Ahojte. S manzelom sa budeme rozvadzat. Nasiel si 21 rocnu milenku a po dvoj mesacnej znamosti sa chce odstahovat. Prosim vas ak mate podobnu skusenost poradte ako to co najsetrnejsie oznamit detom, ze uz s nami byvat nebude.Budu mat 6 rokov a su na neho naviazane. Dakujem.
@mata461 Podla toho ci je Tvoj ex psychopat alebo normalny.
Ak je normalny: obaja sa posadte s dietatom, povedzte mu, ze ho lubite, ale ze tato odchadza byvat inde. Ak bude dieta chciet vysvetlenie, povedzte ze tato lubi inu tetu a preto odchadza zit s tetou. Ale tato Ta dalej lubi a bude sa s Tebou stretavat kazdy druhy vikend /alebo ako to planujete/. Idealne je ked otec sa v pohode vracia kazdy den na chvilu aby bol s malym a aby maly mohol byt s tatom vzdy ked bude chciet. Ale toto zalezi aj od Tvojej psychiky, ci jeho navstevy zvladnes.
Ak je to psychopat, oznam to iste dietatu sama, lebo psychopat sa pokusi hodit pred dietatom vinu na Teba.
Silne odporucam pre dieta psychoterapiu a Ty ho opakovane uistuj, ze ho nikdy neopustis.
Normalny asi nieje. Je velmi zalubeny a je s nim tazka komunikacia. Cim kludnejsie sa pokusam s nim komunikovat, tym je horsie. Je nervny. Ako si nasiel milenku tak na deti nema cas a deti to vnimaju. U psychologicky som sa pytala a ze moze zacat terapiu az ked budeme od seba a mat po rozvode.
@mata461 neboj sa, este spadne na usta... len aby sa nevratil po dvoch mesiacoch naspat a neprosikal ta na kolenach...ja by som bola asi taka nasrata, ze by som povedala detom Ocko odchadza, nasiel si inu tetu, nas uz nechce. Aby sa troska odviazali od ,,uzasneho" otecka.
Ked ten tvoj manzel zisti ze ta jeho nova milenka je tiez len decko...... velmi rychlo zdupka.
Drz sa!
@mata461 Ak otec súhlasí, môže dieťa začať s psychologičkou pracovať už teraz. Hľadaj inú psychologičku. Dieťa bude potrebovať oporu teraz, nie o pár mesiacov.
Je nervný asi kvôli výčitkám svedomia a kvôli tomu, že je toho na neho veľa. Výživné a majetok máte dohodnutý? Čas, ktorý bude tráviť s deťmi máte dohodnutý alebo sa snaží zo všetkého vycúvať?
Chce sa odsťahovať? a prečo je ešte u vás?na čo čaká? baví ho pohľad na nešťastnú ženu a zmätené deti?a dúfam,že mu nevaríš a neperieš 😠
Deťom nech to povie on ,ale za tvojej prítomnosti,nech použije akékoľvek slová,pre deti to bude šok,takže to budú musieť spracovať..treba to povedať v sobotu ráno,aby boli cez víkend doma s mamkou a tá nech im urobí program aj mimo domu,nejaký výletík ,aby pochopili,že mamka bude s nimi vždy...nie povedať v nedelu večer a v pondelok ich také zostresované poslať do školy.Mať poruke na telefone psychologičku a radiť sa by bolo tiež veľmi dobré.
Ja by som nenechala jeho, aby to vysvetlil detom, nemusis odhadnúť co im povie a ako
A moze to pokaslat
nech im to povie on, ak nie tak im pekne povedz ze otecko si naisiel inu zenu a odchadza ku nej...
Ahoj, alebo dobry den, trha mi srdce, ked si nieco take precitam.vasho manzela ani nekomentujem, lebo by mi asi zmazali prispevok, ale verte, ze on to raz olutuje, ze vymenil rodinu za slapku.ja by som to praveze riesila pocas pracovneho tyzdna, ked su deti v skole/skolke a on nech sa za ten cas pobali a nech odide.ked dojdu domov tvarila by som sa akoby nic a takto by som sa tvarila kym by sa neopytali, kde maju otca. Keby mi polozili tu otazku, tak by som im povedala, ze ocko musel odist, ze sa budu stretavat vtedy a vtedy.aspon ja by som to tak riesila a myslim, ze ich to bude boliet ovela menej, ako keby odisiel pred ich ocami.
No, pokial ma gule tak nech to laskavo vysvetli on detom..ale cudujem sa mladej ze chce rozvedeneho chlapaka so zavazkami na krku..a este chlap co bude platit dvojmo vyzivne...bud ma prachov jak plevel alebo fakt dobru pracu...a este asi mladej nedocvaklo ze ked si budu budovat hniezdocko lasky, tak tiez musi mysliet na na to, ze jej pribudlo nechtiac dvoje deti. Lebo hoc vy sa rozvadzate, rodicmi neprestanete byt a ked ich bude mat u seba, tak aj izbicku pre ne musi pripravit..proste cele zle...v zivote by som si takeho idiota neuviazala na krk...podla mna ked to mladej docvakne, mocno lahko sa draheho zbavi. Ona je este mlada, ma cely zivot pred sebou...tak si ho dokafrat...no ziadna slava...
@lubkavargova1 Je podnikatel. Milenka je jeho zamestnankyna. Je mi jasne ze videla peniaze, ale to ze ma dlhy a nie male tak to nevidi. Nech uz si spravia ako chcu, ja musim spravit vsetko aby boli stastne a aj ja. Verim, ze budem.
@alana1 samozrejme ze som sa starala a chodila aj do roboty aby sme sa s dlhou vyskriabali. Kym som nepracovala bolo vsetko ok,bolo postarane. Mal trochu viac roboty s detmi a asi to nezvladol. Nech rozmyslam ako rozmyslam, neviem kde sa stala chyba. Je to tak ako je a verim ze bude lepsie.
Buduci tyzden budem kontaktovat druhu psychologicku a uvidim. Dakujem vam moc. Pomohli ste mi.
Uz som to raz niekde pisala.Podla mna je to taka ta pociatocna faza zamilovanosti.Uzasna "zena" s ktorou je kazdy den v praci, vzdy upravena, ktora ho pocuva s "otvorenymi" ustami, vravi mu aky je uzasny vo vsetkom co robi.Ma s nou sex kedykolvek, nie ako s manzelkou ktora bola vzdy unavena alebo to yz nebolo ako kedysi.No a slecna?!Tak ta ho vidi z tej jeho lepsej stranky.Vyfesakovany, kazdy den cista a vyzehlena kosela, ciste ruky, galantny a dzentlmen.Nie ako jej rovesnici v dotrhanych gatiach a prievanom v penazenke.
Ked spolu zacnu zit, tak zisti, ze v noci chrape (mozno), ze kazde rano sedi na wecku aj 15 minut, ze mu nechutia cerealie, ze grga a dokonca aj prdi.A ked to zisti, tak pomaly ale iste zacne jej laska upadat.Ved treba prat na dvoch, tie kosele co sa jej tak pacia, treba ozehlit a ups..astalavista baby.
A ako ti tu radia dievcence, tak detom treba povedat pravdu, hlavne ale citlivo.Nevynechavaj ich z toho, aby neboli zmatene.A myslim, ze ked maju mamku, ktora to zatial akotak zvlada, tak sa s tym zmieria.
STOLVERTKA mas pravdu.Je taky narcis. Potrebuje neustale komplimenty, pozornost a u nej je ma viac ako dost. Tiez tomu jeho vztahu nedavam dlhu trvacnost, ale rozhodol za nas bohuzial. Zvladam to koli detom lebo musim.Nic ine my nezostava. Deti mi davaju silu a rodina mi pomaha 🙂
@mata461 boze to mu tych jeho deti neni luto??