chcela by som vediet ako to prebieha ci sa za to plati a tak a ak by niekto vedel ako taku ziadost napisat ??budem vdacna za kazdu radu dakujem:
ahoj terinka37
za určenie otcovstva ty neplatíš, platí otec dieťaťa. žiadna žiadosť sa nevypisuje, na matrike sa ťa spýtajú na meno otca a ked povieš že dieťa nechce uznať za svoje, tak oni už zariadia všetky veci, tebe prídu len papiere na súd, kde sa ťa a aj otca dieťaťa budú vypytovať aj na intímne záležitosti, sosiálne zabezpečenie....
ak pred súdom opatovne nepotvrdí otcvostvo, tak súd nariadi testy dna, a tie platí on a aj súdne trovy a veci s tým súvisiace. tvojou povinnostou bude ísť na testy aj s dieťaťom ja som bola v blave a už len čakať, na papiere zo súdu. otázka je aj v tom, či otec dieťaťa príde, u nás to trvalo 2 roky pokým sa dostavil na testy. potom to už išlo inou cestou, cez policajtov. prípadne budú pozvaný na súd príbuzní a bude sa to riešiť inou cestou
ja ti môžem len popriať veľa veľa šťastia
ahojte,a co sa plati za urcenie ocovstva??? 🙂
spytaj sa u svojho gynekologa ako presne postupovat, ale da sa to urobit pocas tehu z plodovej vody a po narodeni...po narodeni vraj je lepsie neskor ako hned po porode koli nejakym hormonom z matky co mozu skreslovat vysledky. plati sa za to...co som pocula cca okolo 200 az 300 eur neviem presne...