Už nevladzem,nevladzem čakat,prosiť,prehovarať ,dufať ,modliť , vydierať ,slubovať., a všetko podobne !!! Nevladzem už bojovat ANO-ci NIE ,či sa začneme snažit o druhe dieta ..... Doma mame 4rocnu slecnu roky nam ubiehaju mne ,jemu a aj malej.... Ja ked zavriem oci a spomeniem si na detstvo vždy sa mi pri nom vynorí moja sestra ,ktora mi ho cele vyplnila ! Nedokažem si predstavit že moja dcera bude vyrastat sama a že ja sa budem musiet s tym zmierit, mna jedno dieta nenaplna štastím a este teraz ked mi už tak rychlo vyrastlo... Netlačim na manžela od Januara ho postupne nato upozornujem vysadila som tabletky tolerovala som že teraz pojdeme s gumou a ked bude aj on chciet skusime bez ale ci tlačim na pilu alebo nie stale je jeho odpoved NIE!!! argument je stale ten istý ako u chlapov,načo jedno nam stačí ,neni doba na dve deti (a pritom niesme na tom tak financne zle) a pod, stale NIE ja nechcem a hotovo,.... 😢 neskutočne ma to trapi lebo posledny mesiac už ani spolu poriadne nespavame lebo samozrejme on chce s ochranou ja bez a to sa hned povadime a nebavime sa... preco musim sa prisposobit ja jemu, a on mne nie? som s toho smutná stale cakam dufam ale ja viem že on nepovolí, ja ho nedokažem oklamat že "akože otehotniem pri tabletkach a pod" ja cchcem tak ako sme si želali prve nech mame aj druhe ale tu sa nase cesty rozchadzaju..urcite každa s vas mamicky pozna tu silnu tužbu počat dieta niekto jedno niekto tri ....ja si strasne želam mat este jedno ale ako :/
no kazda nie.ja som vzdy tuzila po jednom a mam jedno nadherne dievcatko,ktore s muzom nadovsetko milujeme
viete, nemozete niekoho donutit mat dieta. ked ho nechce, tak ho nemate ako presveedcit. kazdy muz by ma chciet, aby jeho zena bola stastna a samozrejme aj naopak to plati. a ked vas manzel nechce pochopit, ze tuzite po dalsom dietati, takchyba je niekde inde a treba riesit iny problem a nie silou mocou mat dalsie dieta. ked on to dieta nechce, tak naco ho s nim chcete mat? je to velmi nestastna situacia, ale bohuzial, vyhrazanie, ani prosikanie tu nepomoze. toto je len o vzajomnej dohode. musite obaja chciet dieta, aby to bolo to spravne rozhodnutie. Moja teta ma len jedno dieta bohuzial a vzdy mi hovorila, "nikdy nemaj jedno dieta" . je to velmi zle. ked uz rodicia nie su, nema nikoho. moze mat kamaratov, moze mat bratrancov, ale surodenec je ta najblizsia osoba v zivote, ktora pomoze, poradi, pochopi. skuste mu to vysvetlit z tohto pohladu. co bude robit, ked bude sam. ako sa bude citit, ked nebude mat surodenca.
ja som chcela jedno, mám 3. , ale bolo to rozhodnutie nás oboch, nejako som na neho netlačila moc silne, jednoducho to tak vyšlo. Z jeho strany bol strach, či ďalšie dieťa bude milovať tak ako to prvé. Miluje !!!!!!!!!!!!!!!! Niekedy muž prežíva tehotenstvo, príchod dieťaťa úplne inak. Neviem aké boli vaše vzťahy v tomto období, ale možno sa viac venuješ dcérke ako jemu a cíti sa zanedbávaný. Úprimný rozhovor by bol fajn.
Boze byt tvojim manzelom, tak asi z teba scvoknem. Vzi sa do jeho koze. Vkuse ho otravujes niecim o co momentalne absolutne nema zaujem. Ja by som uz bola na tuto temu snad aj alergicka. Tiez neznasam, ked niekto tlaci na pilu. Vykasli sa na to, aspon na chvilu... 😉
a možno je obyčajný sebec ,ktorý myslí len na seba ,aj ja osobne takého poznám a jeho manželka jeho rozhodnutím trpí ako ty ,nepohlo s ním ani ako som ja bola tehu a ona mi hladkal brucho ako sa skláňal nad našim kočíkom ,majú chlapca ,ktorý má 14 rokov a už ich toľko nepotrebuje a ona keď ide domov z práce ,povie ani sa neteším ,nikto ma tam nečaká ,chlapec vonku z kamošmi ,muž buď vonku na futbale a ona ide do prázdneho bytu ,sama povedala nemám ani 40 a citím sa ako dôchodkyňa ,a druhá vec je ,aj ohľadom drobca ,mi sme tu rodičia neni večne ,ak sa pominieme kto blízky mu ostane ,bratranci ,sesternice ,to nie je ako brat a sestra ,nehovoriac aké je to krásne ak človek vidí svojho synovca ,neterku ,ak je jedináčik ten pocit v živote nezažije ,komu pôjde na návštevu ,s kým sa bude doťahova´t ,biť o hračky .....ja som mala dvoch chlapcov a manželovi som povedala ,že by som ešte chcela,krvopotne bol proti ,že stačí ,tiež financie ,kúpa domu a pod.,ale tak ako ty túžba ešte predsa to dievčatko ma nepopustila a aj som mu povedala ,že ak to do tretice neskusime ,nikdy mu to neodpustím a to doslovne,bola by som moc v ňom sklamaná a asi to vycítil a dievčatko do tretice máme a zvládli sme aj financie a malá nám robí veľkú radosť ,čo spravit na tvojom mieste...sadnúť si s ním a pekne po lopate mu povedať svoje pocity a kľudne si aj poplač ..lebo z príspevku je cítiť ,že ťa to veľmi trápi a si z neho sklamaná a povedz mu to ....držkaj sa ...
osobne si myslim ze taketo otazky by mali byt vyriesene este pred svadbouu/ vztahom/ ... proste chce len jedno nevidim na tom nic sebecke.. kazdy ma urcitu predstavu o zivote.. a staci mu 3-clenna rodinka.. nechaj to podla mna tak ... ak nemas 40 rokov tak ptm je vzdy este fura casu....
Moj manzel chcel jedno a cakame stvrte 🙂 🙂 🙂
Ja aj moj muz sme jedinacikovia a je to hrozny pocit, hlavne vtedy, ked sedime pred domom na teraske a sledujeme ako sa susedia smeju a zabavaju so svojimi velkymi rodinami, okolo beha kopec deticiek a my sme samy ako prsty. Mame chvalabohu dve deticky, lebo jedno bolo z nasich skusenosti nemyslitelne. Nase deti sice nemaju ziadnych bratrancov ani sesternice, ale maju samych seba a to nas s muzom, tak hreje pri srdiecku, ze neskoncia ako my :( Aj teraz zienky ma to este velakrat zaboli, ked sa kamosky stretavaju so sestrami na kafco a tak, a ja nemam toho najblizsieho cloveka na svete, a neskutocne mi to chyba. Mame s muzom sice vela kamaratov, ale brata ci sestru to nikdy nenahradi. A nezmysly typu-jedno dieta staci, by som najprv odporucila vyskusat rodicom, a az potom to urobit vlastnym detom.
zacni sa viac vytesovat zo svojej 4rocnej dcery, muzovy daj pokoj s dalsim dietatom aspon na chvilu, mozno ho to prejde a pristupi na to alebo ho to mozno nikdy neprejde, ale aspon urobis nieco pre vas vztah. Uzivaj si svoj zivot, svoju rodinu a sexuj z manzelom pre potesenie, nielen pre splodenie dalsieho dietata... takyto tlak v manzelstve moze urobit aj horsie skody.. prestan byt posadnuta tym co nemas a tes sa z toho co mas....
u nás (manžel totiž dieťa ešte nechcel, až neskôr - ale to mi hovoril niekoľko rokov, že až neskôr) určite pomohlo, keď som prestala tlačiť na pílu. až keď som zostala tehotná, mi manžel povedal, že som ho až desila tým, ako som ho pár mesiacov predtým uháňala na dieťa. u vás by možno pomohol okrem toho aj rozhovor s manželom. možno má viac dôvodov, prečo chce len jedno dieťa - a možno sa tie dôvody dajú vyriešiť, len ich treba poznať... držím palce 🙂
30 r. nie je až tak veľa 🙂 máš vo fotoblogu že snažíme sa otehotnieť, nemala by si si dať radšej snažím sa otehotnieť ???????? 😵 nič v zlom, ale je iné sa prispôsobiť ty jemu ako on tebe, dieťa je obrovský záväzok na celý život, ak sa tvoj m na to necíti, skús to pochopiť, na dieťa treba dvoch a ked on nebude mať z toho radosť, tak načo????????
alebo sa porozprávajte a ak ti nesľúbi niečo aspoň do budúcna , ale ti to zatrhne úplne, akože dieťa už nikdy nie,musíš si ty prehodnotiť, či je to pre teba také dôležité mať druhé dieťa,ak ano, tak potom jedine zmena partnera, stálo by ti to zato?????
prajem veľa šťastia, hlavne sa rozprávajte v kľude o všetkom 😉
neboj dockas sa 🙂 ja som sa dockala po 7 r. 😀 nic nam neuslo a clovek si to druhe babo po takom case viac uziva 😉
Autorka, ešte máš kopec času...a je nás tu takých dosť, ktoré majú tvrdohlavých manželov, patrím tiež medzi nich...mám 10 ročnú dcéru a od jej malička túžim po tom, aby mala súrodenca...nič ale nepomohlo, v tvojom prípade ak sa nebude inak dať, by som naozaj v krajnom prípade siahla po možnosti otehotnieť bez jeho vedomia, lebo keď ustúpiš v takejto zásadnej veci, tak budeš podľa mňa ľutovať, ja sa takto trápim už roky a nič moju bolesť nezmiernilo....podľa môjho názoru sa s tým nedá zmieriť a kompromis neexistuje...
antikoncepciu neberiem, prerušujeme už 5 rokov a nič...nehodlám sa chrániť, môj muž si ale dáva pozor...
poznám jednu babenku, ktorá veľmi chcela a dnes sú už rozvedení...
on jej povedal len, že on viac detí nechcel...
Ja som sa s mojím ex rozišla kvoli tomu, že on mi najskor slúbil, že bude ešte jedno dieťa a ked som ho už chcela, tak zrazu nastali výhovorky. Lenže u nás bola trochu iná situácia, lebo on bol vdovec a mal 2 deti. Neviem, či ste túto otázku riešili už pred svadbou, alebo nie, ale každopádne sa zamysli, či je vo vašom vzťahu všetko ok. Ak ti predtým odsúhlasil 2 deti a teraz sa vyhovára tak to je horšie....možno by fakt pomohlo dať mu s tým načas pokoj a netlačiť na pílu....každopádne to možeš skúsiť, u nás to nepomohlo 😒
ani moj nechcel,ale ja počas jedneho roka bola ku nemu mila,často som sa chcela milovat 🙂 tatinko sa z toho tešil a nakonec suhlasil,dnes mame dve krasne dievčatka a sme velmi,velmi radi že ich mame.Treba na chlapov trošku hrat,ved on ustupi uvidiš.Držim palce
moj chcel najprv velku rodinu a ked sa narodila mala povedal ze stacilo, uz viac nie... ma este syna z 1. manzelstva takze unho to bolo jasne rozhodnutie. ja som najprv tuzila po druhom babatku, ale neskor som si povedala ze ho nebudem nutit, nikam to nepovedie, mozno zmeni nazor sam a ak nie, tak budeme mat len Domusku a bude to aj pohodlnejsie s 1 dietatom...
az sa jedneho dna mm rozvasnil a nedal si pozor... na to ze bol vraj po chemoterapii sterilny sa nam tento jeden ulet vyplatil a mame krasneho synceka.. je uzansy a obaja si hovorime ze to bola najlepsia nehoda 🙂
tak skus prestat tlacit na pilu a nesilit to, mozno sa to v nom zlomi....
to chce cas zrejme by si mal mysliet na nieco uplne ine mozno zmeni nazor a ak nie zrejme za tym nieco bude alebo NIEKTO??? ked uz nema zaujem potom by som s takym chlapom dieta ani nechcela uzívaj si to ktore mas a casom uvidís
U nás som ja tá čo nechce najbližších 10 rokov druhé,tiež mám brata až o 14 rokov staršieho a mne veru mladší súrodenec nechýbal nikdy ... mm je to jedno, necháva to na mňa, keď si to otočíme a začalby ma nútiť do ďalšieho dieťaťa tak by som to zle znášala,určite by som neustúpila v tomto... predsa musia chcieť obaja nie len jeden z páru.... nieje dobré na niekoho tlačiť, každý sme iný, každému vyhovuje iný spôsob života, niekto je spokojný v 3-člennej rodine, pre niekoho je nenahraditelné mať 4-5 detí a súhlasím s názorom vyššie že pokial nemáš 40 rokov , máte vela času a ešte môže časom názor zmeniť ...a zasa aby ten nátlak nemal skôr opačný efekt
Ahoj, rada netlac na pilu je asi najlepsia. Aj u mojho priatela funguje vsetko tak, ze ked ho ja nutim, tak nic a ked tomu dam cas, tak si to premysli a este sa sa obcas zatvari, ze to bol jehu napad.
Idealne...milovat sa s ni aj s gumou a s radostou. Ked uvidi, ze pri milovani Ti nejde len o plodenie deti, ale sa z toho tesis, tak si mozno z casu na cas tu gumu neda, vyuzije napr. prerusovanu suloz a neskor mozno uz ani to nebude riesit. Myslim, ze chlapov najviac desi predstava, ze sa s nimi chceme milovat len kvoli splodeniu deti.
no ja som takto pomaly ale isto prisla o priatela....tlacila som ho, aj suhlasil, ale mal blok v hlave a nas vztah sa rutil dole hlavou....momentalne mam porod za dverami , ale uz uplne s niekym inym a este viac uzasnym :D , moja rada, zacnes raz tlacit , ty sa zblaznis a on pojde hlavou proti muru.......
ja mám tiež veľký sen mať ešte jedno bábo ale muž nechce o tom ani počuť.Že kto to bude živiť a podobne.A jeho rodičia majú nato taký istý názor.Ale keď vychováš dve tretie podľa mňa tiež.Ale mám smolu môj sen sa asi nikdy nestane skutočnosťou. ☹ Máme dom ako svet nepoviem že by sme sa nemali kde pomestiť.Máme tu rodinu s 10 deťmi a žijú v dvoj izbovom dome a žijú a vraj čakajú 11 .A žijú aj keď skromne ale žijú.A ty tu chceš tretie bábo a je to problém.
Asi tlačíš na tú pílu až tak, že to má opačný efekt 😒 Donútiť ho nemôžeš, ublížila by si všetkým a asi najviac tomu dieťatku. Toto chce úplne ale úplne otvorený rozhovor, možno je za tým aj niečo iné?