Hm, ako presadzovať svoje názory, aby ostatní ich prijali? Mám s tým problém hlavne na internete, ale nemali by ma tí ľudia trápiť, lebo nepoznám ich ani. Veľmi často sa rinie to z nich. Navyše väčšinou píšu nepravdy až rozum ostáva z toho stáť. Naživo je tých problémov oveľa menej a aj napriek ťažkej diagnóze berú ma ľudia….
@zmrzlinka2021 To je dobrá otázka, ale v pohode. Riešenie existuje určite. Buď tých hlupákov ignorovať, alebo niečo iné...
Na internete je vela blbcov, ktori maju potrebu hlasat do sveta uplne hluposti, a to aj nejake naozaj nepravdive fakty. Ale aj keby nazory, moze to cloveka vnutorne vytocit, zvlast ak je to tema, na ktorej nam zalezi. Ja si vzdy predstavim, ze na druhej strane je clovek, s ktorym by som v realite nemala zaujem prehodit ani jednu vetu 😉 a hned ma prejde chut stracat cas nezmyselnou debatou s nim. Takze za mna ignoracia.
@kim2028 nikdy nestracaj čas s hlupakmi, ktorí veria bludom. Vždy takýto trollovia boli, aj v 17 storočí. Len príroda ich vtedy pekne zriedila.
@kim2028 moj nazor je moj nazor. Nemusi ho nikto prijat, maximalne co moze je ho akceptovat. Ked ho neakceptuje, je to jeho problem, nie moj. Moj nazor nie je univerzalny, nikto nie je povinny ho prijat za svoj. Mozem diskutovat s ludmi s inym nazorom, mozme argumentovat jeden druhemu a moze sa na zaklade nich zmenit u kazdeho diskutujuceho nazor na danu vec, ale vobec nikto nemusi zmenit nazor. A uz vobec nie na ten moj, lebo ten je spravny iba pre mna.
No a rozumny clovek vie, kedy ma diskusiu ukoncit. Vie, kedy uz nema zmysel plytvat casom a energiou.
@anonymanonym To máš pravdu. Prišiel som na riešenie. Menej riešiť internet a viac žiť svoj reálny život. Jednoducho napr. sociálne siete nebudú asi moja šálka kávy...
hladaj komunitu ludi s rovnakymi nazormi ako mas ty a budes prijaty a akceptovany 🙂
A preco vlastne potrebujes, aby ludia na internete prijali tvoje nazory? Nazor je nazor, ten moze mat predsa kazdy vlastny. A bavit sa s hlupakmi je strata casu…ale pozor, ciara medzi pravdou a lzou je niekedy velmi tenka a castokrat zavisi od uhla pohladu, aj ked si vsetci myslime, ze pravdu mame prave my 😉 Ja by som si radsej zila svoj pekny zivot a nerobila si stresy internetovymi diskusiami.
@lelelienka veď áno.. tak asi budem robiť. len niekedy sa mi nepáči, ako sa díva niekto na moju chorobu a tak. Chcem pomôcť aj iným ľuďom.... Len sa vytočím. Skončím asi s tými vecami jednoducho. Budem žiť reálne a snažiť sa to, čo najviac spríjemňovať si to...
Nikdy sa nesnaž presadzovať svoj názor..vyjadriť ho samozrejme môžeš a už je len na ľuďoch, či ho príjmu alebo nie...ak zdielajú rovnaký/podobný názor, tak fajn...ak nie...rešpektuj to...síce v dnešnej dobe je rešpekt "cudzie" slovo...ale ak budeš nastavený v svojej hlave tak, že to ďalej nebudeš riešiť, tak sa ti bude ľahšie žiť...ja svoj názor poviem, samozrejme ak sa žiada...ak nie, nemám potrebu sa vyjadrovať...a nech si každý myslí, čo chce...
@tanyag Máš pravdu asi kašlať na to. Zase nie som žiadny verklík. Tak max. 2x niečo napíšem. Vidím, že nikde nevedie to, tak končím... Pričom ja viem najlepšie o čom je moja choroba, keďže ten svoj život žijem. Niekto, kto s tým nemá osobnú skúsenosť, tak čo mi môže do toho hovoriť?
@kim2028
Nikto nemá právo ti hovoriť ako máš žiť svoj život...nech každý vyjadruje svoj názor, ale je už len na tebe, či si z toho niečo zoberieš alebo nie...tak isto to platí aj opačne...len dnešná doba je taká, že ľudia skôr ponížia, zdeptajú, zosmiešnia iných, namiesto pomoci a prijatia. A už nech je to ohľadom choroby, výzoru, majetkov atď.
Nič si z toho nerob...nauč sa s tým žiť a kašlať na iných
@kim2028 a prečo má niekto prijať môj názor?