Ako povedať rodičom o rozvode?

10. júl 2023

Rozvádzame sa, ako to čo najšetrnejšie oznámiť mojim rodičom a bratom? Stále hľadám vhodnú chvíľu, ale nejako neviem, ako na to..

h2
10. júl 2023

Prečo myslíš, že to tvojich rodičov, či dokonca bratov, nejako zasiahne? Sú to tvoji najbližší, ak ty nie si šťastná vo vzťahu, mali by ti byť oporou.

syslik81
10. júl 2023

mami tati rozvadzam sa..uz aj tak je to tazke a preto by som sa nerada o tom teraz rozpravala.. dajte nam cas dakujem

pribinak
10. júl 2023

Mami, oci s Martinom nám to prestalo fungovať, nerozumieme si, skúšali sme to zachranit viackrát ale nakoniec sme sa rozhodli pre rozvod

Teraz nemám silu rozprávať o detailoch, potrebujem trochu času, sle potom zodpoviem vaše otázky

Ďakujem

autor
10. júl 2023

@h2 oni mi budú oporou, to viem, len viem, že ich to zasiahne. Také sa v našej rodine ešte nestalo..

pralinka25
10. júl 2023

vsetko je raz prvy krat. ideal bez omacok. ak sa spytaju odpovedz ak nechces odpovedat povedz im ze potrebujes cas.

alison11
10. júl 2023

Ak máš poriešené bývanie nie u rodičov tak potom ja by som oznámila po rozvode,že som rozvedená na najbližšej návšteve u rodičov.

zuza265
10. júl 2023

Mozno ta prekvapia pozitivne viac nez si dokazes predstavit. Povedz normalne, ze ste sa rozhodli o rozvode, ze to tak citite obaja, ze to bude lepsie a spolu neviete fungovat (alebo ine dovody, neviem ake su). Bud uprimna, otvorena… nikdy nebude spravna chvila🙂 urob to cim skor a ulavi sa ti♥️

kitycat
10. júl 2023

Oni nevedia, ze mate problemy?

majada35
10. júl 2023

Povedz to len mame...lepšie je to povedať jednej osobe ako celému osadenstvu...nie je sa predsa s čím chváliť ..nech im tu formáciu potom podá mama...nepridávaj si zbytočne náročné psychické situácie

majada35
10. júl 2023

*informáciu

autor
10. júl 2023

@alison11 som s nimi denne, to nedám tak dlho sa pretvarovať.

alison11
11. júl 2023

Tak keď sa ťa spítajú čo máš nové tak povedz že nie najlepšie,že sa rozvadzaš.

zaba21
11. júl 2023

Ja som sa veľmi bála povedať mame, že sa s mužom rozvádzame. Niekoľko rokov pred nami sa rozviedol brat a ten jej to povedal, až keď boli rozvedení, aj keď to, že im to neklapalo mama mala možnosť zaregistrovať. Veľmi to prežívala, zasiahlo ju to. Preto som sa veľmi bála jej to povedať. V našom prípade to nemala až takú možnosť vidieť, nakoľko bývame ďaleko a vidíme sa málo. A ja nie som ten typ, čo by svojím blízkym, či priateľom bežne vešal na nos svoje problémy. Nakoniec som jej to povedala a jej reakcia ma prekvapila...zobrala to s pokojom, vecne. Ale teda my s mužom sme sa rozišli slušne, bez hádok a osočovania, s ohľadom na deti, ktoré už bol veľké, dcéra na vysokej a syn na strednej. Mama je veľmi tolerantný človek a dokázala normálne komunikovať aj s mojím exmanželom, keď sa tam občas zastavil, keď bol v našom rodnom meste.
Tak držím palce, rodičia to pochopia a budú oporou 🍀
Ale určite im to povedz skôr, nie po rozvode, ako ti ktosi poradil, práve to by mohli brať ako prejav nedôvery.

matullienka
11. júl 2023

Pri káve by som im to opatrne povedala, mami vieš už nám to s Mišom neklape a problémy sa len kopia, dohodli sme sa , že pôjdeme od seba. Skúšali sme viackrát to urovnať no nefunguje to.

danica2711
11. júl 2023

keď si s nimi denne, tak si predsa museli všimnúť, že niečo nie je v poriadku, tak to pre nich až taký šok nebude. Máte dobré vzťahy, podporia ťa, tak nad čím špekuluješ? Navyše toto nie je téma, ktorá sa dá povedať nejakými inými slovami alebo alegóriami alebo čím, jedna-dve vety na rovinu a je to

anketkarka
11. júl 2023

My sme sa rozviedli pred Vianocami a nechceli sme kaziť sviatky, tak sme im to povedali po novom roku. Postupne. Úplne Tá chápem čo prežívas, mala som to to isté, že u nás rozvod nebol a ešte som vedela že nikto mi oporou nebude. Trvalo viac rokov kým to vôbec môj otec predýchal ale nikdy nezabudol a nezabudne. Našťastie nie sme často v kontakte.

michellemary
11. júl 2023

@pribinak skvelo napísané!

jeennyv
11. júl 2023

Uprimne a narovinu ako to citis im to povedz, kamoske sa stalo, ze rodicia ok o rozvode vsetko vedeli, no okolie bolo vsetecne a kde co si vsimalo a hlasilo kamoske, rodine o ex, ten uz mal inu lasku…stava sa to, nevyslo vam to…rodicia pochopia snad a uprimne neviem si predstavir, ze rodicia nevedia, ze ich deti maju problemy v zivote, vztahoch

lubkavargova1
11. júl 2023

A to vy zijete spolu, ze ste tak denne?

autor
11. júl 2023

@lubkavargova1 nie, ale blízko. A často som tam, chodím im nakupovať atď.

lubkavargova1
12. júl 2023

Tak potom nechapem kde je problem...pokial zijete vo vlastnej domacnosti a nie ste na nich odkazani, tak co riesis? Ci ti hrozi to, ze ked sa rozvediete, tak sa musis tam vratit a neprezijes tu hanbu? No boze, nebudes ani prva ani posledna...
Rodicia a aj surodenci a hlavne okolie vie niekedy ovela viac ako ty sama..takze asi tak.