ako mu povedat ze mu pachne z ust aby sa nenahneval ?
Ta zuvacka aj mna napadla, alebo ked nechce zuvacku, tak nenapadne neake maskrty ponukat, tycinky, chrumky a tak, lebo niekedy to ani netaha z ust ale z prazneho zaludka 😀 😀 😀 alebo rovno ako darcek kupit zubnu kefku a pastu
divne urazila sa ja by som sa nad tym pozastavila a zacala si umyvat aj jazyk lebo tam je najviacej bakterii a preto ludom pachne z ust... 😉
upne noromalne, na rovinu a bez znevazovania, akoby si povedala trebars "vynes prosim kos". Stane sa. Podaj mu pohar vody, nech sa "preplachne" (ked malo pije tiez to ma taketo nasledky). A plynule preskoc na dalsiu temu.
normalne, ja mu to hovorim stale 😀 a on si stale z toho nic nerobi... chlapi su divni 😉
No...toto som riešila aj ja s mojim manželom, lebo mi vadilo že fajčí a vadil mi jeho ranný dych ☹ (podotýkam, že ani môj dych ráno nie je super kým si neumyjem zuby, ale vždy som mala brzdu, neumytý chrup, žiadna pusa ) tak som mu to raz v noci keď chcel pusu povedala na rovinu že nemám chuť, keď z neho cítim cigarety a že je mi to nepríjemné...Tú noc sa tak nejak uzavrel, asi sa ho to dotklo, ale nebolo mojim cieľom ho zraniť, ale keby mne niekto toto povedal, tak by ma určite zamrazilo, ale každé takéto zatrasenie trvá možno deň dva a človek správny sa zmobilizuje a okamžite porieši...Odvtedy manžel vždy má sám potrebu dať si dych dohromady skôr ako sa vrhne na mňa 🙂 To sa stalo pred 2 rokmi a odvtedy sa o seba stará dokonca oveľa viac ako kedykoľvek predtým...Takže priamo na rovinu je to najlepšie ako chodiť naokolo...Veď sme dospelí ľudia...
my sme k sebe s partnerom otvoreny vo vsetkom..takze vzdy z kazdym ,,problemom,, narovinu..no zalezi od povahy..ak ma vysoke ego asi to len tak neprehltne 😀 moj nevie dychat nosom a do rana mu vzdy rano smrdi z ust a ked sa otocim mimo jeho dych sam sa ma spyta ci mu smrdi z ust..normalna vec
"zlatko, smrdi ti z pusy, skus s tym nieco spravit..." vy nekomunikujete?
"Milacik, ty si sa dnes ladoval hovienkami? Nie? Ale smrdis tak..."
ak spolu byvate a vies ze zuby si umyva tak mu povedat,ci by nemohol zajst k doktorovi na vysetrenie ze mu pachne z pusy tak aby to nebolo nieco zavazne.. ak si zuby neumyva tak ho na to taktne upozornit vetou zlatko zabudol si si umyt zuby .. samozrejme rano a vecer.. cez den by to bral ako urazku ... no a ak ste len priatelia co sa spolu stretavaju ale nebyvau tak to bude tazke ale treba to povedat narovinu strucne a jasne a hlavne nie s vtipnym podtonom inak to nepochopi... este ma napadlo ist spolocne na dentalnu prehliadku povedat ze chces ist k zubnemu hygienikovi ale mas strach tak ci by ste tam nemohli ist spolu ... aj on aj ty - ze by ti ukazal ako silny a statocny chlap ze to nic nieje a ukludnil ta ... 😀
@bona5 , normálne : Smrdí ti z úst. Povedať mu to však normálne, bez prejavu ostychu, aby nebol v pomykove ale ani nie verejne. Veď je to normálne. Každému občas smrdí z úst. Je to akoby si ho upozornila, že má omrvinku na tričku, alebo roztrhnutú ponožku, chceš len jemu dobre , aby bol fešný a aby sa nemusel hanbiť. Je to úplne normálne.
takto: smrdi ti z ust. Prepac,ale predpokladam,ze ste obaja dospeli a normalni,tak kde je problem...
ja poviem mojmu na rovinu, zlatko smrdi ti z huby, chod si umyt zuby, diky..a je to 😀 zalezi aky mate vztah
ono moze smrdiet aj ked ma napr. zapal v zube....
môjmu malému páchne z úst, hlavne keď je chorý - hlieny má, ale hlavne preto, že má reflux 😉 takže aj nejaká choroba za tým môže byť
Zuby, zápal ďasien, povlak toto sú pachy z ústnej dutiny. Potom môže byť problém v tráviacom trakte. Treba to riešiť a treba to dotyčnému v klude povedať. Predsa nechce, aby sa od neho ľudia odkláňali, keď bude niečo hovoriť.
ťažko 😖