Ahojte, prosim poradte mi ako prekonat strach...sme s priatelom dva roky..cakame babo..ale o to nejde...za posledne dva roky vsade sme chodli spolu len...a teraz mi povedal ze rad by siel na chatu s kamaratmi pretoze chce sa troxhu odreagovat..no ja uz treti den nemozem spat lebo len myslim na vsetko zle co sa moze tam stat... mam trochu straxh kedze pred paru rokmi sa mi zabil priatel tak sa to somnou tiahne ten strach..ako ho mam prekonat? Myslim len na vsetko zle co sa tam moze stat.. :/
Tak ako keby vzal dieta niekde alebo tak tak to je v pohode..ja len sa bojim ak pojde na chatu opije sa a moze sa,stat cokolvek..vtedy clovek nerozmysla...predstavujem si len vsetko zle a neviem sa toho zbavit..a zas priatelovi nechcem povedat nie nemozem ist lebo ho chapem ze chce trochu vypadnut...
@karinbirosova zrejme máš strach, ak sa opije, či si neprivodí nejaký úraz a toho sa bojíš. Má tvoj priateľ k tomu sklony, že sa opije? Možno sa bojíš aj toho, či tam na tej chate budú len kamaráti, alebo aj nejaké baby...ja by som sa na tvojom mieste s tvojími obavami priateľovi zverila. Samozrejme, že je hlúposť, aby sedel stále pri tebe, ale mne osobne sa nezdá zrovna vhodné, aby išiel na chatu s kamošmi, keď o tvojom strachu, ktorý vyplýva z toho, čo si prežila vie. Prečo sa nemôže ísť odreagovať s tebou? Či už vo dvojici, alebo s partiou, trebárs aj na tú chatu? Vôbec nie som zástancom toho, aby partner chodil všade s partnerkou, to určite nie, ak chce niečo vyparatiť, tak to stihne aj bez toho, aby musel niekam chodiť. Sú páry, kde muž pracuje v zahraničí, príde domov za dlhší čas, alebo chodia na služobné cesty, je to vždy o dôvere. Ale nápad ísť sa odreagovať s kamošmi na chatu, keď partnerkou kmášu hormóny sa mi nezdá najšťastnejší 😒 😒 😒
@karinbirosova2 kamos ani opity nebol, len sa na chate posmykol na strmých schodikoch, skoro si vazy zlomil.
skoncil nakoniec len so skaredymi modrinami.
urcite by si mala navstivit psychológa, ak v tebe este stale rezonuju pocity z toho, co sa stalo tvojmu prvemu priatelovi.
aj ked to vyzera, ze je to minulost, ze to uz mas pod kontrolou, spracovane, ono to potom vyskoci v najnevhodnejsi okamih zo skrine.
si si ista, ze ta trapi strach o jeho zdravie, alebo aj nieco viac?
niekedy sa veci, co citis, ale odmietas pripustit, kompenzuju nahradnym pocitom.
ty sa napríklad bojis, co sa stane, ked v opitosti strati kontrolu nad sebou.
ale pri strate kontroly nad sebou sa da vyviest aj kadeco ine, nielen posmyknut sa a zlamat si vaz.
to ale nechces pripustit, zeby si mu nedoverovala. jednak ti este nedal dovod, a je to smiesne hned na toto zacat mysliet, hanbis sa za taku myslienku, nechapes, preco ju mas zrazu v hlave, ale aj tak tu obavu nevies z hlavy vyhnat.
preto strach z toho, ze nejakej podlahne - co nechces pripustit, ze by ta hlodala ziarlivost - sa prekryje strachom o jeho zdravie.
najdes proste rovnako dolezity a vazny dovod, ktorym si vysvetlis, preco citis nepokoj nad jeho vyletom s kamosmi na chatu.
Aj napriek tomu ze mas strach co sa ti v minulosti prihodilo...priatela nemozes drzat stale pri sebe ako na voditku... Viem ze obavy su velke... No myslim si ze stat sa hocico moze vsade aj doma vonku nielen na chate.... Ak mas uzkost porad sa s psychologom🙆
Tak ako pisete, nemam strach z toho ze nebudu tam kolegovia len a nevien co...ja mu verim...ale mam straxh z toho ako ste pisali opije sa a boh vie co sa mize stat...snazim sa mysliet pozitivne ze nic zle sa nestan ale neda sa...lebo fakt clovek nikdy nevie...nechcem ho drzat pri sebe len ..ale on nikam nechodi len teraz chce ist chcu mat taku rozluckovu party z firmy lebo kolega odchadza..n
@karinbirosova2 stáva sa mu, že sa opije a nevie, čo robí, keď sa toho bojíš? S tvojím strachom by si mala niečo robiť, lebo stať sa mu môže hocičo, aj keď bude triezvy.
@karinbirosova2 nie je normalne, aby si sa takto bala...ked si so strachovat nevies poradit sama a nestaci, ze si uvedomis, ze nestastie sa moze stat aj cestou z prace, aj dnes, opitemu ci triezvemu, tak Ti mozem poradit iba odbornu pomoc
No kocena, ale toto je seriozny problem. Preco si to uz davno nediskutovala s psychologom? A predstav si. ze ti raz priatel navrhne, ze vezme dieta na lyzovacku, alebo nieco take? No klamat ti nejdem. Stat sa moze hocikedy vselico vselikomu, ale tak to v zivote chodi. Zase nic nevyriesis ani tym ked budes obmedzovat priatela, svojich blizkych, alebo sama seba. Stach mame asi vsetky ked nam zalezi na partnerovi a nie je s nami, ale teda, skor myslim na to aky den si urobim. Kupel a tak. Kazdopadne to mas tahsie kvoli prezitej traume. Teda neivem ak sa takto trapis uz treti den, tak to sama asi neprekonas. Skoc za odbornikom. Aj pre babatko bude najlepsie ak sa prestanes stresovat.