Ako prekonať nezáujem rodiny?

sunny8
28. okt 2016

Ahojte.. Toto je vec ktora ma dusi uz veelmi dlho ... A to je ze sa o mna rodina skoro nezaujima... Su ludia ktorym je to jedno su taki ktori to zvladaju na jednicku a su taki ktorym to trha srdce tak ako mne ... Mozno sa len potrebujem vyhovorit ten tlak je uz velky ... Co som zacala zit so svojim terajsim uz manzelom (rodicia ho absolutne nechcu a v jeho pritomnosti nevydrzia ani minutu) sa nase vztahy uplne rozpadli. Mam pocit ze som na vsetky zivotne etapy bola sama v sni ked som potrebovala objat tu pre mna neboli .. V den mojho sobasa v radostiach z tehotenstva v porodnici pri raste malej ani v jej prve ani v druhe narodeninky ani jediny darcek ani na vianoce ... Neboli pri mne v pre mna dolezitych chvilach. Ked som si nasla zamestnanie zustila som ze nemam s kym zdielat svoju radost nikto neprejavil radost so mnou. Nech mam tolko rokov kolko mam potrebujem materinske objatie rady spolocne rozhovory ... Nwviem sa zmierit s tym ze som o rodinu zo dna na den prisla len preto ze neakceptovali moje rozhodnutie.:(

natalym
28. okt 2016

Tvoja rodina sa nezaujíma alebo manželova?

mondolina
28. okt 2016

Jedine v sebe, svojim vyrovnanim sa so situaciou.

libawet
28. okt 2016

@sunny8 no, ťažká odpoveď, keď si povedala len " A ". Manžel je terorista alebo čo?

natalym
28. okt 2016

@libawet 😀 Ty si koza...... 😀

lubkavargova1
28. okt 2016

Preco ho neprijali? Je rom? Moslim? Tyran? Starsi? Musis ozrejmit preco sa ti obratili chrbtom.

nikanu
28. okt 2016

presne to by aj mna zaujimalo ze preco ho neprijali, lebo nie je to standardna situacia a zasa ak na to maju dovod tak musis uznat aj ty ze mozno ti chcu len dobre.Kamoska mala podobny problem a nakoniec aj sama pochopila ze si zle vybrala a s rodinou sa nakoniec zmierila

dominika6
28. okt 2016

@sunny8 je to divné lebo ak aj rodičia výber zaťa neuznávajú,pre dobro a lásku k dcére,ked vidia že je všekto ok,by sa mali nad to povzniesť a prekusnúť bariery..
ale to že razantne odmietajú aj teba,hoci ťa len vypočuť,zatelefonovať,alebo navrhnúť hoci návštevu bez manžela...toto je o inom a hladaj niečo hlbšie..
pokiaľ ozaj nieje jeden z vymenovaných od báb vyššie..
ale viem,že každá prekážka sa zo strany rodičov dá zvládnuť aj ked im to trvá dlhšie..

stanqa123
28. okt 2016

@sunny8 paneboze ty pises o mne??? :( ja to mam na chlp presne..plus nadavky vyhrazky vycitky ohovarania ponizovania...

nikanu
28. okt 2016

@stanqa123 to od rodicov mas taketo spravanie? alebo teda od rodiny? ☹ to by som asi neprezila proste hocikto ked ta aj zradi ale rodinu mas len jednu a ti by sa takto chovat nemali ☹ ale zasa vidim aj na okoli ze rodina sa niekedy chova horsie ako kamarati

lulu_2323
28. okt 2016

Ahoj toto neni typicka situacia..mala by si napisat preco tak neznasaju tvojho muza? Preco sa tebe ako dcere a vnucke otocili chrbtom? Je tvoj muz zly bije ta tira ta a preto toto? Alebo im len nesadol a je to dobry chlap a tvoja rodina je cudna? Ok nie vsade su vztahy na jednotku ale predsa sa nemusia bavit s tvojim muzom ale aspon s tebou a so svojou vlastnou vnuckou..asi si nam nepovedala vsetko a preto ti nevieme pomoct

stanqa123
28. okt 2016

@nikanu no najviac ublizia hlavne najblizsi:/

dominika6
28. okt 2016

@stanqa123 z akého dôvodu? len kvôli mužovi?

sardinka336
28. okt 2016

Neprijali ho preto lebo nema VŠ a nepracuje...toť z blogu zakladatelky temy....
Ja hovorím tak, chyba je vzdy aj na jednej aj na druhej strane. Tu VŠ na to kašlat ale s tou pracou...neviem, akosi sa mi nechce verit, ze jej muz je pan dokonaly a preto s nim nevydržia ani minutu v jednej miestnosti. Kto vie...zase v rodinách sa deje všelico.
Mna by velmi mrzelo, ze mojim rodičom vadi moj muz, tak by som k nim išla z času na čas bez neho a s malou...niekto musi urobit prvy krok a starých uz človek velmi neprerobí..

lubkavargova1
28. okt 2016

Preco ho neprijali? Je rom? Moslim? Tyran? Starsi? Musis ozrejmit preco sa ti obratili chrbtom.

larra2606
28. okt 2016

Vidim, ze niesom niesme samy 🙂 . Ja som sa s muzom spoznala pocas studia, aj sa mi viac v skole zacalo darit-uzasny clovek. RTozhodli sme sa hned po skole vziat. Zo strany rodicov slo ako tak vsetko po poriadku. Rodiny sa radovali, ze konecne svadba z oboch stran, zalubeni sme boli....no po svadbe sa vsetko zmenilo. Moji rodicia hned po svadbe chceli, aby sme odisli do zahranicia. Pre nas to bol sok, kedze muz na SK pracoval niekolko rokov v rovnakej praci, slo o mna, aby som si nejaku nasla...nedarilo sa a tak sme si povedali, ze bud dieta alebo praca a cuduj sa svete-hned s anam podarilo babo. Moja mama, ktora je uz neviem ktoty rok v prechode a nezvlada to(otec jej vsetko toleruje a je pod papucov) prisla na to, ze som tehotna, ked sa mi hrabala vo veciach. Asi po par tyzdnoch sme im to povedali. Ziadna gratulacia, nic, len od vlastnej mamy slova...si si skazila zivot....kadeco sa postavalo...odisli sme do podnajmu, z ktoreho nas zavolali naspat pred porodom mysliac si, ze vsetko bude ok..omyl...bolo to horise zit-nezit pod ich strechov...a tak ked uz som mala akoze matersku schvalili nam uver a sli sme byvat do bytu...z velkeho domu,ktoty mal byt a docasnym domov pre ich vnucata trcime v byte..ale to nevadi...po dvoch rokoch sa nam postastilo a cakame druhe babo...no mam problemy a neviem ci ho donosim..som sa dcerku sama...A cdo sa rodiny tyka, vobec sa nestykame...Nestojime o falos a pretvarku, vystvali nas z domu..nepodrzali, aby sme sa s kledneou hlavou osamostatnili....Sm eotvoreni tomu, aby sa to dalo dokopy, ale ked clovek vidi, aki su tvrdohlavi a vsetko by riadili, radsej nech si ziju samy svoj zivot a nech simyslia, ze su nesmrtelni

lubkavargova1
28. okt 2016

Pardon...dvakrat nahodilo

dominika6
28. okt 2016

@sardinka336 ved ked namá prácu ako by sa uživili?
možno je to už pasé a ten status,,nenávisť,,pretrváva stále, aj ked nemusí,ale nik neurobí prvý krok..

stanqa123
28. okt 2016

@dominika6 ked ti pravdu poviem absolutne netusime dovod...mozno preto ze sme sa uz postavili a oni stratili panacikov... pomoc absolutne ziadna, nic tma..iba vycitky, vyhrazky a pod..smutne..ale uz sme sa z toho otrepali a zijeme pre seba a dietatko...

pribinak
28. okt 2016

nepises nic konkretne, ze preco ho neznasaju, nic o nom? co je to za cloveka, preco nema pracu? ma nejake specifikum? napr. je to abstinujuci alkoholik, ci z nejakej zvlastnej rodiny, alebo ma nieco odsedene?
je tam nieco o com si nenapisala.............

natalym
28. okt 2016

Ja by som ani nesnažila s nimi kontaktovať a nech zostanú tam kde sú. Ak lásku k Tebe podmieňujú tým, že sa im nepáči Tvoj partner, tak Teba nemajú za nič a tak aj tá láska vyzerá. Dovi dopo. O takých ľudí nemám záujem.
Verím, že aj mne sa nebude páčiť nastávajúci mojich dcér, ale za to nezanevriem na svoje deti.
Ani mňa svokrovci nemajú radi, ale ich syn si ma vybral, tak to proste tak je a basta.

sissy27
28. okt 2016

prečo ja mám taký divný pocit, že si nám nenapísala všetko... a mimochodom - dlhodobo nepracujúci zať by aj mne vadil... síce nie až tak, aby som odpísala vlastnú dcéru, ale ako som spomínala, mám pocit, že tam bude toho viac...

pribinak
28. okt 2016

@sissy27 tak, tak, tiez si myslim, ze je tam nieco co nenapisala, to nebude len tak, ze prerusili vsetky kontakty, nieco visí vo vzduchu

libawet
28. okt 2016

@lubkavargova1 len autorka mlčí....že by bol fakt niečo z toho, čo tu píšeme? A že " aha ", tak asi preto sa so mnou nikto už nebaví?🙂 🙂

sofi1230
28. okt 2016

Takže ste im pomáhali a teraz keď máte vlastné bývanie a nemáte na nich čas tak sa všetko otočilo o 180stupňov tak to od nich nieje pekné

lubkavargova1
28. okt 2016

@libawet ja viem ze to neni len tak. Nieco tam je.

magmolatus
28. okt 2016

@sardinka336 neviem kde si prišla na to že nepracuje, ale na tom viac menej nezalezi. Z niečoho žiť asi musia.
Ale asi sa da uvazovať že problem je v tom že su kazdy z inej "cenovej". Zrejme on nema skolu a ona ano a chceli pre dceru cosi lepsie.

sardinka336
28. okt 2016

@magmolatus kde som na to prišla? čítam mojko, čítam na rozdiel od teba (ved píšem ze to uvadza v blogu ne more?) ...ja som človek, ktorý ide pod povrch veci...fasada ma az tak nezaujima.

magmolatus
28. okt 2016

@sardinka336 Kukal som ale nic trake som nevidel, asi kukam niekam inam ako by som mal, skor som mal z blogu dojem ze autorka je veriaca.
Asi neviem MK používať. No nevadi aj taky tu musia byť 🙂

sardinka336
28. okt 2016

@magmolatus citujem autorku : Neprijali ho doteraz ale zmierili sa s tym ze s nim som. Prekaza im ze nema pracu a ja pracujem prekaza im ze nema vysoku proste veci dolezite pre zivot na urovni ale to ss vzdy da dorobit no s pracou uz je to horsie....
Nápoveda....aj v blogu su diskusie......No a uz rieš temu a nie mna.

nela1916
28. okt 2016

@sunny8 No ja mám skôr skúsenosti s rodinami, kde rodičia svoj nesúhlas so životom dieťaťa dávajú najavo skôr prostredníctvom teroru a citového vydierania. Poznám človeka, ktorý sa oženil len preto, že ho dotlačili rodičia. Poznám škaredé zásahy svokry do manželstva počas spoločného bývania aj mimo neho. Poznám ľudí, ktorí vynakladajú ozaj krvopotné úsilie, aby sa postavili na vlastné nohy a nadobudli sebavedomie.

No tým nechcem povedať niečo na spôsob "buď rada, že na tom nie si opačne", ale tvoji rodičia vás aspoň nechajú dýchať, nehodnotia, akú podradnú prácu si si našla alebo tak, nezasahujú do tvojej výchovy detí, ste samostatní, takže neprichádza k neželaným konfrontáciam, alebo? Ja by som si asi s rodičmi skúsila dať dlhočizný rozhovor, pokúsila by som sa všetko si vzájomne povedať, opýtala by som sa ich na dôvody, vysvetlila svoje. Ak to nepomôže, už by som si len s chladnou hlavou vytvorila názor a išla by som ďalej.