Dobrý deň možno že to sem nepatrí ale za pokus to stoji sestra je vo veľmi zlej situácie chcela by som jej nejako pomôcť žiaľ ani ja toho veľa nemám zarába ma na mesiac 500 ale stoho platí nájom 420 a ostane je ticho zvisnich 80 eur pomali nemajú čo do úst dať a to má 2 dceri na úrade boli no tam jej nepomohli škola sa blíži a ona je bez centu a mi rodina tiež niesme natom oveľa lepšie veľmi by pomohlo aj chlavne potraviny nech majú čo jesť no nevie sa kam obrátiť neviete o niekom niečom kto by jej vedel rýchlo pomôcť ďakujem za každú radu
Nepracuje na plny uvazok? Ake stare su deti? Detske pridavky nedostava? Vyzivne?
No asi len zmenit pracu, zarabat 500 euro si matka samozivotelka nemoze dovolit. Vyzivne od otca deti nie je?
@simonkaaa2017 nech chodi este upratovat, žehliť, umyvat okna. Najst si lacnejsi najom. Obratit na občianske združenia v okoli. Viem, ze v Sali existuje napriklad Minibodka, nech im skusi zavolat a navedu ju na nejake občianske združenie, kde by im pomohli. Ved to nie je realne aby zili z 80€ traja ludia.
@simonkaaa2017 fary, charita, obecny/mestsky urad
@simonkaaa2017 otec platí alimenty? Sestra zarába 500€, čo je v dnešnej dobe extrémne málo. Ak nemá možnosť zmeniť prácu, tak ešte nejakú ďalsiu prácu - odkladať tovar, upratovať, hoc.aj rozdávať letáky. Každé euro je dobré. Ty jej môžeš v tom čase pomôcť s deťmi... Ďalej nech osloví charitu, potravinovú banku. Dostáva rodinné prídavky, deti chodia do školy/škôlky? Majú vybavenú hmotnú núdzu?
Tak zaraba, ci dostava 500€? Lebo to mi pride ako rodicak s pridavkami. Otec je kde? Pokial nema urcene vyzivne na deti, nepochodi nikde.
Škola sa blíži takže deti chodia do školy alebo pôjdu...tak ona určite už má nájdenu prácu nie ?
Oblecenia a hračiek je vsade veľa, ponuka sa aj zadarmo, su rozne obchody bez penazi, charita shop, aj online sa da nakupit výhodne na bazaroch
Nech napise na fb skupinu jej mesta/dediny, nikdy nevieš co sa podarí... Casto su prispevky, ze ludia daruju veci za odvoz. Bohužiaľ s takym prijmom je nereálne zit.. tlacit na otca, nájsť si este brigadu alebo inu prácu
@simonkaaa2017 kde majú otca ? Neskúšala osloviť farský prípadne diecézny charitu ? Robia aj zbierky veci do školy takže by jej vedeli poskytnúť veci do školy. Skúste napísať aspoň okres z ktorého je. Pracuje či je na rodicaku ? Ako má staré deti ? Dosť informácií chýba.
Tak v prvom rade by mala pýtať od otca detí, na úrade jej nemajú čo poradiť kým nemá určené výživné.
Ako veľké má dcéry? Mám 2 tašky oblečenia, rada podarujem. Napíš mi ss.
Keď chodí normálne do práce nemôže zarábať iba 500 eur, veď minimálna mzda je vyššia. Okrem toho ak pracuje dostáva daňový bonus , rodinné prídavky . Čiže ak má dve deti je to viac ako 300 eur navyše , neviem presne koľko lebo ja mám deti už dospelé.
Takže pracuje?
Či je doma a dostáva materskú?
Ak to druhé, treba ísť do práce a potom sa jej navýši aj príjem o ten daňový bonus a nie je to málo.
Plus alimenty na deťoch.
Obrátiť sa na sociálne charity určite su potravinové zbierky pre ľudí v núdzi.
Ale hlavne!!! Treba aby začala pracovať inak sa jej situácia nikdy nevyrieši.. keby šla len do Lidlu zarobí cez 1000 a ty jej ako sestra môžeš deti postrážiť , keďže jej materiálne nevieš inak pomôcť...aj toto by pre ňu bola veľká vec, keby ste jej aj ostatní postrážili deti kým je v práci..všetko sa dá len treba chcieť.
@pralinka86 nepotrebujú hračky ale jesť ...aspoň takto som pochopila.
Keď som sem klikla tak som si myslela, že autorka chce pomôcť sestre, ale po prečítaní príspevku každý rozumný človek pochopil, že autorka tu nepriamo žobre o veci pre seba. Podľa štýlu písania otec buď je v base alebo v Anglicku, to už tak býva pri menšine 🙂
Vy jej pomôžte postrážiť deti a sestra nech si hľadá hocijakú brigádu na prilepšenie. To je jediná schodná cesta.
@mane01 bola aj v harite ale tam len v tedi vedia pomôcť keď sa im niečo zvisy a otec si žiaľ zlomil nohu počas skúšobnej doby už si mysleli že bude lepšie a stalo sa toto
@simonkaaa2017 ako stare su deti? A co to ma, rodicak a pridavky?
@martinkatinka
@apolka77 ďakujem za reagovanie
@earlgrey 8 a 11 ročne dcéry
@simonkaaa2017 to uz su velke slecny. Mama nech hlada pracu, ked muz je doma.
@simonkaaa2017 Veď ja som nič zlé nenapísala, neviem prečo som bola označená, dokonca som chcela pomôcť 🙄
@amelie2017 hľadá si prácu každý deň ona roby na dohodu a ešte medzy tím si hľadá Ešte inde ale zatiaľ sa jej nepodarilo aj na úrade bola že keď bude choci aká práca nech sa jej ozvu
@simonkaaa2017 ak si otec zlomil nohu, má nárok na PN. Kým on poberá PN, ona nech si prepíše na seba daňový bonus na dcéry.
@zltalienka on si zlomil nohu doma nie v práci a šéf ho prepustil lebo ešte skúšobná doba stále plinula
@simonkaaa2017 nárok na PN máš aj keď si v skúšobnej dobe. Stačí si platiť odvody...
@simonkaaa2017 pokiaľ bol riadne zamestnaný, tak má nárok na PN, prvých 10 dní od zamestnávateľa a potom od sociálnej poisťovne. Nárok na PN má aj počas ochrannej doby po ukončení pracovného pomeru. Zlomenú nohu mu určite dávali dokopy u lekára, stačilo sa dať vypísať, dnes sa PN elektronicky vystavuje a hneď je na sociálnej poisťovni.
@simonkaaa2017 a co pan otec? Skuste kontaktovat slovensku katolicku charitu, poskytuju aj potravinovu pomoc.