Ako prebieha párová terapia?

1. aug 2024

Ahojte, tie čo máte skúsenosti s parovou terapiou, chcem sa spýtať, ako prebiehajú...koľko ste mali cca sedení a či všetky prebehli tak, že ste tam boli obaja alebo si vás volali aj každého zvlášť?
Ďakujem za info

slapina
1. aug 2024

mám rodinného príslušníka, ktorý chodieval na terapie pravidelne. ono sa to myslím posudzuje podľa toho, aký má človek problém, potom sa nastaví "liečba" a určí sa počet sedení. je to úplne individuálne.

slapina
1. aug 2024

aha, pardon 😀 zle som si prečítala. mala som na mysli terapiu pre jednotlivca. 😉 tak v tomto neporadím.

barka1
1. aug 2024

Chodila som s exmanželom na parovu terapiu. Rok, približne 2xmesacne. Nikdy sme neboli samostatne, vždy len spolu. Dobrý terapeut vás aj odmietne riesit samostatne. Až po ukončení párovej s určitým časovým odstupom začal exmanzel chodit k tomu istemu na individuálnu terapiu.

barka1
1. aug 2024

Inak sedeli sme do trojuholníka a viac-menej sa len rozpravali. Občas do toho vstupil terapeut postrehom, otázkou, vysvetlenim. Nebolo to o tom, že dostaneme zoznam toho, co máme vo vztahu zmenit. Ku vsetkemu sme sa dopracovali sami.
Mesiac po ukončení terapie mi umrel otec a o dalšie 2 tyzdne som sa definitivne rozhodla pre rozvod, terapia nepomohla.

autor
1. aug 2024

@slapina v pohode 🙂

autor
1. aug 2024

@barka1 ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂

victoriab
1. aug 2024

Veru aj mna by tie skusenosti zaujimali

autor
3. aug 2024

@victoriab tiež zvažujete?

victoriab
3. aug 2024

Uz dva roky...

autor
3. aug 2024

@victoria my už máme termín, len neviem, čo od toho čakať

victoriab
3. aug 2024

Kamoska boli, chodili rok, za mna zbytocne, nehodili sa k sebe, 20r sa spolu trapili, teraz konecne idu od seba... takze im "nepomohlo"

autor
3. aug 2024

@victoriab v čom bol u nich problém? ak môžes povedať

victoriab
3. aug 2024

Problem bol v prvom rade, ze kazdy z nich bol iny. Hadali sa dookola, lepili to, maju 2 male deti, takze preto sli na tu terapiu, ale mne stacili dva rozhovory s nou (aj s nim osve), aby mi bolo jasne, ze toto su dvaja ludia, co k sebe absolutne nepatria a cely zivot sa kvazi spolu len trapia a hadaju.