Ahojte, tie čo máte skúsenosti s parovou terapiou, chcem sa spýtať, ako prebiehajú...koľko ste mali cca sedení a či všetky prebehli tak, že ste tam boli obaja alebo si vás volali aj každého zvlášť?
Ďakujem za info
aha, pardon 😀 zle som si prečítala. mala som na mysli terapiu pre jednotlivca. 😉 tak v tomto neporadím.
Chodila som s exmanželom na parovu terapiu. Rok, približne 2xmesacne. Nikdy sme neboli samostatne, vždy len spolu. Dobrý terapeut vás aj odmietne riesit samostatne. Až po ukončení párovej s určitým časovým odstupom začal exmanzel chodit k tomu istemu na individuálnu terapiu.
Inak sedeli sme do trojuholníka a viac-menej sa len rozpravali. Občas do toho vstupil terapeut postrehom, otázkou, vysvetlenim. Nebolo to o tom, že dostaneme zoznam toho, co máme vo vztahu zmenit. Ku vsetkemu sme sa dopracovali sami.
Mesiac po ukončení terapie mi umrel otec a o dalšie 2 tyzdne som sa definitivne rozhodla pre rozvod, terapia nepomohla.
@slapina v pohode 🙂
@barka1 ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂
Veru aj mna by tie skusenosti zaujimali
@victoriab tiež zvažujete?
Uz dva roky...
@victoria my už máme termín, len neviem, čo od toho čakať
Kamoska boli, chodili rok, za mna zbytocne, nehodili sa k sebe, 20r sa spolu trapili, teraz konecne idu od seba... takze im "nepomohlo"
@victoriab v čom bol u nich problém? ak môžes povedať
Problem bol v prvom rade, ze kazdy z nich bol iny. Hadali sa dookola, lepili to, maju 2 male deti, takze preto sli na tu terapiu, ale mne stacili dva rozhovory s nou (aj s nim osve), aby mi bolo jasne, ze toto su dvaja ludia, co k sebe absolutne nepatria a cely zivot sa kvazi spolu len trapia a hadaju.
mám rodinného príslušníka, ktorý chodieval na terapie pravidelne. ono sa to myslím posudzuje podľa toho, aký má človek problém, potom sa nastaví "liečba" a určí sa počet sedení. je to úplne individuálne.