Mohol by mi niekto pomôcť s touto otázkou. Stále sa ma pýtajú, že kde mám frajerku, deti a podobne. Nebaví ma to už.... A to isté kamaráti... Som zúfalý :(
@potkan212 priamo. Ale nevieme, aki su tvoji rodicia a kamarati, aky maju na to nazor.
@potkan212 neviem, ci s nimi zijes, kolko mas rokov, ci mas prijem atd... ale zakladne pravidlo je: si v bezpeci? myslene: mas v krajnom pripade kam odist, z coho zit a ludi, ktori ta podporia, svoju bublinu?
ak ano, tak priamo
ak nie, tak kym nebudes mat vyssie spomenute, najdi nejake odpalkovanie tychto doternych otazok a snaz sa to ignorovat, aj ked je to neprijemne. drzim palce
"Já jsem gay,
jsem gay,
jsem teplej!"
Ale nie, vážne. Chápem, že to nie je ľahké, takúto vec priznať. Ale myslím si, že Tvoji blízki to už aj tak o Tebe vedia, alebo to aspoň tušia. Mám takto orientovaného kamaráta. Všetci to o ňom vedia, je to zjavné. On to ani za svet neprizná. Dokonca sa oženil (vyslovene účelové manželstvo s cudzinkou), už je, samozrejme, aj rozvedený. (Nechcem písať bližšie detaily, aby ho v tom náhodou niekto nespoznal.) Takže ak to povieš na rovinu, uľaví sa nielen Tebe, ale aj tým, ktorí to o Tebe vedia a je im trápne to divadielko, ktoré hráš. Dnes je dobrá doba pre gayov, sú akceptovaní, nie je to žiadna hanba. Možno budú rodičia smutní, kvôli vnúčatám, ale neverím, že to práve oni o Tebe už dávno nevedia.
Pri najbližšej príležitosti im teda povedz, že žiaľ frajerku mať nikdy nebudeš, lebo tá ženy sexuálne nepriťahuju. Snad tvoju odpoveď pochopia, že im tým chceš niečo povedať.
Ak sa hanbíš, tak by som im napísala list. Držím palce ✊
@potkan212 uplne na rovinu. Ked sa ta spytaju kedy budes mat frajerku, tak bez vysvetlovania jednou vetou povedz ze ta zeny nepritahuju. Mozes kludne potom zmenit temu rozhovoru ak ti je neprijemne s nimi o tom viac rozpravat.
Ja to mám v hlave tak nastavené, že proste chcem ženu, deti, dom a mať normálnu rodinu a nie toto. Trápi ma to čím ďalej, tým viac....
@potkan212 vrelo odporúčam https://www.martinus.sk/?uItem=226938. Ľudia, ktorí to zažili.
Mam ju aj doma,ak chces požičať.
Ahoj, mám viac kamarátov, niektorí to nepriznali, iní priznali, ale žijú už mimo domu, takže nemuseli riešiť nejaké prvotne šoky rodiny a nechali to "odležať". Nevieme akých máš rodičov, ale kamošom pomohlo zájsť ku psychologičke a riešiť to tam najprv. Ale podľa toho čo píšeš ešte ty nie si s tým vyrovnaný, tým pádom by som šla k psychológovi a skúsila najprv takto, než sa priznať doma. Či chceme či nie, nemusíš sa stretnúť iba s pozitívnou reakciou a na to musíš byť prípravený a terapia by ti mohla pomôcť...Ale ja by som začala s kamošmi, blízkymi u ktorých tušiš, žeby to nemusel byť problém (poznáš ich názor atď) Držím palce 🙏🏼
@potkan212
@potkan212 normálne. Natvrdo. Drzim palce. Keby si bol moj syn ľúbila by som ta rovnako. Tak dufam, ze Vasi budu taki ako ja.
@h2 Presneee mi toto isté napadlo. Pustiť pesničku.
moj syn je este malicky, ale moje najvacsie prianie v zivote je, aby bol stastny.. v zivote nikdy by som nechcela, aby sa citil menejcenny a v ziadnom pripade nie kvoli niecomu, co nemoze ovplyvnit - ako napriklad orientacia. Chcem, aby mal v buducnosti laskyplny vztah, nebudem za neho vyberat osobu, s ktorou ten vztah bude mat, nech si vyberie sam... ak ma niekto v hlave nastavene nejake stereotypy, je to jeho problem, nie tvoj.. mas iba jeden zivot, zi ho tu a teraz, podla seba, nie podla ocakavani inych, kazdy ma v moci len ten svoj zivot, nepremarni ho
Aj to ma štve, že niektorí kamoši to vedia a majú také pripomienky, však, že si budete šermovať a tak a vtedy sa cítim hrozne trápne...
Takk moji mili rodicia som gay, pacia sa mi chlapci..teda muži.
@potkan212 Femme fatal bude pre Teba jedna špeciálna. Nepodvedieš ju, keďže ženy Ťa nepriťahujú, no ona bude mať niečo výnimočné. Nevieš, kedy ani kde ju stretneš. Ale keď to bude ona, budeš to cítiť.
@sslobodnamama777 nechapem ako to niektori chalani dokazali
@potkan212 a vies si predstavit s tou sebou mat sex? Lebo ak nie, tak je zbytocne sa o to snazit. Rodinu mozes mat aj s nejakym muzom a nie je to prekazka byt gay a mat dom, psa, dieta a partnera. Mozno nie na Slovensku, ale tu v Rakusku je to bezna vec a nikto to neriesi. Kamoska sa na Slovensku tiez trapila a teraz ma v zahranici dieta so svojou zenou. Maju krasneho syna. Tu na Slovensku bola neustale v depresii a bojovala s tym, aj na rande chodila s muzmi a proste to neslo. Zase neprerobis sa na nieco ine. Zacni hladat cestu, ktora je pre Teba schodna a nenatahuj zbytocne okolie, ak s tym nemaju vylozene Problem a ohrozilo by Ta to existencne.
Počkaj ty si gay ? A chces zároveň ženu , deti a rodinu ? A trápi ťa to že si gay a nebudeš ju mať? Dobre som pochopila ?
@potkan212 skus sa zoznamit s gaymi pripadne lesbickami. Nam je tazko ti radit,aby si si z toho nic nerobil,ked si nevieme predstavit,aky vnutorny boj prezivas. Ale poviem ti,ze mi je nesmierne luto,ze musite bojovat o miesto v spolocnosti len kvoli inej orientacii. Je mi velmi luto,ze v 21.storoci sa musi clovek trapit kvoli svojej orientacii.
Ked mas v hlave nastavene, ze chces zenu, deti a dom tak si sam neni vysporiadany s tym ze si gay. Musis sa zmierit sam so sebou a potom ta prijme aj okolie.
Mňa celkovo trápi, že proste nie som schopný mať sex so ženou, akože ostatné v pohode by som dal...
@potkan212 tomu som tiež nerozumela s tou rodinou??
Ale nič na tom nieje že si na chlapov , môj brat rovnako znášal tieto pripomienky typu frajerka , rodina atď. A jedného pekného dňa nám napísať ze jeho spolubývajúci je vlastne jeho partner a že ho má rád ... u nás nastal koniec sveta , lebo rodicia veľmi konzervatívni ale po nejakej dobe sa s tým zmierili a je všetko fajn. 😉 ale aj tak to všetci tušili.. 👍
zhlboka sa nadýchni a povedz im to, určite to prijmú (možno budú chvíľku predýchavať) a možno to aj tušia... uľaví sa ti