Ako prekonať traumy z detstva? Nejaké podcasty, knihy,...?
Nemam skusenost ale nedavno som citala o rodinnych konstelaciach. Pride mi to brutalne zaujimave (al niekto ma skusenost prosim ozvite sa😁😁😁) a ohladom tejto problematiky je fajn na insta profil poviemtito.
Ved dnes je podcastov kopa, knih kopa, dnes som pocuvala toto:
@sevrin v dnešnej dobe je ťažké nájsť dobreho psychológa. Jedine nejaký kouč alebo niečo, no to je príliš finančné náročné.
pred dlhym casom mi bolo poradene aby som dotycnemu dospelakovi odpustila, skoncili sa mi nocne mory, aj ked....neviem coho sa to tyka teba...a ked som ho po skoro 20 rokoch videla na mamininej 70 ke tak mi bolo zle spociatku, chveli sa mi kolena....ale potom to opadlo, uz som neusla, myslim od situacie...a ako pisu vyssie, dobry terapeut, a kruhova,skupinova terapia, ako som pisala v podobnej teme
Pozri Daniela Legata a jeho manzelku Vanesu, oni sa tomu venuju.
Autorka,len prosím ťa nesleduj kadejakých na instagrame
Na internete je zoznam psychológov, ktori sa venujú emdr terapii, niektorí majú zmluvu s poisťovňami,tak sú sedenia zdarma
@really8 všetko čo vravia sú bežné veci zo života a naozaj človek, čo má problém, by ich a im podobných nemal sledovať,lebo vravia strašne všeobecne a v každom jednom príspevku sa každý nájde,naschvál som si jeho posledné príspevky teraz pozrela a naozaj mal by byť zákon na takýchto instagramovych psychológov.Inak sú to veľmi mladi ľudia, ktorý si myslia,že su niečo viac ako ostatni v tom maličkom Martine
Terapie, cez traumy musis znovu prejst a terapeut ti s tym pomoze. Je to velmi emotivne a bolestive. Normalne sa emocne zosypes. No je potrebne najst a vycistit stare a hnijuce rany aby sa dokazali vyliecit. Aj ked jazvy zostanu. No tie pocity - ze sa to mozes ty z ti si vinna pominu. Lebo budes vediet ze to co sa ti dialo ako dietatu bolo zlyhanie rodicov nie tvoje. Ty si bola iba dieta ktore sa nevedelo ohradit ci obranit voci spravaniu dospelych.
@minenkak ok je to mozne. Ja som si u nich parkrat vypocula (mozno pre teba vec ktoru vedia vsetci) veci nad ktorymi som sa zamyslela mi pomohli uvedomit si ze aha ano, toto sa mi dialo v detstve a toto sa mi deje teraz a suvisi to a viem s tym pracovat. Ako hovorim nehladam u nich odbornu liecbu.
@really8 no a presne tieto traumy z detsva teda fakt rozoberajú vseobecne a podľa nich, má každý traumu ,koho rodičia udreli alebo ho držali nakrátko ,takže aj ja za to že ďakujem každému za všetko som traumatizovana a bola som v detstve vedená k tomu ,že mám robiť len to čo chcú ostatní a to je taká blbosť,že to až bolí
Terapia RUŠ, terapeuti su po celom Slovensku. Odporúčam z vlastnej skúsenosti.
@really8 https://www.instagram.com/stories/poviem_ti_to/... no a je toto normálne
emdr terapia
@really8 to iste by som napisala :D
@minenkak kludne sa o tom bavit mozme. Nemam problem prijat iny nazor. Mozno si myslis ze som nimi zmanipulovana alebo zfanatizovana ale ja si rada vypocujem inych a pozriem sa na nieco ich ocami. Ako som ti pisala, beriem ich skor ako nejaky prostriedok na zamyslanie sa nie ako odbornikov.
@really8 nie ja sa nechcem baviť i liečení traum.Len to, že niekto nejake zažije nejaké a dáva svoje múdra na Instagram ,je naozaj nie dobré práve preto ,že niekto kto potrebuje ozaj pomoc a pozerá takéto profily,sa tam nájde ,čo sa tam nájde každý a aha tu je chyba a zrazu ďalší príspevok ,veď to som úplne ja, traumu treba liečiť s odborníkom,nie s niekým ako túto dvaja
Skôr to vidím na dobrého psychológa, ktorý ťa z tej traumy vyvedie. Ak to budeš držať v sebe celý život, tak to samé len tak neprejde.