Ako povedať priateľovi, že opakujem ročník?

beniu
14. apr 2014

Ahojte, studujem externe VS a minuly rok sa mi stalo to, ze som pre neurobene skusky musela znovu do 4. rocnika ☹ strasne som sa za to hanbila a tak som to partnerovi zatajila. ten si teraz mysli ze mam v maji statnice a uz budem koncit, no pravda je taka ze ma caka este cely dalsi rok :( co teraz? ako mu to povedat? viem ze bol na mna tak trosku "hrdy" kedze on VS nema... bojim sa ze ma bude povazovat za neschopnu a hlupu 😒

silvinuska6
14. apr 2014

fúúú tak to by som nechcela byť na tvojom mieste chudák on takto mu klamať neviem či by som ti to odpustila ..... neverím že si nemala príležitosť povedať mu to skôr veď svet by nespadol no teraz je dosť neskoro

xenicka13
14. apr 2014

Opakovanie je matka múdrosti, povedz mu to hneď narovinu a buď na seba aj ty hrda 😉

turistka
14. apr 2014

nechapem tvojej otazke, preco si mu klamala?

beniu
autor
14. apr 2014

@turistka proste som mu to vtedy nevedela povedat ked sa spytal ci uz mam po skuskovom tak som povedala "ano" a teraz neviem ako sa z toho von...

komplikovana
14. apr 2014

Robíš školu kvoli sebe a nie kvoli druhým. Mala si mu to normálne povedať už vtedy. Čo už, stalo sa. Takže Ti nič iné neostáva, len pekne vysvetliť a to čím skor. Ja som si tiež predlžila štúdium, pretože mi to nevyšlo, ale nehanbila som sa zato. 😉 Stávajú sa aj horšie veci, snáď to tvoj priateľ zoberie v pohode. 🙂

adeala
14. apr 2014

@beniu tak ako si to napísala "hanbila som sa, tak som ti to nepovedala". Nie je na tom nič, prečo by si mal myslieť, že si hlúpa. Stáva sa to. Ani ja som nedala jednu skúšku a mám IQ nad 160 😉 proste okno. Stresuješ zbytočne kvôli niečomu, čo vôbec nie je také tragické. O pár rokov si na to už ani nespomenieš.

saurian
14. apr 2014

@beniu
ahoj
nerozumiem celkom tomu, ako mozes "opakovat" stvrty rocnik, ved ak nejake skusky neporobis, tak si ich proste prenesies, a robis sucasne s piatym rocnikom. ci? alebo si ich mala tak vela opakovat?
no neostava ti nic ine, len sa priznat - ako - jednoducho uprimne. drzim palce. lebo tu ani tak nejde o tie nezvladnute skusky, ale o klamstva v partnerstve.

merynka3
14. apr 2014

preco by si mala byt hned neschopna a hlupa....?
taketo veci riesit...v afrike nemaju co deti jest, to je problem...a nie toto..nemala si mu klamat :(

janickacrazy
14. apr 2014

@beniu ked nevieš ako mu to povedat, napíš mu list a tam mu to vysvetli a popros ho, nech sa na teba nehnevá, neboj sa, určite to pochopí, no tak budeš robit školu o rok dlhšie na tom nie je nič také strašné, mojej kamoške sa to tiež stalo, že jej chýbala len jedna skúška a kvoli tomu ju nezobrali do dalšieho ročníka a musela rok čakat akože to bolo dost od veci ale už to má skončené

kaktusik007
14. apr 2014

@adeala IQ nad 160? mensacky test co je planovany na hodinu si spravila za 30 minut???

maribell
14. apr 2014

@beniu vobec nechapem naco si mu vobec klamala ..klamstva do vztahu nepatria .. teraz ta to dobehlo .. pamataj loz ma kratke nohy .. takze narovinu si s snim sadni a povec mu to iste co si napisala sem ..

erika3011
14. apr 2014

Nič nie je také zle ako to na prvy pohlad vyzera. Hlavu hore, podla mna bude trošku sklamaný,že si mu hned nepovedala pravdu ale vieš, lúbi ťa... a isto nie pre VS 😉 a práve preto ťa aj pochopí, ved vie,že ho lúbiš aj ty a že si ho nechcela sklamať

silaviat
14. apr 2014

@beniu posad ho pred PC nechaj zapnutu tuto temu a nech cita 😀 😀 podla toho ako sa bude tvarit bud utekaj alebo mu daj pusu a povedz ze ta to mrzi ...

moonlight1210
14. apr 2014

radsej mu to uz povedz, lebo klamstvo sa nabaluje (vsak vidis) a aj tak mu to budes musiet nakoniec povedat.
obavam sa ale ze viac ako to, ze nemas este koniec skoly, ho bude trapit, ze si mu zaklamala a nechala si ho v tom klamstve ako dlho to slo. a to pre celkom zbytocnu vec.
to je asi ta horsia stranka veci ako ta skola.

stanislavao
14. apr 2014

@beniu bude vas povazovat za totalnu kozu, ale nie preto, ze ste nespravili skusku, ale preto, ze ste mu klamali rok. akoze co ste si mysleli? preco ste to nepovedali? povedzte mu to cim skor a mozete sa len modlit, aby vas priatel nebol potom byvaly priatel. lebo zit s klamarkou sa neoplati.

adeala
14. apr 2014

@kaktusik007 úprimne som tie testy z Mensy robila len raz a už je to asi 6 rokov, tak si to nepamätám, ale kvôli AS mi robili x-krát IQ a psycho testy, preto to viem 😉

kaktusik007
14. apr 2014

@adeala AS? ja sa preto pytam, lebo prave 160 je hranica a uz aj 150 je take na hrane, hold nie su ludia a tak to nie je dobre nakalibrovane, taketo vysky..... niektore testy proste viac zmerat ani nevedia...

adeala
14. apr 2014

@kaktusik007 Aspergerov syndróm

adeala
14. apr 2014

@kaktusik007 ale máš pravdu, niektoré tie testy sú spravené veľmi zle, preto sa nedá vychádzať z toho, keď spravíš 1-2 testy

kaktusik007
14. apr 2014

@adeala ale inak, nemenila by som s tebou... som citala o tom AS a dakujem, neprosim... to budem radsej zit s mojimi 140timi bodmi...

svetluska82
14. apr 2014

@beniu na tvojom mieste sa hanbim za to , ze som mu klamala, nie za to že opakujem rocnik. 😖 Inak je lepsie opakovat rocnik ako vzdat studium na VS. Skus svoje studium brat zodpovednejsie. A povedz mu to na rovinu, ak ta lubi tak pochopi

adeala
14. apr 2014

@kaktusik007 nie je to také hrozné, ako sa na prvý pohľad zdá 🙂 a ak máš niekoho, kto pri tebe stojí a chápe všetky tvoje spoločenské vybočenia a nechcené urážky, tak je to skvelé (hlavne, ak si ako ja, uvedomuješ svoj stav) . Ale samozrejme, AS nie je zrovna snom asi pre nikoho.
Inak IQ 140 je dosť vysoké. Nespôsobuje ti to niekedy problémy? Myslím, keď sa rozprávaš s niekym, kto je na tom "intelektuálne nižšie".

adri266
14. apr 2014

@beniu co sa stalo, stalo sa, nie je to koniec sveta. Normalne mu to povedz, ze drahy, musim Ti nieco povedat a s niecim sa priznat, nie som na seba hrda a hanbim sa za to. Ale bala som sa Tvojej reakcie, ze budes sklamany z mojho neuspechu...bla bla bla..ak je normalny, kyvne nad tym rukou. Ak nie je, aspon budes vediet, ze s nim nemas stracat cas 🙂
A urob to co najskor.

adri266
14. apr 2014

@adeala no nemam az take vysoke IQ ako vy dve, na vyske som mala robeny test a mala som 129, ale pravdupovediac, celu ZS som bola ousider, lebo nechapali moje myslenie, ja som zase nechapala ich dedinske chapanie ci skor nechapanie...vzdy som bola cista 1rka, volali ma bifloska, hoci sa mi nebolo treba ucit. Aj teraz moj manzel niekedy nechape, co mu vysvetlujem 😎 a to nehovorim o svojich ziakoch 😀 😀 😀

1234lubka
14. apr 2014

@beniu no nechcem ta tu poucovat ale...na to je uz asi enskoro..podla mna bude nastvany...alebo normalne vyjdi s pravdou von...normalne mu povedz aka bola situacia ze si sa bala ako bude reagovat a nenabrala si odvahu mu to povedat....atd....mal by ta pochopit 🙂

simca06022011
14. apr 2014

@beniu no nechapem vobec ako mohla takato situacia nastat, normalne mu to povedz a hotovo. Pokial viem na VS nie je ziadna rarita ist o rok dlhsie (nie je to "prepadnutie" ani "opakovanie rocnika" ako na ZS alebo SS), proste sa skusky chybajuce urobia dalsi rok a nestriela sa z toho. Si dospela, tak hadam to zvladnes. A mozes to vykrutit tym, ze uz mas po skuskovom... ved v podstate aj mas.. aj ked nemas vsetky skusky .P tak ste sa zle pochopili vtedy ;) A uplne super je aj adri rada :P

kaktusik007
14. apr 2014

@adeala ale hej.. mne chyba empatia - ja sa nedokazem bavit s ludmi, ktorym to nemysli... proste bud musia mat IQ aspon 120, alebo musia mat empaticke citenie -- to ja postradam, to si priznam. a problemy - no ano, vacsinou sa to odzrkadluje pri jednani s kymkolvek - banka, poistovna, obchod... ale tak uz som si zvykla a menim ludi, ak sa da 😀
@adri266 klasika... z toho si nic nerob, proste nam to mysli uplne inak a fakt rychlejsie.... co narobis 😀

mafin152
14. apr 2014

@beniu no tak bud mu to povies, ze si minuly rok nespravila a cely rok si mu klamala, alebo mu povedz, ze si tento rok nespravila a ze budes opakovat ten 5. rocnik, v ktorom si on mysli, ze teraz si a statnice budes mat buduci rok

mafin152
14. apr 2014

inak nechapem, ako ste sa v tejto teme dostali k vychvalovaniu svojho IQ 😀

lyzzy
14. apr 2014

@mafin152 ...to vies MK.Nepochval sa ked mozes 😀 😀 😀