Ako povedať novému partnerovi, že som rozvedená?

monosana
4. dec 2015

Ahojte baby. Som rozvedená a chcela by som mať nový vzťah. Mám ale depku z toho, že mu budem musieť vysvetliť, že som rozvedená. Ako mu to pekne podať, aby nemal predsudky? Rozvedená som kvôli manželovej nevere. Deti nemám. Som samostatná a bývam sama. Aké máte skúsenosti? Odsudzovali vás po tom, ako ste povedali novému partnerovi, že ste rozvedená? Ako ste mu to povedali a kedy? Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

holubicka28
4. dec 2015

Ahoj, neviem preco by ta mal niekto odsudzovat..naj je to povedat hned na 2-3tom rande a aj pricinu rozvodu, aspon mna by zaujimala, kedze svadba byva vazny krok..deti nemate - to skor byva prekazkou, resp. zdroj problemu, ani nie deti, ale prave ex, s ktorym si cez deti "spojena". Jedine co ma napada, ze ak si mala prvu svadbu v kostole, tak uz druha nie je v kostole mozna, tak to by teoreticky mohlo niekomu vadit, ak by ju tam hrozne chcel.

vika35
4. dec 2015

si nejak velmi veriaca alebo co? za to, ze ti to nevyslo sa nestriela a neznamena to, ze nemas narok na novy vztah a mozno on bude tiez rozvedeny. ja som rozvedena a mam aj dieta a problem s tym nemam. vsak normalne vysvetlim, ze aj take sa stava. snazim sa byvaleho neociernovat. hovorila som, ze sme mali proste ine nazory na zivot a nase cesty sa diametralne odlisovali :D bodka finito ber alebo nechaj...

jani_uk
4. dec 2015

Zijeme v rovnakom storoci? 🙂 Preboha, 70% manzelstiev sa rozvadza v Europe, teda aspon na SK, a v AT. Myslim si, ze ziadnemu chlapovi to nebude cudne, a ked nejakemu vadi ze si rozvedena, dokonca aj bez deti, tak s takym prosim ta nic nezacinaj!

luckavolosyn
4. dec 2015

Já třeba poznala svého nynějšího manžela, ještě když jsem nebyla rozvedená, byla jsem v rozvodovém řízení a ještě s dcerou. A nevadilo mu to. Rozvedla jsem se taky kvůli nevěře, ale navíc ještě domácímu násilí a dlouhodobým neshodám. Prostě jsme se zamilovali, nic kolem neřešili a po 2 letech se vzali, přijal za svou i mou dceru a všechno šlo tak nějak přirozeně. Pokud by novému partnerovi !vadilo" že jsi rozvedená, tak to není ten pravý. Já věřím, že jsem toho svého pravého našla na druhý pokus 🙂

blevka
4. dec 2015

Povedat to treba cim skor, ked to pri najblizsej prilezitosti nejako prirodzene vyplynie z rozhovoru alebo situacie.... Ja som s tym nikdy problem nemala, niektorym to dokonva pripadalo atraktivne, ze som sebestacna a nebala som sa rozhodnut a zostat hrdo sama....

jeannna
4. dec 2015

Uprimne? Keby mi nejaky muz povedal, ze je rozvedeny, lebo mu nevyslo manzelstvo, tak mam o nom lepsiu mienku, ako keby mi povedal, ze je po 30/40 stale slobodny, ale to je uz asi moja deformacia 🙂

henikav
4. dec 2015

Ja osobne by som to povedala takto "som rozvedena", nemusis rozvadzat dalej ako a preco a cia to je vina

meluela
4. dec 2015

@monosana urcite aj dovod povedz nech nemusi rozmyslat ze preco

lenbea
4. dec 2015

ved normálne. Asi je nejaký divný, ak sa mu to bojíš povedať. ved si nič zlé neurobila. a ak Ta nebude chcieť, tak nech ta nemrzí. nemôžeš mu to tajiť. a čím skôr, tým lepšie. pri najbližšej príležitosti to urob. Hned zajtra

jeennyv
4. dec 2015

Ak ho uz nazyvas partnerom ste uz asi urcitu dobu spolu, podla mna taketo veci sa riesia hned pocas randenia ci v nejakych uplnych zaciatkoch spoznavania sa, podla mna ludom neprekaza ista vec ci fakt ako rozvod, deti atd, ale skor ako a kedy je to podane resp, ze je to niekedy zatajovane, cize podla mna povedz mu to co najskor normalne na rovinu...

seahorse27
4. dec 2015

Normalne mu povies, ze si rozvedena...co je na tom? Nemas AIDS ani lepru.....Mas zbytocne komplexy. Nerob si tazku hlavu vopred z niecoho, z coho si vôbec nemusis. Rozvedených beha po svete státisíce...nie je to ziadna hanba ako v minulom storoci.

lusswinki
4. dec 2015

Myslim si , že byť rozvedená v dnešnej dobe je tak normálna vec ako chrípka.. A normálny zrelý muž takúto "vec" prijme bez nejakých predsudkov a bla bla... Prepána, veď ak neznesie, že si rozvedená, tak asi nie je ten správny pre teba, ak toto nebude vedieť stráviť. Nemaj mi to za zlé, ale myslim si, že takúto "skutočnosť" by mu trebalo povedať asi hodne hodne skor, než s ním začneš vzťah... Veď predsa nikto nechce byť sám a každý má právo na svoju polovičku, myslím, že to pochopí a bude dobre 😉

tajka1986
4. dec 2015

Normalne mu povedz ze si rozvedena a hotovo. Nemusis zachadzat do detailov. Ale povedat mu to treba. Nechapem kde je problem 🙂 Ci len ja som divna ze v tom problem nevidim?

stardust
4. dec 2015

Ked niekoho spoznam, hovorim hned na zaciatku, ze zijem v odluke a mam tri deti. Deti su mojou neoddelitelnou sucastou. Bud bude novy potencialny partner moju minulost s pritomnostou a buducnostou respektovat, alebo sa mozeme na to hned vykaslat.

ukulela
4. dec 2015

si veriaca?alebo on je silne veriaci? reco by to mal byt problem?
... a povedat to treba com skor, nech mate cisto pred prahom do zaciatku. ved to nie je hamba, ty si si manzelstvo nerozbila, a aspon bude chlap vediet, ze uz mas negativnu skusenost a ze sa toho musi vyvarovat.

avanka
5. dec 2015

povedat hned na prvom rande a vysvetlit..kazdy ma pravo vediet, ze si rozvedena a aj preco..jednoducho vam to nevyslo..bola som v rovnakej situacii, mala som 23, bezdetna, rozvedena z rovnakeho dovodu ako aj ty....niektorym to vadilo a po oznameni sa uz viac neozvali a ja som to respektovala...nakoniec som sa zoznamila s mojim manzelom, povedala som mu to hned a... sme spolu neskutocne stastni uz 11 rok 🙂
drzim palce, aby si aj ty nasla rovnake stastie

adri266
5. dec 2015

stale je to lepsie povedat, ze si rozvedena, akoby ma on zatajit, ze je este zenaty 😝
Snad aj on uz nejaky ten vztah ma za sebou a zaujima Ta, preco uz nie su spolu?

gviera
5. dec 2015

Si rozvedená? - No a čo? Si samostaná? - Super! Tak si k sebe musíš nájsť len normálneho chlapa. Iste, treba mu to povedať, ak má s tým problém - je to jeho problém a nestojí za to. Ty sa nemáš za čo hanbiť. Normálny chlap, ktorý ťa má rád a chce mať normálny vzťah, nerieši, či si rozvedená. Sme v 21. storočí, tak načo predsudky. Môj muž bol rozvedený a bezdetný keď som ho spoznala. Držím ti palce, aby si našla k sebe toho pravého, s ktorým by si si založila rodinu. 🙂 🙂 🙂

lavinis
5. dec 2015

no to závisí od partnera, my sme boli s mojím terajším mužom kamaráti asi 2-3 roky, takže to vedel. Netreba z toho robiť veľké haló, potom ani on z toho haló robiť nebude.

darling82
5. dec 2015

To,ze si rozvedena neznamena,ze nemas pravo na novy zivot.Ak je normalny,
tak to vezme sportovo a pochopi to. 😉

prasiatko30
5. dec 2015

Ako by som to povedala no normlane - som rozvedena a hlavne by dom to povedala hned na zaciatku aby ste si obaja boli na cistom a jasnom. Lebo etse aj v 21st sa najdu ludia ktorym sa zda ze byt rozvedeni je nieco strasne a nemoralne tak aby ste si obidvaja predisli sklamaniu. Jedno jejasne akto tomu chlapovi bude vadit tak to nema cenu ani si s nim zacinat

nela1916
6. dec 2015

Počkaj, ty ten svoj rozvod nejak spoločensky tajíš alebo čo? Alebo ako ste sa zoznámili, keď na to ešte neprišlo? Môj názor je, že ak človek so sebou nesie nejaké "bremeno", proste niečo, čo by mohlo mať vplyv na nastávajúci vzťah (rozvod, neplodnosť a pod), treba to vysypať hneď na začiatku. Neexistuje nič horšie, ako keď už do vzťahu vhupneš a nebodaj to necháš zájsť dostatočne ďaleko (plánovanie spoločnej budúcnosti) a až potom zistíte, že je tu niečo, čo jeden z vás nie je ochotný akceptovať a odrazu je to celé v háji. Zažila som a nie, neprosím, už nikdy druhý krát! Minimálne by obaja hneď od začiatku mali vedieť, s kým idú do vzťahu, aby sa potom vyhli sklamaniam a dodatočným odhaleniam. Ja ti odporúčam veľkú, ale naozaj obrovitánsku otvorenosť, na formu už prídeš sama.

alaguema
6. dec 2015

povedať určite hneď na začiatku a ako? Normálne 🙂 Nemusíš nič vysvetľovať, ak ho to bude zaujímať, opýta sa sám. Nie si povinná dávať nikomu žiadne preventívne vysvetlenia, mohlo by to vyzerať tak, že sa obhajuješ, aj keď de facto nemáš prečo. Rozvod nie je dnes už žiadny biľag. Proste vám to nevyšlo, možno ste boli mladí, možno ste sa so svadbou/rozvodom unáhlili, ale určite by som sa vystríhala toho, aby som v popise situácie hodila celú vinu na ex.

katrin21
6. dec 2015

mozno lepsie byt raz rozvedena ako mat 50 frajerov a ani jeden trvaly vztah..
Stava sa, normalne mu to povedz.. je to tvoja minulost, za ktoru sa evidentne" hanbis" a to nie je spravne.. Ked si sa vydavala, asi si si myslela, ze robis spravnu vec, a ked si sa rozvadzala, tak asi tiez, nie? Takze naco si to vycitat a vinit sa, alebo citit vinu, hanbu, Proste je to to tvoja minulost a nic na tom neni na utajovanie.... Rozvedenych je dnes vela ludi, nevravim, ze je to dobre, ale ze to nie je taka tragedia, ako si mozno myslis.
Skor bude horsie, ak mu to zatajis a on na to pride neskor mozno od niekoho ineho sa to dozvie a pod. to bude hrať proti tebe,. Povedz mu to cim skor.

fiffinkaa
6. dec 2015

ako? hlavne rýchlo..

evuska32
6. dec 2015

povedz mu to čo najskôr vo vhodnej príležitosti. Tým, že ste nemali deti, je to úplne jednoduché. Môj terajší to vedel....jeho mama (terajšia svokra) sa ho po mojej prvej návšteve opýtala, že kedy donesiem aj dieťa...myslela si, že ja som z minulého manželstva mala aj deti. Prijali to všetci v pohode 🙂 dokonca môj súčasný je s bývalým kamarát :D

oldman50plus
6. dec 2015

Drahý, trtkáš 10x lepšie ako môj exmanžel s ktorým to bolo o ničom.

sladkasue83
5. apr 2016

riešenie aj pre rozvedene: www.minutove-stretnutia.sk/

lubiss
6. apr 2016

pane boze preco nemam taketo starosti..bud rada ze si sa rozviedla a nemas dieta na krku to by este len bola depka povedat ze mas aj dieta fuuuuha.....

qwertxy
6. apr 2016

predosle prispevky som necitala, no iba jedina vec mi napada, ze by mohla prekazat novemu partnerovi - ak si sa brala v kostole a on by bol veriaci a svadba pred bohom by pre neho bola podstatna, tak to by bol muz, ktory by ta pravdepodobne odmietol, a to uz musis respektovat - a preto je aj dobre to povedat hned v zaciatkoch....inak v tom nevidim prekazku... osobne ked sa budete bavit s novym muzom o vztahoch tak to mozes spomenut a uvidis do akych detailov vobec bude chciet vediet, preco sa co udialo