Ako povedať priateľke, aby schudla?

8. jún 2024

Chodím s priateľkou už pár rokov a posledný rok a pol strašne pribrala. Predtým mala normálnu postavu, nebola nejaká vychrtla, vyzerala fajn. Aj si dávala pozor na stravu, chodili sme na prechádzky. Teraz sa jej nič nechce lebo proste pribrala, stále by len bola doma a napchavala sa, bola na nete. Už ju nevidím atraktívnu a niekdy mi to príde až také nechutné že ako po pár schodoch už nevládze, večer otvorí čokoládu a na posedenie ju zje. Párkrát hovorila že začne držať diétu ale to nič z toho. Už je leto, budeme chodiť von s kamarátmi a ona sa bude len potiť, v porovnaní s priateľkami kamarátov si ani nebude môcť dať nejaké pekné šaty aby sa proste nahodila. To blbo vyznie ale sa už niekedy za to ako vyzerá až hanbím, nikdy som nechcel chodiť s tucnou ženou. Keď nadhodim že by mohla jesť zdravšie veci tak ma odbije že nech sa do toho nestarám.

naneta258
8. jún 2024

Športuješ? Co keby ste začali spolu? 😀

sima338
8. jún 2024

a vieš aj prečo sa zo slečny, ktorá na seba dbala stala slečna, ktorá takto na seba kašle?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. jún 2024

@naneta258 športoval som, teraz už nemám na to čas, ale stále so držím normálnu vahu. Ona nechce cvičiť ani sama ani so mnou

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. jún 2024

@taynee bude mať 28, meria neviem asi 165 a čo viem tak naposledy pred pár mesiacmi 75kg, teraz uz možno aj viac. Keď sme sa spoznali tak mala oveľa menej. Neviem čo sa stalo žiadne veľké problémy nemala

autor
8. jún 2024

@mia16081996 tak snáď je normálne chcieť priateľku ktorá sa mi bude páčiť, nie?

marci77
8. jún 2024

a tak to zase nema nejaku extra nadvahu? 8-10kg mozno
nepribrala z antikoncepcie?

Neviem, co budes hovorit, ked bude tehotna a po porode😕
treba ju motivovat, podporit 😉

maranta_leuconeura
8. jún 2024

Tak jej to povedz na rovinu. Ze ta trapi, ze sa o seba prestala starat a teda tyka sa to najma zdravia (aj ked s nadvahou sa samozrejme pre vacsinu straca aj atraktivita). Skus navrhnut riesenie, mozete si opat naplanovat prechadzky, mozes prevziat iniciativu pri veceri a nieco dobre navarit a dohodnut sa, ze ziadna cokolada sa ani kupovat nebude, aby ste to nemali doma na ociach.

pribinak
8. jún 2024

@mia16081996 tak zas obezitu netreba ignorovať lebo s narastajúcou vahou pribúda riziko vzniku cukrovky kardiochoreni poškodenia kĺbov vysoký krvny tlak ….

Veď je pekne že mu na nej zalezi

bessie12
8. jún 2024

mala by sa ti pacit taka aka je. Bez ohladu na to ci pribrala, schudla, s jazvami, vraskami, atd... Tiez som pribrala a nie malo. Sama som si toho velmi dobre vedoma, ale nikdy mi moj snubenec nepovedal, aby som schudla, lebo sa mu uz kvoli tomu nepacim. On ma miluje aj s kilami navyse.

maranta_leuconeura
8. jún 2024

A nie, nerobis nic zle, ked poukazes nad jej nadvahu. Ako som pisala, tak ide o zdravie. A partneri by si mali na rovinu vediet povedat a vykomunikovat veci, aj neprijemne

autor
8. jún 2024

@marci77 neberie antikoncepciu ani žiadne lieky z toho čo viem. A možno to číslo nie je veľké ale je to vidieť dosť a už sa nezmestí ani do veci ktoré predtým normálne nosila
@maranta_leuconeura to že nebudeme kupovať sladkosti a iné snacky to som už navrhol a mi povedala že ok ale vydržalo to asi týždeň. Potom už zas nakupovala tie veci a to podľa mňa ešte o veľa veciach ani neviem lebo tiež nie som doma stále

yelena159
8. jún 2024

Za chvíľu tu bude téma "Priateľ si myslí že som tučná".

maranta_leuconeura
8. jún 2024

Vies, ty ju mozes len podporovat, motivovat. Ale je pravda, ze ak nechce sama (bude cokoladu vyjedat tajne), tak sa to nezmeni. Ta vola zmenit sa totiz musi prichadzat z jej vnutra

egonsk
8. jún 2024

povedz jej, ze strasne tuzis s nou skusit sulozit postojazky, ale udrzis len 60kil 😉

maranta_leuconeura
8. jún 2024

@yelena159 tak to nie je ze mysli si, z toho co pise, aj je. Este 5 kil a bude mat obezitu prveho stupna (mozno uz ma odvtedy)

maxalla
8. jún 2024

Je mozne, ze ju uz ani ty prilis fyzicky nepritahujes, lebo ak by si, chcela by sa ti pacit. Ono je to asi v konecnom dosledku jedno. Je aka je. Natlakom ani presviedcanim ju nezmenis, musi chciet sama. Otazkou ostava, co urobis a ako sa ty k tomuto postavis, ak sama nebude chciet nikdy.

anavianavi
8. jún 2024

Ja by som zase nechcela vztah, kde si partneri na rovinu nepovedia, co si myslia.
Normalne by som sa na tuto temu bavila a opakovane, jedenkrat nezaberie. mas na to pravo, najma ked je to objektivne. U nas v rodine sme si vzdy hovorili veci napriamo, ak ti to nepovie blizky, tak kto? Dotknut, nahnevat sa kazdy moze, ale ak sme rodina dlho to trvat nemoze. Samozrejme sa snazime byt vsetci objektivni a fakticki.
Ak spolu planujete buducnost, nespravala by som sa inak.

zeldia
8. jún 2024

@marci77 ma slušnú nadvahu. Ja mám 170cm 75 kg a takmer 50r. Mávala som okolo 60kg a bola som kocka. Teraz som tlsta a štve ma to.
Ako ju motivovať netusim ja sama seba neviem namotivovat. Jedla je veľa a žerieme somariny. A áno je veľmi dôležité sa o seba starať, o svoje telo vzhľad, psychiku atd. Ak sa nastara o seba nebude ani o dom, ani o teba. Bude tucna škaredá a zatrpknuté zrat dalej pred tv chipsy.

zuzanockamt
8. jún 2024

@pribinak Jemu na nej nezáleží, záleží mu len na sebe.

autor
8. jún 2024

@anavianavi no my sme sa o tom tak okrajovo bavili keď to nadhodila, že ok vie o tom že pribrala, spomenula tu diétu. Ale nevidím z jej strany že by reálne niečo chcela zmeniť. Pokračuje stále v tom istom, nejako to nerieši proste a ja zas nechcem byť úplne hnusný na ňu že musí schudnúť lebo neviem čo.

@maxalla práveže ona má záujem o mňa ako o muža aj iniciuje sex atď, len teda mne sa už v poslednom čase do toho ani nechce lebo má čoraz menej priťahuje

enmery
8. jún 2024

Ja zas nechápem to vynucovanie, aby partner akceptoval tučnotu partnerky. Úplne niečo iné je pribrať z choroby, liekov, po pôrode, úraz, ťažké životné obdobia, traumy. A úplne niečo iné je mať po svojom boku partnera, ktorý je zdravý a proste na seba a všetko prdí, len leží a prežiera sa. To nie je len o tých kilách, to je životný štýl, ktorý sa nezdravo zmenil a ohrozuje tým aj svoje zdravie.

doriiis
8. jún 2024

Smutné,veľmi smutné

monikabull
8. jún 2024

No. Ty sa za ňu už doslova hanbíš a podľa jej slov sa "nemáš do nej starať"... Veľmi nepríjemná situácia🙄....Keď ťa už fyzicky nepriťahuje, tak to už s ňou nemá zmysel...Daj jej zmysel schudnúť....Ty buď ten zmysel. Povec jej to, že ju máš veľmi rád, ale už ťa nepriťahuje.... Je to kruté, ale je to tak... Má to byť tvoja žena na celý život a keď naozaj nemá žiadne zdravotné problémy, tak sa s tým dá určite niečo urobiť. Povec jej, že jej s chudnutím veľmi rád pomôžeš, zaplatíš trénera v posilke, budeš s ňou (keď to bude možné) behávať....

egonsk
8. jún 2024

no ked si to nejakosi spolu nedoladite, tak zacne coskoro platit, ze zena malo pritahuje, chlapec ine pretahuje. Niektore zeny ked zahniezdia, prestanu o seba dbat, lebo si povedia, ze ved uz chlapa maju, tak naco sa snazit... a prestanu sa jplne o seba starat, ved ked ich cnlap lubi, tak nie preto ake boli... takto si to potom namyslaju, Potom sa cuduju, ked chlap switchne na inu ... Ono je to vpodstate odhalenie svojeho praveho ja. Lebo su zeny, ktore nieco v sebe maju a potom take, ktore sa pretvaruju do doby, nez nieco ziskaju.
Zial podobne to plati niekedy aj u chlapov, iked myslim, ze v porovnani so zenami sa chlap dlho pretvarovat nevydrzi, teda zvlast ak byvaju v jednej domacnosti.

sense
8. jún 2024

Muselo sa stať niečo prečo prestala o seba dbať a prečo sa jej zrazu nič nechce len sa pidla teba napchava večer čokoládou. Z aktívneho a zdravo sa stravujúce ho človeka sa nestane z ničoho nič človek bez chuti do života napchavajuci sa junk foodom

evka52
8. jún 2024

@doriiis prečo smutné?

autor
8. jún 2024

@egonsk žiaľ toto je asi pravda, asi ma pocit že už sa nemusí nejako snažiť lebo však keď s ňou chodím, tak sa nerozidem s ňou kvôli váhe

@sense neviem o ničom, nič nespominala. Skôr mi príde že možno taká bola aj vtedy čo sa jedenia hluposti týka, len sa viac hýbala a bola mladšia. Teraz už proste nemá energiu sa nejako viac hýbať ani sa jej do toho nechce tak sa to rýchlo nabaľuje

unicornlady
8. jún 2024

@sense Súhlasím, niečo sa stalo. Zajedá emócie.

Ja poviem za seba. Aj keď moje priberanie súviselo so štítnou žľazou, kedy som po operácii začala priberať a než mi nastavili liečbu atd.. pribrala som takmer na váhu tvojej partnerky.
A čím viac som priberala, o to viac som neznášala pohľad do zrkadla a hlavou mi išli až kruté kritické hlasy voči mne. To ma oberalo o energiu začať s tým niečo robiť.
Keď človek začne nenávidieť svoje telo, resp. seba, to ťa stiahne úplne.
A ty s ňou už aj spávať odmietaš, toto jej sebavedomie stiahne asi ešte viac.

(tuk v tele vyvoláva zápal, a tým pádom má menej energie, telo je unavené)

Mne pomohlo pustiť si hudbu a popri tom začať postupne cvičiť.
A potom naučiť sa nesúdiť sa.
Namiesto výčitiek by si sa mal zaujímať o jej pocity, jej potreby, navrhnúť výlety do prírody... a dať jej najavo, že ti na nej záleží, na jej zdraví, jej šťastí, spokojnosti