Ako prebieha rozvod?

miuskaveve
10. aug 2018

Chcela by som poprosit ci mi niekto vie povedat ako prebieha rozvod.ziadost uz mam podanu.manzel z rozvodom nesuhlasi.mame spolu syna ktory bude mat tri roky.manzel samozrejme tvrdi ze ma miluje a podobne len...nic uz neklape.mali ste to niekto podobne?chcem vediet co ma caka.dakujem za rady

pininka
11. aug 2018

@miuskaveve mam susedu ktorej muz nesuhlasil, natahovalo sa to, len ona mala stastie v tom, ze on pil a prisiel opity aj na pojednavanie, tak sudkyna to potom uz ukoncila. Druhu kamosku zasa poslali do manzelskej poradne a tiez sa to dlho natahovalo a pritom on uz zil s inou zenou mimo domu. Vela zavisi aj od sudcu akeho chytis.

elenita
11. aug 2018

Ked nebudete dohodnuti (co nie ste), moze sa to velmi dlho natahovat .....

janulka2811
11. aug 2018

Povedz na sude,ze mas druheho partnera s ktorym planujes buducnost a ze ho velmi lubis,uvidis ako ta extra rychlo rozvedu 😊 daj na mna.

janulka2811
11. aug 2018

@elenita moze,ale ak povie,ze ma noveho partnera a planuje s nim buducnost,ze caka iba na rozvod,tak je to otazka 15 minut 😊

ukulela
11. aug 2018

@miuskaveve určite vás pošlú do poradne, to sa robí bezne, keď sú v hre deti. Ale keď budeš jasné trvať na svojom, že rozvrat manželstva, rozvedu vás.

miuskaveve
autor
11. aug 2018

A co sa nas tam budu pytat?budu tam rozoberat aj nas zivot?trosku sa toho bojim

marianka326
11. aug 2018

@miuskaveve určite budú rozoberať vsetko

miuskaveve
autor
11. aug 2018

@marianka326 dakujem.som z toho dost v strese.

ivka2112
11. aug 2018

Rozvodove konanie prebieha nasledovne: pokial ste podali navrh na rozvod a UPP, tak nakolko ide aj o malolete deti, sudy (dokonca aj v SR) konaju celkom rychlo. Vas navrh dorucia manzelovi, ktory sa k nemu musi vyjadrit. Potom poziadaju pani z UPSVR aby po preksumani pomerov urobila spravu o tom ako ziju vase deti, akormozvod bude volyvat na ne a co odporuca - s kym maju deti ostat. Sud nariadi pojedko, kde budete vypocuta vy, manzel a aj zamestnankyna UPSVR. Deti malolete (pod 10) sa standardne vypocuvaju. Standardne sa veci nenatahuju, pokial jeden z manzelov mam uz druhy vztah.

ivka2112
11. aug 2018

@miuskaveve budu rozoberat dovody rozvratu manzelstva, ako manzelstvo prebiehalo, kedy zacali problemy, ci zijete intimne, na koho strane je pricina rozvratu. Ked ma jeden z manzelov uz iny vztah, tak sud ma rozvrat za neodstranitelny a bez problemov rozvedie.. ale samozrejme aj z inyh dovodov.

elenita
11. aug 2018

@janulka2811 Ja neviem. Pokial je tam malolete dieta, nemyslim si, ze to moze tak rychlo prebehnut. Mna rozviedli po 4 pojednavaniach ... ale tak urcite je to velmi individualne a zavisi ako od ucastnikov konania a dovodov, tak aj od sudcu. Hlavne treba vystupovat zdvorilo, no razne a sebaisto, neklamat .... a stat si za svojim. Drzim palce 😉

katyd
11. aug 2018

@janulka2811 Ano, to je pravda, že keby mala iného, tak to berú do úvahy a rozvedú ich....len klamať na súde, na to treba odvahu a povahu.

77nelinka
11. aug 2018

nas rozviedli hned na prvy krat aj ked manzel s tym nesuhlasil. a nejako nas nevypocuvali. co som poslala navrh na rozvod bola akoze moja vypoved a potom v skratke spisali manzelovu vypoved

janulka2811
11. aug 2018

@katyd a ked je uz teraz rozhodnuta sa rozviest,tak to nieje klamanie,ale iba lahka pravda a nikto jej nedokaze ci ma priatela druheho.
Ak sa chcem silou mocou rozviest poviem na sude ze mam aj dvoch priatelov alebo som tehotna s druhym,bolo by mi to totalne ukradnute,ano a mas pravdu musis mat nato povahu,co ja taku povahu mam 😊😁 ak som za nieco rozhodnuta nikdy necuvam spat a idem si po svojom aj cez mrtvole 😜

janulka2811
11. aug 2018

@elenita vsetko zalezi od toho co napises na sud a ak si ides po svojom razne rozvedu ta na prvom pojednavani.

katyd
11. aug 2018

@janulka2811 tak tomuto ja nerozumiem, žijem v inom svete 🙂

nietzsches
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
11. aug 2018

Nas rozviedli na 1.pojednavani. Navrh som podala ja. Manzelsku poradnu som odmietla, sudkyna nenaliehala. Nik z nas v tom case nemal ineho partnera. Dcera mala 6 rokov, nebola vypocuvana, nebola ani pritomna. Vypovedala som prva, ako navrhovatel, on sa mohol vyjadrit k mojim slovam. Potom vypovedal on, tiez som sa mohla vyjadrit.
Myslim, ze vela zavazi, ako budes vystupovat - odporucam byt jasna, strucna a pozor na fakty, aby si sa nezamotala do pripadnych klamstiev (clovek, ktory klame, musi mat 100% pamat 🙂 ). Rozvod je spinava hra. Ukazuje pravu tvar cloveka. Priprav sa na to. Vela stastia 😉

miuskaveve
autor
11. aug 2018

Dakujem baby.priatela mam len ho do toho z istych dovodou nechcem tahat.tak sme sa dohodli.ste zlate

maciatkolulu
12. aug 2018

@ivka2112 neviem,kde si prišla na to,že pošlú pani z uprsvr...že deti vypovedajú atď. Bežná praktika to zaručene nie je.
@miuskaveve neklam,hovor pravdu a hotovo, rozviesť vás raz rozvedie,či na prvé,či druhé pojednávanie.

77nelinka
12. aug 2018

@maciatkolulu u nás bola na návšteva pani z uprsvr, ale neboli sme doma. tak nam nechala len odkaz. potom som ja za nou bola a s manzelom chcela len telefonovat. syn vobec nevypovedal. zalezi asi od konkretneho uradu

pieksamaki
13. aug 2018

@miuskaveve
mediácu vám súd neponúkol? ..... .....

miuskaveve
autor
13. aug 2018

@pieksamaki nie.navrh som zatial len podala

pieksamaki
14. aug 2018

@miuskaveve
neviem,asi ti odpisu, či návrh spĺňa alebo nesplna všetky náležitosti.....atď, V rámci toho by váM mali ponúknuť mediáciu........nakoľko manžel S rozvodom sa zatiaľ vyjadril nesúhlasí, ako píšeš hore........nech vás to povedie akokoľvek, ale kvôli dieťatku aspoň mediator môže pomôcť V komunikácii......Pri emociach, to môže poslúžiť.....neviem, nevyznám sa.....sa len zamýšľam, či nemáte len manzelsku krízu.......to nie je samozrejme vhodné písať tu....

sampo
16. aug 2018

@miuskaveve ja ti napisem len za seba: ziadost som podavala ja po tom, ako som uz bola niekolko mesiacov odstahovana. Muz na mna/ nas 10 rokov kaslal, ale zrazu mi deti nechcel dat. A problem bol na svete (odisla som do ineho mesta). Sud nas nerozviedol na prvom pojednavani, este aj ziadost o rozvod mi moj uz ex vtedy zamietol. Na dalsie pojednavanie museli prist deti (!!!), ani tam nas nerozviedli. Stale mi ich nechcel dat, argumentoval skolou, skolkou... a vyziadal si posudok sudneho znalca. Cize sa mi v praxi stalo to, ze deti, co boli so mnou cele dni, mesiace, roky (bez toho, aby si na nas moj ex nasiel aspon 1 den volna v mesiaci) som zrazu nemala. Ja v inom meste, ony v inom. Na posudok som cakala od augusta do polovice februara (!!!), nakoniec po 11 mesiacoch nas rozviedli, deti su zverene mne. Stalo ma to nenormalne vela energie, casu aj penazi (zial). A to este neprebehlo bsm. Ozaj az pri rozvode sa ukazala prava tvar toho, s kym som cele roky zila. Horor.
Ale mam kamosky, ktore boli rozvedene za 10 minut. Ide o to, ze musis mat dohodnutu starostlivost o dieta. Kym toto nie je, nerozvedu vas.

sampo
16. aug 2018

@janulka2811 to nie je pravda... novy vztah vacsinou nikoho nezaujima, ide hlavne o deti, kym sa na tomto nedohodnu... tak sa to moze natahovat riadne dlho

ellemell
16. aug 2018

Z rozprávania známej, ktorá si tým prešla to vôbec nieje ľahká vec. A vám to ešte sťažuje to že manžel nesúhlasí, obrátila by som sa asi na mediátora, ten vie uľahčiť komunikáciu medzi partnermi.

janulka2811
16. aug 2018

@sampo fuha,no pekne,dobry hajzel teda tvoj byvali 😠