Ženy,prosim. Ako prejavujete rešpekt,uctu partnerovi? Vedieme prudko tazku konverzaciu. Partner nechce konkretizovať. Moj prejav rešpektu,ucty mu nestaci. Doslova ma zhodil,co ma zabolelo,ale narovinu nepovie. A uz som stratena,ci robim chybu ja alebo vyraba on problem tam kde nie je.
A on tebe respekt a uctu ako preukazuje?
Lebo mi je cudne toto riesit, pripada mi to ako z 19. storocia. My toto doma neriesime...
@zuzanka.zuzu začinam mat rovnaky nazor. 😞
Hráte sa "hádaj na čo myslím?". Veď keď niečo chce, mal by to vedieť pomenovať, nie ťa naťahovať ako malé decko. Tiež má k tebe zjavne veľmi zaujímavý vzťah.
@0silvia0 suhlasim. No je strasne tvrdohlavy. Cokolvek poviem zneguje. Zhadzuje moj nazor.
Som mu citlivo vysvetlila,ze respekt voci muzovi mozem vnimat inak ako to on pozaduje. Ze nech ma nasmeruje. Jeho reakcia : vygoogli si to, nebudem Ti to hovorit nechcem si to vynucovať. Maš to vedieť.
Chyta ma uzkosť,zufalstvo. Hraje nejaku divnu hru a mne sa to nepaci.
Co je natom s laskou povedať : milacik robis to dobre, ale ked to urobit tak a tak bude to dokonale. A posunieme sa dalej.
Takato hra co hraje ma zranuje 😞
No, keby mne niekto zacal takto kazat, tak by som asi velmi rychlo presla do ironie a zacala by som ho oslovovat Vase blahorodie😝 K svojmu manzelovi sa spravam slusne, nijako specialne mu uctu neprejavujem, na to netreba ziadne gesta, to sa proste musi zit.
@lintu ked mu ukazem,ze problem vyraba on tymto postojom. Nastane afekt,teatralne rozhadzovanie rukami. Opakovala som,ze naozaj neviem co chces pocut, on mi to nepovie.
Zeby sam nevedel?
Uz mam pocit z neho,ze sa chce pohadat tak si vymyslel toto
Párová terapia u psychológa
@dskjhfdlkdjhl ano suhlasim. Ved ucta a respekt ide ruka v rukave. Nikdy som ho neponizovala, pekne o nom hovorim, chvalim, podakujem.
A on mi dnes ako furia zadre,ze to nie je prejav respektu.
Som divna?
Dosli mi argumenty na svoju obhajobu.
@majka1231990 navrhla som. Odmieta.
Aj také vykanie je prejav úcty. Skús 😀
Ale tak nejaký problém s tebou dozaista má. S úctou, rešpektom to vôbec nemusí súvisieť.
zakladom je ze obidvaja musia viest konverzaciu tak, aby nevyhral jeden, ale bola diskusia co buduje a vysledok pozitivny. Ale ked sa mi stalo, naozaj sedi, treba ticho odist a vratit sa k tomu druhy den alebo neskorsie.
Manzela casto chvalim aky je super otec a muz a som mu vdacna co vsetko pre nas robi. No je z toho hotovy ako vacsina chlapov 🙂
@lintu komunikacia mu nejde. On ako introvert ju nepotrebuje. Ja som tak isto intevert,ale rozpravat sa chcem.
On to vie. No menit to nechce.
V priebehu dna mi pošle krasne sladky citat z FB od Odin. A mna ide porazit. Opusuje v nim dokonaly vztah s dokonalou komunikaciou,ale komunikovat v principe nechces.
To akoze co je?
Ostala som ako obarena.
Vysvetlujem,ze akosi mi to nehra lebo ved ked po tom tužiš tak komunikuj so mnou. Ja budem aj pocuvat aj rozpravat.
Nie.
A uz to islo. Zle mi prejavujes respekt...
@alexandra2010 dakujem za slova. Rovnako chvalim aj ja toho svojho. A on mi ( asi v afekte )povedal,ze to nie je prejav respektu,ale forma podakovania
Stratila som slova fakt.
Som mala chut mu vykricat,ze ci mu šibe
Tu je ten citat :
Som ochotný vykročiť zo svojej samoty.
Beriem na seba riziko, že sa podelím s tebou o niektoré svoje myšlienky.
Odhalím pred tebou svoje poznania a rozhodnutia, ale pri komunikácii ťa budem pozorne sledovať.
Chcem si byť istý, že ma prijmeš aj s mojimi myšlienkami, úsudkami a rozhodnutiami.
Keď sa ti niečo nebude páčiť a dáš mi to nejakým spôsobom najavo, stiahnem sa do bezpečia svojho ticha. Možno zmením predmet konverzácie.
Alebo, začnem hovoriť o tom, o čom sa domnievam, že chceš, aby som hovoril.
Pokúsim sa byť tým, čo by ťa potešilo. V tejto chvíli viem ale aj to, že to nie je správne.
Azda sa mi jedného dňa podarí získať odvahu a zatúžim vyrásť ako osoba.
A potom ti vylejem celý obsah mojej mysle a môjho srdca.
Bude to moja hodina pravdy.
No dovtedy budeš o mne vedieť iba veľmi málo.
Iba to, čo mi môj strach pred tým, že sa ti znepáčim, dovolí.
Dovtedy budem naďalej brániť svoju nečestnosť len preto, aby to nezranilo druhých.
Budem ospravedlňovať svoje pokrytectvo šľachetnosťou a uspokojovať sa s umelými vzťahmi.
Ale raz ukážem svoje skutočné emócie a pocity pred tebou.
Ak ich ty dokážeš potom prijať, budem vedieť, že som urobil prvý krok ku tomu, aby som ti povedal, kto skutočne som.
Viem, že potom budeme ako dva hudobné nástroje, ktoré hrajú v rovnakej tónine a vydávajú presne ten istý zvuk .... Odin / na motívy Johna Powella
Ako sa ja poznam, tak by som mu povedala nech sa ide spytat do narodneho divadla ci nepotrebuju posilu. Taketo teatra by som ja odignorovala.
Hm, keď nechce rozprávať, veľmi ho asi nerozhovoríš. Skúste si dopisovať. Myšlienky, pocity sa mu tak budú možno jednoduchšie vyjadrovať. Podľa mňa o tom rešpekte sa len blbo vyjadril. Vaším problémom je skôr, že sa nerozumiete.
No toto by som chcela mať doma. Väčšinou tvrdím že sú to jednoducho blbci, ale tento má v hlave riadnu kašu.
Mne z toho citatu vychadza, ze sa s nim stotoznuje niekto zakomplexovany, bez odvahy, co sa prisposobuje, ide kazdemu po ruke, alebo uteka “do bezpecia”.
A v tom “bezpeci” sniva, ako pride “ten jeho velky den”.
Nic pre to nerobi. Nesnazi sa. Len vyckava.
A ked konecne nejak ten den pride (ak vobec) - pod cim si predstavuje, ze ktosi vezme vestecku gulu a vygoogli si jeho myslienky a pocity kdesi z eteru - tak ho je na oplatku ochotny milostivo obdarit svojim zaujmom a ukazat mu, co v nom je.
Co je tiez otazka, ci ta namaha partnera na zistovanie, co v nom je, pri takomto jeho postoji bude vobec stat za to. Ci “to co v nom je” nebude miesto suzvuku dvoch nastrojov len ukazka sebestredneho ega, vyhladovaneho po obdive.
Skor je to vykrik do tmy, ze nevie mat respekt u druhych, ale tuzi, aby mu ho ukazovali. Aby nim krmili jeho ego dovtedy, kym by sa necitilo odvazne sa zacat verejne prejavovat.
Ale po pravde on to nechce ani tak od teba, ako od druhych. Tvoj respekt mu uz prestal stacit.
A kedze je po tom hladny a nevie si to ziskat, tak skace do teba, lebo si jediny ochotny zdroj, ale uz si mu prestala stacit, chce, aby si zo seba vyzmykala nieco viac, co ho zas ukoji.
Citujem: "Co je natom s laskou povedať : milacik robis to dobre, ale ked to urobit tak a tak bude to dokonale. A posunieme sa dalej."
Toto je vsetko zle. V preklade hovoris toto: Milacik, si neschopny a nevies vobec ako veci robit. Musis to robit tak ako ja chcem. Iba ja viem ako sa robia dokonale veci.
Nekritizuj ak nieco urobi... iba pochval a podakuj a ocenuj jeho snahu. Muzi maju obrovsku potrebu byt oceneni znovu a znovu, po kazdej malickosti co urobia.
Moj muz ked prvy krat umyl kupelnu, neumyl poriadne vanu v rohoch a ani kohutiky ale ja som s nadsenim chvalila ze ako sa to vsetko nadherne leskne, este aj v rohoch a aj kohutiky ake su ciste. O tyzden umyl kupelnu znovu a tentokrat aj tie rohy a kohutiky.
@andreatytler mozem sa mylit, mne to skor prislo, ze to bolo v suvise s tym, ked ho ziadala, aby ju nasmeroval, ako mu ma teda ten respekt prejavit. Ze jej to moze povedat aj takto priamo, miesto toho vygoogli si to.
Ale i v takom pripade by to bolo chore. Aby jej do bodky diktoval, ako sa ma k nemu chovat, aby on bol spokojny.
Mne jeho tahy pridu take manipulatorske. Taka snaha postupne prebrat kontrolu nad situaciou. Ked on bude rozhodovat, co je u nich spravne a ona posluchat, striehnut na naznaky a dufat, ze ich spravne vyhodnotila a pochopila, inak pride trest (jeho zdutost a odmietanie sa bavit).
Aby sa on citil dolezito a komfortne.
Preto on onepovie nic riadne k veci, len podsuva vagne posolstva, citaty a prazdne reci typu Prid si na to sama, co ja vlastne myslim/citim.
Nemusi manipulovat vedome, ale uz i toto je forma manipulacie. A kedze sa zda, ze funguje (ona na to reaguje spravnym sposobom - i ked sa hneva a hada s nim, ale i tak sa snazi najst sposob, ako sa mu teda spravne prisposobit), bude to u nich len pokracovat a prehlbovat sa.
Asi sa ho treba opytat, ako on tebe prejavuje respekt takou komunikaciou... No uprimne, toto nie je vhodny clovek na fungujuci vztah. Zivot je omnoho jednoduchsi, ked kazdy jasne povie, co chce. On ziada, aby si bola telepat a snazis a v tebe vyvolat pcoit viny a manipulovat ta.
Nemyslim, ze mu chyba od teba ucta a respekt. Iba sa pre nieco zdul, sam nevie preco a tak je urazeny.
@moonlight1210 vystihla si to.
Mne je to tak velmi luto,ze takuto vaznu vec riesim sama. Mam nato sana prisť co pom jeho duša prahne. Naozaj chcem aby nam to fungovalo, nechcem aby sa to napatie, nerozumenie zvacsovalo. Len neviem co robit.
Som mu povedala,ze chcem byt rovnocenny partner. Experimentovala som. Naozaj som ho chvalila za kazdu vec,blbost,hladkala ego ako mu to ide v robote ci doma. Druhy muz by asi radostou skakal, tento nie.
Bojujem sama so sebou lebo tymto mam byt nie rovnocenna ale submisivna partnerka,ktora sama nepocuje ziadnu pochvalu za cokolvek v domacnosti ? Len on bude ospevovany?
Obidvaja sme citali knihu 5 jaxykov lasky. Zhodnotil ze je to velmi dobra kniha. Ja som typ co chce pozornost a on uznanie.
Ked som hlbsie chcela o tom diskutovat, konkretne som mu povedala ako chcem mat tu pozornost, on mi opisat pocit uznania odmietol - ze to mam vediet.
Do mna 100 certov voslo. Nestihla som nic povedat, tak ma isiel presviedcat ze som knihu necitala,ze si ju mam precitat znovu.
K tomu citatu. Kazdy si tam najde nieco svoje nie ? A on ze , co tam ja mozem vidiet inak. Ci viem citat pismena, ze to ma len jeden vyznam- ten jeho.
Zeny brutalne som sa kontrolovala. Ked som mala nahrate ako to on vysvetlil, do bodky to napisem. Zapamatala som si cast v ktorej sa sam zamotal
Citat je o tom ako ludia spolu žiju. Ako si rozumeju aj BEZ slov. Lebo su dokonale zladene hudobne nastroje ktore hraju v rovnakej vyske. Kazdy partner vie co ma robit, vie aka je jeho uloha, nezavadzaju si pri cinnostiach, jednoducho hraju spolocnu pieseň.
Ticho som pozerala na neho lebo mne po tychto slovach prislo ako tiche spoluzitie, kde sa jeden do druheho nebudeme starat. Tak som sa opytala, ze to uz v zivote spolu neprehovorime ?
A on : kde som hovoril,ze spolu uz neprehovorime!
Ženy stratila som sa. Som sprosta,ze to nevidim jeho ocami?
Zit v napati neviem, tazi ma duša. On caka,ze tuto krizu vyriesim iba ja- hned
A ja neviem ako. O chvilku ide do roboty, chcela by som mu ukazat,ze vec riesim, ze mi natom zalezi, ale cokolvek urobim sa mi vysmieva. Mna to odradza uz.
@simsalabim ja netusim co sa mu porobilo. Ci kriza stredneho veku. Je pravda,ze ak pociti neuspech,sklamanie taha na dno vsetkych. Nik sa nemoze tesit zo zivota ked on je sklamany.
Tak som sa ho opytala co sa stalo, co ho trapy, vraj NIC.
Mam pocit,ze nemozem prejavit ani kusok radosti zo zivota lebo hned utoči a depta ma. Proste ma taha na svoje dno,ked je tam on budes tu so mnou.
Co som si zbezne precitala
* chlapik ma problem sam so sebou (nie s tebou)
*chce aby si to ty vyriesila (nie on)
Nieco mi evokuje, ze je to clovek s narcistickou poruchou, ktoru si ale plne uvedomuje (co by mohlo byt fajn) ale absolutne netusi ako z toho von a velkou otazkou u neho je, ci to vobec chce.
Proste velmi prekomplikovany kus, z ktoreho ti skor ci neskor hrabne, ak sa nespamata. Ale pokial skutocne ide o narcisticku poruchu, zblaznis sa z toho, proste ruky prec od neho a vyslobod sa, kym este sama vies, kto si a kolko toho zvladnes.
Ja neviem, ale ten citat mi rovnako nepripada ok, niekto s velkymi vnutornymi problemami, cosi stale v tom citate slubuje, ze potom, potom, ale ked som to citala, mala som pocit, ze nebude ziadne potom.
Tiez by som mu poslala citat "nememu decku ani vlastna mater nerozumie"
Naco kilometer slov niekoho ineho? Povedz jasne co ti vadi, popis situaciu...potom na tom vies pracovat.
A hlavne nech sa nelutuje.
@evkano1402 otvorene som mu povedala,ze nemam problem porozpravat sa so psychologom. Nepokladam to za slabinu,dnes je to bezne. Najlepsia by bola parova terapia kde nas nauci komunikovat.
Odmietol. Podla mna sa boji,ze by musel viac zapracovat na sebe. Ze by dostal nejaku diagnozu. Nadseny z toho,ze ja s tym problem nemam nie je.
Este vecer mi pisal,aky mam plan na vyriesenie tejto krizy. Moj nazor, nie nazor odbornika.
Tiez ti pisem len osobny nie odborny nazor.
U psychologa, ak tam vobec pojdete, moze byt problem, ze sa bude velmi vierohodne pretvarovat. Sice by to mal psycholog prekuknut, ale aj nemusi. V kazdom pripade velmi drzim palce. Hlavne si zachovaj triezvy usudok, nech ti ho vycitkami nevezme. Kludne sa popytaj v okoli na viacero nazorov, ak by sa ti zdalo, ze uz nevies, co je a co nie je ok.
@tykat pytala som sa. On mi vzdy neurcito odpoveda a ja z toho dostavam nervy.
Opytala som sa : povedz mi v com je problem, kde som sa zachovala zle, co ta zranilo.
Odpoved: to teraz sa po tolkych rokoch zaujimas? Tak sa zamysli sama nad sebou a pochopis preco sa hnevam.
zivotne skusenosti mi hovoria, ze ten kto vyzaduje aby mu boli preukazane ucta/respekt si ich obvykle vobec nezasluzia ☹