Ahojte. Veľmi som sa tešila na dovolenku ktorú máme zaplatenu už od decembra. Netajili sme sa tým kam ideme a kedy. Sme introverti, dúfali sme že všetci v našej rodine už pochopili za roky čo nás poznajú, že čas dovolenky radi s manželom trávime osamote len s deťmi. A dnes mi svokra (ktorú mám mimochodom rada) mi povedala že idu na dovolenku v tom istom čase aj oni a takmer na to isté miesto. Čiže očakáva že tam budeme spolu. Úprimne takmer ma z toho porazilo. Už som zažila dovolenku s manželovou rodinou. Bolo to premna utrpenie, sú tak trochu ako Homolkovci, hluční, radi rozprávajú, všade ich je plno, nikdy sa nevedia dohodnúť, doťahujú sa na totalnych nepodstatných hlupostiach. My s mužom a detmi máme radi výlety podľa našich predstáv, sme tichší ludia, čo si proste vystačia sami a deti sú po nás. Mám ich rada, ale vydržím s nimi maximálne dve noci, nie celu dovolenku. Jednoducho sme totálne odlisne typy ľudí. Podľa toho čo mi písala to vyzerá akoby už plánovala s nami každý deň. Som z toho v šoku a vôbec neviem ako taktne naznačiť že takto som si dovolenku naozaj nepredstavovala.
Ako ďaleko od seba sú tie miesta pobytov ?
Problém je, že môj muž má na svoju mamu takú averziu, že čokoľvek jej povie tak je z toho hádka. Sú jednoducho veľmi rozdielni a ona si to pre svoju povahu (veľmi rada rozpráva a málokedy počúva) nevšimla. Preto nepríjemné veci s ňou komunikujem zväčša ja. Dokážem to zväčša diplomaticky a úprimne, že sa neurazi na dlho, ale toto už dve hodiny premýšľam ale neviem na nič prísť.
Treba jej na dovolenke povedat, ze mate iny program. A vzdy sa vyberte na ine miesto ako oni.
@cacianka vpodstate 15minut.
@stanulienkat asi jedine tak. Ale pokazilo mi to náladu. Sú proste veľmi blízko, dovolenku beriem ako únik z reality.
@att123 ona ide s manzelom, dcérou zaťom a ich deťmi.
@stanulienkat stále utekať ? Stále rozmýšľať kde zmiznúť? Aká to potom bude dovolenka, keď stále myslieť - musíme zdrhať !
Áno je to dobré riešenie, ale už len ten pocit že sa kedykoľvek objavia, ako kobylky hujerovci " tu nás máte "
Skús zmeniť destináciu, hotel aspoň o 50km
Nerozumiem ak ste introverti že načo ste im vešali na nos kde a kedy idete?
No teraz ak to chceš/chcete nejako vyriešiť a tvoj muž nie je schopný komunikácie s mamou, tak zo buď o týždeň posuniete v pred alebo dozadu
Moznost je si na dovolenke pozicat auto alebo mat svoje a budete si behat po vyletoch. Vyhovorku mate, ze sa do jedneho auta nezmestite. Moja svokra tiez vymyslala spolocnu dovolenku, ale my sme typy, ktore rady behaju a nevydrzia sa valat na jednej plazi dlho. A oni su presny opak.
@pribinak máme to zaplatené už pol roka. A to že sme introverti neznamená že nevieme rozprávať o tom čo sme si naplánovali, čo to s tým má spoločné.
Vwd tam bude mat dost co robit s dcerou a jej detmi, tak co nyslis ze bude nahanat este aj vas? Vykasli sa teraz na to, neries nic proaktivne, ked budete tam dajte s nimi jeden den a vecer a zvysok si uzijete sami.
Zmenit termin pripadne miesto pobytu, cim skor tym lepsie. Zacala by som to riesit hned..
Ake mate podmienky? Cestovka? Zabezpecili ste si pobyt sami?
@kataka10 my ideme autom a výlety si robíme každu dovolenku tiež tak ako píšeš. Len bohužiaľ to už plánuje tak že budu chodiť aj oni. Vpodstate mi neostáva asi nič iné len úprimne povedať, ale je mi to nepríjemne.
Nuz narovinu, verim ze mate svoj program a my budeme mat svoj. Zariadte sa tak aby ste nam nevolali nakolko chceme byt sami ako rodina.
Poucenie do buducna ... dovolenku s nimi nerieste. Miesto ani casy.
Tak potom veselú spoločnú dovolenku plnú krásnych zážitkov želám
Pripadne ked zacne robit plany ona uz teraz, tak len povedz ze vy to nechate na potom, ze tam na mieste uvidite, co sa vam akurat bude chciet. Ale oni nech si kludne naplanuju vylety a aktivity vopred 😀
@tykat sami, na ideálnom mieste pre nás, nie je ľahké nájsť niečo podobné, máme 3 deti a tu máme pohodlie. Boli sme tam aj minulý rok. Oni budú bývat kusok od nás, neviem si predstaviť že kvôli nim mám meniť to, na čo sme sa fakt tešili.
@veselo_neveselo tak ja ju poznám, preto ma to aj rozladilo. Ona si predstavuje veselu spoločnú dovolenku kde budeme všetci šťastní na kope a všetci sa budú prekrikovat. To je jej predstava, naša je iná.
Toto vyriesis jedine s manzelom. Stalo sa, neodstane sa. Spracovat a potom po skludneni.hlav, ak teda naozaj nechcete spolocnu dovolenku (ja by som nemohla, takze to.chapem,.aj ked dovody su ine), povedat rodine, ze na dovolenku si idete oddychnut od vsetkeho, vycistit si hlavy, viac sa venovat detom a samozrejme sebe, ved sa (predpokladam) pocas roka stretavate dost casto. Dost casu do dovolenky, nepohadat sa, radsej zatat zuby. aj rodina to casom spracuje....mozno jedna spolocna vecera a budu vsetci spokojni
Budes musiet zatat zuby a povedat jej to idealne co najskor,, aby sa to utriaslo dovtedy. No a na dovolenke staci nedvihat telefon a nezdielat denny program. Navyse pokial mm skusenost prenajimatelia ani nesuhlasia s "navstevami" takze do domu nech sa ani nechystaju k vam na navstevu.
Aspon termin by som skusila zmenit.
Lutujem vas.
My sme chodili so svokrovcami kazdy rok. Ale tak sme to chceli, vzdy si urobili program sami, aj s nami ked sme sa dohodli. Akurat ze su to starsi ludia tak boli radi ze sme na blizku.
Tvoj muz asi introvert nie je ked mu rodicia ani na dovolenke nedaju pokoj 🙈
Tak jej povedz, narovinu, ze aj keď budú 15 min peši od vášho hotela, ze si ich neželás celých 7 dní vidieť, vo všetkej úcte, ze chceš byt len ty manžel deti, a ďakujes dopredu za pochopenie, a ze ak sa stretnete niekde v meste, nech len zakyva a pokračuje svojim smerom ....nuž, ja keď viem, ze existuje riziko, ze rodina sa bude vtierat, tak im poviem, ze nejdeme nikde, alebo ich oklamem inou destináciou... Co iné akože chceš spraviť?
Ako ste to planovali? Na vlastnu päst alebo cez cestovku. Pises, ze idete autom. Takze az nejak extremne daleko to nebude. Ja by som skusila prebukovat termin, ak je mozne. my napr. bukujeme vzdy vsetko samostatne, ubytko cez booking atd. s moznostou storna popr. zmeny casto az do dna nastupu na pobyt. Ja by som to zmenila. Neznasam chodit na dovcu s niekym inym (a ani nechodime). Vzdy len s muzom a detmi.
@kitycat prečo by akože nebol introvert?
@yanni máme proste radi to miesto a to ubytovanie. Boli sme tam minuly, aj predminulý rok. Všetci sme sa tam tešili. Musí sa mi to asi uložiť v hlave a poviem jej to narovinu.
Pretoze by vedeli, ze je rad sam so svojou rodinou a nie takto pohromade
@tykat termín už nemôžeme zmeniť, lebo dovolenku ja aj muž musíme mat naplánovanú už rok dopredu kvôli práci. Nedá sa nám to vymeniť.
@kitycat to je práve to prečo si doma s rodičmi nerozumel. Nikdy tomu nechápali.
Ty to nemusis vobec hovorit, toto by si mal s mamou vybavit tvoj muz