Ako povedať svokre, že na dom nám prispeli moji rodičia?

26. jún 2022

Poraďte ako rafinovane a nenápadne sať vedieť svokre,ze na dom v ktorom s manželom a deťmi bývame, nám výrazne prispeli moju rodičia. Odkedy totiž mame dom, svokra nás má zrazu strašne rada a chodila by tu na prázdniny aj s frajerom každú chvíľu. Nechcem to povedať priamo,mam na to dôvod, potrebujem to nejako zakamuflovat. Baby prefikane mazane vymyslite niečo

missdiva
26. jún 2022

No otazka je co chces dosiahnut tym, ze jej to povies?

lucilaines
26. jún 2022

A to, ze vam prispeli na dom tvoji rodicia meni nieco na situacii ohladom navstev svokry? Oni ten dom vlastnia? Alebo si nezelaju jej navstevy? Alebo si to ty, komu to (pochopitelne) vadi? Lebo ak si to ty, kto s tym ma problem, ze je tam svokra casto, tak to ci prispeli rodicia s tym nijako nesuvisi. Vobec nic ju do toho nie je, a je to uplne nepodstatna info. Staci si to s nou odkomunikovat v rovine trocha nas obtazuju caste navstevy.

autor
26. jún 2022

@lucilaines zmení to situáciu určite, pretože kým sme bývali v byte, ktory vlastnili moji rodičia, neprišla za celých 7 rokov ani raz, ani keď sa narodili deti. Ma rešpekt. Nás ale nerešpektuje vôbec, a mysli si ze keďže to vlastní jej syn, môže si tu rozkazovať, lebo je jeho mama. Takto by sme je trosku chceli okresat hrebienok... Ťažko sa s ňou komunikuje, je to skoro nemožné.. Ver mi, skúšali sme to slušne

syslik81
26. jún 2022

chces jej splechnut ze tvoji rodicia vam dali a ona nie? neviem aky mas dovod ale iste nieje dobry a premysli si to ... spomenut to mozes medzi recou ak ti bude daco chvalit etc povedat ze este ze mas rodicov inak by ste na dom nemali

syslik81
26. jún 2022

no kedze si to uz vysvetlila preco- stale stojim za tym ze tvojich rodicov do toho netahat.. stat sa dospelymi a urcit si hranice navstev .. a jej syn by mal stat na tvojej strane aj za cenu ze sa utazi ... musite si zacat stat zqa svojim ... kedze to nieje tvoje a ani jeho ..je to vase

tosomja
26. jún 2022

Nadhod tému pred svokrou. Že si veľmi zaviazaná svojej mame za finančnú pomoc do domu, keby nie jej, tak bývate stále v byte. 🙄

pribinak
26. jún 2022

Buď jej to otvorené povedz alebo Nehovor vôbec

zuzana212722
26. jún 2022

Ja mám super svokru našťastie ale keby nie tak jej poviem na rovinu..toto nieje vás dom nerozkazujte mi tu a keď už sme pri tom prispeli nám nato moji rodičia len vďaka nim môžme takto žiť..ja by som to splechla do tváre rovno..

autor
26. jún 2022

@zuzana212722 najradšej by som to urobila aj ja, aj si to tak vždy plánujem, a potom sa poseriem..nemám odolnosť voči takýmto drzym povaham, aj keď sa snažím

gladys_07
26. jún 2022

“Chceme jej okresat hrebienok” myslis tym teba a tvojho muza/jej syna?

nikpa
26. jún 2022

No tak si priprav pôdu, začni tému ohľadom domu, financií, čo ja viem, niečo si vymysli a potom len tak akože utrús niečo v tom zmysle, že bez peňazí tvojich rodičov by ste tento dom nemali alebo niečo podobné aby to pochopila.

zuzana212722
26. jún 2022

Pozri pokiaľ ona prekračuje medze tak sa to v tej situácii hodí..ty musíš len vhodné slová tak aby to nevyznelo až príliš si dovolujes..ale ak si ti chce nasackovat do domu každú chvilu tak to stopni ..neviem ale ako presne ti zasahuje do života chce tam stále chodiť vyvalovat sa na záhrade? Ci aj pomôže?

viestta
26. jún 2022

Syn tvojej svokry nemá ústa alebo je nesvojprávny? Ci sa hanbí za to, že býva v dome, ktorý čiastočne financovali jeho svokrovci? A už vôbec nechápem, čo má financovanie vášho domu spoločne s tým, že neznášas matku otca svojich detí.

nonkanonka
26. jún 2022

“Fuu kokos ake horucavy su, taka som rada ze nam rodicia prispeli na dom a nemusime sa uz parit v byte” asi tak by som to zakamuflovala ja, lebo fakt je teplo 😄

matovicova
26. jún 2022

Povedz v inej miestnosti nahlas do telefónu: " ďakujem mamička, že ste nám prispeli na tento krásny dom, kde sa nám tak dobre býva, nikdy ti to nezabudneme" 😅

deti95060810
26. jún 2022

však skús povedať že celý budúci týždeň tu budú s nami moji rodičia - chceme sa im odvďačiť zato že nám prispeli na tento dom....

k0l0b3zka
26. jún 2022

Je to trapne co riesis. V prvom rade na svoj dom ste si mali zarobit sami a nemala by si taketo problemy. Takze svokre skor povedz, viete obidvaja zarabame podpriemer a moji rodicia nam teraz musia cez neprerezanu pupocnu snuru posielat peniazky 🙂))

kate211
26. jún 2022

A ten dom vlastnite teraz vy s manzelom? Ako je mozne, ze svokra si tam rozkazuje? Ako v com konkretne? Ked ju posles do riti (v situaciach v ktorych rozkazuje) tak co sa ako stane? Urci si nejaky cas navstev a ak pride neohlasene alebo ak bude chodit prilis casto, posli ju aj s jej frajerom pekne do riti stylom, ze by sa mali venovat vlastnej domacnosti.

sasha10
26. jún 2022

Nebudem riešiť prečo to jej chceš takto vyklopiť... Ale ja by som to povedala tak že by som začala riešiť ceny dnešných nehnuteľnosti a povedala by som ako nam je dobre ze nam prispeli moji rodicia a mozeme si kludne žiť v dome, ze bez ich financnej pomoci by ste tento dom nemali... Uštipačne to neviem zakamuflovat 😀

autor
26. jún 2022

@viestta na toto som sa nepýtala, a chápať to nemusíš

autor
26. jún 2022

@deti95060810 ďakujem, to znie dobre

autor
26. jún 2022

@k0l0b3zka nie, nemusia 🙂

78787878
26. jún 2022

Nadhod niekedy temu ako sa tento rok zvysili naklady na byvanie. Kolko Vas stoji voda, elektrina, kurenie. A potom sa postazuj, ze vdaka Tvojim rodicom, co Vam zafinancovali tretinu/polovicu atd domu, Vam nastastie viac ostalo na tu prevadzku.

abbey1
26. jún 2022

Toto je tak detinské. Hovoríš, že so svokrou sa nedá normálne dohovoriť a vy dvaja dospelí neviete úplne normálne povedať normálnu vec. Dospelí ľudia, syn a rodičia a neviete spolu normálne komunikovať?

ada309
26. jún 2022

Sak synacik nech jej normálne povie, mami vieš čo, niečo ti chcem povedať.. Ja viem, že si asi hrdá na to, ze mám svoj dom a tiež si asi myslíš, ze máš iste právo ho tým pádom užívať, ale pravda je taká, ze veľkú časť zafinancovali svokrovci.. Moja žena by privítala viac súkromia vo svojom dome a nemá rada neohlasene návštevy.. Bodka

topanocka15
26. jún 2022

@ada309 Presne,súhlasím.
No,ale aj by som jej to povedala rovno do očí, ak je drzá ona,alebo môže byť drzá môžeš aj ty a darmo,že je tvoja svokra.Všetko má svoje hranice,všetko! A ešte by som povedala,že v mojom dome nebude rozkazovať,nech si doma rozkazuje,ja to tiež rada nemám. Keď prídem k svokre,tiež sa tam nerozťahujem ako keby bolo všetko moje,tak nech to ani ona nerobí u mňa.To musíš takým ľuďom tak povedať nadrzovku,lebo inak sa bohužiaľ nedá.Presne viem o čom rozprávaš, proste ju stopni. Poviem Ti taký príklad, môj brat ma ženu a ona zdedila dom a raz keď bola oslava tak jej otec povedal mojej mame,že: Ale tu nič není jeho,nič to všetko naše,mojej dcéry....Mne keby toto povedal,tak ten by videl tú show...Takže asi tak

topanocka15
26. jún 2022

@matovicova ahahahahaha toto je dobre😂😂😂

mandzula
26. jún 2022

Ja si nemyslim, ze problem je v tom, kto vam pomahal financovat dom, ale v tom, ze si nechate skakat po hlave a namiesto toho, aby ste jej jasne povedali, kde su hranice, vymyslate zbytocne vyhovorky.

petamich
26. jún 2022

to je to najmenej povedat svokre "kamarati teraz riesia kupu domu a nemozu si ho dovolit, ja som tak rada, ze nam prispeli nasi a mohli sme si kupit taky, aky sa nam paci"

ale podla mna je to len cesta do pekla, lebo tam je problem niekde inde a vy sa musite naucit komunikovat, stanovit hranice a tvoj manzel by mal byt schopny povedat svojej mame, co je a co nie je v poriadku 🤷‍♀️

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz