Ako prekonať pocit zlyhania?

sisa2111
22. okt 2013

Ahojte, neviem či táto téma patrí práve sem, ale potrebujem počuť rady, alebo skúsenosti vás, ktoré ste prežívali to čo ja teraz. Po rozchode s priateľom som sa vrátila k rodičom. Mám syna a ten je dosť živé dieťa. K rodičom som sa vrátila po 15-tich rokoch samostatného života. Je to zložité sa znovu zžiť, znovu sa cítiť ako dieťa, lebo pre našich rodičov budeme stále deti, stále nás budú upozorňovať a svojím spôsobom kontrolovať...... Mám v sebe pocit zlyhania, to že som zase naspäť u našich. Snažím sa opäť postaviť na vlastné nohy, časom by som si chcela prenajať nejaký byt , ak sa mi podarí vyriešiť problémy s hypotékou............ Ako prekonať ten pocit, že som zlyhala, že zase začínam odznova? Rodičom som vďačná za pomoc, ale už naozaj nie som dieťa a doslova sa tak niekedy cítim.

987654321bbbb
22. okt 2013

@sisa2111 je to OK, mas obavy , mas pocity,ale to co si urobila bolo iste spravne a ja t mozem len drzat palc, ako mnoho inych ludi tu na tomto fore, drz sa a mas super rodicov 🙂

sisa2111
autor
22. okt 2013

@987654321bbbb Ďakujem. Rodičom som veľmi vďačná, len ten pocit v sebe potrebujem dať nabok..........len nejak sa mi to nedarí.........

987654321bbbb
22. okt 2013

lebo je to cerstve este, je to pocit vdaky, striedany z pocitom zlyhania, mas zdrave dietatko je to super, mysli len na pozitivne veci a s tym pride aj radost aj lahsi zivot 🙂

ginger_fox
22. okt 2013

preco chces silou mocou prekonavat? Zaklad je vyrovnat sa so situaciou, zmierit sa s nou, sama so sebou a potom mozes stavat opat a prekonavat 😉

henikav
22. okt 2013

To sa v zivote obcas stava ze clovek zacina odznova a od nuly, neber to ako vlastne zlyhanie, jednoducho to tak zivot priniesol. Bud rada ze mas tuto moznost "odrazoveho mostika" u rodicov, pomalicky sa zase postavis na vlastne a budes sa tesit z kazdeho drobneho uspechu. Drzim palce nech sa ti dari

sissmiss
22. okt 2013

@sisa2111 ak mas moznost navrhni rodicom ze im budes nejakou sumou platit za to ze tam byvate. Ak odmietnu, ty si s tym ok, lebo si to navrhla. Ak prijmu tak budes mat viac pocit ze si samostatna, ze to ze u nich byvas nejde ruka v ruke s podriadenim sa a detskym posluchanim. Proste ze to kompenzujes financne, nemusis za to dat svoju samostatnost. Ber to ako prechodne a skus to vziat ako vyhodu, nie nevyhodu.

sisaha
22. okt 2013

@sisa2111 nemyslim si, ze si zlyhala.., iba si na nejaky cas vymenila pôsobisko... 😉

juliana77
22. okt 2013

@sisa2111 zrejme ti zlyhal vzťah a nie ty.

adri266
22. okt 2013

@sisa2111 viem si predstavit, co prezivas, sestra zije s rodicmi aj s jej malym synom a niekedy je to na noze, aj ked sa o maleho staraju. Ale proste maju ine nazory, na vychovu, na svet, atd.
Avsak, na druhej strane, mala by si byt vdacna, ze si mala kam ist. Ked tu citam pribehy zien, ktore sa nemozu rozist ci rozviest s partnerom, s ktorym sa velmi trapia, lebo by nemali kam ist, je mi smutno...a Ty si to utocisko mala. Mas pomoc, ak bude maly chory, mas ho kde nechat. Hladaj pozitiva v tom stave, v akom si...a hadky boli aj budu, ale ber to tak, ze je to len docasne riesenie.
No je mozne, ze ako slobodna mamicka, ked sa osamostatnis, bude lutovat, ze nie si s rodicmi, aby Ti s malym pomohli 😉 A budes si hovorit, Ako mi bolo dobre.... 😎 😎 😎
Neboj, vsetko bude dobre, tie pocity a myslienky sa snaz zavrhnut

sisa2111
autor
22. okt 2013

@adri266 viem, že všetko má svoje pre aj proti. No vidím ako som rodičom nabúrala ich život, ako sú nervózni z môjho sťahovania, z kopy vecí, ktoré mám, ako kritizujú, že všade je neporiadok............. ja sa snažím, naozaj, a keby som mohla, tak im ich život nenaruším, ale momentálne nemám iné východisko............ preto ten pocit, že som zlyhala, že nemám vlastnú domácnosť, že som musela prísť naspäť a nabúrala som život rodičom............ vidím, že im to vadí.

radlinka
22. okt 2013

@sisa2111 netrap sa, neboj bude lepsie. Ber to ako novy start a novy zaciatok do zivota, nezlyhala si ... prave naopak si urobila to, co bolo nevyhnutnostou. Ak bola taka moznost vratit sa, tak si ju vyuzila. Mysli pozitivne, pozeraj na svojho synceka a na dalsiu buducnost, skus sa obklopovat peknymi a pozitivnymi vecami, zazitkami, venovat sa niecomu co ta bavi a robi ti radost 😉 .... po case sa vsetko dostane spat do kolaji a kazdy si zvykne. S rodicmi je to fakt tazke, zavisi od flexibility ako sa dokazete jeden druhemu prisposobovat a zdielat jednotlive nazory. Postupne sa osamostatnis a vybudujes si aj ty vlastne hniezdocko a bude vsetko fajn...treba mysliet pozitivne a hlavne verit sama v seba. 🙂 drzim palce a zelam vsetko dobre xxx

adri266
22. okt 2013

@sisa2111 tak to je trosku rozdiel, ak Ti to vycitaju sami rodicia. Ale neboj, je to len preto, ze si zvykli na svoje pohodlie, oni to nazoaj tak nemyslia. Aspon si mozu viac uzit ten cas s vnukom, kym si nenajdes vlastne byvanie.
Drzim prsty

janickacrazy
22. okt 2013

@sisa2111 Neboj sa, to sa časom upraví, viem, že to nie je pre teba ľahké, ja som bola v rovnakej situácii ako ty a tiež som si zo začiatku nevedela zvyknúť....ber to tak, že tam nebudeš navždy, len na prechodnú dobu, ja som sa tým vždy utešovala....teraz po dlhšom čase som spokojná, že som bývalého opustila a našla som si super manžela, s ktorým mám už aj synčeka a v pohode sme šťastní....ale začiatky boli ťažké, neboj, zvládneš to 😉

sissmiss
22. okt 2013

@sisa2111 este dodam, ze rodicia su casto v takejto situacii nevrli, lebo dieta uz bolo "na poriadku" a teraz to je zase ich dieta ktore ich potrebuje a oni sa s tym nechcu stotoznit. Ako ked rodicia casto prehovaraju dceru ze ved ju muz nemlati tak preco s nim nemoze zostat. Oni uz chcu mat odfajknute, ze toto je uz za nami. Takze aj preto mozu reagovat negativne, nielen preto ze sa im narusil klud ale narusil sa im ten pocit ze toto dieta je uz vybavene, hotove. A teraz zase nie. Skus si urcit aj ked si este len prisla ze kedy budes odchadzat. Rozmysli si realisticky plan ze kolko tam asi zostanes a skus sa toho drzat. Aby aj oni vedeli na com su a aby si sa ty mala v tazsich chvilach kam tahat ako za svetlom 🙂 Dalsia vec, teraz su sice nervozni a nespokojni ale ked budu citit ze sa osamostatnujes, ze sa blizi cas kedy by si mozno odisla, moze sa stat ze zacnu robit naprieky lebo si zvyknu na to ze maju tretiu osobu medzi sebou, ze je moznost vybit svoju nevolu na nej, ze nemusia riesit svoje problemy ale tento zastupny problem.... a toho sa nebudu chciet vzdat. Tak aj na to sa priprav ze ked zacnes po case randit ze nebudu chciet strazit dieta, ze ked budes chciet odist budu negativni...

sisa2111
autor
23. okt 2013

Ďakujem vám za podporu....hádam sa časom vyrieši hypotéka a budem si môcť dovoliť nejaký menší podnájom...... a časom sa to všetko dajak utrasie........

anatalia77
23. okt 2013

@sisa2111 neboj sa,nie je to také zlé ako sa ti vidí.Aj ty sama si bola zvyknutá na samostatnosť a svoju kuchyňu,no a teraz si naspať u rodičov.Je to len dočasné,tak to treba v zdraví prežiť.Mala by si v tejto situácii vidieť pozitívne veci-máš strechu nad hlavou,si vlastne doma, u rodičov...alebo by si chcela byť v azylovom dome?

sisa2111
autor
23. okt 2013

Ja som rada, že na hlavu mi neprší a že mám pomoc. Len mám v sebe ten pocit, že som zase na začiatku. Po 15-tich rokoch znova nemám nič........... nesťažujem sa, len vidím, že som nabúrala rodičom ich pokoj.

babajaga2
23. okt 2013

@sisa2111 Ver tomu, ze nie si sama. Ja som sa s ročným synom pod vplyvom zložitých okolností vrátila zo zahraničia domov k mame. Do 2 izbového bytu s tým, že s nami ešte bývala moja 90 ročná stará mama, ktorá bola ležiaca. Bolo to veľmi ťažké obdobie. Po pol roku stará mama zomrela. Ale dodnes v podstate bývam so synom v jednej izbe a napriek tomu, že mám zlatú mamku, ktorá nám neskutočne pomáha, tak sa mi žije ťažko. Nežijem svoj život. Ale verím, že keď malý pôjde do škôlky a ja do práce a konečne sa postavím na vlastné nohy, tak sa konečne osamostatním a začnem žiť! Jednoducho si stále hovorím, že toto zlé obdobie musí prejsť a bude dobre. Tiež začínam od nuly. Musíme veriť. Tak veľa šťastia 🙂

sisa2111
autor
24. okt 2013

@babajaga2 Aj teba veľa šťastia. Zvládneme to, verím tomu. Aj keď tým pocitom sa človek nevyhne....

radlinka
24. okt 2013

@sisa2111 jasne ze je to o tych pocitoch, je to fakt blbe prist spat a zacat opat zit s rodicmi, ktori maju svoj styl, svoje oblubene rutiny dna a denno-denne plany. Vela ludi zacina opat od nuly ale ver tomu nie vsetci su odhodlani hodit svoj zivotny roman na sklo v takomto zneni. Radsej si v tichosti precitaju clanok a prikyvnu hlavou. Aspon si nasla odvahu zobrat si veci a dieta a ist svojim zivotom a za svojim cielom. Nie je to lahke ale vzdy lepsie ako zit s clovekom, ktori ta ubija, neprinasa do zivota nic pozitivne a s ktorym nie je hodna buducnost (ty sama najlepsie vies, akym ti bol partnerom). Podla mna si ucinila spravnu volbu, je len na tebe a spravnom case ako sa vsetko vyvinie v pred. A nikdy nevies ci nestretnes niekoho lepsie ako bol dotycny a budete opat jedna krasna, stastna a velka rodina. 😉 xxx

sisa2111
autor
24. okt 2013

@radlinka Veľmi pekne ďakujem za tento príspevok 🙂 verím, že raz toto všetko dostane taký smer, aký má mať a bude dobre. Ďakujem

radlinka
24. okt 2013

@sisa2111 aj ja verim, neboj nevesaj hlavu bude dobre...chce to silu pozitivneho myslenia a hlavne doveru v seba samu. Najdi si nieco co ta bude hnat do predu a dodavat ti silu a energiu. Vela stastia a drzim silno moc palce xxx 🙂