Ahojte vsetci, v prvom rade Prosim Vsetkych aby ma neodsudzovali pretoze nevedia cim som pred 3rokmi v manzelstve presla. V skratke: mali sme rodinneho priatela s ktorym som sa poznala roky casom sme zacali komunikovat spolu castejsie ako by to bolo normalne. Nasla som v nom vsetko co u mojho manzela nebolo (aj ked v tej dobe sme boli manzelmi iba 4roky) mal pre mna pochopenie...vedel ma vypocut bol pozorny... Ochotny pomoct...no mala som v nom vsetko co u manzela nie. Casom sme sa stretavali aj intymne....trvato to zruha 3mesiace. Potom sme to ukoncili ale ja som v kratkom case zistila ze cakam babo. Bola som najstastnejsi clovek na svete. Ani v najhirsom sne by ma nenapadlo ze by to nemuselo byt manzelovo. Ved sme si davali tak strasne velky pozor... No ked mala prisla na svet a pri prepustani mi odovzdali ockovaci preukaz a v nom mala zapisanu inu krvnu skupinu ako mame mi s manzelom bolo mi vsetko jasne (my s manzelom sme obaja 0+ a mala je B+) Ja uz nechcem zit v klamstve... Chcem mu povedat pravdu ale poradte mi ako zvolit ten spravny sposob...rozmyslam uz rok nad rozvodom, ale som od manzela financne zavisla a nema mi kto pomoct ☹
A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila 🙂)
fú, to je ale situácia, tu sú asi rady zbytočné, pretože keď to manželovi oznámiš akýmkolvek sposobom, utrpí hlavne jeho ego a to je to najcennejšie,čo muži majú a tak si myslím, že je teraz na tebe, rozhodnúť sa, či chceš ostať s manželom a nič mu nepovedať a tým tŕpnuť, aby sa nedaj boh niečo niekedy stalo tvojej dcéra keď by potrebovala pomoc, alebo to povedať mužovi a mať čisté svedomie a nebáť sa, ale myslím, že manželstvo by bolo v takomto prípade asi vieš kde................. nezávidím Ti a viem, že je to velmi velmi ťažké rozhodovanie a stojí vela síl, ale musíš sa rozhodnúť ty sama, nikto iný to urobiť za teba nemá právo, držím paste
akurat som o tom citala,dietatko moze mat hocijaku,cize moze byt manzelove 🙂
@majkasko ahoj zas dobrá téma.............obaja ste 0 .......................ale že ti nie je ľúto od manžela odísť to mi vrta v hlave.......či sa teraz na nás nezabávaš...........nová a hneď takýto problém...............pravdupovediac je mi to podozrivé........akože malá má už rok??????
@majkasko Mas pravdu. Dcera nie je jeho. A je Tvoja? Ci Ti ju v porodnici nezamenili...
Kazdopadne mala si mu to povedat co najskor nez by sa na malu naviazal. Teraz to bude uz fakt drsne. A ako? Podla toho co vlastne chces. Ci rozvod alebo pokracovanie manzelstva.
Kazdopadne mal by to vediet pred tretimi narodeninami dcery, lebo inak ostane v legalnej pasci a nebude sa moct malej vzdat a bude na nu musiet platit vyzivne permanentne a to by bolo svinstvo.
Ked mate s manzelom krvnu skupinu 0 je vylucene aby malo dieta krvnu skupinu B, cize dcerka manzelova na 100% nieje. Je to tazka situacia ale treba ist s ,,kozou na trh,, ak sa s manzelom lubite tak to prekonate ak nie cas ukaze... Aj tak myslim ze by po case na to prisiel aj sam.Drzim palce
@majkasko ak premyslas nad rozvodom, tak zacni rozhovor asi s tym.. nie ze babatko nie je jeho, hm?? asi to budes mat doma zaujimave, tak ci tak 😕
a premyslas nad rozvodom kvoli tomu ze dcerka nie je jeho, alebo kvoli tomu ze vam to neklapalo predtym? a co ak by bol ochotny sa starat o dcerku, aj ked bude vediet pravdu?
vsetko dobre, a radost z malickej 🙂
a mas to aj inak potvrdene, alebo usudzujes len podla krvnej sk.?? ja s muzom mame B+ a dcera je 0+....a je stopercentne jeho 😀 😀 som sa nato pytala dr. a povedala, ze krvne sk. sa vedia nejako "skrizit"...nie je to ten spravny vyraz, ale z nejakej krv. sk. moze vzniknut aj ina....ale zas nie z kazdej kazda... bolo by dobre si to zistit, a nakoniec moze byt mala aj manzelova...ale aj teda nemusi 🙂
Troška ste ma zmiatli, ale ujko google nesklame 😀
http://www.edusan.sk/zdravoveda/rodicia/dedicno...
odporúčam pozrieť toto: http://sk.wikipedia.org/wiki/Krvná_skupina podľa tohto manželova byť nemôže. ale ako to riešiť fakt neviem. 😒 asi fakt najprv povedať tomu druhému o čo ide a až potom rozmýšľať, čo ďalej.
Tak mi ten obrázok trval dosť dlho, aby ste to tu napísali. 🙂
Z príspevku mám pocit, že "cudzie" dieťa nie je jediným dôvodom jej rozmýšľania o rozvode..
Podľa mňa čo najskôr s pravdou von, kruto ho ťaháš za nos..
@majkasko tu mas kalkulacku krvnej skupiny
http://primar.sme.sk/kalkulacky/krvna-skupina-r...
@majkasko Ahoj, kamoška mala podobný problém a hneď po narodení malej si objednala z nejakej firmy nejaký set, zobrala stery slín malej aj milencovi a poslala to do labáku. A poslali jej výsledok, tak zistila, ktorý z partnerov je otec... Tak to vyskúšaj, ale pri dvoch O je vysoko nepravdepodobné, aby malo dieťa skupinu B. Inak, podobnosť dieťaťa, spoločné črty má s ktorým partnerom? No skôr či neskôr všetko vyjde na povrch, tak by som to riešila teraz... skôr, ako bude neskoro... možno manžel po čase spracuje toto všetko a malú bude mať rád, ako svoju...drž sa... držím palce.... 😉 a pre istotu by som ešte raz dala prešetriť krvnú skupinu malej... aj v labáku sa môžu zmýliť...
@majkasko - osobne by som mu to nehovorila. Ako prepac, nechcem byt zla, ale to dieta JE JEHO, bol s tebou cele tehu, pri porode, vychovaval malu a ty mu toto chces pre "ulavenie svedomiu" vziat? Si myslis, ze sa ti podakuje? Asi nie 😝 Ak hladas dovod rozvodu, toto ten spravny nie je. Najviac bude trpiet mala, nebude chapat, preco ju uz ocko nelubi a ten vztah sa po tom, co bude vediet, ze nie je jeho urcite zmeni 😖
ja by so mu to nepovedala.. len z jedného dôvodu.. ak ti odpustí (50/50%) tak ti to buď bude neustále vyčítať, alebo sa bude MOŽNO inak chovať ku malej.. možno nie hneď ale časom určite ak si od neho závislá a fakt ide len o bývanie alebo niečo podobné, zabezpeč sa (nájdi si čím skôr prácu a iné bývanie) a až budeš mať aspoň minimálnu nádej, že to zvládneš ako slobodná mamina (ak by ťa opustil), potom by som mu to povedala.. je to hnusné, no ak by som si mala vybrať pred "čistým svedomím" a mojím dieťaťom určite by som brala do úvahy čo ďalej a keby som mala robiť čokoľvek tak jedine, aby moje dieťa netrpelo či citovo, či finančne.. kameňujte ma koľko chcete ja som sama na 2deti a nebolo to ľahké a trvalo mi 4roky kým som sa odlepila od úplného dna... (v 6mesiaci odísť bez centu od chlapa s 2mi taškami cez celé SVK)... riešila som všetko za pochodu len pre moje dieťa, aby sa malo dobre... v mojom prípade sa majú (už mám dve) lepšie ak som sama, no v tvojej situácií by som nerobila nič zbrklo, fakt aj keď podľa svedomia by si mala ísť s pravdou von, ja by som určite počkala a najprv si pripravila "zadné vrátka" nie z vypočítavosti, ale pre svoje dieťa, aby si neskončila ako sa hovorí s holou.... bez bývania, bez koruny a zháňať na plienky a sunar čo by si z toho mala áno.. čisté svedomie určite, no tvojej malej by sa zmenil doterajší život a určite k horšiemu... hovorím zabezpeč sa na najhoršiu variantu a až keď si budeš istá, že by si ju zvládla aj sama, potom mu to povedz a vieš, že nech sa stane hocičo tvoje dieťa nič nepocíti.... no a pustite sa do mňa hneď nech to mám za sebou...
@majkasko Kočky, ja mám skončenú genetiku, ak by si ty mala recesívnu alelu teda 0B (je to dosť zriedkavé) a to isté manžel (0B) tak je tam malá šanca, že malá môže byť jeho, štatisticky tak cca 5 %. Je však vysoko pravdepodobné, že alela 0 je u vás oboch dominantná (00 u teba a 00 unho), teda mala musí mať recesívnu alelu 0 po tebe a dominantnú B po otcovi .. teda je viac - menej vylúčené, že je manželova
Ty a manžel máte asi toto 00 x 00 = dieťatko by muselo mať 00
Ty máš 00 (môžeš mať aj potlačené (recesívne alely, čo je zriedkavé) 0B alebo 0A
Ty 00 otec Bx = B0 čiže malé má B s potlačenou nulkou.. ☹ dúfam, že som to napísala prehľadne...
@lilyen2011 nemusíme sa vôbec púšťať, je to Tvoj názor, akurát, že ak by ho chcela späť, tak toto čakanie a oddiaľovanie (čo už teraz je pekné dlhé), by bol len ďalší mínusový bod...
Znaky krvných skupín dedí každý po svojich rodičoch, pričom u jednotlivých potomkov dochádza k rôznym kombináciám rodičovských znakov. Ak však ani jeden z rodičov nejaký znak nemá, nemôže sa tento vyskytnúť u jeho potomka. Preto ak červené krvinky ani jedného z rodičov nemajú znak A alebo B, nemôže ho mať ani dieťa. Takže mala nie je manželova biologicka dcérka....ale na druhej strane ako napísala anjelicek26 bol s tebou cele tehu, pri porode, vychovaval malu ako svoju dcerku.... je to na tebe ty s tým budeš žit ci už tak alebo tak... Ja ti neviem ani poradit.. neviem si to ani predstavit....ale nemam pravo a nemožem ta ani odsudzovat lebo neviem čo si si prežila je to na tebe držim palce tak či tak.. 😒
ahoj... ja neviem, nemôžu mať dvaja ľudia s rovnakou skupinou dieťa s inou krvnou skupinou? alebo je to potvrdené aj dna, alebo takú skupinu má ten druhý muž? povedala si o tom, tomu druhému mužovi? možno to ti pomôže sa rozhodnúť čo máš urobiť... uvidíš ako sa zachová...