienky, viem že určite aj on keď sa dozvedel že čakám s mojím partnerom bábo,tiež mu to nebolo ľahostajné.ale vždy si vravím že keď sme sa vtedy rozišli nebolo to len tak..po čase mi práve neostali tie zlé spomienky,ale len tie dobré.dúfam že sa po čase prestanem vôbec nad tým predstavovať. Inak plánujeme svadbu s mojím partnerom, myslíte že je to dobrý nápad?
Svadbu plánujeme už dávnejšie..vždy pochybujem ci toto je tiež dobrá voľba..poviem pravdu, že keď by som pred tým nebola vydatá určite sa zoberieme skôr..vždy váham..niekedy mi aj môjho príde ľúto,lebo viem že on ma ľúbi najviac na svete.
Pripadá mi, že nadvšetkým privela premýšlaš- nemyslím to v zlom. Svojmu ex by si mala dať v sebe zbohom. Maš dceru a priatela korý ťa miluje- to je viac než majú niektoré tady na konovi. Váhaš so svadbou, asi si nie si istá, ale to si nebudeš nikdy. O tom je život, prídu aj zlé časy aj hádky možno aj kríza, ale aj velmi vela pekného. Veď sa slubuje aj v dobrom aj v zlom 🙂 . Len si treba za tým stáť. Hlavne zabudni na exmanžela. 🙂 @milansisa
ahojte.. :( mám 15 rokov niesom rozmaznane decko čo sa nabluje na rodičoch som iba obyčajna... a to je to prečo sa mi v ničom nedarí? bola jedna veľka akcia a na nej som spoznala jednoho chlapca bol z daleka a povedal že sa ešte niekedy uvidime rok som nanho čakala a keď som ho uvidela plakala som od radosti hned som bežala za nim .. pusa a všetko.. viem čo znamena ľubiť môj otec mamu mlatil... a viem čo je aj bolesť ten chalan ma odkopol myslela som si že sa zblaznim.. išlo ma roztrhnuťa veľmi ma to bolelo... ale mala som okolo seba ľudi ktorý ma držali bez nich by som to nezvladla ako išiel čas spoznala som niekoho noveho normalny chalan čo ma v hlave niečo.. nepije,nefajči .. ale podla všetkeho ma niečo rozriešene s jednou babou ja mu to prajem len mam v sebe strašny tlak a boli ma minulosť to ako otec vyvadzal... ten chalan a všetko😖 ... prosim nepište mi že som dieťa a mám cely život pred sebou ja som si už niečo odžila a nebolo to nikdy ľahke ... moju maminu si veľmi važim ona ma slušne vychovava a ja som ju veľa krat sklamala ... nie vždy som bola spravodliva , preto to sem pišem a chcem aby mi niekto pomohol zabudnuť na všetko čo bolo😢
@milansisa vezmi svoje rozvodove papiere a este raz si citaj dovody pre ktore ste sa rozviedli... A hlavne dopraj radost a stastny zivot aj jemu, ked ty ho mas... 😉 Bud rada, ze tvoj ex nie je z tych co ta budu prenasledovat a zneprijemnovat ti zivot za kazdu cenu len preto, ze si si nasla noveho priatela a mas s nim este aj dieta.